Precizările FC Rapid privind transferurile fotbaliştilor Varga şi Bălan

S.C. FC Rapid S.A. a transmis astăzi jurnaliştilor din mass-media sportivă precizările sale cu privire la transferul jucătorilor Varga şi Bălan. Redau textul integral al acestei declaraţii publice:

Referitor la situaţia transferurilor fotbaliştilor Dacian Varga şi Tiberiu Bălan, SC FC Rapid SA face publice următoarele precizări, care au fost aduse şi la cunoştinţa celor în drept să reglementeze cazul:

În data de 04.03.2010, am solicitat Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti (AMFB) înscrierea unei echipe a clubului Rapid în Liga a IV-a. Odată cu cererea de înscriere, am depus şi acordurile de transfer  încheiate cu SC FC Sportul Studenţesc în data de 01.02.2010, având ca obiect transferul temporar al jucătorilor Varga Şerban Dacian  şi  Bălan Tiberiu Gabriel, precum şi convenţiile civile încheiate cu aceşti jucători, în aceeaşi dată.
Având în vedere faptul că SC FC Rapid SA este afiliat la AMFB dinainte de anul 2010, precum şi faptul că  cererea de legitimare a celor doi jucători întrunea condiţiile impuse de Regulamentele FRF, atât AMFB, cât şi Liga Profesionista de Fotbal au vizat carnetele jucătorilor.
Deşi  solicitările noastre  întruneau condiţiile legale, în aceeaşi zi,  la ora 18.30, AMFB,  cu adresa nr. 411/04.03.2010,  ne-a comunicat faptul că cererea noastră  a fost respinsă în conformitate cu art. 20.1.b din ROAF.
Ca o consecinţă a acestei decizii, în data de 05.03.2010, la ora 10.29,  Liga Profesionistă de Fotbal ne-a transmis că „vizele anuale puse de Departamentul Competiţii al LPF pe  carnetele jucătorilor se anulează(…)”, precizându-se expres în adresă că această comunicare este „urmarea adresei nr. 411/04.03.2010 a AMFB”.
În data de 05.04.2003, ora 14.43, cu adresa nr. 427/05.03.2010, AMFB ne-a transmis hotărârea Biroului Executiv al AMFB prin care:
– S-a aprobat înscrierea echipei aparţinând SC FC Rapid Bucureşti în campionatul de seniori Liga a IV-a, seria I, fără cumul de puncte şi, prin urmare, fără drept de promovare în eşalonul superior pentru ediţia de campionat 2009-2010;
– S-a revocat adresa AMFB nr. 411/04.03.2010, motiv pentru care aceasta nu poate produce nici un efect juridic în ceea ce priveşte anularea transferurilor jucătorilor, deoarece a fost emisă fără respectarea normelor procedurale referitoare la înscrierea în competiţiile organizate  de AMFB.
Prin urmare, în virtutea principiului de drept  conform căruia accesoriul  urmează principalul, toate actele  emise în baza adresei  AMFB nr. 411/04.03.2010 (principalul) urmează soarta juridică a acesteia, respectiv se revine la situaţia anterioară emiterii adresei AMFB nr. 411/04.03.2010. Aşadar, viza anuală acordată de către LPF în data de 04.03.2010 a rămas valabilă, Regulamentele FRF si practica în domeniu nereglementând/neprevăzând o altă procedură de reglementare.
Precizăm ca această hotărâre a fost comunicată, în aceeaşi dată şi la aceeaşi oră,   şi către Liga Profesionistă de Fotbal.
Având în vedere această hotărâre, noi fiind de bună credinţă, am procedat la înscrierea  celor doi jucători, respectiv Varga Şerban Dacian  şi  Bălan Tiberiu Gabriel, pe foaia de joc a meciului dintre FC RAPID SA şi SC FC TIMIŞOARA SA.
Cu toate acestea, deşi legitimarea jucătorilor a fost realizată cu respectarea Regulamentelor FRF, FC Timişoara SA contestă dreptul de joc al celor doi jucători.

În susţinerea celor arătate mai sus, jurnaliştii au primit scanate următoarele documente doveditoare:
– adresa nr. 411/04.03.2010 emisă de către AMFB;
– adresa din data de 05.03.2010 emisă de către LPF;
– adresa  nr. 427/05.03.2010 emisă de către AMFB.

74 Replies to “Precizările FC Rapid privind transferurile fotbaliştilor Varga şi Bălan”

 1. Domnu Copos aducem si noi antrenor la echipa pana nu retrogradam? e de rau nici o idee de joc n-avem

 2. 1. http://rapid.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/ienei-rapid-joaca-cel-mai-bun-fotbal-din-liga-i-4053744

  2. http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/stefan-stoica-rapid-joaca-cel-mai-frumos-fotbal-din-liga-1-esti-de-acord-157178.html

  3. http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/conform-transfermarkt-rapid-detine-cel-mai-valoros-11-din-liga-1-5543271

  Numai ca intre http://dexonline.ro/definitie/frumos si http://dexonline.ro/definitie/eficient este o mare diferenta. vorba ceea: ,,Branza buna in burduf de caine”.

  4. Daca domnul Copos ezita in a-l numi antrenor pe Mircea Rednic, este (si) pentru faptul ca, spre deosebire de alti investitori (care procedeaza efectiv la cluburile unde investesc dupa bunul lor plac), dumnealui chiar tine cont de parerea galeriei.

  De ce sa fim tristi ca, dupa ce am contribuit cu varf si indesat la situatia ca Romania sa trimita in Europa 6 echipe, noi vom ,,sta acasa” pentru al doilea an (exact atunci cand in urne la Nyon eram cap de serie)? Doar ne conduce (de pe banca) unul de-al nostru si, nu de putine ori, s-a vazut la tv ori s-a auzit la radio ,,Sport Total FM – 105.8 ) ca ,,mai bine sa murim cu unul de-al nostru decat sa mai vina iar ala…” (cred ca era vorba despre Mircea Rednic).

  Apoi daca s-a decis ,,moartea pe mana unuia de-al nostru” sa nu fiti suparati ci doar tristi caci, tinand cont de parerea multor rapidisti, conducatorul clubului ce-l sustinem a actionat in consecinta. Numai ca unii trag rezultate sentimentale iar altii (MAI BINE ZIS, ALTUL) si financiare. Si-atunci, de la un sezon la altul, sa nu va mire ca investitiile vor scadea, pretentiile vor creste si butoiul cu pulbere se va mari.
  S-AR PUTEA ca, pe langa decizia manageriala de a investi actualul antrenor, sa se mai fi luat o decizie manageriala ce ar putea pagubi clubul (in fond si la urma urmei) cifrata la nu mai putin de 500.000 euro.

  Asaltat cu injurii chiar si atunci cand tine cont de parerea suporterilor, sfatuit ,,cum nu se poate mai bine” de mainile drepte in ceea ce inseamna ECHIPA DE FOTBAL RAPID BUCURESTI, cel in al carui avocat nu ma erijez, chiar este de admirat. Tine in continuare pagina nr. 1 a zvonurilor in cel mai popular sport, este totusi acolo in varf si, in ciuda ,,loviturilor” incasate sub centura are totusi puterea sa mai glumeasca (dialog Horia Ivanovici – Gheorghe Copos la emisiunea ,,FanatiK Show” de pe canalul de televiziune Digi Sport:
  – Copos:,,5 goluri daca marcam la Vaslui toate ar fi fost anulate pana la urma”
  – Ivanovici:,,De ce spuneti 5 domnule Copos fiindca este vorba doar de unul. Chiar 5?”
  – Copos:,,Scuzati-ma domnule Horia, 6, 7 chiar 8 daca marcam situatia era aceeasi”

  Pana la urma trebuie sa intelegem cu totii ca, Rapid o fi ,,jucaria lui” dar MAI INTAI DE TOATE ESTE CONSTRUCTIA LUI, INVESTITIA LUI, SENTIMENTUL SI ATASAMENTUL LUI PENTRU O FORMA DE MISCARE SI SANATATE. Lasati-l (unii suporteri + maini drepte) sa ia decizii benefice……………

 3. Meciul cu craiova de ce a fost programat la ora 21:30 ?
  Eu la ora aia nu vin la stadion, biletul si taxiul ajung la 50 de lei.
  La cum joaca echipa acum…..nu.

 4. Cand o sa-l vedem si noi pe Raduta intr-un joc oficial ca nu este surprins in pozitie de off-side? ( si nu ma refer aici la faza golului anulat Rapidului )
  O fi tanar, dar mai intai ar trebui sa invete la antrenamente sa joace ,,la off-side”…

 5. Ce mai conteaza la ce ora este meciul cu Universitatea Craiova?
  Anul trecut era obligatoriu sa nu pierdem si ,,am facut” un 0-3 de toata frumusetea, de-i adusesem pe olteni ,,in carti” pentru Europa League. E clar ca si acum au nevoie de puncte pentru a fi siguri de salvarea de la retrogradare si, cum noi suntem ,,mama ranitilor”, e musai sa-i ajutam si pe ei.
  Daca tinem cont de faptul ca linia de intalniri ,,head to head” din toate timpurile dintre cele doua echipe arata ,,cam asa”:

  Rapid-Craiova 73 23 15 35 89-118,
  (,,sunt” ABSOLUT SIGUR ca jucatorii vor fi instruiti si pusi in tema cu acest palmares)

  e clar ca nu suntem favoriti.

  ,,Meciul nu este unul decisiv, etape mai sunt, campionatul nu se termina acum”. Da, campionatul nu se termina acum. Acum se termina insa si ultimele farame de speranta de a mai fi in plasa celor ce aspira la Europa.

 6. Sunt 4 echipe romanesti ce domina Rapidul la intalniri directe din toate timpurile. Conform marjei cu care ele ne domina, ordinea este: Steaua, Universitatea Craiova, Dinamo si U.T.Arad.
  Asadar, sambata intalnim cel de-al doilea cel mai de temut adversar in ceea ce ne priveste. Dar acestea sunt statistici facute ,,de pomana”. Fotbalul nu tine cont de ele, acestea nu se regasesc in sport. Numai ca:
  1. ,,Seleccao” (nationala Braziliei la fotbal) nu a castigat nici un titlu mondial (din cele 5 detinute) pe taram european;
  2. Jucatorul de tenis Pete Sampras nu a castigat niciodata turneul de la Roland Garros desi detine 14 titluri de Grand Slam;
  3. Jucatorul de snooker Jimmy White nu a castigat niciodata campionatul mondial de snooker desi detine 10 titluri de turnee profesioniste;…
  etc….
  Rapid a trecut in faza urmatoare a competitiei Cupa U.E.F.A. in sezonul 2005-2006 de fiecare data cand, jucand pe Giulesti, nu a primit nici un gol. O singura exceptie, gata calificarea.
  Dar acestea sunt simple statistici…..

 7. Singurul care mai poate repara ceva in timpul deja scurt ramas, este MIRCEA REDNIC si suporterii trebuie sa inteleaga asta foarte clar. NAE MANEA NU ESTE ANTRENOR !
  Ajungeti la o intelegere cu suporterii si aduceti-l pe REDNIC. El cunoaste foarte bine fotbalul romanesc si poate califica Rapidul chiar si in CL. Mizati pe dorinta lui de revansa contra Stelei si a lui Dinamo. Stiti ca isi plateste politele totdeauna.

 8. Dle Copos, Dvs stiti mai multe decat noi cu privire la manariile mafiotzilor de la liga si federatie. Cat timp nu se vor schimba cei 2 presedinti cu oameni “cu coloana” – acest joc nu va fi sport ci numai mizerie! o sleatca de parveniti care spala bani murdari si “manjesc” tot ce le sta in cale, care forteaza arbitrajul prin comisii, care dicteaza lista uefa a arbitrilor romani – si care – in mod evident sunt papusarii celor 2 facaturi comuniste – acestia nu numai ca scot fotbalul din notiunea de fair play, dar vor contribui copios la imaginea de coruptie si noroi a Romaniei in Europa!
  Culmea este ca de cand continua manea la rapid (spre deliciul suporterilor celor 2 “pete de rusine” din camp romanesc, cred ca cele 2 nu mai vor ca rapidul sa piarda cu timisoara pen’ca se departeaza de ei! daca tot ramanem cu manea (SPER TOTUSI CA-L SCHIMBATI Dle COPOS !!) si nu mai avem sanse – eu mi-as dori sa se de-a cele 3 puncte timisoarei – numai sa se departeze de cele 2 mizerii! dar asta ar insemna ca cei 2 sa stea in continuare… cred ca astia de la federatie sunt ZAPACITI de tot! nu stiu ce sa faca: au reusit sa scoata rapidul din lupta (a fost usor – noi i-am ajutat tinindu-l in continuare pe manea la echipa!) asa ca sunt tentati “sa faca dreptate rapidului!!! rasul curcilor domnilor! Dle Copos, lasati-l domnule pe manea la echipa mai mica (nu in conducere pt ca-i lucreaza pe antrenori – impreuna cu jucatorii) si lasati-l pana-n vara pe panait sa vedem ce stie (asta n-ar insemna costuri suplimentare!)! oricum – oricine e mai bun anrenor decat manea sau rada! Noi ramanem alaturi de club dle patron si sper ca veti ramane alaturi de echipa in continuare! hai rapidu!

 9. marian rada pana in vara- iar din vara sa vina pustai!!!

  nu aduceti un antrenor doar sa fie adus,daca aduceti,aduceti unul care sa construiasca o ekipa ca razvan lucescu!pustai e cel mai potrivit,pana in vara rada sa conduca echipa!iar din vara sa ramana secund!

  manea sa revina director tehnic iar ciprian panait sa fie dat afara!(e praf,e un amator cu nasul pe sus)

 10. Va doresc sanatate .. bani multi ( poate asa continuati ca investitor la Rapid si puteti baga mai multi bani in echipa 🙂 ) si nu in ultimu rand .. un sicer si un calduros La Multi Ani !!

 11. Pustai de 2 ani se bate sa scape de retrogradare. Jucatori a avut, dovada ca multi au ajuns la echipe de top. Rapid de la Peseiro incoace nu joaca nimic. Ne trebuie antrenori. Manea + Panait = Cascadorii Rasului.

 12. Nu am avut dreptate deloc…
  Si Herea m-a contrazis si a stiut ca Universitatea Craiova este departe inaintea noastra in duelurile din toate timpurile (atunci cand a executat lovitura libera de prin min. 73).
  Vazandu-i pe domnii Rossi, Panait si Manea cum se imbratisau pe tunel, dupa ce, in prima faza, ultimul l-a evitat pe primul, ai fi zis ca Rapid isi prezenta lotul pentru noul sezon sau ca acum incepea returul. In conditiile in care echipa disputa cel putin 35 meciuri oficiale pe sezon ( 34 etape de campionat + minim 1 meci in Cupa Romaniei,…… de Supercupa sau meciuri europene NU MAI POATE FI VORBA, ACESTEA DEVIN PE ZI CE TRECE UN SUBIECT TABU PENTRU RAPID) * 90 minute, domnul Taban declara ca ,,antrenorul nostru a solicitat cateva zile libere, de gandire”.
  Gandirea a ce? A cum sa compromitem si mai repede si sezonul 2010-2011?

  Domnule Copos nu sesizati ca NU EXISTA DETERMINARE?
  Considerati ca team-ul (staff + jucatori + ceilalti manageri din club) Rapid va respecta pentru faptul ca i-ati numit sa reprezinte acest club si pentru faptul ca ii platiti?

 13. cand va spuneam,dupa meciul cu poli iasi,ca avem echipa de locurile 6-7,nu mi-a aparut comentariul. oare de ce? stiti cumva motivul d-nule copos?

 14. Cand vad oameni ca niti_rapid imi e rusine ca sunt rapidist. Domnule Copos auzi la el…pfuuuu! Chiar ne meritam soarta! Cand o sa ne bage in B, niti_rapid o sa spuna MULTUMESC DOMNULE COPOS!!!

 15. In nici un caz stimate ,,bombardierul_din_vitan” nu o sa procedez precum vad ca se tot procedeaza:

  a). ,,Vrem unul de-al nostru. Nea’ George pune-l bre’ pe Sumudica. Ce daca e tanar?”

  Ulterior acestor discutii, Rapid disputa un meci acasa contra echipei ,,X”, suporterii incep prin a canta si sustine favoritii, meciul nu este luat tocmai in serios de catre jucatori, apar luft-uri si ratari care mai de care, ba chiar si doi fundasi impiedican-du-se unul de altul…Ups, cineva de la echipa ,,X” a scapat pe contraatac, intoarce un fundas rapidist si plaseaza mingea in coltul portii. Bornescu se repede sa o repuna in joc. ,,Am zis eu in gluma ca obiectivul nostru este sa terminam pe locul 11 dar nici chiar asa”.
  Arbitrul fluiera si incep a se auzi celebrele: ,,Afara din Giulesti!”, ,,Podul de piatra”, ,,Nea’ George, da-l afara!”

  b) ,,Nea George, lasa-l pe nea’ Nae sa ncerce si el, il iubim”

  Ulterior acestor discutii, din nou Rapidul joaca pe teren propriu, adversarele s-au incurcat, e sfarsit de etapa, ,,se simte titlul in Giulesti”, meciul incepe frumos, cantam, strigam, ne uitam la ceas, lasa ca mai e timp. Raduta ne face minutele amare….si upss, centrare intre aceeasi aparatori visatori la banii lui nenea George (dar performante IOC!) si gol. E 0-1! IAR! ,,Afara, plecati cu totii!!!”
  Gata, s-a uitat ca e ,,de-al nostru”.

  c) In urma cu 2 ani si jumatate, Rednic era re-re-instalat la Rapid.
  ,,Iar bre’ l-ai adus pe strambu’? Lasa-ne cu el, nu-l vrem”

  Rapid joaca acasa, pe propriul stadion si, in loc de ,,Auf Wiedersehen Hertha, H.S.V.” apare ,,Rednic esti o mizerie”. De ce?
  Fiindca din 3, unul este al lui? Fiindca imediat ce a re-re-venit a batut pe Dinamo cu 2-0? Fiindca i-a batut pe Dinamo (cand a fost antrenor la Rapid) pe unde i-a prins?

  S-ar putea ca tu sa ai dreptate. Pe zi ce trece ma conving si mai mult de asta. Chiar ca ne meritam soarta. Cu atitudinea de mai sus, e normal ca echipa sa ,,ofere” aceste evolutii oscilante.
  Am dreptate cand spun ca echipa Rapid joaca cel mai oscilant fotbal din Romania. Dar sa-mi fie cu iertare, atitudinea galeriei este una verticala, da capo al fine? Sau este si ea oscilanta? De vorba ,,cum e turcu’ si pistolu'” ai auzit?

  Pozitia multora ca tine se refera strict la patron. De ce nu il intrebati la stadion nu numai de antrenor ci si de ceilalti manageri din club, sa vedem atunci ce va raspunde?

  Faptul ca i-am adresat o urare, apelandu-l cu ,,domnul” nu cred ca a contribuit in puterea suturilor lui Raduta ori in capacitatea celor ,,de-ai nostri” de a sti ceea ce sa ceara de la un jucator de fotbal ori de a le cunoaste capacitatile SI POSIBILITATILE si de a sti sa se foloseasca de acestea in timpul unui meci, punandu-i sa interpreteze diferite roluri.

  De ce esti necajit sau trist?
  Rapid nu este antrenat de vreun ,,ageamiu” asa ca cel super contestat ci de unul ,,de-al nostru”. Nu asta a vrut majoritatea?
  E bine totusi ca (sper) majoritatea a ajuns la concluzia ca suntem in pericol. Eu credeam ca iti este rusine cand vedeai live sau la tv cum sunt scuipati antrenorii adversi in Giulesti nu cand vezi un dialog intre doua persoane dintre care una o apeleaza pe cealalta cu ,,domnule”. E usor de zis: ,,Pleaca. Gata. Nu te mai vrem”. Dar in loc ce punem? Consideri ca ceilalti manageri din club depun eforturi 100% pentru ca Rapid sa fie in varful clasamentului?

  Pentru Dumnezeu, suntem in anii 2000, in nici un caz in anii 50, 60, 70, 80 cand se muncea, cum sa ma exprim… cam din oficiu si fara sa comentezi prea mult…

 16. Da bine ca nu o sa-i folosim in etapa 33!!!! Se rezolva odata cazul ca daca din urmatoarele 10 meciuri nu facem 3o p nu mai avem nic o sansa! Si sa nu-mi spuneti mie de Euopa League ! Pentru D-zau avem un lot foarte bun ne trebuie un antrnor sa aduca ceva nou si ceva determinare ca altfel cred ca terminam pe locul 13!

 17. am si eu o mare intrebare pentru patronul echipei noastre…sper sa aveti timp sa raspundeti….DE CE permiteti sa fim luati in deradere si toata lumea sa isi bata joc de noi…va amintesc doar cateva dintre cazuri…”bricheta”,varga si balan…3 puncte retrase…un campionat furat…chiar nu sunteti in stare sa aparati echipa de aceste hiene???spuneti sa facem un protest sa facem ceva ca nu se mai poate sa isi bata joc de noi in halul asta!!!
  P.S.MERGETI LA TAS pentru punctele cu timisoara…(Rusine lu hotul de iancu…)

 18. Dle Copos, ti-am scris anterior despre marea dezamagire a noastra, a suporterilor. Izgonirea lui Hizo. Scz. ,,Ai pus botul” la vaicarelile jucatorilor ca le este greu cu Hizo. Asa a fost, dar sa stii ca erai campion azi cu Rapid daca ramanea Hizo, nu maimutoiul de Manea. Si sa mai stii ceva. Echipa nu va primi punctele de la TAS pentruca de la Liga si Comisii, a avut grija cineva sa bage bete in roatele Rapidului, prin spate. Stii tu cine nu inghite Rapiduletul la comisii. Unul Florea D. Si inchei cu rugamintea de a nu insista pe langa Andone ca nu este suficient de devotat. Daca ce am scris se confirma, cauta-ma cine sunt si sa imi dai o bere.Gigi.

 19. bravo copos in sfarsit misa indeplinit dorita sa avem jucatorii buni eu deacea te tot injuram ca vriam sa mise indeplineasca aceasta dorinta si ar mai fi una daca neai indeplinit dorintele noastre ale suporteriilor rapidisti dal si tu afara pe stefan grigorie ala ca e varza ai sa dai si tu 1 milion de euro pe andrei cristea ca cel putin sti ca face treaba buna pentru rapid nu ca grigorie am o intrebare mai vine la rapid joao paolo andrade cam vazut in gazeta sporturilor acum o luna camasa cal vor suporterii rapidisti si totusi mai vine la noi pina la urma moraes dela gloria bistrita ca numai avem rabdare

 20. haide vino pe Giulesti , RAPID e echipa mea si eu ma mandresc cu ea!!!!Incurajam rapidul pana murim,cel mai frumos lucru pe care-l stim!!LALALA LALALA LALA LA , LALALAL LALALA LA LA!!!

 21. multumim copos cai facut un rapid mai bun decat sezonu tecut te pupam pe obraji forza domnu copos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *