Replică la articolul „ Vine scadenţa! Copos e pe cale să dea un super – tun pe spatele lui Taher ” publicat în „PRO SPORT” din 2.03.2011

În numărul din 2 martie 2011 al cotidianului Pro Sport a apărut un articol care se referă la unele probleme legate de situaţia clubului Rapid Bucureşti. Considerând că situaţia reală este incorect reflectată şi că este de datoria mea să prezint lucrurile aşa cum sunt ele de fapt, am adresat domnului redactor şef al cotidianului amintit un Drept la Replică, solicintându-i să îl dea publicităţii. Sper că o va face.

Textul Dreptului la Replică este următorul:

Domnule Redactor Şef,

În legătură cu punctul de vedere al autorilor articolului „ Vine scadenţa! Copos e pe cale să dea un super – tun pe spatele lui Taher ” am de făcut câteva precizări, care reflectă situaţia reală.

Nu vreau să reiau problemele Rapid-ului, care au făcut deja subiectul dezbaterilor în presă, nu vreau să mai spun, a mia oară, cine a făcut datoriile Rapid-ului, a căror grijă o poartă acum autorii articolului, şi nici de către cine şi cum au fost cheltuiţi cei 8 milioane de euro la care se face referire în articol.

Cred însă că oricine este de bună credinţă a înţeles că, în primăvara anului 2008, am predat conducerea unui club aproape fără datorii, capabil de performanţă, şi am preluat, după aproximativ un an, conducerea unui club plin de datorii, în prag de insolvenţă.

Nu am susţinut niciodată că Rapid-ul nu are datorii, care, de altfel, sunt de notorietate, dar în nici un caz nu pot fi acuzat că încerc să „ dau un super-tun”, în condiţiile în care sunt în poziţia celui care A LUAT un super – tun, în valoare de 8 milioane euro, bani care nu au fost luaţi sub managementul meu, dar pe care managementul prezent trebuie să îi plătească.

Trecând peste aspectul invocării unei legi care nu a intrat încă în vigoare, vorbind strict juridic, articolul prezintă o informaţie profund eronată. Se susţine că „patronul giuleştenilor încearcă să amâne plata datoriei ……. până după data prescripţiei”, informaţie care conţine în ea însăşi o contradicţie juridică, întrucât prin amânarea la plată prescripţia este întreruptă.

Pentru liniştea autorilor articolului care acum s-au erijat în apărători ai creditorilor Rapid-ului, menţionez că, în aceiaşi lege invocată de autori, instituţia prescripţiei – fie a dreptului la acţiune, fie a dreptului de a cere executarea silită – prevede, de asemenea, şi instituţia „întreruperii cursului prescripţiei”. Or, potrivit acestor norme legale, cursul prescripţiei este întrerupt printr-un act de recunoaştere a dreptului a cărui acţiune se prescrie, respectiv prin recunoaşterea de către debitor – adică de Rapid – a datoriei.
Prin urmare, cum poate fi „amânată plata datoriei” dacă nu printr-o înţelegere a părţilor, care nu reprezintă altceva decât o recunoaştere a datoriei, în sensul prevederilor mai sus invocate.

Mai mult, sursa autorilor se pare că nu a avut informaţiile exacte, întrucât termenul de prescripţie se împlineşte la finele anului şi, respectiv, în februarie 2012, astfel că nici vorbă nu poate fi despre „în vară”, aşa cum, în mod eronat (sau, poate, tendenţios ?) afirmă autorii articolului. Până atunci, se poartă negocieri pentru a se ajunge cât mai repede la un acord între părţile implicate.

În concluzie, staţi liniştiţi, creditorii ştiu să-şi urmărească creanţele şi nu au nevoie de apărători „ pro bono” – presa.

Gheorghe Copos

6 Replies to “Replică la articolul „ Vine scadenţa! Copos e pe cale să dea un super – tun pe spatele lui Taher ” publicat în „PRO SPORT” din 2.03.2011”

 1. Faptul că Rapid ar trebui să se mute din Giuleşti începând chiar din sezonul următor l-a pus în gardă pe George Copos, care este hotărât să modernizeze bătrânul stadion. Şi chiar face promisiuni în acest sens.

  În euforia meciului câştigat vineri seară cu Unirea Urziceni, patronul a anunţat şi modul în care doreşte să facă acest lucru: va cere concesionarea arenei către oficialităţile locale şi un parteneriat cu BRD pentru reconstrucţie. “Eu, când spun ceva, vorbesc foarte serios. Veţi vedea acest lucru. E un plan serios!”, a declarat George Copos.

  prosport.ro

 2. Va urez succes in lupta cu cei pe care i-ati hranit cu contracte de publicitate. Lupta va fi grea, mai ales ca aveti o credibilitate stirbita.

 3. http://www.adevarul.ro/sport/fotbal_intern/Rapid_a_renuntat_la_Pena_pentru_6-000_de_euro_0_439156425.html

  Burdujan, cedat la schimb cu..mardare desi era golgeterul echipei

  Zicu, cel mai bun jucator din campionat, refuzat la schimb pentru grigorie, un jucator terminat

  Maftei, refuzat pentru un rui duarte care nici nu a mai revenit la echipa

  Arman karamian tinut aiurea pe banca de rezerve

  Jucatori refuzati la probe si ajunsi ulterior oameni de baza la chelsea si manchester

  Aveti o politica deficitara, nici nu meritati performanta

 4. Se intampla (nu-i nimic intamplator!) la Rapid Bucuresti in anul 2011…
  Pentru sezonul 2010-2011, la loc COMANDa(O)!

 5. Sper ca nu urmeaza (dupa disputarea meciului de sambata, 12.03.2011 contra F.C. Dinamo) publicarea unui articol de genul ,,Gata! Imi ajunge! Eu ma retrag!”.

  Ganditi bine in lunile lui mai si iunie, alegeti ce va dicteaza inima si constiinta si trageti linie la final. Dar nu la final de campionat nici atat de tur sau retur, ci la final de proiect.

  Altfel, si Rapidul, precum multe alte echipe, nu va face altceva decat sa alerge dupa izbavirea rapida, fara fond si forma. Daca secretul cu meciuri premiate la ,,pachet” nu mai merge, daca prima cea mare de obiectiv indeplinit nu mai functioneaza, atunci INCERCATI(pentru ca la Rapid sa se elimine pozitia nr. 1 dintr-un eventual sondaj de genul …..Cine este de vina pentru situatia in care a ajuns Rapid Bucuresti?….. Raspuns: 1. Jucatorii 40%, 2. Antrenorul 5 %, 3. George Copos 20 %, 4. Politica clubului 30 %, 5. Alte cauze 5 %) SA APLICATI METODA:
  – mentinerea unui climat de continua pregatire (Rapid Bucuresti are o baza de pregatire cu siguranta mai buna decat locul pe care echipa de fotbal il ocupa azi, 10.03.2011 in clasamentul Ligii I);
  – mai multe intalniri in grup cu ,,grupul”, cimentarea relatiei de grup;
  – aprofundarea cunostintelor de catre cei care lucreaza zi si noapte pentru ori in slujba Rapidului despre ce inseamna Rapid si MAI ALES despre ceea ce va doriti a se intampla la Rapid Bucuresti.

  Chiar! Ce va doriti dumneavoastra pentru Rapid Bucuresti?

  Nu suntem chiar departe de un nou scenariu de cosmar: sa ne uitam la Digi Sport, Dolce Sport, TVR, Antena 1, PRO TV, Sport.ro inca din luna iulie 2011 cum cele 6 (norocoase) vor incerca sa scoata capul in Europa fotbalistica.

  Si cand te gandesti ca in 2006 ajunsesem pe locul 6 in lume, si cap de serie constant la Nyon si respectati de toti adversarii care soseau pe ,,Valentin Stanescu”, nu poti realiza cum toate aceste lucruri obtinute cu umilinta, depunere de interes in activitatile curente, patima, munca si iar munca SE DUC PE ZI CE TRECE PE APA SAMBETEI…

  Cum sa nu se duca daca ne rugam sa putem conta pe viitor (in telul de a atinge aceleasi performante) bazandu-ne inclusiv pe cel care in iarna dintre 2008-2009 radea cu gura pana la urechi de autoturismul ce sosise sa-l conduca la hotel de pe partie, panta, poiana fiindca echipa pentru care juca nu era in stare sa puna la dispozitie un autocar pentru diamantele lui de picioare???

  Altii (de pe la Dunare) au cerut sa li se micsoreze contractele fiindca au inteles ca este greu, stiu ce inseamna grupul, se lucreaza cu ei pentru notiunea de grup! Ce noroc pe ei sa deschida scorul contra noastra si sa ne si infranga!

  Haideti sa-i ajutam si pe ei, la fel cum am procedat cu ,,descultii” (2004) de la C.F.R. Cluj, cu ,,necunoscatorii de regulamente ale F.R.F.” din orasul Timisoara (2010), cu micuta localitate din Baragan, Urziceni (2009)! Sa-i ajutam sa ajunga acolo sus si sa ,,iasa” si pe plus cu 10-15. Chiar daca noi ne inregistram pe aceasta perioada tot cu 10-15 dar pe minus.

  Da, dar este minusul pe ,,mana noastra”.

 6. domnule Copos,am trait din nou o mare deziluzie dupa meciul cu dinamo,la fel cum s-a intampla si dupa meciurile cu steaua din turul campionatului si din cupa!Nu stiu dar parca am abordat cu frica partida sau poate asta este valoarea lotului.De aceea trebuie sa actionati cat mai repede cu putinta si sa promovati tineri dornici de performanta si care nu sunt cu gandul doar la bani cum sunt majoritatea din lotul actual!De aici iesiti si in avantaj pentru ca tinerii nu vor mai fi platiti cu aceleasi sume colosale cum sunt cei din prezent plus ca dati o sansa Rapidului la viitor,la o noua echipa la care visam!Trebuie sa mai inventam cativa jucatori de mare valoare,Rapidul a demonstrat ca poate daca ne amintim de trecut,cel mai recent caz fiind Ionita care din pacate a fost cedat mult prea usor!O parte din jucatorii actuali se gandesc doar la bani,nu ii intereseaza performanta,si de aici vine trista decadere a Rapidului!Sper sa actionati in consecinta cat mai curand si sa faceti loc tinerilor la echipa!Mult succes!forzza RAPID

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *