Riscurile scrisului la kilogram

Grea meserie şi jurnalismul ăsta! Trebuie să scrii şi sâmbăta, iar ceea ce scrii trebuie să pară inteligent, chiar dacă te încearcă mahmureala şi nu-ţi mai este clar dacă Pinocchio era păpuşa sau păpuşarul, confuzie care i s-a întâmplat lui Cristian Hubali de la „Evenimentul zilei” pe când își scria articolul pentru ziua de duminică!
Ei bine, vreau să încep prin a-i risipi confuzia creatorului de serviciu de la sus-numitul cotidian: Pinocchio era marioneta, detaliu care îi dărâmă întregul construct silogistic şi îl face de ruşinea preşcolarilor de la grădiniţă.
Apoi, pentru a elucida încă o dată un aspect la care m-am referit deja de prea multe ori, dar inutil dacă e să mă iau după articolul menţionat,  precizez din nou că, la 31 martie 2008,  conform contului de profit şi pierderi, Rapidul înregistra pierderi în valoare de 150.339 lei. La 31 decembrie 2008, aceste pierderi erau de 33.914.066 lei, în condiţiile în care în lunile mai-august 2008 clubul a încasat, printre altele, peste 6,5 milioane euro, din care 2,3 milioane din drepturi de televizare, 2,5 milioane din vânzarea jucătorului Săpunaru şi 1,7 milioane din vânzarea lui Despotovic. Aceşti bani erau rezultatul eforturilor noastre anterioare, al faptului că am adus echipa pe locul III în clasamentul turului şi, în acest fel, am crescut cota de piaţă a jucătorilor.
Toate aceste venituri, precum şi celelalte realizate în perioada menţionată, au fost cheltuite nejustificat, fără nicio strategie, de către oamenii pe care domnul Taher – care susţinea că va cumpăra clubul – îi adusese la conducere; printre altele, au fost cheltuite 8 milioane de euro într-o singură lună pentru a aduce pe sume fabuloase tot felul de jucători străini care nu făcuseră cine ştie ce în cariera lor şi care se mirau şi ei cum le-a pus Dumnezeu mâna-n cap miluindu-i cu nişte salarii nemaivăzute; apoi, alte 2 milioane au fost plătite pentru activităţi de impresariat al căror rezultat a fost la fel de „impresionant” ca şi aducerea jucătorilor amintiţi mai sus. Acestea sunt cifre oficiale, concrete, verificabile, nu supoziţii sau aluzii veninoase lipsite de suport.
Analizând aceste cifre, la ce concluzii ne conduce cea mai elementară logică (în condiţiile în care dispunem de aşa ceva)? Cine pe cine arde la buzunare? Cine a plecat bine-mersi când a văzut că se îngroaşă gluma, cerându-şi jucăriile înapoi? Cine a rămas pe loc şi s-a făcut luntre şi punte pentru ca Rapidul să obţină licenţa de joc pentru actualul sezon şi să nu intre în faliment? Cine a plătit toate datoriile anului 2008? Cine a trebuit să-şi asume riscul promovării unor jucători de la echipele de tineret – decizie care, de altfel, s-a dovedit a fi pe de-a-ntregul inspirată, aducând din nou Rapidul în zona de vârf a clasamentului?
Iar despre Lutz Stache, pot să-i spun gânditorului de week-end să nu-şi facă griji, Stache este un om de afaceri redutabil, care, din câte vede toată lumea, ştie să-şi poarte singur de grijă şi nu are nevoie de sfaturile păguboase ale cuiva a cărui cultură în materie de afaceri este la fel de vastă ca şi cea în materie de basme de grădiniţă. Sper ca în curând să finalizăm această tranzacţie şi, odată risipită suspiciunea cu privire la intenţiile noastre, să înceteze şi insinuările gratuite ale unora care pretind în mod nejustificat că ar fi jurnalişti.
În concluzie, de unde logică dacă nema cultură? De unde cultură dacă nema informaţie? Şi în aceste condiţii, de ce oare li se dă voie să scrie unor asemenea personaje?

3 Replies to “Riscurile scrisului la kilogram”

  1. un punct de vedere sustinut puternic cu argumente. Mi-a placut. Dar de ce treceti meritele promovarii tinerilor Rapidului in contul dvs? Nu tot dvs ati fost cel care a redus numarul grupelor de copii si juniori la minimul impus de FRF? nu tot dvs ati concediat o multime de antrenori de la aceste grupe care lucrau pe niste salarii de mizerie pentru gasirea de talente pentru Rapid. Asta de ce nu spuneti? Noroc cu Damashin si cu antrenorii care mai sunt pe acolo. Ati adus in ultimele luni jucatori de 14-15 ani la Rapid sa-i pregatiti sa faca saltul in 2-3 ani la echipa mare? Va ingrijiti de starea lor materiala? dar de educatia lor? va rog sa-mi raspundeti

  2. presa nu a scris in utimii ani niciodata frumos despre RAPID ………..nici macar in acest sezon cand baby rapid a facut senzatie .la toate interviurile jucatorii erau intrebati numai de bani, la un momen dat parca filmau reclama cu halatu…….da banii, banii ,banii. banii s-au dat………….iar noi in tribuna, spectacol LA FIECARE MECI si am cantat 90 de min si cu cfr-ul si la 1-2 cu vaslui ajutand echipa sa revina ……… 3-2 ……ce meci………….in schim se mediatizeaza injuraturile avortonilor cu ciobanul……….etc…….sper ca MOS STACHE sa vina ……. cu bani……….in rest ……ptr 16 ani de bucurie dar si tristete ……….de FARMECUL VIETII …….. ………….. MULTUMIM FRUMOS DOMNULE COPOS …………..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *