SPORT HOTEL & SPA – o investiţie europeană ANA HOTELS în Poiana Braşov

Poiana Braşov – în germană Schulerau, fondată în 1895, este cea mai renumită staţiune pentru sporturile de iarnă din România. Prima construcţie a fost realizată aici în anul 1904. Din 1906 Poiana Braşov a devenit staţiune turistică de schi. Trei ani mai târziu a avut loc prima competiţie de schi din România. În anul 1951 Poiana Braşov a găzduit Jocurile Internaţionale de Iarnă studenţeşti. Cu acest prilej a fost dat în folosinţă Hotelul Sporturilor, foarte modern, conform standardelor din acea vreme.

Hotelul SPORT a devenit parte a SC ANA HOTELS SA în anul 1996, odată cu hotelurile Poiana şi Bradul. Din acel moment cele trei hoteluri au fost supuse, periodic şi eşalonat, unor lucrări complexe de modernizare. După ce hotelurile Bradul şi Poiana au fost reabilitate în anii 2004 şi, respectiv, 2009, în acest an a fost rândul hotelului SPORT să fie modernizat. Lucrările, începute la 15 martie 2010, au fost finalizate de curând, hotelul deschizându-se oficial la 27 decembrie 2010 sub brandul SPORT HOTEL & SPA.

Investiţia, care se ridică la peste 11 milioane euro, este un proiect de anvergură europeană, Ana Hotels dovedind că înţelege şi aplică avantajele ce decurg din calitatea României de membru al Uniunii Europene. Astfel, proiectul este realizat de o casă de arhitectură din Austria, GEISLER & TRIMMEL, specializată în proiectarea de hoteluri alpine. Realizarea proiectului a implicat numeroase societăţi comerciale din mai multe ţări membre ale U.E. Echipamentele, mobilierul, dotările, finisajele, aparatura diversă sunt, de asemenea, produse în numeroase state din U.E. Ana Hotels a aplicat legile economiei de piaţă şi reglementările U.E, punând în competiţie ofertele societăţilor comerciale din România cu cele primite din alte state membre, decizia privind achiziţiile fiind luată exclusiv pe baza raportului preţ – calitate. Finanţarea a fost realizată prin colaborarea cu Banca Română de Dezvoltare – Groupe Societe Generale.

În urma lucrărilor de reabilitare şi modernizare la care a fost supus, noul SPORT HOTEL & SPA a devenit o locaţie de nivelul secolului XXI, din toate punctele de vedere: arhitectură modernă şi funcţională, mobilier elegant şi confortabil, număr sporit de camere – de la 89 la 104, dotare tehnică de ultimă generaţie, spaţii publice generoase şi funcţionale, săli de conferinţă complet utilate. Unul din punctele de atracţie ale noului activ este un SPA realizat pe baza experienţei austriece şi franceze în domeniu. Acest spa, a cărui realizare a costat circa 3,5 milioane euro, are o suprafaţă de 1900 mp.  Este un spa de munte, conceput într-un stil arhitectural inspirat din “darurile” pământului: lemn şi piatră, respectiv ardezie,onix şi marmură. Modern şi elegant, în acelaşi timp, spa-ul oferă multiple facilităţi: piscină, jacuzzi, saună uscată, hamam, laconium, fântână de gheaţă, fitness, diverse tipuri de masaj – masaj de relaxare, masaj Ayurvedic, masaj cu pietre vulcanice, masaj Sabai, dus-masaj, hidromasaj, dus subacval, programe de estetică corporală şi facială; mezoterapie anti-rid, lifting, anticelulită, fat-disolve, depigmentare. Sport Hotel &SPA completează serviciile Centrului Ana Health SPA de la Hotel Europa, din Eforie Nord.
Prin calitatea lucrărilor, ca şi prin noul concept pe care îl lansează, adică alăturarea facilităţilor de hotel cu cele de spa într-o zonă montană, tradiţional dedicată sporturilor de iarnă, Ana Hotels stabileşte un nou standard de confort şi civilizaţie, cu un potenţial ridicat de atragere a interesului turiştilor şi de promovare a României ca destinaţie turistică.

Inaugurarea lui SPORT HOTEL & SPA se înscrie în ciclul de evenimente care marchează aniversarea a 20 de ani de la fondarea HOLDINGULUI ANA.

2 Replies to “SPORT HOTEL & SPA – o investiţie europeană ANA HOTELS în Poiana Braşov”

  1. La multi ani si an nou fericit Domnule George Copos. Si sper ca RAPID`ul nostru sa ia campionatul..La mai multe investii in tara si la RAPID. Sanatate si putere de munca . Cu respect .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *