Scrisorile lui George Copos. Scrisoarea a II-a. Despre iubirea de Rapid

Stimate domnule Decebal Rădulescu,

Textele dumneavoastră sunt, de regulă, un amestec bizar de adevăr şi de neadevăr, de corectitudine şi de deviaţii de la realitate. Articolul de azi nu face excepţie. Să mă explic. Mai întâi despre partea deviantă.

Vorbiţi cu patos despre iubirea de Rapid, despre istoria şi tradiţia lui, despre nume mari din galeria de super-staruri afirmată în Giuleşti. Până aici, corect. După care mă acuzaţi de faptul că „am muls Rapidul până l-am lăsat fără vlagă”. Mi se pare profund incorect ceea ce afirmaţi. V-aţi întrebat vreodată, apropos de iubirea de un club, prin ce forme se manifestă această iubire ? O formă este aceea de a te duce la stadion şi de a te manifesta ca suporter. Este o formă admirabilă şi demnă de tot respectul – atâta timp cât te porţi civilizat şi nu obligi clubul la plăţi de zeci de mii de lei şi nu atragi suspendarea terenului de joc. Este deci o formă respectabilă de manifestare a iubirii, dar nu singura.

O altă formă este aceea de a încerca să asiguri unui club ceea ce îi este necesar pentru performanţă: bază de pregătire, tehnicieni, alimentaţie, asistenţă medicală, şi câte şi mai câte. Toate acestea costă. Nici dumneavoastră şi nici alţii dintre cei care staţi pe margine – în sensul că nu sunteţi implicaţi în mecanismele economice de asigurare a fondurilor necesare – nu vă puteţi imagina cât de dificil este acest lucru. Personal am asigurat clubului în jur de 21 milioane de euro, din 2009 încoace, de la momentul în care – am re – preluat clubul. De ce credeţi că am făcut acest lucru, dacă nu din iubire de Rapid ? Credeţi că nu mi-am dat seama că mulţi din aceşti bani nu se vor mai întoarce niciodată ? Mă puteţi crede chiar atât de naiv ?

Eu nu sunt un tip sentimental. Nu sărut drapele, nu dansez şi nici nu plâng în public, nici de fericire, nici de necaz. Dar asta nu înseamnă că nu simt „vişiniu” şi că nu aud şi noaptea, în somn, „glasul roţilor de tren”. Sunt un om al afacerilor. Forma mea de manifestare a iubirii de Rapid este aceea de a-i asigura sumele care îi sunt necesare.
Poate că tocmai iubirea de Rapid ne-a orbit, pe noi, cei care susţin sau conduc Rapidul,     într-atât încât să nu mai urmărim ferm modul în care au fost folosiţi banii. Poate ar fi trebuit să avem întrebări referitoare la numărul de jucători din lot, la salariile jucătorilor, la pretenţiile staff-urilor tehnice legate de aducerea unora sau a altora dintre jucători, etc.

Nu am făcut-o suficient de atent şi, la un moment dat, am constatat că banii s-au dus iar echipa nu merge. Nici un om raţional nu poate să vadă că maşina îi alunecă în prăpastie iar el să nu apese pe frână. Asta facem noi acum: apăsăm pe frână. Oprim un mecanism care funcţionează defectuos. Vrem reorganizarea clubului. O va face administratorul judiciar care va fi numit, care va astupa găurile prin care s-au scurs banii şi va impune un plan de redresare.

Deci: clubul nu e mort, nici nu va muri. Este doar momentul în care Rapid se transformă, se re – creează, într-o formă mult mai eficientă.
Ca să închei cu partea deviantă a textului dumneavoastră. Domnule Rădulescu, sunt convins că dumneavoastră ştiţi foarte bine că tot ce v-am scris este adevărat. În aceste condiţii, seara, când vă duceţi la culcare şi, ca orice bun creştin, faceţi bilanţul zilei întrebându-vă „Oare am greşit cu ceva astăzi ? Oare am nedreptăţit pe cineva astăzi?”, nu aveţi nici o remuşcare pentru faptul că mă judecaţi greşit în permanenţă ?

Acum trec la partea adevărată a articolului dumneavoastră. Sunt perfect de acord că suporterii trebuie să umple stadionul. Sunt de acord că Rapidul nu e nici unul din noi, cei care, acum, ne ocupăm de destinele lui. E mult mai mult şi mult deasupra. Este ceva sublim, care va dăinui, indiferent de greutăţile din ziua de azi. Rapidul are nevoie de galeria care să îi fie alături, care să îl susţină, fără injurii, fără acuzaţii şi fără acte necugetate. Echipa va dăinui – asta este misiunea pe care dorim să o îndeplinim. Ea trebuie să îi aibă alături pe cei care o iubesc, indiferent de cine sunt, vremelnic, finanţatorii ori conducătorii clubului.

Deci, în acord cu domnul Decebal Rădulescu, vă cer:
„Suporteri ai Rapidului, umpleţi Giuleştiul!”

One Reply to “Scrisorile lui George Copos. Scrisoarea a II-a. Despre iubirea de Rapid”

 1. “Preşedintele demisionar al Rapidului, Constantin Zotta, a dezvăluit şi care sînt costurile acestui proiect: “Încă din luna iunie s-a început munca la această aplicaţie. Costurile au fost foarte mari, dar am reuşit să o lansăm prin multă muncă, pasiune şi dragoste pentru echipă. Sînt fericiţi şi mîndri de ce am reuşit. Ne-a costat undeva între 80.000 şi 100.000 de euro, dar a meritat” SURSA : GSP
  PE CE AU CHELTUIT BANII ASTIA CA E UN C…. DE APLICATIE CARE FACE REDIRECT DIN FIECARE BUTON…
  IAR DACA VETI CAUTA PE NET VETI GASI O GRAMADA DE FIRME CARE DEZVOLTA O APLICATIE IDENTICA CU 4000 DE EURO !!!
  MORRRR… FIRMA CARE A DEZVOLTAT APLICATIA ESTE:
  Red Networks SRL
  CUI: RO 18804342
  J40/ 10505/ 2006… CIFRA LOR DE AFACERI IN 2010 FIIND 52218(12000 euro) LEI IAR IN 2011 FIIND 132647 LEI(aprox. 30000 euro) … CUM PLM SA INCASEZE “între 80.000 şi 100.000 de euro” pentru c…. asta de aplicatie?????????????? (DATE GASITE PUBLIC PE SITE-UL MINISTERULUI DE FINANTE AL ROMANIEI !!!)
  IATA UNUL DIN MOTIVELE PENTRU CARE RAPIDUL NOSTRU SE ZBATE IN MEDIOCRITATE, IN INSOLVENTA SI E APROAPE DE FALIMENT !!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *