Să nu vorbeşti niciodată cu farsorii !

Unul dintre lucrurile pe care le regret în viaţă este acela că fotbalul m-a obligat uneori să mă conversez cu diverşi scandalagii. Unii sunt simpli scandalagii şi atât. Alţii însă, mult mai periculoşi, sunt cei pentru care scandalul este raţiunea de a exista. Nu pot trăi fără scandal. De fapt, ei NU EXISTĂ fără scandal. Sunt dependenţi de el şi de publicitate. Neputând să producă altceva, produc agitaţie şi rumoare publică.

E patologic de important pentru unii oameni ca ei să fie veşnic pe „prima pagină”. Pentru acest scop nu trebuie evitat nici un efort. Trebuie vorbit la toate posturile de radio şi TV; trebuie găsite toate talk – show – urile deocheate; trebuie plătite interviuri în toate tabloidele. Dacă există un scandal, e bine. Dacă nu, trebuie inventat unul. Orice născocire şi orice deformare a realităţii şi adevărului este acceptabilă în acest sens. Scornirea unei poveşti bolnave este perfect acceptabilă.

Unul din aceşti farsori este Domnul GI. Sunt una din victimele sale recente. Am discutat cu el la telefon de curând (cine m-o fi pus ?). Referitor la viitorul Rapidului am amintit numele domnului Niculae. În context elogios, întrucât pentru mine domnul Niculae este imaginea reuşitei: un om puternic, creativ, productiv; un om al reuşitei, generator de locuri de muncă şi plătitor de sume imense la bugetele statului. Un om de afaceri adevărat, de fier, nu de carton. Cam asta a fost discuţia mea cu domnul GI. Fără nici o referire de natură etnică.

Mai departe au lucrat bolile psihice care zac în Domnul GI. Alături de grandomania afişată permanent şi ostentativ, cu desăvârşit prost gust, Domnul GI este un om apăsat de o invidie maladivă. Este invidios pe toţi cei care au reuşit mai mult decât el, în afaceri sau în alte domenii. Pe cei care reuşesc să aibă fabrici cu care ştiu ce să facă – spre deosebire de el. Pe cei care produc valoare adăugată reală, nu îşi măsoară averea în metru pătrat înmulţit cu preţul terenului. Niculae şi alţii din aceiaşi categorie de „grei” sunt obiectul invidiei Domnului GI. Fabricile lor merg şi afacerile le sunt solide.

Astfel încât Domnul GI şi-a propus să mai pună în scenă încă un scandal public, care să învenineze relaţia mea cu domnul Niculae. Aşa că a aruncat în mass media o afirmaţie PE CARE EU NU AM FĂCUT-O NICIODATĂ. Ceea ce i-a venit în minte şi a afirmat public a fost, mai mult ca sigur, ceea ce EL ÎNSUŞI GÂNDEŞTE. Şi-a transpus propriile imaginaţii în seama mea ! Aşa a apărut povestea cu „ţi”.

Cine e de vină pentru situaţia jenantă de acum ? Eu, desigur. De ce ? Pentru că am fost atât de naiv încât să îl tratez pe Domnul GI ca pe un om sănătos, ca pe un egal, ca pe un coleg de Liga 1 şi de Top 300, şi să discut cu el.

Promit că de acum încolo Domnul GI nu va mai avea ocazia de a pune pe seama mea propriile sale fantezii, în urma unor discuţii directe.
Domnule GI, numărul dumneavoastră de telefon este salvat în telefonul meu. De azi, la numărul dumneavoastră de telefon apare scris „NU RĂSPUNDE. E SATANA”.

10 Replies to “Să nu vorbeşti niciodată cu farsorii !”

 1. daca il convingeti pe porumboiu sa preia Rapidul, aveti cuvantul meu de onoare ca o vorba si un gand rau despre dumneavoastra nu voi mai avea.

 2. Ati mai zis si in trecut asta si ce s-a intamplat?…am ajuns sa fim bataia de joc a oierului din Pipera,ne face sistematic tzigani si nimeni nu ia apararea Rapidului,nimeni din clubul Rapid,oamenii aia pentru ce isi iau salariile?,nu pentru a apara clubul si suporterii?…”aloo,Gicuta,ce mai zici Gicuta?”…

 3. D-le Copos, bine va face acest personaj! Chiar sunt curios daca veti pune in practica ceea ce spuneti acum. Si as dori sa ne mai spuneti si care sunt planurile dvs (pe termen scurt) privind Rapidul. Sa fim seriosi…cumparator nu veti gasi si la club nu veti renunta, tinand cont de toate datoriile care le are Rapidul fata de dvs. Nu mai fiti un farsor (asa cum in prezentati pe cel la care va referiti in articol), nu va mai plangeti ca ati investit 40-50 milioane de EUR in Rapid. Nu ati investit d-le Copos, ati creditat. Ati creditat la fel ca personajul la care va referiti aici, numai ca el nu s-a “impuscat in picior” ca dvs, nu a schilodit “de buna voie si nesilit de nimeni” clubul pe care il reprezinta. Nu ne mai prezentati povesti de adormit copilul…va afundati in mocirla si altii rad de dvs. Trist este ca nici nu va pasa. Daca va pasa de Rapid il aduceati pe Sumudica acum la echipa. Nu pentru ca ar fi un super antrenor…dar el ar fi reusit sa ne stranga pe toti langa aceste “insule” care plutesc in deriva (dvs si acolitii dvs, galeria, jucatorii). Asa…veti ramane dvs (in ciuda faptului ca nu mai sunteti dispus sa imprumutati Rapidul) si pionii dvs (probabil mai putin Costica “alergatorul” Zotta…pe care il veti sacrifica pentru a ne scoate noua ochii). Si noi am gresit dar macar incepem sa realizam asta si incepem sa indreptam lucrurile. In schimb dvs nu vedeti mocirla in care ne afundam. Si vom avea de suferit amundoi (ambele parti)…noi pt Rapid…dvs banii (nu stiu cat de mult conteaza la dvs acest aspect, tinand cont de…Top 300, dar cu siguranta ca pe noi ne doare mai mult). Sa recunoastem adevarul barbateste…mai mult va ajutat Rapidul decat ati ajutat Rapidl.
  P.S: Unul care n-a strigat niciodata “podul de piatra…”. Din respect pentru putinele lucruri bune pe care le-ati realizat. In schimb, imi doresc din toata inima sa va vad plecat. Noi am mai prins Rapidul in situatii mai dramatice decat aceasta, in schimb dvs nu cunoasteti (nici dupa 20 de ani) ce inseamna spiritul Rapidului

 4. Nu inteleg ce afaceri sau prietenie mai puteti avea cu acel specimen de cioban. Inteleg ca trebuie tinuti dusmanii aproape, dar o zicala mai buna, mai importanta zice sa fugi de prosti, ca astia ti-o trag fara sa isi dea seama de actiunile lor (si rad ca acest becali care provoaca zilnic greata a milioane de oameni prin prostia pe care o emana prin ecranele televizorului, pe toate posturile).

 5. ..aceasta jigodie umana , v-a jignit ( si ne-a jignit ) mereu …vreau si eu sa vad ca-l dati in judecata pe acest nemernic ( nu “farsor”) si sa-i cereti daune morale , toata datoria Rapidului ! … atunci va cred ca n-ati scos acele vorbe groaznice pt suporterii acestei echipe …daca nu-l dati in judecata si-l numiti decat ,farsor , satana , om bolnav , etc , atunci sunt convins 100% ca asa a fost , cum a spus acel nemernic .

 6. De data asta il cred pe cuvant. George Copos e un tip mult prea alunecos pt o asemenea gafa. Insa imi pare bine ca ciobanul l-a pus intr-o postura proasta. Asa ii trebuie daca e “Gicuta” cu retardatul ala de bufon oierist. In orice caz vrem sa vindeti clubul.
  Semneaza acelasi rapidist care v-a intrebat intr-o discutie la o sedinta cu fanii, carora le spuneati ca daca nu ne calificam in EL ne prabusim, de ce nu vindeti clubul?Dvs ati stat 30 secunde de gandire si mi-ati raspuns – sa aduceti voi cumparatori- De parca unde stau eu adica vecinii sau prietenii mei sunt sau suntem toti milionari ca dvs. Daca eram asa erati demult plecat.

 7. salutare ! misto caterinca asta care o tot purtati cu “gi”, dar vedeti dvs dle copos, tocmai aici pierdeti dumnevoastra la imagine.

  in primul rand, noi toti, v-am inteles nebunia cu badea de la dinamo, dar e prea mult pentru rapidistul de rand, sa accepte, aceste glumite cu rivalii contracandidatelor.

  badea e totusi un tip sarmant, care nu are derapaje, ceea ce nu se poate spune despre europarlamentar.

  era mai bine pentru imaginea dumneavoastra, daca nu v-ati fi asociat imaginea cu neghina care a crescut nebagata in seama langa stadionul ghencea. ca sa nu va aduc aminte faptul, ca la sfertul de finala cu ei, cred ca am fost sabotati de satana prin evolutia oscilanta a unor jucatori, care ulterior…intelegeti 😉

  cu respect, tot eu 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *