Utilitatea Dialogului

Sa continuăm dialogul.

1.    Despre relaţia cu alţi finanţatori de cluburi
FzR: Ce parere aveti de acuzele domnului Ioan Neculae?
Răspuns:
Nu am cunoştinţă de vreo acuză pe care să mi-o fi adus mie domnul Neculae. Relaţia mea cu dânsul este una amicală. Din 365 de zile pe an, două zile suntem adversari: atunci când echipele noastre joacă, odată în tur, odată în retur. În rest, 363 de zile pe an suntem amici. Ne cunoaştem de mult şi îl apreciez pentru eforturile făcute în fotbal. A luat o echipă în suferinţă şi i-a redat încrederea în ea. Să nu uităm că este echipa care a dat Naţionalei României un selecţioner. Domnul Neculae este un constructor talentat, inclusiv în ceea ce priveşte reconstruirea de echipe.

2.    Despre transferuri
uniculrapid.blogspot.com/; Gheorghita Nicusor; bogdy95; ionut; SirEmiL; Denis21; dani 19; mirceab; Dinica Anton; Cristian Petre; Tavy; Carabat Gabriel Florea; Alex; Bud George; Miron Vasile; Flavian
Răspuns:
Apreciez interesul vostru pentru formarea unui nucleu cât mai tare al echipei. Apreciez şi comentariile voastre, unele chiar foarte competente, referitoare la structura echipei, aşezarea în teren, formula de joc, etc., etc. Vă mulţumesc pentru ele.
Comentariul 1: Mă simt obligat să vă spun o poveste. Se zice că, undeva, demult, nu contează când şi unde, trăia un Om bogat. El avea, între altele, o echipă de fotbal, pe care o finanţa copios, plin de zel şi bunăvoinţă. Avea o singură problemă: nu putea face distincţie între atribuţiile finanţatorului şi cele ale tehnicienilor – antrenori, preparatori fizici, contabili, etc. Ca atare, s-a apucat să se implice mai mult decât era necesar. Stabilea cine vine şi cine pleacă, cine joacă şi cine nu, cine pe ce post evoluează, şi tot aşa. Tehnicienii nici nu contau. Urmarea: echipa Omului, după ce a schimbat vreo 15 antrenori în câţiva ani, a coborât, încet – încet, din vârful ierarhiei spre plutonul clasamentului, ieşind din competiţiile internaţionale. Scandalurile se ţineau lanţ la echipă. Cronica se termină aici. Nu ştiu continuarea. ÎNTREBARE: vreţi să fie şi la Rapid ca în poveste ? Lăsaţi finanţatorul – adică pe mine – să se ocupe de finanţare, iar de transferuri şi de cine pe ce bandă evoluează lăsaţi staff-ul tehnic să se ocupe.
Comentariul 2: Există un club, Bayern München, care a cucerit, în 2010, campionatul Germaniei, Cupa Germaniei, Supercupa Germaniei şi a disputat finala Ligii Campionilor. Are tehnicieni şi conducători. Printre conducători: Franz Beckenbauer, campion mondial ca jucător şi ca antrenor, în prezent preşedinte de onoare; Karl-Heinz Rummenigge, campion european ca jucător, în prezent preşedinte al consiliului de administraţie; Uli Hoeneß, şi el fost campion mondial, în prezent preşedinte al membrilor clubului. Oricare dintre aceştia ar putea emite, oricând, păreri competente despre componenţa, pregătirea şi aşezarea în teren a echipei. Dar SE ABŢIN DE LA AŞA CEVA. NU E TREABA LOR, e a antrenorului. Treaba lor e să asigure finanţarea şi condiţiile de pregătire. Drept pentru care declaraţiile lor în public sunt axate strict pe competenţa lor. Exemplu: acum câteva zile preşedintele grupării, Karl-Heinz Rummenigge, a ieşit în public şi s-a referit doar la performanţele financiare ale clubului: cifra de afaceri, surse de venituri, etc. Pentru al 16-lea sezon consecutiv clubul înregistrează beneficii. De ce ? Pentru că fiecare îşi vede de treaba lui. Asta încercăm şi noi la Rapid. Transferuri şi aşezări în teren nu sunt de competenţa mea ca finanţator.

3.    Despre jucători
Ady: Domnule Copos cu Griffiths ce se mai stie de el?Parca de mult trebuia sa se intoarca,l-ati vandut in China sau e imprumutat pana la sfarsitul contractului?Sau a fugit….?
Răspuns:
Este împrumutat în China până la sfârşitul anului 2010.

4.    Despre stadion
Vlad: domnule copos din ce am inteles eu cea mai arzatoare dorinta a rapidistilor(redeschiderea peluzei) nu se va realiza in veci pt ca stadionul este inca al statului. in consecinta de ce nu ne lamuriti si pe noi daca ati facut vreun demers pt concesionarea stadionului? pt a se putea apoi investi in el? aveti in plan chestiunea asta(concesionarea stadionului)????
niti_rapid: Stiam ca lucrurile ,,stau” asa si mai stiam ca prin 2006 declaraserati ca veti incepe negocierile cu reprezentantii Ministerului Transporturilor in vederea obtinerii concesionarii stadionului ,,Valentin Stanescu”. Ce se intampla? ODATA (candva) ne-ati mai explicat noua si altor realizatori de emisiuni sportive ori diversilor reporteri situatia stadionului ,,Valentin Stanescu”. Explicand inca O DATA situatia lui, nu veti face altceva decat sa oferiti incredere suporterilor ca sunteti in continuare interesat ca Rapid sa prospere.
FZR: Urmeaza sa fie adoptata o noua varianta a legii parteneriatului public-privat…in contextul acestei noi legi poate fi gasita o solutie si pentru stadionul Giulesti? si aici ma refer in special la o modernizare a lui…
Răspuns:
Am făcut demersuri, în repetate rânduri, pentru găsirea unei soluţii care să ne permită să efectuăm lucrări în stadion. Vă prezint aici un extras dintr-una din scrisorile trimise proprietarului stadionului:
„Stimate domnule preşedinte,
În conformitate cu prevederile Contractului de închiriere nr. ____, încheiat între clubul dumneavoastră şi SC Fotbal Club Rapid Bucureşti SA, echipa de fotbal a societăţii noastre utilizează Stadionul Giuleşti atât pentru jocurile desfăşurate în cadrul competiţiilor interne cât şi pentru cele internaţionale.
După cum cunoaşteţi, echipa FC RAPID participă, în fiecare an, în cupele europene. Ca atare, ea este obligată să respecte normele emise de U.E.F.A. Una dintre aceste norme este “Regulamentul UEFA privind infrastructura stadioanelor”.
Acest document stabileşte standarde obligatorii în ceea ce priveşte amenajarea stadioanelor pe care se desfăşoară întâlniri internaţionale. Documentul are implicaţii majore asupra situaţiei stadionului “Giuleşti”. Pentru a putea fi utilizat ca loc de desfăşurare a viitoarelor jocuri internaţionale ale echipei FC Rapid Bucureşti este necesară construirea unor facilităţi noi sau îmbunătăţirea stării stadionului cel puţin la următoarele componente:
–    vestiare;
–    camere speciale de prim ajutor şi tratament medical pentru jucători şi oficiali;
–    postul de control anti-doping;
–    zonele de parcare;
–    accesul şi ieşirea publicului;
–    instalaţiile sanitare pentru spectatori;
–    facilităţi pentru spectatorii cu dizabilităţi;
–    camera de control care să asigure supravegherea generală a stadionului;
–    sistemul de televiziune cu circuit închis;
–    studiouri de televiziune.
Societatea noastră este pregătită să treacă la realizarea amenajărilor necesare, potrivit Regulamentului UEFA, dar nu poate face acest lucru deoarece prevederile Contractului de închiriere mai sus amintit nu permit acest lucru.
Având în vedere acest lucru vă propunem să fiţi de acord cu modificarea Contractului de închiriere printr-un act adiţional, creându-se astfel cadrul necesar care să faciliteze realizarea de către noi a lucrărilor necesare transformării stadionului “Giuleşti” într-o arenă sportivă modernă şi funcţională.
Vă transmitem alăturat proiectul Actului Adiţional pe care vi-l propunem spre aprobare.
Cu deosebită stimă,
…………………………………”
Scrisoarea noastră a rămas fără o soluţionare pozitivă. Vom vedea ce mai putem face. Insistăm în continuare. Aşteptăm noua reglementare a Parteneriatului Public Privat.

5.    Despre magazin online
Daniel: Stau in strainatate si vreau sa-mi cumpar tricou cu Rapid. Ar fi frumos sa faceti si ceva pentru noi, cei care vor se reprezinte clubul peste tot in lume. (Un site sa cumparam online sau ceva de genu.)
Coiot: De ce nu faceti un magazin on-line pentru suporterii din afara bucurestiului actualizat la zi?incercati folosirea si fructificarea brandului RAPID prin scoaterea la vanzare a mai multor articole alb-visinii decat cele prezente la fac-shop.De ce nu incercati sa scoateti la vanzare replicile tricourilor din anii 70.
Bobo: va rugam sa faceti un magazin online !
Răspuns:
Există un magazin „on line” al Rapidului. Se lucrează în prezent la îmbunătăţirea lui. Începând cu data de 1 septembrie va fi perfect funcţional. Veţi putea cumpăra produse originale marca „Rapid” şi „Linia 1923”. Tricouri PUMA nu se vor vinde la acest magazin întrucât Puma îşi va deschide propriul magazin, tot la Stadion. Nici nu ar fi util să vă vindem tricouri PUMA – Rapid cu modelul folosit în prezent, căci, din etapa a 7-a, Puma ne va furniza o nouă linie de echipament.

6.    Despre trecut şi viitor
Unuplusnoua: In 97-98 erati supranumit de galerie “Berlusconi din Giulesti”. Ce credeti ca ati facut gresit la Rapid si ce regretati? Ce ati face altfel acum?
Răspuns:
Cel mai greu lucru în viaţă este să fii tu însuţi, să te realizezi în propriul stil, fără a copia pe nimeni. Nici pe Berlusconi, nici pe alţii. Poate ştiţi cântecul lui Frank Sinatra, „My Way”. Interesantă şi adevărată ştiinţă de viaţă. La Rapid am făcut multe. Indiferent cum au ieşit în final, ştiu că, la momentul în care le-am făcut, toate erau sub semnul celei mai desăvârşite bune credinţe. Acum fac la fel, adică iau decizii cu bună intenţie, cu dragoste de Rapid şi cu simţ de răspundere. Unele, cât mai multe, sper eu, vor ieşi bine.
SirEmiL: Peste 3 ani cand v-a termina Alexandra masterul la Harvard o sa lasati clubul RAPID pe mana ei , sau o sa se implice doar in grupul ANA (eu unul as dori-o la RAPID dar in acelasi timp sa ramaneti si dumneavoastra ! ) ?
Răspuns:
E o decizie care îi va aparţine. Dacă va decide să se implice, fiţi siguri că va aduce cu ea o ştiinţă a afacerilor care va da o nouă culoare şi o nouă moralitate Campionatului. În ceea ce mă priveşte rămân credincios ideii că roata nu trebuie reinventată. Trebuie doar să ne uităm la alţii. De exemplu, la nemţi, la Bayern. Fostul conducător, Beckenbauer, s-a retras din linia întâi, când a fost momentul, lăsând pe alţii, mai tineri. Dar îşi păstrează poziţia de Preşedinte de Onoare. „Sfatul Bătrânilor” veghează !
Romeo: Ati scris foarte frumos despre satul natal si despre familie ! Vreau sa va intreb nu aveti de gand sa deschideti magazine sau afaceri in zona Ardealului?
Răspuns:
În aceste vremuri tulburi este important să te consolidezi şi să rezişti în ceea ce ai şi în ceea ce faci. Deocamdată nu mă pot gândi la extindere. Dar, ştiţi cum e, „Never say Never”.

7.    Despre echipă
Alex Kyle: 1. Cum este atmosfera in sanul echipei?
Răspuns:
Dinu Gheorghe e un profesionist şi un psiholog bun. Şumudică e un profesionist. Jucătorii sunt nişte profesionişti. Ca atare, atmosfera e ca între profesionişti: corectă, cinstită, deschisă. Există motivaţie, dorinţă de succes şi de afirmare. Încercăm ca Rapidul să fie ca un calculator în care, în sfârşit, componentele – placa de bază, procesorul, memoria – să fie compatibile şi maşinăria să funcţioneze. Mai trebuie doar încălzită.
2. Jucatorii sunt multumiti de conditiile de la Rapid?
Răspuns:
Da. Nici nu ar putea să nu fie. Condiţiile sunt excelente.
3. Mai sunt probleme cu restantele salariale catre jucatori?
Răspuns:
Mai sunt. Câteva.
4. Vad ca, usor usor, clubul nostru capata o fata europeana, cu un patron puternic, care conduce din umbra, vine si vede meciurile linistit, declara, sau nu, doua cuvinte la iesire, iar doua saptamani, pana la meciul urmator, nu mai auzim nimic de el. De asemenea, acest patron are un om de mare incredere la club, care face si desface tot si reprezinta “un liant” intre patron si club, asa cum gasesti la marile cluburi ale Europei.
Răspuns:
E o înţelegere perfectă a situaţiei. Felicitări !

8.    Despre departamentul de marketing
D`Artagnan: Vreau sa stiu de ce nu puneti pe picioare un departament de marketing al Rapidului? Ar fi un job de inceput perfect pentru Alexandra. Trebuie sa-si dovedeasca intr-un fel cunostiintele acumulate. ma ofer asistentul ei.
Răspuns:
Din nou, cum spuneam mai sus, va fi opţiunea ei. Am să îi transmit sugestia ta, precum şi faptul că problema asistentului său este rezolvată (cel puţin 50 %, adică disponibilitate din partea ta).
SirEmiL: Daca tot avem tricouri de la PUMA , de ce nu se pot cumpara aceste tricouri cu insemnele RAPIDului de la orice magazin PUMA din tara ( in majoritatea oraselor sunt magazine PUMA )?
Răspuns:
Din două motive: 1) pentru că peste puţin timp Puma va înnoi linia de produse; 2) pentru că problema vânzărilor Puma ţine de Puma, nu de Rapid. Îţi sugerez să adresezi întrebarea către Puma.

9.    Despre antrenamente publice
Teo: Domnule Copos de ce nu se mai organizeaza antrenamente cu publicul???si daca da spuneti-ne si noua cand sunt sau afisati pe siteul oficial.
Răspuns:
Deocamdată echipa trebuie lăsată să se omogenizeze şi să se compatibilizeze total cu antrenorul. Să-şi înveţe lecţia: scheme, combinaţii, etc. Apoi urmează şi „show-urile” pentru fani. E ca în artă: acum sunt în repetiţii, din greu. Dorim să vă arătăm arta noastră la momentul potrivit. Nu dorim să predăm lecţii de tactică şi strategie adversarilor noştri, care, mai mult ca sigur, ar fi printre voi, la „vânătoare” de idei.

10.    Despre riscul investitorului
dani 19: Domnule Copos , de ce nu il aduceti pe Eric acuma ? El a comfirmat in campionatul nostru , pe prosport.ro scria ca e la final de contract si costa doar 350.000 de Euro . De ce sa nu investiti acuma sa aduceti jucatori ca si Eric , Moraes , Carlao cu care putem lua titlu? Titlul inseamna multi bani : + 15 milioane de EURO din UCL!
Romeo: 1 Ar fi bine sa investiti si in centru de copii al rapidului. Cred cu tarie ca investitia a 50.000-100.000euro pe an la echipa a doua s-ar amortiza foarte repede!
Acielv: Ionita 2,5 milioane euro. Raduta 0,5 milioane euro. La venituri de 3 milioane euro pe o perioada de 3-4 ani, cred ca un buget anul de 0,5 milioane euro/an pentru gradinita e o suma acceptabila, ce se poate recupera.
Răspuns:
Apreciez, din nou, aplecarea voastră spre fotbal ca business. E foarte bine că încercaţi să gândiţi în termeni economici, în bani. Dar, pentru ca judecăţile voastre să fie corecte, e necesar să luaţi în calcul toate elementele unei afaceri. Spre exemplu, e bine să vă familiarizaţi cu elementul „RISC”. Să vă explic. Scopul oricărei afaceri este profitul. Între altele, acesta reprezintă un premiu pe care investitorul îl primeşte pentru că ŞI-A ASUMAT RISCUL DE A INVESTI. În viaţa economică elementele certe se îmbină cu altele, nesigure şi riscante. Managerul trebuie să ia decizii în acest climat nesigur. Probabilitatea de a decide corect în situaţii riscante este destul de mică. De aceea profitul este corelat cu riscul afacerii, iar mărimea lui este proporţională cu gradul de risc. Riscul e o variabilă permanentă a activităţii economice. Evaluarea lui corectă permite continuarea ciclului de producţie şi obţinerea de profit. Cel mai adesea riscul intervine în PROCESUL ACHIZIŢIILOR COSTISITOARE. Mărimea riscului sporeşte odată cu creşterea sumei de bani necesară pentru astfel de achiziţii.
Revenind la comentariile voastre: poate că ele sunt corecte şi ar putea asigura succes. Poate că nu. Fisura în evaluarea pe care o faceţi este aceea că voi faceţi toate aproximaţiile luând în calcul BANII RAPIDULUI. Întrebare: dacă ar trebui să decideţi asupra unor sume variind între 50.000 Euro şi 15 milioane de Euro, SUME CARE SĂ PROVINĂ DIN PROPRIU VOSTRU BUZUNAR SAU DIN CREDITE PE CARE SĂ VI LE ASUMAŢI, aţi mai fi tot atât de siguri că investiţia în Eric, Moraes, Carlao, şcoala de copii, etc., sunt investiţii perfecte ? Când faci socoteli pe banii altuia, se vede într-un fel. Când socoteşti pe riscul tău propriu, se vede altfel.

11.    Despre afaceri
Romeo: Va mai propun ceva: Acum cand toata lumea comercializeaza si nimeni nu produce, va propun sa investiti si in productie, pentru ca de acolo vin banii si stabilitatea financiara !
Răspuns:
Corect. În ţara asta, de 20 de ani, multă lume comercializează şi puţină lume produce. În categoria „producţie” includ şi serviciile. Şi eu gândesc la fel ca tine. Ca atare, „ANA” produce. ANA IMEP produce micromotoare electrice în valoare de peste 40 milioane Euro pe an. E al patrulea producător european. 95 % din producţie merge la export, în UE şi SUA. ANA PAN realizează produse de panificaţie la o cifră de afaceri de circa 7 milioane de Euro anual. ANA TRANS INTERNATIONAL face transporturi rutiere interne şi internaţionale. ANA MEP SDV realizează servicii de mentenanţă industrială de mare precizie. ANA HOTELS furnizează servicii hoteliere care plasează lanţul nostru hotelier pe locul 3 în România. ANA YACHT CLUB oferă servicii portuare şi de mentenanţă a navelor de dimensiuni mici şi medii. ANA TELEFERIC este unul din cei mai importanţi transportatori pe cablu din România. Prin ANA HOLDING şi ANA TOWER finanţăm şi construim locuinţe şi clădiri de birouri. Ce zici, facem destul ? Dacă am fi luaţi de model şi ar fi şi alţii care ar proceda în consecinţă, nu ar fi bine pentru noi toţi şi pentru ţară ?

45 Replies to “Utilitatea Dialogului”

 1. Domnule Copos:
  1.Ce se intampla cu d-voastra?Sper ca ………………………. constiinta va dicteaza plina de remuscari sa aveti un dialog cu cei prin venele carora curge sange visiniu.Va urasc din tot sufletul,dar sincer am fost miscat sa vad ca chiar dialogati cu noi.Sta in puterea d-voastra sa ne schimbati perceptia.
  2.Saptamanal voi veni cu o idee pe care vreau sa -o puneti la un dosar sa-l predati Alexandrei cand va prelua fraiele clubului nostru drag si imi va da mie biroul de marketing.Deci,ideea de saptamana asta.

  Facem un deal cu un mare jucator de electroretail(Samsung,Panasonic sau LG) care sa ne asigure o plasma imensa,pozitionata vis-a-vis de tabela,pe care in timpul meciurilor sa se deruleze in sistem karaoke repertoriul de cantece visinii.

  Inchideti ochii,acum inchideti ochii am spus si imaginati-va infanteria vocala rapidista cantand la unison si compact,dirijata perfect de plasma!Cum e?Da stiu, vi se face pielea gaina.

  Detaliile ca ordinea cantecelor,frecventa lor pot fi stabilite inainte de meci sau mai bine in timp real de cineva priceput cu un joystick in mana.De preferat seful de galerie,care sa simta pulsul meciului.

  Inutil sa va mai spun expunerea mediatica pe care am avea-o.Implicit si furnizorul de echipament.Dupa ce se implementeaza ideea,or sa se roage ei de noi.Dar o sa se roage cu bani in mana.

  De efectul vocal terifiant si superb nu mai are rost sa pomenesc.V-ati prins.

 2. Mda; desi eu doar am propus ceva, raspunsul a venit foarte bun.
  Poate acel jucator va intra si in vederile lui Dinu Gheorghe, sau poate va fi trecut cu vederea.
  Orcum, este de felictitat ca ,,alti patroni” nu se gabe peste antrenor… si nu se cred razboinici ai luminii”…
  Ce sa zic; astept derbyurile sa pot merge si eu..ca e cam greu din punct de vedere financiar sa merg la fiecare meci a Rapidului din Baia Mare pana la Bucuresti…Asa astept…cu siguranta in septembrie cand va fi meciu cu ,,razboinicii lumini care alearga la vestiare” ca sa pot fi prezent.
  Multa sanatate !!!

 3. ***Pardon…noiembrie vroiam sa zic…
  sau poate octombrie la Timisoara…
  Haide Rapid !!!

 4. Dar Arpad Paszkany cum a reusit la Cluj sa construiasca acel stadion?…in top 300 e situat in urma dumneavoastra si totusi in ultimii ani a investit mult mai mult decat dumneavoastra in fotbal si a si castigat,desi nu a luat intotdeauna cele mai bune decizii…sa castigi 7 trofee in 3 ani nu e deloc putin…as vrea sa va ganditi la modelul CFR Cluj fiindca cei de acolo au facut cu siguranta unele lucruri bune iar unele din ele pot fi preluate si de Rapid,nu trebuie sa ne fie rusine sa preluam ideile bune ale altora…mai bine am prelua idei de la CFR Cluj decat de la Bayern…nemtii fac parte,tosusi,din alta lume,atat economic cat si fotbalistic…poate o sa spuneti ca cei de la CFR Cluj au si suportul FRF si LPF si ca au fost “ajutati” in performantele lor,poate ca e adevarat acest lucru insa oricat te-ar ajuta cineva daca nu ai valoare nu ai cum sa reusesti…

 5. Domnule Copos, sincer, apreciez investiile materiale si umane facute in vara asta la echipa. Imi place noua dumneavoastra atitudine(fara declaratii facute aiurea care sa puna o presiune inutila pe echipa, fara sa va amestecati prea mult in bucataria interna a clubului, cu investitii in transferuri de calitate si in personal profesionist etc). Bravo, felicitari! Dar ma intreb cat or sa dureze toate astea? Cand o sa reveniti la vechile obiceiuri?

 6. Domnule Copos, sa-mi iertati insistenta privind transferurile. Am inteles ca acest palier nu intra in atributiile dumneavoastra si ca ii lasati pe cei competenti si platiti pentru asta sa-si faca treaba. Dar s-o luam altfel. Dumneavoastra cand veniti la meciuri si va uitati la Rapidul care nu mai marcheaza nu va vine sa transmiteti mai departe aceste probleme, sau macar sa faceti o sugestie celor care se ocupa de asta? Stiu ca e foarte bine ca nu va amestecati ca altii, dar dumneavoastra ca suporter n-ati schimba ceva? Macar sa-i instiintati pe aceia de dorintele suporterilor, iar ei, competentii sa vina si sa discute cu noi, exact cum faceti si dumneavoastra si sa ne explice care varianta e mai buna pentru club, sau sa ne faca sa intelegem de ce nu sunt realizabile aceste aspiratii ale noastre, ale “celor mici”…FzR!

  Vlad

 7. Cand se va redeschide peluza sud ?… este rusinos ca la derbyuri sa fie capacitate maxima 10.500 locuri…pana si militienii au 15000

 8. De ce nu ni se ofera minim 5 % bilete din capacitatea stadionului cand avem meciuri in deplasare ?
  UEFA e clara : minim 5 si maxim 10 % din capacitatea stadionului trebuie sa fie bilete alocale oaspetilor…La noi vine ( gen becali anul trecut sa zica : la tgani nu le dau mai mult de 600 de bilete)…
  Spre exemplu : daca in ghencea sunt 28.000 locuri, conducerea spurcatilor ar fi obligata sa ofere minim 1.400 de bilete !!!
  La militieni, din 15.300, ar fi obligati sa ofere 765 bilete !!!
  De ce nu se ia nici o masura in acesta privinta ?

 9. Citez:Întrebare: dacă ar trebui să decideţi asupra unor sume variind între 50.000 Euro şi 15 milioane de Euro, SUME CARE SĂ PROVINĂ DIN PROPRIU VOSTRU BUZUNAR SAU DIN CREDITE PE CARE SĂ VI LE ASUMAŢI, aţi mai fi tot atât de siguri că investiţia în Eric, Moraes, Carlao, şcoala de copii, etc., sunt investiţii perfecte ?

  Raspuns:Da,as fi dispus sa fac acele investitii in acei jucatori,deoarece s`ar construi o echipa puternica.Odata creata aceasta echipa,o sa soseasca si banii investiti si nu numai.Oricum inainte de toate,fotbalul este o placere,iar dupa este o afacere.

 10. Dinu Gheorghe a declarat dupa meciul contra F.C. Dinamo printre altele: ,,…Daca suntem prosti, platim!…”

  Aduceti-va aminte de cele 4 meciuri consecutive jucate in deplasare anul competitional trecut (Steaua, Dinamo, Pandurii si Bistrita) cand am avut 1-0 si nenumarate ocazii de a majora scorul… Nici n-ar mai fi ost nevoie ca un om de incredere ce ,,se lupta pentru Rapid” sa mearga la Lausanne.

  In sfarsit exista cineva care vorbeste pe post si spune: ,,Daca suntem prosti, platim!”.

  In orice caz, sa nu va treaca prin gand nici 1% ca aceasta echipa ARE NEVOIE DE PSIHOLOG…

 11. V-am rugat ceva…dar acum tot cu strainii sa facem treaba…nu??? Nu tineti cont de parerea altilor…Scriu degeaba…E urat asa….

 12. P.S…Sufar ca ne-a batut Dinamo…dar v-am rugat sa-mi raspundeti la un comentariu referitor la asigurari…Nea George…Imi place….Stiti ceva…Hai Dinamo!!!

 13. Sa incercam o ciorbica a la Hajduk Split, o friptura cu ciuperci gratinate de Split si incheiem apoteotic cu o inghetata haiduceasca de pe meleagurile Split-ului…

  Dar invitatie la restaurant avem?
  Stim noi sa ne asezam la masa?
  Cunoastem a ne uita pe ,,MENU” inainte pentru a nu ni se apleca?
  Dar tacamurile in mana stim sa le tinem?

  SA FIM SERIOSI!
  Nu continuam decat sa fim ceea ce a declarat domnul Dinu Gheorghe: prostii prostilor si looserii looserilor…

  Invatati-i domnule sa stea in banca in vestiar, si sa iasa la tabla (ca pe vremuri in scoli) pentru a putea raspunde la intrebarile antrenorilor si PSIHOLOGILOR:

  1. Cu cine jucam etapa aceasta?
  2. Cate reprize are un meci din sportul pe care-l practici, jucatorule x?
  3. Cate puncte ,,culegi” atunci cand inscrii 2 goluri? (minimum o puncte)
  4. Dar atunci cand primesti 3? (tot minimum o puncte).

  VERDICT: OUT FROM EUROPE FOR 2011-2012 SEASON

  Si in final, o intrebare: Domnul Sorin Creteanu ajuta financiar echipa Rapid?

 14. Tot ceea ce se intampla se datoreaza modului defectuos in care a fost manageriat si este manageriat acest club si ma refer in special la politica de transferuri…am transferat jucatori exact unde n-aveam nevoie,avem 6 fundasi insa n-avem dubluri pentru mijlocasi si atacanti…s-a accidentat Cesinha si n-avem pe cine sa bagam in locul lui,se accidenteaza Spadacio,pe cine bagam?…si discutia poate continua…culegem ce am semanat…nici anul asta n-o sa facem mare lucru in campionat…

 15. Il vrem pe Mircea Bornescu in continuare!
  Sa vina odata Eric si Moraes ca nu avem atac deloc!

 16. daca pleaca bornescu nu ma mai uit la meciurile noastre!vroiam sa iau decizia asta dupa umilitorul meci cu dinamo!dupa ce mi-am pierdut increderea in sumudica si in echipa lui!dupa ce am constientizat ca suntem niste loseri!

  sa vina coman daca vrea,dar sa fim seriosi bornescu e cel mai bun!CEL MAI BUN!pai ce mentalitate sa aiba rapidul cu lazar capitan?normal ca doar de loseri,asta e el!

  daca vroiam lider care sa aiba si loc in primu 11(nu ca si dani coman )il luam pe JP Andrade!dar nu am vrut…am incerca sa ail aducem pe tibi Ghioane,il aduceam pe Pancu..dar nu s-a vrut si acum regretam !

  Mult respect domnule Copos!incercati mereu sa faceti o echipa la rapid,chiar daca aveti mai multe esecuri decat victorii…e greu sa fi rapidist!greu

 17. domnule copos va mai aduceti aminte de ghioane?parca imi vine sa plang cand imi aduc aminte cati bani ati pierdut atunci…..ce v-au jonglat aia…….

 18. cred ca este prima data cand va scriu.indiferent de pozitia rapidului eu va respect.apreciez oamenii inteligenti si cu demnitate (ma refer la demisia data de dumeavostra din functia de vice-premier, pentru un dosar penal daca nu ma insel.sunt multi cu bebe in cap mai mari ca ale dumneavoastra dar nu lasa puterea din mana.dumneavoastra ati facut-o.tot respectul)
  1.drumul ales de rapid in acest sezon este unul corect, chiar daca din punctul meu de vedere nu-i un lot competitiv pentru primele 3 pozitii.chiar daca razvan lucescu demisioneaza in toamna (alta solutie nu vad) nu este corect si nici sanatos pentru rapid ca marius sumudica sa termine cel putin acest sezon pe banca
  2.gazetarii nostrii fac glume mai mereu de modul in care a fost adus despotovic.eu va felicit.mi-a placut foarte mult acel varf se asemana cu vio moldovan.din pacate atunci aveam pe banca pe cineva care-si transferase si el un varf.varful antrenorului in 2 ani jumate a dat 3 goluri.cel luat de pe net a dat 5-6 goluri in maxim 10 partide din care jumatate a intrat din postura de rezerva.
  3.de ce nu investiti sume minime in departamentul de souting?de ce nu avem un om in ungaria, serbia, muntenegru, bulgaria (campionate de unde poti lua frisca pe banii putini si salarii decente pentru jucatori).l-ati ratat pe kolarov si rakic fiindca nu ati avut informatiile necesare sa efectuati transferurile fara frica.la PSV este un ungur de 21-22 de ani mijlocas stanga.de acel jucator aveam cunostinte cu 2 ani de zile inainte sa fie transferat de PSV.ungurul e jucator de baza la olandezi.Balazs Dzsudzsák.
  4.va reprosez faptul ca ati lasat haturile din mana cand a venit Peseiro.Tin sa va informez ca nu era antrenor rau, va pot garanta ca asa ceva nici in 10 ani nu o sa aveti pe banca.nu a fost vina lui ca dupa retragerea dumneavostra soarecii (zotta, sichitiu si cei adusi de taher)au inceput sa joace pe masa.daca atunci era un mediu sanatos ca acum, si nu era acea debandada totala, acum situatia era alta.nici mourinho nu poate sa va faca o echipa in 10 etape.sa ne amintim cum am inceput campionatul.singura problema a fost 3-4 etape la mijlocul turului.finalul a fost din nou bun.din europa ne-a eliminat wolfsburg (campiona germaniei la sfarsitul acelui sezon)si nu le-a fost deloc usor.in retur am avut cateva ocazii incredibile.scorul general a fost 2-1.era un asa mare esec?

 19. De ce nu se incearca aducerea lui Bilasco? Dupa cum se stie, Unirea are probleme financiare si poate am reusi sa il aducem. Ne-am pacalit mereu la transferuri deoarece am adus jucatori care au facut un sezon, sau un retur de campionat bun. vezi cazul despotovic, cassio, etc. Trebuie sa aducem jucatori care au confirmat in mai mult de un sezon. Bilasco ar fi varianta ideala.
  cu multa stima si consideratie, mihai

 20. Domnule Copos de ce nu trimiteti cativa oameni ce se pricep la fotbal sa vada cativa tineri ce se afla in aceste zile in Turneu organizat de Gica Hagi, poate vedem si noi o tanara speranta pe care sa o cooptam in “gradinita” . Discutati cu domnu Dinu Gheorghe aceasta varianta, poate cine stie cu cateva zeci de mii de euro investite acum, peste cativa ani puteti da un nou TUN pe piata transferurilor.

 21. Cred ca acum va ganditi la cateva scuze. Cum a zis si niti_rapid, suntem pilaf cu orez si ciuperci. Si daca va ganditi sa il puneti pe Coman titular o sa mai pierdeti un suporter. Sumudica nu are nicio vina. Jucatorii sunt 500% vinovati. Sa le fie rusine…Incercati sa raspundeti mai devreme. Ne pierdem rabdarea.

 22. Domnul Copos cred ca la meciul cu dinamo ati vazut si dumneavoastra cat de subtire este lotul,la 2-2 ma gandeam pe cine am putea introduce sa schimbe ceva si chiar nu aveam pe cine.Cun un mijlocas stanga si un varfa de valoare cred ca am lua campionatul foarte usor in momentul asta.Singurii atacantii care ar avea loc la noi si i-am putea lua ar fi Moraes si Curelea,in rest nu prea mai sunt.Pe postul de mijlocas stanga cred ca ar trebui adus Parvulescu de la Medias inainte sa explodeze si sa-i sara pretul in sus,prin aducerea lui am putea sa si renuntam la Bozovic,un jucator care il apreciez insa nu are mentalitate de campion,nici el nici Lazar…

 23. Domnule copos nu sunt un mare fan al dumneavoastra tre sa recunosc insa va respect pentru ceea ce sunteti. as dori sa va pun si eu cateva intrebari iar daca aveti timp mi-ar placea sa primesc si niste raspunsuri. Cum credeti dumneavoastra ca ar fii aratam atacul Rapidului anul trecut cu Mazilu si cu Daniel Niculae? Oare am fii fost mai sus in clasament? Si as mai vrea sa stiu si eu care vi-i s-a parut in toti acesti ani de cand sunteti la Rapid cel mai Rapidist jucator? pt ca fiind in mijlocul lor ii simtiti altfel si stiti care sunt si care nu. si as mai avea o rugaminte. Port un mare respect pentru Dani Coman pt ce a facut pentru noi dar eu zic ca in momentul de fata Bornescu este peste el. Poate il influentati pe Vama sa nu il vanda. Este mai constant si nu se accidenteaza la fel de des ca Coman. multulmesc

 24. Domnule Copos,pe site-ul rapidului(rapidisti.gsp.ro) scrie ca lui bornescu ii se cauta o noua echipa.Ar fi cea mai mare greseala ca Bornescu sa plece.El trebuie sa ramana titular(nu Coman).

 25. Despre departamentul de marketing.
  Buna ziua!
  Nu am pretentia sa fie postat acest cometariu (ba chiar nu imi doresc). Cititnd comentariile la sectiunea “Despre departamentul de marketing” si facand o analogie cu stirile care au aparut in presa pe aceasta tema (probabil inspirate tocmai de aceasta discutie), m-am gandit ca poate reusesc sa depun un CV la clubul Rapid incantat de ideea de a lucra in PR-ul dvs. Ce m-a determinat? Pe de o parte, sunt suporter al Rapidului (de cand studiez in Bucuresti am abonament la peluza II Giulesti), pe de alta parte, vara aceasta am absolvit o facultate de profil si imi propun ca pe perioada masteratului sa ma angajez (iar clubul Rapid ar fi ideal din punctul meu de vedere). Asadar, daca doriti sa primiti CV meu, astept un mail de la dvs.

 26. Buna seara!
  As dori sa stiu care este acel site de pe care putem achizitiona produsele oficiale ale clubului.Iar dupa etapa a saptea,cand vor ajunge noile echipamente Puma,vor fi si ele disponibile?
  O alta idee,cum am vazut ca se pune in practica la cateva echipe din tara,este aceea de a veni cu un mic magazin de produse in deplasari.
  Deocamdata nu am putut sa vin in Bucuresti deoarece sunt minor,si ar fi o idee buna pentru toti fanii din afara capitalei..
  Sper ca ati citit si sa auzim de bine!

 27. Doamne va rog da va rog sa nu cumva sa il dati pe Spadacio , nici din sezonul viitor nici peste 2 ani deoarece fara el ii dupa parerea mea cel mai bun stranier pe postul lui in liga 1.

 28. domnule copos, NU AVEM ATAC !!! Moraes trebuie sa vina mai repede pana nu se incheie peiroada de transf 😉 …cu moraes am prinde UCL 😉 ….si inca cv , cesinha si spadacio nu trebuie sa plece de la rapid, sunt 2 jucatori kre fac diferenta….si bornescu la fel :X:X

 29. Cand se deschide acel magazin Puma -RAPID de la stdion care initial trebuia sa fie deschis din data de 9 septembrie?…dar nu ati specificat anu:D

 30. Copos adu-l pe maftei … ai oferit 200 aia cere 400 fa un efort si ia-l el a facut tot meciu cu steaua cand a jucat urziceni-steaua 😉

 31. PLEASE COPOS GO AND GET RAUL RUSSESCU AND MAFTEI, MAFTEI DIES ON THE FIELD FOR RAPID!!! AND RAUL RUSESCU IS A VERY GOOD ATTACERR!!! CASSIO IS HORRIBLE PLEASEEE IF WE GET MAFTEI HE CAN PLAY MIJLOCASI LA INCHIDERE CU LAZAR, HE IS WAY BETTER THEN NICOLAE GRIGORE. ALTA INTREBERA, WHAT HAPPEND WITH ZICU WHY DIDT WE GET HIM HE IS SO GOOD,also everytime i went to our teams soccer games we won im a like good luck haha. TE ROG COPOS DIN SUFLET SA RASPUNZI LA INTREBERA VREAU SA STIU! FZR HAI RAPIDUL

 32. Domnule Copos , echipamentele noi de la Puma le avem de aproximativ 3 saptamani , dar nu au aparut nici in Magazinul Online si nici in Fan Shop , la meciul cu Petrolul nu se stia nimic de ele ! Cand vor ajunge in Shop ?

 33. In mare parte este vba de ceea ce se intampla,de eventuala plecare a domnului Dinu Gheorghe!
  Domnule Copos macar pt 3 secunde ganditi-va ca aveti un salariu de 600 Ron si singura bucurie este Rapidul…ganditi-va la un Colea Rautu,Motul Pitis,Dan Coe si Sandu Neagu oameni mari ai acestei tari caractere deosebite si suflete curate asa cum au toti rapidistii in parte…oare pt dumneavoastra chiar nu conteaza o recunostinta fie ea morala si sufleteasca din partea unor astfel de oameni???Acum cand totul merge cum nu a mai mers de foarte mult timp la Rapid de ce stricati mereu totul,chiar aveti de gand sa deveniti al 2-lea gigi becali????
  Ce semeni aia culegi se spune in popor daca semanati mai bine in ultimii 10 ani poate culeageati mult mai mult!Incepusem sa cred ca de data asta nu mai glumiiti si nu mai luati totul ca pe o joaca;sper sa realizati ca doar impreuna,fiecare cum poate sa,depunem eforturi ca acest Rapid sa fie Rapidul mult visat care sa aduca bucurie tututor iar dumneavoastra si venituri materiale! e normal ca dumneavoastra sa castigati si material dar la fel de firesc este si asigurati climatul potrivit pt a putea face acest lucru!Am rugamintea sa faceti eforturi fie ele si supra omenesti pt a tine Rapidul aici unde este acum!Cu stima si respect!

 34. “Începe campionatul” ati insirat acolo o multime de lucruri pe care vi le doriti,lucruri absolut normale…dar sa fiti un patron normal care sa achite la zi salariile fotbalistilor punctuali,devotati,care dorm seara,asta de ce nu ati mentionat????normalitatea vine de la noi si din ceea ce intelegm noi prin normalitate!!!!Pt dumneavoastra normalitatea sunt 0-urile din coada dar normal este sa si recompensati atunci cand sunteti satisfacut de o astfel de normalitate!!!!

 35. Domnule George Copos, consider ca sunteti un om echilibrat, iar afacerile pe care le aveti si felul in care le administrati sustin acest lucru. Intreb si eu ca orice rapidist dupa o victorie cu 7-1. Daca echipa asta merge si merge foarte bine, as putea spune aproape perfect. De ce domnule Copos nu va faceti datoria de finantator si sa le platiti salariile cu orice sacrificiu. Daca nu le dam banii acum, cand joaca perfect, sa le dam incredere si sustinere ca vin meciuri grele, iar campionatul este luuuung, cand sa le mai dam banii?

  Stateam si ma gandeam inainte de meciu asta, doamne e linisite la rivale numai certuri, avem rezultate, daca batem branesti si macar 1 pct la timisoara avem sanse sa terminam pe primul loc turul ceea ce e foarte bine. Nu cred ca un om de competenta dumneavoastra sta in banii de salarii ai jucatorilor. Nu zic ca este usor, dar eu cred ca aveti posibilitatea de a face orice sacrificiu ca echipa sa primeasca banii acestea, pe care ai merita.

  Va rog mult tineti la aceasta echipa formata, si cand zic echipa ma gandesc la tot stafful, si facetiva datoria de finantor, asta include sa va tineti si de promisiunile pe care le faceti la inceputul anului, conform carora ai veti asigura domnului Dinu Vama un buget in care sa se faca performanta, chiar daca a fost depasit sa zicem cu 1 milon de euro, dar atata timp cat sunt rezultate eu zic ca se merita si 2 milioane de euro, pentru ca daca ne ajuta dumnezeu si luam titlu alea multe milioane de euro la care dumneavoastra tot sperati in ultimii ani, nu intra in buzunarul meu, sau al peluzei, sau al domnului Vama, intra la dumneavoastra domnule Copos si cred ca tocmai pentru acest lucru ar trebui sa va ganditi bine si sa jucati asa cum face si domnul Becali ultima carte pe camionatul asa, ultimul poate care ne mai perimite sa ajungem in europa cu o asa usurinta.

  NU FACETI PE PLAC RIVALELOR !!! EFORTUL SI RABDAREA VOR ADUCE PERFORMANTA ! SUNT SIGUR !

  sper sa`mi dati niste explicatii relevante cu in legatura cu tensiunea din ultima perioada . VA MULTUMESC.

 36. Domnule Copos sunt un suporter vechi al Rapidului si am o singura intrebare care o sa ma macine pana cand o sa se gaseasca o rezolvare : Pana cand o sa sustineti acesta gasca de tigani ai galeriei condusa de Gigi zis Corsicanu care are un vis urias de a ajunge el insusi presedinte la FC Rapid???(ceea ce nu imi doresc niciodata)..

 37. Ştim că nu sunt bani, dar vă rog domnule Copos, dacă se poate, pe viitor să fie instalate mai multe case de vânzare a biletelor astfel încât să nu ne mai călcăm în picioare când vrem să cumpărăm bilete pentru meciurile Rapidului de acasă…

 38. domnule copos in numele suporterilor rapidisti vreau sa va intreb cum facem sa rezolvam problemele echipei! cred ca ma intai ar trebui rezolvate problemele salariilor si chiriilor, cum facem? e adevarat ca avem atatea datorii la electrica? si de ce nu aveti incredere in domnul Dinu Gheorghe? Sunteti constient ca numai el a adus bani echipei in ultimi 5 6 ani! si sunteti constient ca toti banii va vor fi returnati dublu in maxim 3 sezoane! sper sa rezolvati toate problemele in cel mai scurt timp! noi avem foarte mare incredere in echipa, sper sa nu ne spulberati visul! astept raspunsurile dumneavoastra! FZR

 39. Domnule Copos va rog sa ne spuneti si noua daca stiti de ce nu apara Bornescu? La inceputul campionatului a mers bine echipa cu el in poarta… de cand a intrat coman echipa a cam inceput sa scartie si acum se zvoneste ca in iarna o sa plece Bornescu este adevarat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *