Să continuăm dialogul (2)

1. Despre transferuri:
– De ce nu se incearca aducerea lui Eric de la Gaz Metan Medias?

Răspuns:
Deocamdată nu.

2. Despre finanţele Rapidului
1. Stimate domnule Copos,
Am cateva intrebari in legatura cu situatia financiara a clubului Rapid:
Conform bilantului publicat la Registrul Comertului, clubul a avut anul trecut pierderi de peste 40 de milioane de lei, cele mai mari din Liga 1, la o cifra de afaceri de 8,2 milioane de lei. Cum se explica aceste pierderi si cum sunt ele acoperite? Care sunt principalele surse de venit pentru club si care sunt principalele cheltuieli?
Conform datelor de pe site-ul Casei de Insolventa Transilvania clubul se afla in proces de lichidare judiciara. Care mai este stadiul procesului?
Majoritatea cluburilor mari, chiar si cele care au jucat in ultimii doi ani in cupele europene figureaza cu pierderi foarte mari. Este fotbalul o afacere? De ce investiti in fotbal? Poate o calificare in cupele europene sa salveze situatia financiara a clubului?
Va multumesc!
Cu stima,
Andrei Chirileasa
Redactor Ziarul Financiar
2. Pentru dl. Andrei Chirileasa: nu va faceti iluzii, ca sa nu aveti deziluzii (nu va va raspunde).

Răspuns:
În martie 2008 am predat conducerea clubului către alţii. Din punct de vedere financiar eram pe pierdere cu doar 150.000 lei. Am re-preluat clubul în februarie 2009, în situaţia financiară pe care, foarte corect, aţi menţionat-o. Ce s-a întâmplat între timp ? Nu ştiu. Aş vrea să ştiu. Diferenţa între 150.000 lei şi 40.000.000 lei e uriaşă. Din respect pentru numele şi istoria lui am re-preluat o firmă distrusă financiar. Încercăm să ne redresăm. Încercăm să reducem cheltuielile. Aducem bani de acasă, ce mai ! Acesta e adevărul !
Despre sursele de venituri: obţinem cam 2.000.000 Euro din drepturi de transmisie TV, cam 500.000 euro din contracte de publicitate şi cam 500.000 euro din vânzarea de bilete şi abonamente. Pentru informarea voastră: numai organizarea jocurilor de acasă depăşeşte suma provenită din bilete şi abonamente. Cheltuieli ? Nenumărate. Printre ele: întreţinere şi reparaţii terenuri; alimentaţie; instalaţia de nocturnă; utilităţi (apă, gaze, curent, etc.); medicamentaţie; cazarea pentru sportivi; chirie stadion; primele de asigurare; transport internaţional sportivi străini; contracte jucători; deplasări; cantonamente; impozite, taxe, vărsăminte; asigurările sociale; permise de muncă şi permise de şedere; echipament. Pe scurt: nota pentru cheltuieli este cam de 2 – 2,5 ori mai mare decât cea de venituri. Sper că nu o să mă întrebaţi de unde vor veni bani pentru echilibrare.
–    Procesul la cere vă referiţi s-a terminat. Nu avem nici o problemă. Am fost şi suntem curaţi.
–    Fotbalul este ceea ce trebuie să fie: un sport, o pasiune, o plăcere, o destindere. Nici vorbă de afacere.
–    De ce investesc în fotbal ? Din pasiune, din respect, din consecvenţă. Pentru că niciodată nu mă dau bătut în faţa greutăţilor. Pentru că ştiu că mulţi dintre voi nu aveţi altă satisfacţii decât a vedea şi a comenta meciurile Rapidului.
–    Calificarea în cupele europene: vom vedea. Calculăm.

3. Despre ortografie
1. domnu’ Copos… Invatati sa scrieti corect in limba romana domne ca va faceti de ras.

2. sa stiti ca nu toti dintre noi au avut posibilitatea de a merge la o scoala,de a studia prin strainatate,educatia ne-a fost data de Rapid si de strada,poate suntem mult mai inteligenti decat copii dumneavoastra,nu este treaba noastra sa judecam pe absolut nimeni..nu vreau sa va jignesc copii indirect doar ca nu este frumos si nu se regaseste in codul bunelor maniere ca o persoana sa atraga atentie alteia despre felul in care vorbeste,scrie…etc…

Răspuns:
Pe care dintre voi să-l ascult ? Pe cel care mă critică pentru ortografie (care ortografie VĂ aparţine, după cum v-am comunicat) sau pe cel care îmi recomandă să fac abstracţie de regulile gramaticale ? Vedeţi ce greu e să fii pe placul tuturor ?

4. Despre domeniul schiabil
Multumesc pentru raspuns.Mi-ar fi placut sa detaliati investitiile in domeniul schiabil in 2010-2011.Cu respect,

Răspuns:
Mulţumesc pentru întrebarea corectă şi îndreptăţită. Ştiţi, sunt convins, că domeniul schiabil este de resortul autorităţilor publice locale. Există consiliu judeţean şi consiliu local. Este de datoria LOR să se ocupe de amenajarea lui, pentru că Muntele LE aparţine LOR, nu nouă. Dispun şi de fonduri în acest sens, provenite din impozitele plătite de noi. Până în prezent, din păcate, pe pârtie amenajările sunt aceleaşi din anii ’70.
Chiar dacă noi am vrea să investim în amenajări de pârtii, în defrişări pentru crearea de noi pârtii şi în altele de acest fel, nu am putea-o face uşor: ne-am ciocni de autorităţi. Cu greu am reuşit, totuşi, să facem câteva lucruri, printre care:
–    să construim instalaţii pentru zăpadă artificială; am făcut-o în locul autorităţilor;
–    să amplasăm cea mai modernă instalaţie de transport pe cablu din România, care urcă până la Kanzel. Costul instalaţiei austriece Doppelmeyer este de circa 10 milioane Euro. Contribuţia sau, dacă vreţi, sprijinul autorităţilor la această lucrare a constat în aceea că vor să ne pună să plătim impozit pe metrii pătraţi de teren ocupaţi de picioarele telegondolelor !
–    În prezent modernizăm hotelurile noastre din Poiana Braşov, de la baza pârtiei Bradul, printr-o investiţie de peste 10 milioane euro.
Vă întreb: din banii pe care îi aveţi, voi ce procent aţi investi în schi, în condiţiile în care autorităţile nu au nici o grabă în efectuarea lucrărilor de infrastructură şi a autostrăzii Bucureşti – Braşov, care să permită turiştilor un acces facil la pârtii?

5. Despre Andrade
Noi, suporterii rapidisti, dorim sa facem o cheta ptr. aducerea lui J. P. Andrade la echipa. Cu ceva efort, probabil s-ar putea strange un procent destul de important astfel incat acesta sa evolueze in Giulesti. Insa conform gandirii d-voastra noi ar trebui sa suportam o parte din cheltuielile cu acest jucator, iar profiturile de pe urma prestatiilor acestui jucator ar urma sa le culeaga numai clubul. In cazul in care ar exista posibilitatea achitarii de catre suporteri a unui procent semnificativ ptr. transferul acestuia, mi se pare normal ca noi sa avem unele drepturi (de imagine, procent la transfer, etc …)

Răspuns:
Nu prea înţeleg: doriţi să îl aduceţi să joace la Rapid sau doriţi să fie doar în trecere pe la echipă, iar voi să deveniţi impresari de jucători ? Pentru cea de-a doua alternativă putem discuta despre un 50 % – 50 %. Nu uitaţi însă că e vorba despre un salariu de 500.000 euro plus taxe (total 910.000 euro) în primul an şi 300.000 euro plus taxe (546.000 euro) în anii de contract următori.

6. Despre echipament
De unde poate fi procurat un echipament de joc al echipe din sezonul nostru, cu noul sponsor (PUMA).
Răspuns:
In luna septembrie 2010 se deschide magazinul PUMA – Rapid, la stadionul Giuleşti. Veţi putea comanda echipament de acolo. Vă vom comunica adresa şi persoana de contact pe site-ul clubului.

7. Despre stadion
– Stadionul cand va fi gata? sau spunetine sincer se va mai redeschide vreodata peluza? ne este dor de un giulesti plin ochi
– Si, daca ….. sugerati …. a se adresa tot troicai Dinu-Sumudica-C.A., va intreb si eu: Tot cineva din cadrul dumnealor se ocupa de rezolvarea unora din problemele:
1. Redarea peluzei celei vechi suporterilor;
2. Amenajarea spatiului (din prelungirea defluirii suporterilor ce parasesc stadionul prin iesirile tribunei a II-a) in ceea ce inseamna pavarea acestuia cu beton, ciment;
3. Imbunatatirea functionarii grupurilor sanitare din stadionul Giulesti;
4. Imbunatatirea mijloacelor de deservire a suporterilor cu un bilet de acces pe stadion;
5. Pregatirea unei prelate din timp pentru vremuri neprielnice;

Răspuns:
Încerc să vă mai explic încă odată: stadionul nu e al nostru. Este doar închiriat pentru jocurile echipei. Noi nu avem voie să intervenim în construcţie. Nu putem demola, zidi, transforma, extinde, modifica, pava, etc., etc. Singurul care are acest drept este proprietarul stadionului. Fără acordul lui nu putem face decât lucrări de întreţinere. Putem să ne ocupăm de gazon, şi o facem. Uitaţi-vă la această zonă, care este în răspunderea noastră. Nu cred că îi puteţi reproşa ceva. Dacă am fi proprietarii stadionului, ar fi altceva. Ca să înţelegeţi mai uşor: închipuiţi-vă că închiriaţi o maşină. Puteţi să o spălaţi, să îi puneţi benzină, să îi umflaţi roţile. Nu puteţi însă să îi schimbaţi motorul, să îi modificaţi numărul de uşi sau să o vopsiţi în altă culoare. Acesta e dreptul proprietarului. Cam aşa stă treaba şi cu stadionul. Puteţi, oricare dintre voi, să renovaţi, spre exemplu, locuinţa vecinului ?
Şi, cu toate acestea, până în prezent am investit în stadion peste 2 milioane de euro, chiar dacă vouă nu vi se pare vizibil acest lucru. Cred că a fost o mare greşeală.

8. Despre membrii Consiliului de Administraţie
Rogu-va, ne puteti spune si noua care sunt membrii acestui Consiliu ? (si eventual, pentru dvs. un mic sfat: urmariti, va rog, din cele 17 meciuri de pe Giulesti ale sezonului competitional 2010-2011, participarea efectiva a acestor membrii..evident in tribuna 0 si nu pe gazon)
Răspuns:
Membrii Consiliului de Administraţie:
1. Gheorghe Dinu Mihail – preşedinte executiv;
2. Sorin Creţeanu;
3. Ion Taban;
4. Ovidiu Zaharia;
5. Gheorghe Copos (20 % din totalul voturilor în Consiliu).

Idee bună. Voi urmări participarea lor efectivă la meciuri. Până în prezent este de 100 %.

9. Despre site
1. De ce nu avem si noi, suporterii Rapidului ( cei mai adevarati din Romania) un site oficial modern? cu poze de la antrenament, videoclipuri, interviuri, etc. Nu poate sa fie vorba de bani pentru ca un site nu costa mult si exista multi rapidisti, printre care sunt si eu, care ar lucra si gratis la administrarea lui. Pentru Rapidulet !
Răspuns:
Încă o idee bună. O preluăm şi vă informăm în curând.

49 Replies to “Să continuăm dialogul (2)”

 1. multumim pentru raspunsuri!in sfarsit exista dialog,si pare chiar constructiv,suportarii vin cu intrebari,sugestii,dumneavoastra ne explicati,e chiar foarte civilizat!

  as mai pune cateva intrebari si eu

  1.Cassio-cat a costat Cassio?Merita?

  2.In legatura cu stadionul,se pare ca nu se reface peluza inchisa,este sincer foarte trist ca la un meci cu steaua doar jumate de stadion sa fie plin,sau in cupele europene la anul sa fie doar 10 00 de fani in tribuna,cand Cfr si-a facut un stadion de 30 000 (cfr are suproteri artificiali,un club inventat ,suporterii aceia,,doar pentru cupe si flori”),U cluj va avea un super stadion,daca totusi nu se poate discuta,negocia cu Ministerul Transporturilor reabilitarea peluzei,nu sunt sanse sa se gaseasca niste sponsori si sa se construiasca un nou stadion,de circa 40-50 000 de locuri?e foarte greu,e criza…dar nu stiu,intreb si eu…cineva din strainatate,stadionul sa paorte numele companiei…!ar fi frumos!
  In momentul venirii domnului Taher se vorbea de construirea unui nou stadion,din pacate a ramas doar macheta de el!

  giulestiul e cel mai frumos stadion,dar cu 10 000 de locuri pare totusi trist!E infern cu 10 000 de oameni,cu 20 000 cum ar fi ca am uitat?dar cu mai multi?

  JP Andrade,doar un vis….

  Va felicit pentru prelungirea cu Bozo!Pe viata trebuie semnat cu el!

  Multa stima!

 2. Autostrada Bucuresti- Brasov, pe care o amintiti este mai scumpa decat construirea Aeroportului International Brasov.
  Cati din oamenii de afaceri care investesc in Brasov au facut suficiente demersuri la Ministerul Trasportului pentru construirea acestui aeroport?
  Acest aeroport ar fi devenit o concurenta pentru aeroporturile din Bucuresti. In concluzie PIERDERI.

 3. Domnule Copos incercati totusi sa deschideti peluza veche pentru ca ar fii o mai mare presiune pe adversari, o atmosfera mult mai frumoasa, mai multe abonamente vandute si toate printr-o investitie care nu poate fii foarte mare si va fii recuperata intr-un timp destul de scurt, faceti-o pentru suporteri pentru ca eu zic ca merita acest lucru e o lipsa de respect fata de noi de toti suporterii rapidisti sa fie de atatia ani inchisa peluza

 4. Domnule Copos…nu-l lasati pe J.P Andrade sa ajunga la steoaia,aceasta mutare ar provoca multa dezamagire in inimile suporterilor rapidisti,cu J.P Andrade si cu inca un atacant bun,gen Ionut Mazilu,am trage cu siguranta la campionat,Urziceni si Timisoara nu mai sunt ce erau in sezonul trecut,steoaia e umflata rau de presa,dinamo mereu incepe campionatul in forta dar termina in genunchi,Vasluiul mai are nevoie de timp pentru a omogeniza echipa…pana nici la CFR lucrurile nu par tocmai roze,anul asta chiar avem o sansa sa tragem la primele doua locuri…

 5. Domnule Copos, si un magazin online ar fi ideal pentru suporterii din provincie. Sa ne putem cumpara si noi tricouri, insemne ale echipei, sa ne mai luam bilete cand mai venim la meci la Bucuresti – in ultima vreme mai rar .. dar.. Cat poate sa coste un asemenea magazin online? Sunt oferte la cheie care nu inseamna nimic in bugetul clubului. Vrem si noi sa facem parte din Rapid, chiar daca nu suntem din Bucuresti!

 6. cam abstract raspunsul privind aducerea lui eric… sa intelegem prin asta ca renuntati la el pentru a face un efort sa-l aduceti pe jp andrade?…cat despre echipamente, noi, provincia, de unde ne putem achizitiona toate aceste lucruri? in marile orase ale tarii ar trebui sa existe macar cate un fan-shop…sau macar sa faceti un site de unde ne putem cumpara online articole ce tin de echipa…FzR!

  Vlad

 7. Domnule Copos,era vorba de aducerea unor jucatori precum Carlao de la Leiria sau Keita de la Braga.Mai sunteti in discutie cu cei 2 jucatori?am avea nevoie macar de unul dintre ei.Il mai aveti in vedere si pe Moraes?

 8. domnule copos din ce am inteles eu cea mai arzatoare dorinta a rapidistilor(redeschiderea peluzei) nu se va realiza in veci pt ca stadionul este inca al statului. in consecinta de ce nu ne lamuriti si pe noi daca ati facut vreun demers pt concesionarea stadionului? pt a se putea apoi investi in el? aveti in plan chestiunea asta(concesionarea stadionului)????

 9. In 97-98 erati supranumit de galerie “Berlusconi din Giulesti”.
  In ultimii ani, ati fost injurat de greu de aceeasi galerie.
  Ce credeti ca ati facut gresit la Rapid si ce regretati? Ce ati face altfel acum?

 10. ,,Pentru dl. Andrei Chirileasa: nu va faceti iluzii, ca sa nu aveti deziluzii (nu va va raspunde).

  Răspuns:
  În martie 2008 am predat conducerea clubului către alţii. Din punct de vedere financiar eram pe pierdere cu doar 150.000 lei. Am re-preluat clubul în februarie 2009…..”

  Mea culpa.

  ,,Încerc să vă mai explic încă odată: stadionul nu e al nostru. Este doar închiriat pentru jocurile echipei. Noi nu avem voie să intervenim în construcţie. Nu putem demola, zidi, transforma, extinde, modifica, pava, etc., etc. Singurul care are acest drept este proprietarul stadionului. Fără acordul lui nu putem face decât lucrări de întreţinere. ”

  Stiam ca lucrurile ,,stau” asa si mai stiam ca prin 2006 declaraserati ca veti incepe negocierile cu reprezentantii Ministerului Transporturilor in vederea obtinerii concesionarii stadionului ,,Valentin Stanescu”. Ce se intampla? Este mai mare daraua decat ocaua? Vi se pretinde o suma mult prea mare pentru acest lucru, incat ati renuntat? In cazul in care inca intentionati sa demarati o discutie cu reprezentanti ai M.T. privind aceasta problema, va intreb daca unul din membrii C.A. al F.C. Rapid situati in raspunsul dvs. la pozitiile 2, 3 sau 4 ar fi cel pe care-l desemnati sa negocieze?

  ,,Şi, cu toate acestea, până în prezent am investit în stadion peste 2 milioane de euro, chiar dacă vouă nu vi se pare vizibil acest lucru. Cred că a fost o mare greşeală.”

  Bineinteles ca doare atunci cand lucrarile sunt de intretinere (banii s-au dus pe apa sambetei iar lucrul carpit nu este durabil). O investitie mult mai mare in stadion (daca ati fi proprietar cu acte in regula pe o perioada de 39, 49, 59, etc ani) nu v-ar mai aduce in situatia de a regreta cele 2 milioane, nici pe suporteri in a nu li se pare vizibil acel lucru.

  ?% din totalul voturilor in Consiliu se regasesc pentru primii 4 membrii asa cum au fost ei nominalizati de dvs.?

  ,,Fără acordul lui nu putem face decât lucrări de întreţinere…”

  Considerati ca grupurile sanitare din incinta stadionului ,,Valentin Stanescu” NU NECESITA lucrari de intretinere?

  ,,4. Imbunatatirea mijloacelor de deservire a suporterilor cu un bilet de acces pe stadion;
  5. Pregatirea unei prelate din timp pentru vremuri neprielnice;”

  Au de-asemenea nevoie de raspunsuri.

  ,,Idee bună. Voi urmări participarea lor efectivă la meciuri. Până în prezent este de 100 %.”

  Pentru primul dintre ei asa cum apar enumerati de dvs. nici nu este nevoie sa urmariti, interesant ar fi procentul celor de la pozitiile 2, 3 si 4. Ca este o idee buna, stiu. Este la fel de buna precum cea discutata de noi la sediul ,,Ana Holding” privitoare la scoaterea spre vanzare la pachet a biletelor de acces la meciurile de ,,acasa” contra reprezentantelor Romaniei in cupele europene + Craiova, Brasov si Otelul. Din pacate aceasta din urma a ramas la stadiul de ,,…e o idee buna. Mi-e teama ca si aceasta cu procentul prezentei sa nu ramana doar o idee…

 11. Mi-e greu sa cred ca nu intuiti potentialul dragostei atator suporteri patimasi pentru Rapid.

  Deja tremura lumea sa-si ia tricouri cu Rapid.

  Vreau sa stiu de ce nu puneti pe picioare un departament de marketing al Rapidului?

  Ar fi un job de inceput perfect pentru Alexandra.Trebuie sa-si dovedeasca intr-un fel cunostiintele acumulate.ma ofer asistentul ei.

  Vrem un departament de marketing.Se poate?

 12. Urmeaza sa fie adoptata o noua varianta a legii parteneriatului public-privat…in contextul acestei noi legi poate fi gasita o solutie si pentru stadionul Giulesti? si aici ma refer in special la o modernizare a lui…

 13. Dle Copos oare in 2010 nu merita si Rapid o masinuta medicala la stadion? Ne facem de ras cu brancardierii, cred ca suntem singura echipa in afara de nou-promovatecare inca mai cara fotbalistii cu targa. O fi ea visinie, dar daca erati Cesinha cu glezna cat un pepene nu stiu cat de bine va era. E doar o sugestie.. poate pe viitor se gasesc niste bani si pentru asta.. Toate cele bune va doresc si o victorie maine cu Otelul!

 14. Domnule George Copos, de ce nu faceti un magazin on-line pentru suporterii din afara bucurestiului actualizat la zi?incercati folosirea si fructificarea brandului RAPID prin scoaterea la vanzare a mai multor articole alb-visinii decat cele prezente la fac-shop.De ce nu incercati sa scoateti la vanzare replicile tricourilor din anii 70.Imi pare rau sa va zic dar marketingul la club este la pamant.

 15. Domnule Copos de ce nu se mai organizeaza antrenamente cu publicul???si daca da spuneti-ne si noua cand sunt sau afisati pe siteul oficial.

 16. http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/dani-coman-va-fi-rezerva-cu-salariu-de-lux-la-rapid-201455.html

  deci sunt bani!de ce ne trebuie dani coman care 50% din meciuri cel putin e accidentat???cand il avem pe bornescu-probabil cel mai bun portar roman la ora actuala?Doar sa dam 200 000 pe sezon si sa facem o concurenta exagerata pt poarta?dati banii astia la JP!

  http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/impresarul-lui-j-p-andrade-nu-stie-nimic-de-rapid-doar-steaua-ne-a-contactat-201459.html

  Iar ne mintiti!JP va imbraca tricoul stelei,foarte trist!Bine ca ii dati 200 000 lui ,,banut”coman….!JP Andrade cu Lazar la mijloc ganditiva…super!sau oricum JP Andrade la rapid….
  Totodata daca vine el,putem renunta si la Gustavo,deoarce JP joaca atat Mijlocas central,fundas central cat si FUNDAS DREAPTA,deci ama coperi 3 posturi cu un fotbalist,e clar ca locul lui ar fi mijlocas central ,dar daca e suspendat sau accidentat Rui Duarte,ar intra el acolo!

  Aduceti-l inapoi.daca merge la steaua e jale!

 17. Domnule Copos am si eu o serie mica de intrebari.. daca se poate sa-mi raspundeti va rog frumos .

  1. Care e situatia lui Raduta ? Presa scrie ba ca-l vrea Dnepr pentru 1.5 milioane ( ar fi cea mai tare bomba a deceniului ) , ba ca il vrea Rednic la echipa lui care ar plati pentru 50% din drepturile asupra jucatorului 500.000 .
  2. Ce parere aveti despre Edgar Gauracs ? Jucatorul a placut publicului chiar daca nu ii s-a dat posibilitatea sa joace prea mult, se poate incerca imprumutul lui pentru inca 1 an ?
  3. Daca tot avem tricouri de la PUMA , de ce nu se pot cumpara aceste tricouri cu insemnele RAPIDului de la orice magazin PUMA din tara ( in majoritatea oraselor sunt magazine PUMA )?
  4. Peste 3 ani cand v-a termina Alexandra masterul la Harvard o sa lasati clubul RAPID pe mana ei , sau o sa se implice doar in grupul ANA (eu unul as dori-o la RAPID dar in acelasi timp sa ramaneti si dumneavoastra ! ) ?

  Va multumesc .

 18. Eu nu zic ca J.P.Andrade nu e bun dar totusi ii un jucator cu calitati defensive si avem destui jucatori cu profil defensiv .Nu credeti ca este putin aiurea sa luam tot fundasi si sa-l dam pe Raduta (cum am citit in ziar acum) . Mai bine aduceti pe 500 de mii pe Eric sau macar inca un atacant, ca avem doar un atacant bun dupa parerea mea si anume Sburlea pentru ca Cassio ii un urma cu pregatirea fizica iar Raduta nu prea are valoare , judecand dupa sezonul trecut.

 19. Cine a fost desemnat sa apere cauza celebra ,,Castigam 100 % la Lausanne”? Nu de alta, dar sa stim si noi cine este pierzatorul si unul din oamenii care APARA INTERESELE RAPIDULUI…..
  Ce se intampla? De ce la rubrica ,,Contact” a acestui blog nu apar oarece modificari ?

 20. Domnule Copos , de ce nu il aduceti pe Eric acuma ? El a comfirmat in campionatul nostru , pe prosport.ro scria ca e la final de contract si costa doar 350000 de Euro . Avem nevoie urgenta de 2 atacanti . Ce sa ne facem numai cu Raduta , Sburlea si Cassio? Eric s`ar integra perfect in echipa . Daca l`ati aduce pe Eric ne`am putea bate cu adevarat la titlu. Carlao marcheaza meci dupa meci. Nu inteleg de ce nu a fost luat Pancu , si a fost adus Grigore care nu joaca nimic , absolut nimic. Pancu la varsta lui este cu 3 clase peste Grigore! Vrem titlul anul acesta Domnule Copos , din 2003 tot asteptam . De ce sa nu investiti acuma sa aduceti jucatori ca si Eric , Moraes , Carlao cu care putem lua titlu? Titlul inseamna multi bani : + 15 milioane de EURO din UCL! Numai bine domnule Copos de la un ardelean. FORZA RAPID!

 21. Inainte ca Dinamo sa fie ,,mancata” de Hajduk Split, noi ar fi trebuit sa-i ,,mancam” pe cei de la Astra Ploiesti ori de la Univ. Craiova (de 2 ori 0-1) si atunci am fi avut acea posibilitate de a-i ,,manca” pe cei de la Hajduk Split, presupunand ca sunt deja ,,mancati” moldovenii din Balti…
  Mai inainte de a-i critica pe altii, ar fi bine sa ,,mancam” (bineinteles nu cei ce ,,dau la lopata zapada pentru a se putea disputa un meci”, ci aceia care ,,taie si spanzura” PENTRU INTERESELE RAPIDULUI, ACEIA PE CARE FIRMELE DVS. CE SPONSORIZEAZA RAPIDUL II REMUNEREAZA LUNAR) regulamentele si statutele F.R.F……

 22. Cate magazine de deschidere in genul celui de la stadionul ,,Valentin Stanescu” are Rapid in Romania?
  DEJA (!!!) pierdem teren vis a vis de ,,ce-am fi putut noi manca” prin Europa fotbalistica 2011-2012.

  P.S. Inca astept…..(ceva serios, nu gen ,,hai sa vedem ce-o iesi” cum a fost cazul regretatului Gabriel Fuior)

 23. domnule copos ati declarat ca rapid ii manca pe cei de la split,dar ati uitat sa faceti precizarea daca ii manca la fotbal pe teren sau in alte circumstante.dupa meciul cu otelul ma indoiesc ca aveti dreptate pentru ca in fotbal ca sa castigi un meci trebuie sa marchezi macar un gol iar la rapid chiar nu are cine sa faca lucrul acesta.degeaba joaca echipa daca nu are cine sa o bage in poarta.

 24. ,,3. Despre ortografie
  1. domnu’ Copos… Invatati sa scrieti corect in limba romana domne ca va faceti de ras.
  ………Pe cel care mă critică pentru ortografie (care ortografie VĂ aparţine, după cum v-am comunicat)….
  ……..Răspuns:
  Încerc să vă mai explic încă odată: stadionul nu e al nostru………”

  ODATA (candva) ne-ati mai explicat noua si altor realizatori de emisiuni sportive ori diversilor reporteri situatia stadionului ,,Valentin Stanescu”. Explicand inca O DATA situatia lui, nu veti face altceva decat sa oferiti incredere suporterilor ca sunteti in continuare interesat ca Rapid sa prospere. Sa nu fiti suparat ca ati mai explicat inca O DATA.

  ,,Errare humanum est”, spunea Seneca.
  Si as adauga: ,,Numai cine nu munceste nu greseste”.
  Sper totusi ca nu va MAI ghidati (pentru INTERESELE SI IMAGINEA RAPIDULUI SI A DVS…………..nu uitati! LICENTA, LICENTA, an de an vine scadenta si trebuie platita LICENTA……..) si dupa urmarea: ,,Si cine nu greseste, trebuie promovat”.

  Sa re-dialogam in viitor sanatosi!

 25. Sper ca ati observat la meciul cu Otelul ca n-avem mijlocasi de forta si ne mai trebuie cel putin un atacant…asta daca Rapidul isi propune ceva in acest sezon…mutarile trebuiesc facute acum,cat inca nu e tarziu…

 26. Domnule Copos, insist sa-l aduceti pe acest Eric care marcheaza meci de meci. Asta trebuie Rapidului, macar faceti-i o oferta, dati-l pe Raduta si luati-l pe el. Va rugam!

 27. Felicitari ca spre deosebire de alti patroni din Liga 1,dvs incercati pe atat cat puteti sa ne raspundeti la intrebari.As mai dori sa va mai pun cateva intrebari:
  1.Spre deosebire de ceilalti suporteri,eu nu consider ca ar fi o prioritate aducerea lui J.P Andrade pentru ca cere un salariu mult peste ceea ce putem oferi in Romania in acest moment.In plus,pe postul lui am fi acoperiti(avem cea mai buna aparare din ultimii ani)
  Consider ca prioritar ar fi aducerea unui jucator de profil ofensiv,unde nu stam prea bine.
  2.Ce parere aveti de acuzele domnului Ioan Neculae?

 28. Buna ziua,

  vor mai ajunge jucatori la Rapid ? dupa primele 3 etape, se pare ca avem nevoie de un atacant adevarat, care stie sa tina de mingie si nu se pierde in fata cu portarul. Mai este nevoie si de un mijlocas stanga.. daca Cesinha sta pe banca, noi suntem zero pe banda stanga, Bozo nu prea da randament acolo si nici Grigorie / Herea.

  scrie in presa ca Rapid il vrea pe Maftei si Bilasco de la Unirea Urziceni. Maftei merita sa vina inapoi in giulesti, este “Il Capitano” singurul jucator care iesea cand era rau la echipa si vorbea cu lumea, tot respectul pentru Maftei, un rapidist adevarat ! Bilasco este jucator de nationala si are loc in atacul Rapidului, in special acum, cand nu avem un atacant de valoare si asta se vede in rezultate.

  sper sa mai aduceti jucatori in vara asta, pentru ca avem mare nevoie ! daca vrem sa vorbim de performanta.

  Cu Respect,
  Alex

 29. Buna,

  Sunt sceptic in ceea ce priveste echipa Rapid si evolutia ei in sezonul 2010-2011. Dinu Gheorghe a facut niste transferuri “subtiri”. Nu inteleg cum sa-l aduci pe Cassio(total nepregatit, un fel de Fabbiani) cu 900000 de euro cand cu banii acestia se putea lua un atacant sau doi din Romania(adaptati la campionatul nostru) care chiar sa marcheze. Spun numai cateva nume care vor da mai multe goluri decat Cassio si Sburlea: Costin Curelea sau Raul Rusescu vor fi mult mai productivi. Nu mai spun de Junior Moraes care are cam acelasi pret ca si a lui Cassio. Pana ajunge acesta din urma la o greutate optima, Rapid o sa inscrie cu fundasii si cu Herea si o sa ne trezim la mijlocul clasamentului iar. Asta e realitatea. Echipa de la portar pana la mijloc e competitiva. Poate Sumudica o sa-l forteze pe Raduta, un jucator de moral cu certe calitati. Insa nu e de ajuns.(iar vinovatul principal nu va fi Sumudica care o sa lucreze cu ce a adus Dinu Gheorghe). Sper sa ma insel…

  Numai bine!

 30. Buna ziua, domnule Copos. In primul rand as vrea sa va felicit pentru transferurile facute in acest sezon, si aici ma refer la aducerea unui om cu o stiinta extraordinara a fotbalului romanesc, Dinu Gheorghe, cat si a lui Sumudica, antrenor care are parte de toata simpatia publicului din Giulesti. De asemenea, sunt extrem de fericit si, inca o data, va felicit, ca ati reusit sa il aduceti la echipa noastra pe fundasul Marcos Antonio (4), un jucator exceptional, care impreuna cu Marius face legea in aparare. De altfel, transferurile lui Rui Duarte, Mihai Roman, Sabrin Sburlea, Ezequias, chiar si Cassio, sunt extrem de reusite, cu toate ca cel din urma va trebui sa confirme.
  As avea cateva intrebari pentru dumneavoastra:
  1. Cum este atmosfera in sanul echipei? Trupa noastra a inceput bine sezonul acesta, insa ziarele noastre continua sa simpatizeze din umbra unele echipe si scriu articole despre eventuale conflicte de la ProRapid, mai exact dintre Lazar si Ezequias? Este adevarat?
  2. Jucatorii sunt multumiti de conditiile de la Rapid? Mai sunt probleme cu restantele salariale catre jucatori?
  3. Ne mai putem astepta la unul sau doua transferuri pana la sfarsitul perioadei de “mercato”?

  Vad ca, usor usor, clubul nostru capata o fata europeana, cu un patron puternic (asa imi place sa cred), care conduce din umbra, vine si vede meciurile linistit, declara, sau nu, doua cuvinte la iesire, iar doua saptamani, pana la meciul urmator, nu mai auzim nimic de el. De asemenea, acest patron are un om de mare incredere la club, in persoana lui Dinu Gheorghe, care face si desface tot si reprezinta “un liant” intre patron si club, asa cum gasesti la marile cluburi ale Europei.
  Tin sa va felicit inca o data si sper ca “noua era” in care Rapidul a intrat in aceasta vara sa nu se sfarseasca prea curand…

 31. Domnule Copos cu Griffiths ce se mai stie de el?Parca de mult trebuia sa se intoarca,l-ati vandut in China sau e imprumutat pana la sfarsitul contractului?Sau a fugit….?Era un atacant mai bun decat porcul asta de Cassio…..

 32. Domnule Copos, am propus un bosniac, in urma cu 2 ani, la Rapid; numele lui e Senijad Ibričić . Vi se pare cunoscut ? Probabil ca da…este cel de la Haduk Split care bate toate fazele fixe. Daa atunci era estimat la aprox 100 000 euro, acum e undeva la 4 milioane.

  Un altul, pe care l-am remarcat la un amical prin ianuarie 2009, de la MFK Kosice…Nemanja Matić…a ajuns vara trecuta la chelsea cu 2 milioane de euro; cand cu 6 luni in urma era aetimat la maxim 100 000…

  Daca J.P.Andrade nu poate fi adus ( si chiar inteleg de ce )…propun un fundas central

  – Goran Dragović, jucator de 28 ani, FK Javor, Serbia
  iata un filmulet cu el
  http://www.youtube.com/watch?v=rk9tVrSI010&feature=related

  MULTA SANATATE SI SALUTARI DIN MARAMURES !!!

 33. si un 4-2-3-1
  Bornescu- Rui Duarte, Goran Dragovic, M.Antonio, Bozovic- Lazar, M.Constantin- Roman, Spadacio, Cesinha- Sburlea … ar fi excelent…
  ps : felicitari pentru tranferurile de pana acuma

 34. Gaz metan cere pe eric 350 000 de euro (in sfarsit niste oameni realisti)..de ce nu il luam??? vreti sa jucam cu dobroiu si cassio tot sezonul?

  Cu stima!

 35. Desi o postare referitoare la ‘beneficiile’ aduse de catre gradinita nu s-a publicat, revin.
  Ionita 2,5 milioane euro
  Raduta 0,5 milioane euro.
  Oare care sunt costurile gradinitei de s-a impus stringent reducerea de personal? La venituri de 3 milioane euro pe o perioada de 3-4 ani, cred ca un buget anul de 0,5 milioane euro/an pentru gradinita e o suma acceptabila, ce se poate recupera. Chiar si in cazul efectuarii unor cheltuieli legate de stagii de perfectionare pentru antrenori la alte ‘gradinite’, activitatea este sustenabila. Daca de la ‘gradinita’ vor fi promovati jucatori la echipa mare, se creeaza emulatia ca parintii sa-si indrume copii la ‘gradinita’ Rapidului. Aria de selectie creste iar sansa aparitiei unor jucatori valorosi este direct proportionala cu aceasta.

 36. Buna ziua stimate domn COPOS George,
  Ma numesc Romeo si am si eu trei sugestii:

  1 Ar fi bine sa investiti si in centru de copii al rapidului. Va propun acest lucru datorita faptului ca in ultimii ani, centrul de copii a dat jucatori buni primei echipe. Jucatori precum Daniel Niculae, Alexandru Ionita si multi altii care moemntan nu imi trec prin minte, au crescut in pepiniera clubului. Ganditi-va ca daca s-ar creea imbunatatiriale terenului de joc, daca s-ar aduce antrenori specialisti care sa stie sa lucreze cu copiii, sa ii invete de mici cum sa suteze , sa paseze sau sa se pozitioneze pe terenul de joc, am avea sanse sa vedem mai multi tineri talentati la echipa mare!
  Cred cu tarie ca investitia a 50.000-100000euro pe an la echipa a doua s-ar amortiza foarte repede!

  2 Ati scris foarte frumos despre satul natal si despre familie !
  Vreau sa va intreb nu aveti de gand sa deschideti magazine sau afaceri in zona Ardealului? Ar fi frumos sa investiti si n aceasta zona care v-a oferit probabil una din cele mai frumoase perioade ale vietii !

  3 Va mai propun ceva: Acum cand toata lumea comercializeaza si nimeni nu produce, va propun sa investiti si in productie, pentru ca de acolo vin banii si stabilitatea financiara !

  Va doresc o zi buna si multa prosperitate pe viitor!

 37. Domnule Copos ,de ce nu il aduceti la Rapid pe Curelea de la sportu ca ii mai bun decat toti straini care incercam sa ii aducem

 38. Stimabile domn, aveti perfecta dreptate referitoare la riscul unei investitii. Sunt de acord ca in cazul in care se investeste intr-un centru de copii si juniori riscurile sunt mult mai multe. De asemenea sunt sigur ca multi dintre noi probabil am vrea sa facem altceva cu acei bani. Dar, avand in vedere faptul ca acest centru de copii ai rapidului a dat multi jucatori de valoare, cred cu tarie ca daca s-ar imbunatiatii conditiile juniorilor, probabilitatea de a aparea noi talente creste considerabil.

  2 Felicitari pentru investitiile facute in acest sezon1 Intr-adevar au fost investitii facute cu cap, s-au cumparat doar jucatori bunni si de perspectiva! Sper ca anul acesta sa fie un an bun pentru noi , familia rapidista!

  3 Va stimez pentru tot ceea ce ati facut la Rapid si sper sa continuati cat mai mult la acest club! De asemenea , va felicit pentru ca ati reusit sa ridicati un imperiu : Imperiul ANA !
  Sunteti un patron diferit fata de ceilalti: Nu injurati, nu va bateti joc de oameni si de valori ca altii, la dumneavoastra se vad cei 7 ani de acasa ! Sunteti cu multe clase peste Becali, Borcea, Iancu si multi altii (nu vreau sa jignesc pe nimeni, asta e parerea mea )

 39. DOMNULE COPOS RESPECT!SINT UN FANAT DIN R MOLDOVA AL RAPIDULUI!CE SE INTIMPLA CU DANI COMAN?ADUCETIL INAPOI IN GIULESTI ACOLO II CASA LUI NUL LASATI LA CIINI!DECE RAPIDU NU ADUCE UN ATACANT DE VALOARE DAR ADUCETI JUCATORI DE ASTEA CA CASSIO DJEALOVIC DESPOTOVIC CARE IS ADUSI PE BANI MULTI SI NUI NIMIC TOLC DI EI!ADUCETI UN ATACANT DE VALOARE SI UN MIJLOCAS SA FIM FERICITI ODATA CU RAPIDU CA SINCER DE CIND A PLECAT RAZVAN LUCESCU NAM MAI FACUT NIMIC NICI IN EUROPA NIMIC!SI SA IL PASTRATI PE SHUMI PINA LA FINAL CAMPIONATULUI!RESPECT DOMNULE COPOS RAPID II FOARTE IUBIT SI IN R MOLDOVA!

 40. EU SUFAR ENORM PENTRU ACEST CLUB!DUPA MECIUL CU DINAMO NAM DORMIT VVREO 3 ZILE!U ATACANT SI UN MIJLOCAS OBLIGE! ASTEPT RS DOMNULE COPOS SI MULTUMESC CA NU ATI LASAT RAPID LA GREU!

 41. SI VREAUA SA INTREB VREUN RAPIDIST CARE IMI POATE FACE UN TRICOU CU RAPID SI UN FULAR CA STII CA NOI MOLDOVENI GREU MERGEM IN ROMINIA TREB VIZA ETC MS!

 42. Domnule Copos ,

  Va rugam din tot sufletul (vorbesc din perspectiva tuturor rapidistilor) faceti niste eforturi si mai aduceti un atacant de valoare.

  Eu inteleg ca pentru dumneavoastra totul se vede ca o investitie pe termen lung , dar si noi , rapidistii , meritam mai mult decat sa plangem dupa fiecare sfarsit de sezon si sa ne aducem aminte , nostalgici , de generatia de aur din 2005.

  Totodata , apreciez ce ati facut pentru acest club dar sunt nevoit sa va rog sa luati in calcul varianta aducerii de investitori noi daca dumneavoastra nu-i puteti asigura clubului bugetul necesar marii performante.

  Ultima rugaminte ar fi totusi sa vedeti de ce Cassio Barbosa a fost adus la Rapid pe o asemenea suma imensa (nu sunt sigur ca acea suma vehiculata in presa de 800.000E este reala). Cati “goalgetteri” mai trebuie sa aducem de la Leiria pentru a ne convinge sa cautam alt gen de jucatori.

  Scuzati-mi impertinenta dar eu nu consider ca valorez 800.000 de lei vechi si cu toate astea nu as fi ratat acea lovitura de cap din meciul cu dinamo.

  Va rog din suflet gasiti o solutie pentru a aduce macar 2 jucatori cu profil ofensiv altfel nu avem nici o sansa la primele 3 locuri. Credeti-ma ca sunt toba de fotbal si stiu ce vorbesc.

  Cine stie poate vreodata chiar voi lucra in cadrul clubului Rapid.

  Asta este visul meu din copilarie.

  Pana atunci , va urez multa sanatate,

  Andrei Z.

 43. O intrebare referitoare la interviul acordat astazi pentru prosport. Ati mentionat ca in afara cluburile puternice fac bani din marketing, drepturi tv, ( o mare parte din bani ) Ei bine, credeti ca Rapid are parte de o strategie de marketing tocmai corecta ? Credeti ca exista oameni competenti care lucreaza in acest departament ? Pentru ca e foarte limpede si clar ca NU ! Doar cu un magazin la stadion si cu un site care ar fi fost rusinos sa nu existe, nu se face marketing. O idee care stiu ca intrecut a mai fost dar niciodata concretizata asa cum trebuie, si ar fi foarte utila, un parteneriat cu CFR`ul sa existe in toate garile din tara sau macar in orasele mai mari, un spatiu de macar 3 m patrati de unde ai putea sa faci rost de un articol, suvenir cu echipa favorita ar face mult !
  Cu respect.

 44. DOMNULE COPOS SCRIU DIN AMERICA SUNT SUPORTER RAPID, TE ROG LUATI PE RUSESCU!! ESTE UN FOTBAIST FOARTE BUN!!! VA AJUNGE MARE IN VITOR!!!!. Mereu Ma Uit La Fotball si BAIATUL ASTA E TARE DE TOT!. URMARESC CAMPIONATUL SPANIA,BRAZILIA,ITALIA,ROMANIA, VA AJUNGE MARE RUSESCU LUATI PE RUSESCU ACUM SI IN 2-3 ANI POTI SA VINZI PE BANI MULTIII!!

 45. DOMNULE COPOS SCRIU DIN AMERICA SUNT SUPORTER RAPID, TE ROG LUATI PE RUSESCU!! ESTE UN FOTBAIST FOARTE BUN!!! VA AJUNGE MARE IN VITOR!!!!. Mereu Ma Uit La Fotball si BAIATUL ASTA E TARE DE TOT!. URMARESC CAMPIONATUL SPANIA,BRAZILIA,ITALIA,ROMANIA, VA AJUNGE MARE RUSESCU LUATI PE RUSESCU ACUM SI IN 2-3 ANI POTI SA VINZI PE BANI MULTII TE ROG DIN SUFLET ASCULTA MA, VREAU DECAT BINELE RAPIDULUI SA AVEM ATACANT BUN TINER,

 46. SI DESPRE ZICU CE SA INTAMPLAT VA ROG VREAU SA STIU, PAI ZICU JOACA BINE LA TIMISOARA, DINAMO NE DA SI BANI PENTRU SCHIMBUL CU GRIGORIE DAR NU SA FACUT SI GRIGORIE NU JOACA, ZICU POATE JOACA MIJLOCASI DREAPTA, MIJLOCASI STANGA, MIJLOCASI OFENSIV SI ATCANT DACA LUAM PE ZICU ATUNCI DE LA DINAMO NU TREBUIE SA DAI ATUNCI 700.000 PENTRU CASSIO, IM PARE RAU PENTRU CA NU PREA SCRIU BINE. TE ROG SA RASPUNZI LA AMANDOUA INTREBERII!!!

 47. Nea George am ajuns de rasul curcilor. Am inceput sa tipe toata lumea ca un club ca Rapid nu-si poate platii facturile la utilitati. Pana unde a-ti dori sa ajungeti cu acest club???? La sapa de lemn!!! Daca nu mai puteti finanta clubul si nu mai aveti bani plecati nea George lasati-ne ca ne vom descurca noi intr-un fel sau altul. Si in diviza C daca vom ajunge noi tot langa echipa vom fi si ii vom sustine. Va multumim pentru anii in care dumneavoastra a-ti patronat dar gata e gata. Nu duceti aceasta echipa in faliment pentru ca este familia noastra cu bune cu rele, iar cand familia noastra este amenintata cu noi nu ve-ti avea un trai bun. Nu vreau sa sune ca o amenintare dar ne-am saturat de dumneavoastra pana peste cap. Ne tot spuneti prin presa ca planeta se scufunda si ca ar trebui sa muncim mai mult. De ce numai in afacerile dumneavostra se observa acest lucru si la Rapid NU??? De ce an de an trebuie sa ne incarcam cu optimism ca poate anul acesta va fi al nostru, si dumneavostra calcati totul in picioare??/ De ce marile noastre glorii in viata fug de Rapid si nu vor sa mai auda nimic despre acesta???? De ce dl George Copos ??? Nu va cerem campionate an de an, participari in cupele europene. Nu va cerem pe Drogba sau Kaka. Va cerem sa ne respectati , ca oameni , ca suporteri, sa respectati acest mare club care se numeste RAPID. As dori daca se poate sa-mi raspundeti. Va multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *