Scrisoare deschisă adresată Gazetei Sporturilor

Gazeta Sporturilor a rămas, indiscutabil, cel mai dezinformat şi cel mai dez – informator jurnal care scrie despre fotbalul românesc. Dezinformat prin lipsa de aplecare faţă de cunoaşterea realităţii, prin modul superficial de examinare a subiectelor, prin maniera bulevardieră de analiză a realităţii. Dez – informator al publicului prin felul în care prezintă simple supoziţii sau reacţii – viscerale, de ură neascunsă faţă de anumite persoane – ca fiind adevăr şi realitate. Dez – informator prin maniera în care preia şi difuzează puncte de vedere ale unor „free – lancer”-i, asupra cărora nu are nici un control din punct de vedere al probităţii profesionale.

Gazeta Sporturilor – ediţia electronică, prin intermediul unuia din aceşti free – lancer-i, face astăzi felurite consideraţii legate de clubul Rapid şi de mine personal. Dacă trebuie să examinezi critic un text coerent, de bun simţ, cauţi argumente pro şi contra. Dacă, însă, trebuie să examinezi o culegere de fantasmagorii, fără contact cu realitatea, cum să le demontezi ? Ajungi să te jenezi de tine însuţi că eşti pus în situaţia să demonstrezi logic că albul nu e negru !

Plecând, deci, de la constatarea că adunarea de vorbe ale free – lancer-ului tolerat la Gazeta Sporturilor este o falsitate, de la început până la sfârşit, mă simt obligat totuşi să îmi fac cunoscut punctul de vedere.
1.    Se afirmă că doresc să îmi distrug propria echipă, propria afacere:
mai mult decât o minciună care nu poate fi dovedită: este o prostie. Ce om normal din lumea asta ar face aşa ceva ? Sunt om de afaceri. Cine, în ultimii 20 de ani, m-a văzut stricând cu bună ştiinţă vreo afacere proprie ? Nimeni ! Acum, când echipa merge bine, atât în campionat cât şi în Europa, eu sunt primul interesat ca lucrurile să stea pe făgaş bun. E de neînţeles, se spune în text. E de neînţeles pentru că nu este aşa !
2.    Se afirmă că aş dori îndepărtarea lui Dinu Gheorghe de la club. Total fals. De nedovedit. Eu sunt cel care l-a adus la Rapid. Eu sunt cel care a insistat să rămână aici cât mai mult. Eu sunt cel care a impus în contract o clauză de reziliere foarte dură: o sumă de plată de 400.000 euro în seama celui care reziliază în mod unilateral contractul. Dacă aş fi avut în vedere o îndepărtare a lui Dinu Gheorghe, aş fi impus, oare, o astfel de clauză ? Mai mult, l-am susţinut pe Dinu Gheorghe atunci când a fost atacat „sub centură” în mass media, acum câteva zile. Am avut, desigur, discuţii cu Dinu Gheorghe, dar acestea au vizat managementul clubului. Fiind vorba de banii mei nu cred că poate cineva să mă condamne pentru faptul că doresc să ştiu modul în care sunt cheltuiţi aceştia.
3.    Se afirmă că aş fi implicat un alt finanţator de club în acţiunea de sabotare a preşedintelui executiv Dinu Gheorghe. Altă afirmaţie care nu va putea fi dovedită de nimeni, niciodată. Relaţia mea cu domnul Acela este una sinuoasă. Dânsul e un tip machiavelic, cu reacţii imprevizibile. Toată lumea mă cunoaşte ca pe un om calculat şi prudent. Cine poate crede că aş fi atât de naiv încât să implic un rival în problemele interne ale Rapidului ? Mai mult decât atât, pentru a-l apăra pe Dinu Gheorghe m-am lansat în declaraţii dure la adresa celui care l-a atacat. Ştiam, desigur, la ce mă expun, dar am făcut-o din loialitate pentru preşedintele executiv al clubului meu. De ce aş fi făcut-o dacă aş fi avut gânduri contrarii ?
4.    Se afirmă că cineva va fi „naşul” meu. Nu înţeleg dacă termenul „naş” este folosit la propriu sau la figurat, adică „a-ţi găsi naşul”. Sper că free – lancerul Gazetei a avut în vedere sensul figurat. Sper totodată că în meciul Rapid – Steaua „cel care îşi va găsi naşul” nu voi fi eu. Dimpotrivă, altcineva „îşi va găsi naşul” cu Rapidul, pe teren.
5.    Se fac afirmaţii legate de viaţa mea privată. Astfel de trimiteri se fac atunci când nu există argumente. Nu comentez astfel de afirmaţii. Dacă în ţara asta ar exista justiţie m-aş duce în instanţă pentru a-mi apăra dreptul constituţional la viaţa personală şi privată.

În concluzie Gazeta Sporturilor ar trebui să nu publice texte neverificate din punct de vedere al acurateţei informaţiilor. Asta din respect faţă de cititori. Mai ales dacă textele îi sunt oferite din afara redacţiei. Ar fi de dorit să nu se publice opinii ale unora insuficient documentaţi. Domnul free – lancer scrie despre Rapid neavând habar despre ceea ce se întâmplă cu adevărat la club, despre respectarea bugetului, despre disciplina financiară, despre management. Transformă astfel Gazeta într-o producţie de tip bulevardier. Un jurnalist de bun simţ ar aştepta până s-ar documenta solid sau ar renunţa la subiecte pe care nu le cunoaşte. S-ar evita astfel ceea ce, din păcate, este în curs de realizare, respectiv declasarea unei publicaţii de prestigiu până la nivelul informaţional de TABLOID.

Gheorghe Copos

16 Replies to “Scrisoare deschisă adresată Gazetei Sporturilor”

 1. Domnu” Copos, dumneata ar trebui sa fii preocupat de cum se reflecta aceste informatii asupra clubului, asupra jucatorilor si staffului tehnic, ca Gazeta e tabloida de cand a intrat in online si a inceput sa livreze funduri de neveste de fotbalisti.

  De ce nu ii dati in judecata fara ezitare,ca pe viitor sa nu mai scurme in ograda dvs? Poate e ceva adevar si in ce debiteaza ei?! ”Nasul” de care zice baiatu ala e un eufemism pentru suporteri. Daca situatia scapa de sub control la Rapid si Dinu Vama pleaca, o sa va simtiti ca planeta care se scufunda. Oamenii sunt calmi si linistiti, ca-n 89.

  Sanatate si sa va vina mintea la cap!

  PS: Nu uitati ca 2 dintre pacatele de moarte sunt iubirea de arginti si lacomia. Si inca unul e mania.

 2. Sint angajat la Gazeta Sporturilor, domnule Copos! cu carte de munca. DEZINFORMATI! SURSA DUMNEAVOASTRA, ANDREI NOURESCU, V A INTRODUS IN EROARE. MULTUMESC

 3. Puteti sa ne spuneti si noua, suporterilor de rand ai Rapidului, care credeti dvs. ca este suma de bani de investit necesara si suficienta pentru ca acest club sa va satisfaca dorintele in diverse competitii sportive in anii acestia de criza economica? Suma si performanta de atins, v-as ruga.

  Ati spus de multe ori ca, incepand din grupele Europa League, meciurile de acasa ,,….le vom juca si noi in civilizatie, avem stadion european acum….gratie primarului care ne-a inteles….si a autoritatilor care in sfarsit au inteles ca….”.

  FALS domnule Copos, patron al echipei de fotbal Rapid Bucuresti, echipa gazda pe ,,National Arena” in doua randuri in meciuri europene. Fals, deoarece clubul pentru care 30.000 ori 17.000 de oameni striga din inima atat cat pot si achita atat cat li se cere pe bilet (daca ati fi avut in club 1 om, atat, unul singur, care sa incerce sa va convinga ca, punand la peluze un pret de 8-10 lei la oricare din cele 3 meciuri, la tribuna a II-a unul de 15-20 lei, ati fi umplut aceste zone ale tribunelor inclusiv cu ultimul inel si plusul de care tot amintiti ca trebuie sa vina in club, chiar si cu ocazia ultimei conferinte de presa, din 21.10.2011, s-ar mai fi marit si el mult mai bine decat s-a marit) spuneam, fals deoarece clubul NU FACE NIMIC PENTRU EI.

  Si ca sa va demonstrez acest lucru va transmit ca la ora 21.00, in data de 20.10.2011, la poarta G a stadionului acestuia ghinionist, se afla 4 culoare prin care trec suporterii dupa ce sunt controlati in prealabil. Ei bine, unul era inchis, doua erau destinate persoanelor de sex femeiesc ce soseau la meci cu o cadenta MULT mai rara decat o faceau cele de sex barbatesc. Pentru barbati deci, ati dedus, era un singur culoar. Va inchipuiti probabil ca, imaginea calcatului pe picioare, a prafului nostru de la iesirea de la tribuna a II-a a Giulestiului a redevenit familiara.

  Sa nu va mire ce a scandat tribuna cu cateva minute inainte de a debuta jocul cu Legia.

  Imi dau seama, la cat am ajuns eu sa ma pricep, ca defapt la Rapid doriti in club tehnicieni forte, membrii ai C.A. oameni cu bani, nu prea multe functii ocupate dintr-o organigrama a ORICARUI club de fotbal NORMALMENTE european in anul 2011…eventual ceilalti oameni adusi in club sa vina cu cati mai multi bani, multi multi daca s-ar putea…

  IN SCHIMB, desi actualul primar al Bucurestiului a oferit, ofera si va oferi acestei natii posibilitatea civilizatiei, CLUBUL RAPID NU-SI RESPECTA PROPRII SUPORTERI TINANDU-I LA GRATII CA PE NISTE INFRACTORI IN TIMP CE 2 CULOARE PAZITE DE 2 DOMNISOARE DE LA BGS STATEAU SI RADEAU SI SPUNEAU ….sefii, nu noi suntem de vina, sefii sunt…

  LOGIC gandind, ar trebui sa existe pe linie administrativa un reprezentant al Rapidului care sa dialogheze (in anul 2011!) telefonic cu sefii dispozitivelor de paza de la intrarea oricarei porti a acestui stadion minune dar ghinionist. Dar organigrama cred ca ar spune altceva.

  NU MAI PRETINDETI DE LA SUPORTERI DECAT PROPORTIONAL CU CEEA CE LE OFERITI. Eu v-am mai spus si acum 2 ani de ce aveti nevoie.

  Om fi cum vreti sa spunem, dar prosti in nici un caz.

 4. Decat sa va injur in toate felurile pe aici, v-am injurat destul in mintea mea, odata cu plecarea d-lui Dinu primele trei punte ii dau perfecta dreptate lui Decebal.
  1. Cand o echipa merge bine nu vad de ce ai baga strambe la “altii” sa-ti atace proprii angajati.
  2. Nu de nebun o plecat Dinu Gheorghe, exemplul cel mai clar fiind si fostii angajati care au zis ca nu se poate lucra cu d-voastra.
  3. No comment, te-ai trezit dupa trei zile sa dai un comunicat fortat de opinia publica.

  Asta ne e soarta, unii cu becali, alti cu coposi, din pacate sunteti un rau necesar pentru Rapid… deocamdata.

  O zi placuta!

 5. 1. Nu stiu despre ce afacere vorbiti, pentru ca daca luam in considerare declaratiile referitoare la imprumuturile acordate Rapidului timp de peste 15 ani, iar apoi aceste imprumuturi le numiti investitii…. Eu unul nu mai inteleg nimic.
  2. Dinu Gheorghe nu e nici primul, dar nici ultimul care ar fi indepartat de la club desi hartiile pe care le puteti arata contin insemnari legate de acordul partilor.
  3. Referitor la alt finantator, relatia sinuoasa si-a gasit intotdeauna conditiile de a continua. Este partea dvs de vina ca nu aveti puterea de a trasa si respecta limitele decentei. Este un rau necesar pe care nu vi-l puteti refuza, sau de ce nu, interzice.
  4 si 5. Pentru ca exista punctul 3, precizarile referitoare la “nas” si “viata privata” nu vor fi eliminate.

 6. BUNA SEARA. MA VAD NEVOIT SA MA ADRESEZ DV CU URMATOARELE PROBLEME FOARTE GRAVE CONSIDER EU, DIN MOMENT CE CA SI SIMPLU SUPORTER,SI CA MINE SUNT MII DE OAMENI SI VA ROG SA-MI DATI SI MIE DACA SE POATE UN RASPUNS PE MAIL SAU INTR-O CONFERINTA DE PRESA.
  URMARESC SEARA DE SEARA CUM UN POST DE TELEVIZIUNE CARE SE VREA A FI POST DE SPORT [GSP] PRACTICA IN FIECARE SEARA ATACURI GROSOLANE PRIN MODERATORII SAI CARE PUR SI SIMPLU INSTIGA LA VIOLENTA PRIN ASA ZISELE DISCUTII IN CARE PUR SI SIMPLU IMPREUNA CU SEFUL LOR SUPREM GIGI BECALI NE FAC JUCATORII IN TOATE FELURILE JIGNIRI FOARTE URATE CARE ,ATENTIE VOR DEGENERRA IN ZIARISTI GRAV BATUTI IN CURAND!!!!AM VAZUT CONFERINTA NOASTRA DE PRESA A FOST OK DAR CRED CA TREBUIE CONTINUAT MAI “PE FATA”CU ACEST POST TV!!! VA INTREB… DACA NU VI S-AR PAREA INTERESANT SI FAPTUL CA INTR-O CONFERINTA DE PRESA SA IESITI SI SA LE ATRAGETI ATENTIA CU NUME SI PRENUME [GSP]ASTA PENTRU CA EI SE FAC CA NU INTELEG CA DE EI ESTE VORBA[GSP]!!A DOUA INTREBARE . NU LI SE POT RETRAGE ACREDITARILE LA MECIURILE SI CONFERINTELE NOASTRE DE PRESA?[CU ANUNT OFICIAL IN PRESA SI AICI PE SITE?SI A TREIA ESTE DACA POT FI RECLAMATI [CU PROBE DIN EMISIUNILE DE ATAC] LA C.N.A?
  NU SE POATE SA ASISTAM IN FIECARE SEARA CUM SUNTEM TERFELITI DE NISTE ZIARISTI CARE FARA PIC DE RUSINE COMENTEAZA INTRE EI SI IMPRREUNA CU GIGI BECALI DESPRE RAPID!!!IN SEARA ASTA AM ASISTAT CUM PUR SI SIMPLU L-AU SUNAT SI AU INCEPUT SA-I SPUNE CUM CA RAZVAN LA ATACAT ,SI TOTODATA POVESTINDU-I CUM CA AU VAZUT EI CA NUMAI JUCATORII RAPIDULUI AU LOVIT IN CELEBRUL SCANDAL!!!IN SPERANTA CA IMI VETI RASPUNDE CUMVA VA MULTUMESC!!

 7. Domnule Copos, doresc sa va felicit pentr reinfintatarea centrului de copii si juniori! Sunt sigur ca acolo vor creste jucatori de nationala!
  Ar fi bine ca in contractul antrenorului principal sa existe o clauza prin care antrenorul sa fie obligat sa promoveze la prima echipa cel putin un jucator de la echipa de tineret.
  In alta ordine de idei, m/am uitat azi pe site-ul celor de la targu mures si am vazut ca au adresa de contact pentru fan shop! Cum este posibil ca ei dupa un an in liga1 sa stie sa isi promoveze culorile iar noi, cu multi ani in liga, cu un brand mult mai renumit ca al lor si cu un patron care stie sa faca afaceri, nu avem un fan shop??? Va multumesc!

 8. Daca intelegeai ceva din jocul de fotbal trebuia sa realizezi ca impotentul nicolae grigore, penalul ezechias, mortaciunea duarte, inexistentul cassio, nu au ce cauta in lor. De ce ma omule platesti niste contracte unor jucatori care ne produc chinuri, de ce-i tinem in lot ….de ce ?!!!!
  Cate sanse sa-i mai dai impotentului nicolae grigore, o mortaciune in teren, cate…..

 9. De ce nu i se acorda sanse lui gangioveanu???a jucat 10 minute si a driblat 3 oameni si sut in vinclu de la 16m,apoi nu l-a mai bagat razvan!DE CE???pierdem singurul jucator mai tanar care e talentat din lot!

  Nu il aduceti pe curelea!ce e asa spectaculos la acest jucator,nu inteleg!

  va dau un sfat(vi-am mai zis multe dar ori nu a-ti avut bani,ori incredere in propunerile ce le-am zis de jcuatoi printe care se numarau si Matel(ce joaca in nationala,acum e accidentat),Rusescu(era foarte ieftin cand l-a luat steaua),ziceam de bakary Sako si Yacine Brahimi-acum 2 ani,cande erau la echipa u19 a frantei,acum sunt titulari in franta la saint ettiene si rennes)

  IGIEBOR(hapoel tel aviv)-cel mai bun !aduceti-l joaca si mijlocas central si atacant-daca il aduceti pe asta dam lovitura!nu ne trebuie n jucatori.

  vreo 2 da buni!

  ar mai fi interesant tony de la u cluj…dar nu cred ca il putem lua

 10. Catre domnul George Copos,

  Imi cer scuze sa va deranjez insa am si eu un of. Inteleg ca trecem prin momente grele, din punct de vedere financiar, insa in momentul in care ai un singur jucator tanar si de perspectiva in lot, care nu are un contract asa de mare si care e lasat sa plece asa usor, mi se pare o eroare majora.
  Eu va consider unul dintre cei mai buni oameni de afaceri din Romania si probabil ca stiti aceste lucruri, insa eu doar va reamintesc urmatoarele:
  -din tot lotul Rapidului, pe ce jucatori credeti ca puteti sa-l vindeti in strainatate si sa obtineti o suma de oridinul milioanelor (ca si pe D.Niculae, Mazilu sau Sapunaru); singurii jucatori pe care eu ii vad cu sanse de a fi transferati pe o suma peste 1 milion de euro sunt M.Antonio, Herea si Roman (daca isi revine si prinde mai multe meciuri bune consecutive)
  -de ce in ultima vreme pierdem jucatori valorosi pentru ca nu le mai sunt platite contractele?! (gen Lazar, Spadacio, Bornescu-care cred ca ar fi fost bine de pastrat in lot stiindu-se situatia lui D.Coman, care rateaza cam multe meciuri); consider ca un mijloc cu Lazar, Spadacio si Alexa ar fi fost unul dintre cele mai puternice din tara;
  -Deac este doar imprumutat, iar peste 6 luni merge inapoi;
  Acestea sunt cateva din argumentele mele pentru pastrarea jucatorului Constantin Gangioveanu. Consider ca acest jucator ar merita mai multe sanse, pentru ca are potential. Si spuneati ca doriti jucatori care sa aibe “Spiritul Rapidului”; cred ca acest baiat il are.
  O alta parere personala este ca poate ar fi mai bine (si pentru Rapid si pentru echipa nationala) sa se intinereasca echipa si sa ne orientam catre jucatori tineri din propria pepeniera, de la alte echipe din Liga 1 si ligile inferioare.
  Sincer decat sa vad jucatori straini expirati, cu niste contracte colosale si care nu joaca mai nimic, prefer sa vad un jucator roman (care cu siguranta nu trebuie platit cu atatia bani ca si cel strain). Consider ca ar trebui sa se aduca jucatori straini care sa fie titulari indiscutabili, nu rezerve de lux sau care sa vada meciul din tribuna.
  In speranta ca o sa va implicati personal in rezolvarea acestei probleme.
  Cu stima si respect,
  Alex C.

 11. Domnule Copos,

  Pe cand lasati Rapidul pe niste maini mai capabile? Nu este clar ca de atatia ani batem pasul pe loc? Poate va ganditi la asta intre 2 SMS_uri trimise prietenului dvs gigi becali (special cu litere mici) care in repetate randuri a jignit toata suflarea rapidista.

  Multumesc,
  un suporter rapidist dezgustat de modul in care se prezinta clubul lui de suflet

 12. ce pretentii putem sa avem de la Razvan ca si antrenor daca si-a adus toti finii la Rapid(fotbalisti fara perspective si cu varsta inaintata)pe care clubul nu va avea nicio posibilitate sa-i vanda.El doreste numai performanta imediata fara a se gindi sa promoveze tineri din pepiniera clubului cu posibilitatea de a-i vinde mai tarziu si a aduce un profit clubului(vezi ionita)sau ce-i transferati(vezi Gingioveanu), pe Cassio l-a tinut atata timp pe salariu mare fortandul in teren spunand ca este un atacant de forta si ca face un presing f.bun in jumatatea adversa iar acum vrea sa-l dea ca nu marcheaza.Daca Sabin Sburlea ajunge laBV langa Sumudica sa vedeti ca va da rezultate.Lui Sumudica i sa facut ”vant”sa vina Razvan in momentul cand era pe val(cu ajutorul lui Vama)Sumudica a arata ca este peste Razvan la toate echipele care a fost.Tot cu ”ajutorul” lui Razvan a plecat si Pepe Bornescu pt a nu avea finu Coman concurenta iar pt acest fapt Coman a avut bunavointa sa spuna ca plateste el cate 500euro pt fiecare portar(vezi Straton si Draghia)pe luna ca sa stea linistit si sa spuna ca fara el nu se poate.Din aceasta cauza nu-i promoveaza pe acesti portari iar cand ii baga sa apere odata la10 meciuri vrea sa apere ca si cand ar avea experienta.Cu domnul Zotta la conducere nu vom avea mari sanse sa ne ”ajute”dupa ce acum cativa ani ne-a ingropat in datorii si salarii mari catre fotbalisti(aranjamente cu impresarii).Cand vreodata Vama=Zotta sa inteleg ca nu vreti binele clubului sau ati dorit pur si simlu o schimbare?Oare?V-as fi recunascator pt un raspuns concret si la subiect fara ocolisuri si ambiguitati.Cu respect un RAPIDIST PANA LA MOARTE!

 13. Domnule Copos , ce se alege de Rapidul nostru?De pasiunea noastra , de spiritul atator simboluri ?Altii au si antrenori,au facut si transferuri si au un plan pt sezonul urmator?Noi?Cei care incepem sezonul primii?Care intram primii in Europa League?Noi nu avem antrenor,nu am facut niciun transfer (desi s-a vazut sezonul acesta ca am avut posturi deficitare) si nici macar nu avem o conducere adevarata care sa tina clubul cat mai sus…Nu avem marketing , nua vem nimic…Va pasa oare de lacrimile noastre?Lacrimile adevaratilor suporteri ai Rapidului?Nu cei care arunca cu torte in teren la fiecare meci pt a avea stadionul suspendat si sa primim amenzi la greu…Se pare ca nu va pasa…Sloganul nostru “Singuri impotriva tuturor” se pare ca se potriveste nu doar in lupta cu adversarii ci si in propria noastra ograda…Se pare ca decat suporterii mai exista sis unt singurii care tin acest spirit al RAPIDULUI viu pe vecie…Nu mai stati degeaba ,prelungiti-i lui Pancu angajamentul..Este unul din putinele simboluri ale Rapidului ce ne pot ajuta…Il avem in curtea noastra, sa nu ne batem joc de el asa cum am facut-o cu altii…Aduceti-l pe Sumudica (Alt simbol , Rapidist pur sange) si lasati-l sa isi faca treaba …Sustineti-l , nu il lasati singur , aduceti-i conducere adevarata (gen Chivorchian , chiar si Dinu GH.) … VA SALUTA UN RAPIDIST ADEVARAT , un rapidist ce are viata mai frumoasa cand Rapidul ii aduce satisfactii si ce se stinge incet , incet cand vede ca acest club nu mai are pe nimeni care sa il ajute si sa il mentina sus…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *