Onoare celor mai buni !

Dragă Arpi, Stimate domnule Mureşan,

Până ieri noapte ar fi putut exista voci care să spună că CFR Cluj este o echipă harnică, disciplinată şi născută într-o zodie norocoasă, dar atât. După cele întâmplate în finala Cupei României nu mai poate exista decât o singură opinie: CFR Cluj a ieşit de pe teren pentru a intra, pe uşa din faţă, larg deschisă, direct în istoria sportului autohton. Este unic pe la noi ca o echipă, pornită acum câţiva ani de la baza sistemului competiţional, să ajungă să câştige, în doar trei ani, 6 trofee, cele mai importante din fotbalul naţional: Campionatul – de 2 ori, Cupa – de trei ori, Supercupa – o dată. Fără a mai pune la socoteală că CFR a realizat Eventul Campionat – Cupă de 2 ori în trei ani, şi că este prima echipă din provincie care a reuşit să câştige de trei ori consecutiv Cupa României. Cele de mai sus mă fac ca, plin de respect faţă de echipa de fotbalişti, de tehnicieni şi de conducători ai CFR – ului, să vă adresez, tuturor, felicitări sincere din partea unei competitoare loiale care se cheamă Rapid şi care recunoaşte valoarea adversarului. Onoare celor mai buni ! E un moment potrivit pentru ca Rapid să ureze CFR-ului să aibă un traseu cât mai lung şi cât mai spectaculos în Cupa Campionilor.
Apreciez şi vă felicit totodată pentru sportivitatea de care echipa voastră dă dovadă, de fiecare dată. Am avut ieri prilejul de a înţelege comportamentul jucătorilor voştri: exerciţiul fair play-ului vine de la Conducere. V-am văzut pe amândoi, după meci, felicitându-i pe cei de la Vaslui, pe care i-aţi învins, dar pe care îi respectaţi. Sunteţi un exemplu de urmat.
Privind echipa voastră prin prisma unuia implicat direct în fenomenul „fotbal” am avut ocazia să mă conving, dacă mai era cazul, de avantajele globalizării: echipa voastră este, de fapt, o multinaţională, şi ştie să profite de acest lucru. De fapt, aşa e şi Inter, şi Bayern, şi Barca, şi Real, şi alte echipe mari. Sunteţi un exemplu de urmat şi sub acest aspect.
Vreau să ştiţi că felicitările pe care vi le transmit cu acest prilej, pe cât de sincere pe atât de prieteneşti, vin de la un om care, prin jocul sorţii, a părăsit Ardealul, cu mulţi ani în urmă, pentru a se stabili la Bucureşti. Am asistat, timp de mulţi ani, la o supremaţie zdrobitoare a echipelor din Capitală. Iată că, prin voi, această supremaţie s-a întrerupt. În ultimii ani „Provincia” este cea care face legea în fotbalul românesc.
Am lăsat pentru final un lucru la care ţin foarte mult şi care ne apropie mult unii de alţii. Atât CFR-ul, astăzi pe un val foarte mare, cât şi Rapidul, fac parte din aceiaşi familie, aceea a Ceferiştilor. Sunt două echipe cu tradiţii feroviare, cu istorie, filozofie şi principii asemănătoare: corectitudine, muncă, seriozitate, respect. E cert că astăzi CFR-ul e în mare formă. La fel era şi Rapidul care câştiga, în câţiva ani: Campionatul, în 1999 şi 2003; Cupa, în 1998, 2002, 2006 şi 2007; Supercupa, în 1999, 2002, 2003 şi 2007. Cu mândrie socotesc că, dacă adunăm performanţele comune ale CEFERIŞTILOR, ele nu sunt mai prejos de cele ale Militarilor ori Poliţiştilor.
În final, încă o dată, BRAVO VOUĂ ! Anul acesta a fost anul vostru. Bucuraţi-vă şi pregătiţi-vă pentru Champions League.
Păzea însă. Pentru anul viitor Rapidul încinge motoarele !
Cu sinceră prietenie,
Gheorghe Copos

44 Replies to “Onoare celor mai buni !”

 1. domnule copos daca cititi acest mesaj,va rog din tot sufletul sa nu renuntat la Vladimir Bozovic si la Mircea Bornescu!

  Bozovici-este pentru noi fanii rapidisti-deja un simbol,isi da viata meci de meci pentru rapid,sa nu uitam meciul din ultima etapa cand din propiul careu de la corner,a fugit tot terenul si a dat gol,un om cu o inima mare,care s-a indragostit de tot ce inseamna Rapid!Citeam in ziar ca asteapta o oferta de la dumneavoastra,deoarece intra in ultimul an de contract,,Daca George Copos imi propune un contract pe viata cu rapid,semnez imediat”-faceti totul ca el sa ramana la Rapid si impacativa cu gandul ca el NU TREBUIE VANDUT -nici pentru 4,5-milioane,pe langa ca e jucator,el e si luptator

  la fel cu Mircea Bornescu-se vorbeste de aducerea lui Dani Coman(portar care pentru mine a fost si ramane de-a dreptul un simbol pentru Rapid),din pacate Dani de cand a plecat de la Rapid e pe o panta descendenta,a suferit n accidentari,jumatate din campionat daca nu si mai mult nu a putut juca,acum iar e accidentat,nu mai e Dani Coman din 2006,iar Bornescu deja e ,,de-al casei”,si a dovedit ca e un SUPERPORTAR,va rog NU IL VINDETI!

  e de ajuns ca am pierdut un super jucator(helder)-daca e ,uitati aici e si o diferenta intre Rapid si Cfr-de azi,Cfr a dat 2,5 milioane pe Pereira Alvaro-si l-a vandut cu 5 milioane la Fc Porto,pe cand Rapid nu ad at 800 000 pe Helder,jucator cel putin la fel de bun ca Pereira,trist acest episod,mai ales ca a ajuns si la dinamo….ne va parea rau..

  Bozovic
  Bornescu
  Herea
  M.Constantin

  nu au voie sa fie vanduti!

  vindeti pe sapdacio,lazar-dar pe ei nu!sper sa ramana sapunaru,sa revina j.p andrade,mazilu,tibi ghioane,pancone-daca se poate
  si moraes,hora,radut(deja aproape de dinamo),matel sau rapa(matel e foarte bun de la farul,mai ales,e stil helder….)

  Succes!Sper ca Rapidul sa revina acolo unde era in 2005-2006!dar pentru a ajunge acolo,trebuie facute investitii,cum auf acut cfr!
  au venit din spate,au tot investit,acum ajung in liga,mai investesc 8 milioane in jcuatori…iar noi ramanem mult in urma lor,daca nu investim macar 4 milioane de euro!

  Am incredere ca ve-ti investi,nu ca in sezonul ce a trecut,200 000E,cand si locul a fost pe masura investitiilor-7!avem de recuperat!

 2. Dinu Vama, Viorel Moldovan, Roman, Sburlea, Rui Duarte, Abrudan, Joao Paulo Andrade, Sapunaru, Daniel Niculae la Rapid.
  Asta este echipa căştigătoare.

 3. Draga George,

  Dupa ce ai reusit sa te salvezi de la potopul care a cuprins planeta si a scufundat-o nemilos, iti readuc aminte ca dumneavoastra si echipa visinie ceferista din Bucuresti ati pus umarul serios la istoria noastra prin infrangerea dorita de ambele cluburi prin care am supus armata inamica ros-albastra, in campionatul 2007-2008!

  De ce regretati, si dumneavoastra si celalalt rapidist de Buftea care ingroapa sangele visiniu prin complicitatea comisiilor Mitice??? Asa si domnul cu pricina, care mai trece din an in Paste pe malurile Begai, regreta ca ne-a facut pentru prima data campioni!

  Lasa ca e mai bine, decat sa vezi armata ros-albastra castigand! Asa, mai avem 1 titlu si am ajuns consoarta ceferista in clasamentul All-Time! Deci, in doi ani de suprematie visinie de Ardeal, CFR 1907 Cluj va fi peste Rapid, sora mai mica si mereu plangacioasa, un spirit care nu stie cum e si ce inseamna a fi invingator!

  CFR este cu mult peste Rapidul condus magistral spre fundurile oceanului de catre capitanul marinar, George Copos! Vedeti ce faceti cu vantul din pupa, pentru ca s-ar putea sa ajungeti prada in plasa rechinilor!

  Vedeti sa nu cumva sa supraincalziti motoarele ambarcatiunii, ca sigur vor pocni si veti ramane in deriva in larg!
  Fara sincera prietenie, Arpi si Muri!

 4. ‘Bucuraţi-vă şi pregătiţi-vă pentru Champions League”-sa-u mai pregatit si altii…

 5. Mult respect!
  Sunt CFR-ist dar prin acest mesaj mi-am schimbat parerea fata de dvs. Ati dat un exemplu bun pentru ceilalti conducatori!
  Va doresc succes!

  Katona Laszlo,
  Cluj-Napoca

 6. To be considered ……… Marian Cristescu de la F.C. Brasov …25 de ani …..Rapidist de mic ….liber de contract…….nu e cu nimic mai prejos decat Lazar la mijlocul terenului …….crescut la noi si furat de altii cand a ajuns la seniorat ……..dont lose this business oportunity 😉

 7. CFR CLUJ 1907=AUSTROUNGARIA PANA IN 1918!!!!!!!!
  VA BATETI DESTUL JOC DE RAPID NU VA BATETI JOC SI DE ISTORIA ROMANIEI!!!!!!!!

  Cluj Napoca – scurt istoric

  Cluj-Napoca, unul dintre cele mai importante centre economice si culturale romanesti, este situat in partea de nord-vest a Romaniei, in inima provinciei istorice Transilvania. Pe harta lumii, Clujul se afla intr-o pozitie central europeana, la aceeasi latitudine cu Geneva (Elvetia) si cu Lyon (Franta). Are o suprafata de 179,5 km/p, o populatie de peste 350.000 de locuitori si este strabatut de la vest spre est de riul Somesul Mic. Orasul Cluj-Napoca are o istorie indelungata, care se intinde pe o perioada de aproape 2000 de ani. Pe locul vechii localitati dacice Napoca se construieste in perioada romana un oras ridicat la rangul de municipium de imparatul Hadrian (aprox.124), avind numele oficial: Municipium Aelium Hadrianum Napocense. In perioada imparatului roman Marcus Aurelius (164-180) Clujul devine colonie, fiind proclamata capitala a Daciei de Miazanoapte (Dacia Porolissensis).
  Pentru mai bine de 150 de ani bazinul transilvan s-a aflat sub dominatie romana. Desi populatia era diferita din punct de vedere etnic, administratia romana, limba latina, au dus la o romanizare intensa si la o integrare rapida a Daciei in imperiul roman.
  Datorita presiunii popoarelor migratoare care amenintau provincia romana Dacia, imparatul roman Aurelian decide sa isi retraga armata si administratia in anii 271-275. Pentru aproape 800 de ani dupa retragerea romana, teritoriul vechii Dacii este strabatut de popoare migratoare: vizigotii, hunii, gepizi, avarii, slavii. Intre secolele X si XIV isi fac aparitia primele formatiuni politico – administrative in regiune. Ungurii, care s-au asezat in Cimpia Panoniei la sfirsitul secolului IX, reusesc intre secolele X-XIII sa ocupe Transilvania.
  La inceputurile evului mediu, localitatea este pomenita sub numele de “castrum Clus”; originea cuvintului Cluj, este una latina (“clusa”) insemnind un loc inchis, ingust, inconjurat de dealuri. Mai tarziu orasul a mai fost cunoscut si sub numele german de Klausenburg sau dupa cel maghiar – Koloszvár. In Europa mai exista si alte localitati care au aceeasi origine etimologica – de exemplu Clus in Elvetia, sau La Clusaz in Franta. Fiind sub dominatie ungara, la data de 19 august 1316, regele ungar Carol Robert acorda localitatii de pe Somes privilegiul de “civitas”, ceea ce inseamna practic statutul de oras. In aceasta perioada, Clujul se dezvolta – apar primele bresle, se inalta ziduri de aparare, se construiesc primele biserici. (click aici pentru istoria zidului de aparare din Cluj)
  Secolele urmatoare au fost dominate de ascensiunea Imperiului Otoman, intreaga Peninsula Balcanica devenind un teritoriu aflat sub dominatie turca. In timp ce regatul ungar disparea, fiind transformat in pasalîk, Transilvania devine un principat de sine statator (1541) aflat sub suzeranitate otomana.
  Incepind din secolul al XVI-lea, orasul se afirma si ca centru cultural: in 1550 apare prima tipografie infiintata de Gaspar Heltai, iar in 1580 ia fiinta o academie. Primele semne ale modernitatii apar in sec. XVII-XVIII, cind orasul se extinde in afara zidurilor cetatii, se pietruiesc drumurile, se introduce posta, iar la sfirsitul anului 1827 orasul este iluminat public.
  In aceasta perioada, dupa mai multe anexari la Imperiul Austro- Ungar, Transilvania este incorporata in Ungaria, dupa crearea Austro-Ungariei (1867).
  In secolul XIX, la fel ca si in intreaga Europa, in Transilvania au loc miscari nationale profunde (Revulutia de la 1848, miscarea memoransita din 1894). Ca urmare a caderii monarhiei habsburgice dupa primul razboi mondial (1918), natiunea româna majoritara a reusit sa se emancipeze: la 1 Decembrie 1918 Consiliul National din Transilvania reunit la Alba-Iulia a votat unirea cu Romania. Prin Pactul de la Viena (1940), in timpul celui de-al doilea razboi mondial, Romania a fost fortata sa cedeze Ungarei partea de nord-vest a Transilvaniei; insa la sfirsitul razboiului,Tratatul de la Paris a hotarit reintoarcerea teritoriilor anexate la Romania.
  Dupa 45 de ani de dictatura comunista in decembrie 1989, cu pretul a sute de vieti omenesti, România a ales libertatea si democratia. La Cluj-Napoca in 21 decembrie 1989 au fost impuscate 26 de persoane pentru curajul de a spune NU.
  Dupa o istorie atit de lunga si de zbuciumata, orasul nostru si-a regasit in sfirsit linistea. Astazi Cluj-Napoca este unul dintre cele mai dezvoltate centre ale Romaniei, o destinatie turistica obligatorie pentru cei care viziteaza Transilvania si un punct de plecare pentru alte tinte turistice regionale.

 8. DACA VA UITATI NICI NUMELE ECHIPEI NU ARE LEGATURA CU REALITATEA,CREDETI CA IN ANUL 1907 IN IMPERIUL AUSTROUNGAR EXISTA CAILE FERATE ROMANE?NUMELE REAL AL ECHPEI AR TREBUI SA FIE CAILE FERATE MAGHIARE 1907!!!
  CORECT: CFM 1907
  GRESIT: CFR 1907

 9. cam ce trebuia sa stiti inainte de a scrie mizeria asta de articol:

  KVSC, echipa feroviarilor clujeni, precursoarea CFR-ului de astăzi, a luat fiinţă în noiembrie 1907, la 2 ani de la disputarea primei partide oficiale de fotbal la Cluj. Potrivit documentelor vremii, este a treia echipă înfiinţată la Cluj şi a zecea apărută pe teritoriul actual al României. Primul rezultat a fost o înfrângere cu 0-23 în faţa celor de la KKAC. Următoarele rezultate, tot mai strînse, o plasează la sfîrşitul sezonului pe ultima treaptă (a treia) a clasamentului – participau doar trei echipe. Un an mai tîrziu, în 1908, KVSC marchează 2 goluri în poarta celebrului Károly Zsák, portarul titular al echipei naţionale de fotbal a Ungariei, în meciul cu 33 FC Budapesta, încheiat cu scorul de 2-8. Au urmat succese şi în meciurile de campionat – rezultatul: locul 2 în sezoanele 1908-1909 şi 1909-1910. Încă din vara lui 1910, meciurile dintre studenţi şi feroviari, KKAS – KVSC, devin adevăratele derby-uri fotbalistice ale Clujului, prefaţînd orgolioasele dispute din a doua jumătate a secolului. Feroviarii cîştigă pentru prima oară campionatul la a patra ediţie la care participă, 1910-1911, impunîndu-se în partida decisivă cu 3-2 în faţa studenţilor, la capătul unui meci dramatic.

  Competiţia se dezvoltă, rapid, înspre un campionat, format din până la opt echipe. În 1912 formaţia feroviarilor şi-a schimbat denumirea în KTC, Kolozsvári Torna Club. Anul 1913 consemnează un eveniment istoric viaţa echipei: KTC joacă la Cluj împotriva lui Ferencváros, campioana Ungariei, scor 0-7. Imediat după război, 1918-1920, CFR-iştii clujeni îşi trec în palmares două titluri de campioni districtuali, la mare luptă cu studenţii, rebotezaţi KEAC din KKAS. În contextul reorganizării activităţii sportive în cadrul României Mari, echipa şi-a schimbat numele în CFR.

  (Din “100% CFR. Centenarul unui vis” – Ciprian Rus, Zoli Cantor)
  CommentsTo post a comment, please log in.
  eid0990fafc377d0a91link

 10. oare rapidul a evoluat vreodata in campionatul ungariei si nu stim noi?atunci cum facem parte din aceeasi familie cu aceasta echipa maghiara?

 11. Ce se mai aude de J P Andrade?in ziare scrie ca este aproape de Dinamo.Il pierdem si pe asta?

 12. Asa este: BRAVO CFR Cluj, meritati oate aprecierile noastre! Ati fost cei mai buni in ultimii trei ani, jos palaria!
  Felicitari Dle Copos pt fair-play! Asa trebuie sa se comporte patronul unei competitoare! Nu ca kkre za sau smanglitorii de butelii – care “stiu” ei bine ca CFR este “ajutata” de arbitri! CINE VORBESTE!!?? Cei care au blatuit orice moment de corectitudine in liga I! cei care au adunat numai prin HOTIE tot ce-au adunat! RUSINEA fotbalului autohton este reprezentata cu cinste de cele “doua facaturi” de regim de trista amintire! HUUUUOOOOO!!!
  Apropo dle Copos, ne-ai facut o surpriza placuta cand l-ai adus pe Andone; te rugam sa ne aduci tot un antrenor bun (ex. Novelini, Bereta, Bergodi) pt ca cei trei “rapidisti” nu sunt inca destul de copti pt pretentiile rapidului! Ne trebuie un ntrenor care sa schimbe mentalitatea – din cea a “lamentabilitatii” in cea de luptator / invingator! Asta si antrenamentele dure lipsesc Rapidului! Un antrenor italian are strategia din “il calcio”, poate nu este spectaculos dar este intotdeauna mai sigur. Si mai este ceva: Nu ne trebuie Coman, il avem pe Bornescu – care este mai bun / mai luptator si – mai ales – nu ne-a lasat “la greu” (el a venit la greu!). In rest – felicitari pentru decizia de a sustine in continuare echipa! SA TRAIESTI PATRON!! Hai Rapiduuuuu!!

 13. Nea George cu totii il vrem pe Joao Paulo Andrade!!!….va dau un pont…scapati de djalovici,fernandes,pardo,grigorie ca sa puteti suporta salariul lui Andrade!!!

 14. Sper ca nu ati uitat de finala cu Ferencvaros. Se poate intermedia un amical pe Giulesti, tocmai in ziua lui 25 iunie? Slabe sperante, Dvs ati uitat si ce sarbatorim in acea zi, daramite o promisiune, care va deveni ca toate celalte, o noua promisiune desarta.
  Cand ne punem si noi pe treaba?

 15. Domnule Copos…aduceti-l la Rapid pe Massimo Maccarone,killerul stelei din acea seara fantastica in care Middlesborough a eliminat echipa luidin UEFA,Maccarone este actualmente la Siena iar Siena a retrogradat in Serie B,macar un imprumut daca s-ar putea face…ar fi cea mai mare lovitura pe piata transferurilor si o mare bucurie pentru toti rapidistii…in plus,este un atacant foarte bun….a dat goluri impotriva tuturor marilor echipe din Serie A,in special contra Interului,noua castigatoare a Champions League…

 16. “draga arpi ” , eu am vb numai prostii , asa ca sa vada prostii astia de suporteri ca iau putina atitudine !!!! iarta-ma arpi ca am vb urat de cluj , nu ne-ati furat , suntem idioti noi , n-am ce face pana scap de astia ( de club , suporteri , etc )!!!…………………………..s-a vazut inca o data ca n-aveti treaba cu fenomenul si RAPID este o simpla afacere ……pacat , nu mai am incredere in d-voastra , daca pana si “prietenul arpi” va da de gol, aratand tampeniile pe care le debitati ….n-aveti coloana , sunteti un om fricos , slugarnic si cu 7 fete …. vreti sa readuceti RAPIDUL sus , acolo unde am reusit totusi de 2 ori ?…nu cred . ma uit cum jucatori care au fost la tine sunt curtati de alte echipe J.P.Andrade,Sapunaru ,etc ….andone l-a luat pe Helder….”Berlusconi din Giulesti ” ,o tempora !…pacat, suporterul rapidist este cel mai fidel si cel mai iertator , dar nu-ti bate joc de el ….ce a scos la iveala “prietenul arpi ” , va caracterizeaza …ascult inca o data si nu-mi vine sa cred … pt mine nu mai existati atata timp cat mai aveti treaba cu fenomenul RAPID .

 17. Domnule va rugam in numele majoritati suporterilor Rapidisti care iasi sutin echipa peste tot sa DESCHIDETI PELUZA SUD A STADIONULUI GIULESTI .

 18. nu are rost sa mai scriem de j.p andrade-ca nu vrea domnul copos sa il ia,nu vrea si cu asta basta!va ajunge si el la dinamo!

  radut-timisoara
  j.p andrade-dinamo
  moraes-nu
  hora-cfr
  rapa-steaua

  noi nu luam nimic!plus ca l-am dat pe helder la dinamo(asa este practic,noi nu l-am vrut si l-au luat ei)

  sa nu plece Bornescu!sa nu plece bozovic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!daca ii vindeti si pe ei,atunci inseamna ca va bateti joc de tot,de toti fanii de tot ce inseamna rapid!de acord sa vina coman si ezequias dar sa fie rezerve!Duarte nu e de rapid!de la Brasov-sa vina Roman si Sburlea!

 19. Mult stimate domn,

  Vreau sa incep prin a va reprosa plecarea lui Helder la Dinamo. Adica aceeasi suma…Aceeasi 100 mii euro pe care i-am platit si noi. Cum naiba facem ca intarim rivalele??? Nu-mi explic. De ce nu l-ati mai pastrat? E un jucator bun, rapid si nu e Nicolita care da mingea pe langa tine si fuge.
  As dori sa-l cumparati pe J.P. Andrade. Super jucatori. Sper sa nu ajunga si el la Dinamo. Va rog faceti ceva. Sumi antrenor, Dinu Vama presedinte. E super asa.

  Cu respect,

  Un rapidist adevarat

 20. Oare cui sa-i facem osanele? Inchinam un pahar al onoarei fotbalului cavalersc, ce-l intalneam intr-o epoca atat de indepartata, incat numai citind istoria vom putea retrai acele vremuri memorabile.
  Ne avand ce comenta la fotbalul actual searbad si mediocru. si ca marele poet Eminescu, spunem:”Turma visurilor mele eu pasc ca oi de aur(…)Mergi,tu, luntre-a vietii mele, pe-a visarii lucii valuri”. Vom parcurge un crampei din istoria fantastica a Rapidului, atunci cand, onoarea era la mare pret si jucatorii erau artistii vremii lor, si cand ca niste tineri “nebuni” frumosi, aveau sa scrie cu litere de aur legenda Rapidului, datatoare de onoare si speranta prin anii singuratatii lui, atat in comunism, cat si in capitalism.
  Istoria noastra incepe cu povestea despre Iuliu Baratki sau ”Minunea blonda” cum i se mai spunea in acea vreme. Potrivit relatarilor lui Ioan Costea, coleg cu acesta din urma, G. Baratki; vazandu-l cum vrajea mingea, cum nu o mai facuse nimeni altul, ba mai mult, traind domnia sa si azi, isi reitereaza opinia ca, nici Dobrin, Balaci si Hagi, nu vrajeau mingea asa cum o facea G. Baratki. Dar marele public nu-i cunoaste decat pe cei din urma, uitandu-l pe adevaratul rege al fotbalului romanesc, care a fost I. Baratki. Tot domnia sa povestea cum Minunea blonda, era imposibil de oprit pe teren de catre adversari. El a fascinat pe toata lumea prin talentul sau nemaiintalnit. Intrebat acesta de ce Rapid nu castiga campionatele si numai cupele, el afirma:”Campionatul reprezinta o cursa lunga, prin ploi si mocirla, in care rezultatul de moment nu e edificator.Cupa e altfel, un fel de,.Cupa straluceste precum stiletul in soare”.
  In urma lui G. Baratki a ramas de-a lungul vremii numai povestile incredibile si numai vizual, din relatari ale unor martori care au trait si care din fericire traiesc si azi, lasand viitorimii legende nemaipomenite si fascinante, menite spiritelor care isi cunosc obarsia si care cu osardie isi afirma identitatea originala, si nu trebuie sa admire pe nimeni altcineva; oare un leu va admira vreodata o hiena? si cum spunea Horatiu:”Nil admirari”.

 21. Nu uitati domnule Copos ca avem un Cretu la echipa din divizia a 3 si a fost foarte bun si in pregatri anu trecut si sigur va fi un jucator foarte bun. Luatil va rugam!

 22. D-le Copos ce se intampla cu varga si balan,au fost jumatate de sezon la antrenamente la Rapid, pana la urma cine i-a platit pe cei doi pentru perioada petrecuta in giulesti pentru ca au fost semnate niste contracte, fiti mai atenti pe viitor la perioada de transferuri mai bine pierdeti un jucator sau doi decat sa patati imaginea clubului, pentru ca dumneavoastra o sa mai stati cativa ani, si pana la urma tot o sa va retrageti, dar Rapidul va dura (sper) o vesnicie si istoria acestei echipe nu trebuie sa fie patata chiar daca mai pierdem cate un campionat, ( doua trei patru cinci etc ) noi suntem obisnuiti cu o bara frumoasa decat un gol urat, suntem obisnuiti sa acoperim 3000 de suporteri si noi sa fim 750 pana la urma acesta este spiritul Rapidului

 23. Desi ce urmeaza sa va intreb/relatez nu prea are legatura cu acest topic, sper sa aveti rabdarea necesara pt a citi aceste randuri.
  Nu-mi pot permite sa va dau sfaturi cum si in ce fel sa va conduceti afacerile pentru ca ne despart nu numai cateva sute de milioane in cont, dar si cativa ani de viata. Imi pot permite insa, sa vorbesc din postura de suporter al Rapidului, si sa va spun niste lucruri pe care probabil nu le-ati mai auzit pana acum, sau daca le-ati auzit, ati inchis ochii, lucru care pe mine ca suporter ma afecteaza indirect.

  In primul rand vreau sa vorbim despre o parte a actualei conduceri a clubului care, spre binele Rapidului, ar urma sa dispara odata cu venirea domnului Dinu Gheorghe. Dupa cum stiti prea bine, din istorie trebuie sa invatam iar in cazul staffului administrativ, stim cu totii ca la clubul Rapid au rezistat doar cei care au muncit cu sufletul. Desi lista cu exemple poate fi foarte lunga, o sa va dau 2 exemple sa zicem negative, din istoria recenta: Renzo Rossi sau Constantin Zotta.
  Totodata, si eu si dumneavostra stim ca in cazul managementului sportiv, lucrurile se complica putin mai mult si anume: un manager de club trebuie sa aiba in primul rand fara nicio suparare,o anumita prestanta; trebuie sa cunoasca la perfectie produsul (in cazul nostru, istoria si traditia clubului), chiar daca in trecut nu era microbist sau sustinea alta echipa; trebuie deasemenea sa aiba cateva relatii in lumea fotbalului (federatie, arbitraj, antrenorat, LPF), si asta pentru ca traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul; totodata un bun presedinte ar trebui sa se afle in permanenta legatura cu suporterii, si in cazul unei proste colaborari sa incerce sa ajunga la un compromis, pentru ca fotbalul fara ei nu ar mai avea culoare. Ati vrea ca in micul nostru Giulesti sa fie ca la cfr cluj, unde dupa medaliere si predarea trofeului de campioana, stadionul se goleste in 5 minute? Nu cred… Asta pt ca nu sunt suporteri de traditie, sunt prima generatie de suporteri migratori si nu formeaza cea mai veche galerie din Romania.

  In al doilea rand as vrea sa va adresez o serie de intrebari al caror raspuns il astept daca timpul va permite:
  – Chiar nu putem sa facem o investitie pe termen lung(2-3 ani), sa putem sa speram la rezultatele celor care investesc cu adevarat in ziua de azi?
  – Putem sa angajam la club persoane cu adevarat competente in ceea ce priveste tinerele talente si organizare?
  – Credeti ca e posibil sa avem rabdare cu un antrenor, fie el si sumudica, mai mult de un tur?

  Daca ati avut rabdare sa cititi pana aici, va sunt recunoscator. Nu cred ca pot sa schimb ceva prin aceste randuri, dar sper sa va schimb intr-o foarte mica masura parerea despre cativa dintre angajatii clubului Rapid.
  O seara buna!

 24. iar stam ultimii ? iar incercam pe ultima suta de metrii ? iar incercam sa pacalim cumva regulamentul ? l-am pierdut si pe Hora …stam si laudam pe altii …d-ta de ce nu esti cel mai bun ?…de ce “prietenul arpi”, care are o avere infinit mai mica ,poate face treaba excelenta ? de ce va plangeti tot timpul ? de ce nu vindeti aceasta “afacere”?…in loc sa-i laudati pe altii , incercati sa-i copiati daca nu sunteti in stare sa fiti original …

 25. Inteleg ca sunteti foarte, foarte aglomerat, iar echipa RAPID este intre preocuparile Dumneavoastra, o problema cam periferica, totusi as dori macar pe blog sa aveti o mai mare deschidere- pentru ca altfel o sa va erodati la maxim imaginea proprie. Un mic exemplu: sunt mai multe cluburi cu ochii pe tinerii jucatori, cel putin la nivel declarativ sau jurnalistic- ce fac celelalte cluburi? CFR semneaza pe 5 ani cu o astfel de tinta, OK?- Dinamo ia din curtea Dumneavoastra o valoare certa si o instaleaza in fruntea clubului, OK? Steaua instaleaza pe fostul si viitorul selectioner al Romaniei. Dumneavoastra ce faceti?- Va spun ce se vede:
  Combinatii S I M A N -iste cu Dinu Gheorghe care se vor rasfrange asupra cui? Asupra CLUBULUI, asupra singurului jucator- antrenor- conducator din istoria ultimilor 40 de ani ai RAPID-ului care saruta – la propriu- terenul, gazonul, istoria a ceea ce speram in fiecare inceput de an- SA RENASCA RAPIDUL! Oare nu va intrebati- Daca EU nu reusesc sa-l aduc pe ” Vama ” ce va face SUMUDICA- ca l-ati pus intr-o postura GROAZNICA cu “Papa Jan”, oare omului acesta-i mai trebuia un dusman, Oare Rapidului-i mai trebuia inca o privire piezisa, Oare, oare, oare???. Cu privire la SAPUNARU inca nu va convins ca el apartine Giulesti-ului, ca alaturi de SUMI ei fac parte din “BUNURILE DE INVENTAR” ale acestui club SUPRASATURAT de probleme. As dori sa va despartiti de sintagma ca sunteti un om care “GANDITI CU BUZUNARUL” Sa stiti ca in viata, mai degraba este de preferat sa ganditi cu SLIT-ul decat cu ganditi asa cum ganditi Dumneavoastra fotbal-ul. Stiu ca aveti intentii bune, onorabile la nivel MICRO si MACRO ECONOMIC, asa ca sunt increzator CA VETI GASI ACEL RESORT CARE VA VA GHIDA IN A REFACE IMAGINEA R A P I D-ului si al readuce la ceea ce merita, adica un CLUB RESPECTAT si nu doar IUBIT ca o FATA MORGANA- VA IMPLOR FITI F O A R T E D U R cu Dumneavoastra cind va analizati in raport cu, Valentin Stanescu, Ozon, Marian, Dungu, Langa, Raducanu, Andrei, Manu, Toader, Pop, Greavu, Jamaischi, Motroc, Georgescu, Dinu-Piticu, 1/2 Dumitru, Ene Daniel, Marin Stelian, COE DAN, Lupescu, Nasturescu, Codreanu, NICKYDUMITRIUIONIONESCU, N E A G U, Nita, Nita, Sumulanschi, John-John, Casieru, Rada, Nae Manea si inca cel putin 2800 de jucatori ai R A P I D U L U I ce au gandit cu inima avand BUZUNARELE GOALE si carti de munca mizere, deci implicit P E N S I I I N F E C T E. Va spun ca mi-a fost rusine de istoria mea de 50 ANI DE RAPIDISM cind la-am vazut pe “PARPALA” ca delegat al echipei RAPID 2 la un meci de la Videle. Va rog faceti ordine in mintea si inima Dumneavoastra si va doresc sa aveti macar pe jumatate din cea ce a avut ANDONE la o finala de Cupa Romaniei- F I T I BARBAT si in Fotbal. Cu incredere, Constantin

 26. Stimate domnule Copos…va port un sincer si meritat respect pentru ce ati facut pentru Rapid,de unde i-ati luat in 1993 si unde au ajuns acum…ati facut multe lucruri bune pentru aceasta echipa,dar si multe greseli,uneori ati fost prea econom,asta este parerea mea,felul in care v-ati debarasat de Dani Coman nu il pot uita niciodata.insa per total ati facut mult bine acestei echipe.Legat de aceasta postare a dumneavoastra in care ii felicitati pe clujeni,nu as vrea sa ii legati pe ei de noi,nu avem in comun decat culoarea si numele,in rest…ei nu au traditie,nu au nimic,Gruia era un maidan,nu au istoaria Rapidului,nu au un stadion comparabil cu Giulestiul,nu au avut…si nu au multe,au doar prezentul.Cfr este exemplul elocvent,care arat ca daca bagi bani seriosi vin si rezultate.Ar fi cazul sa le luati exemplul,nu mai merge cu carpeli domnule Copos,trebuie sa aduceti doi atacanti valorosi,in retur ne-am bazat doar pe acesti tineri,nu se poate asa ceva,trebuie 2 oameni experimentati,care sa aduca un plus de experienta in atacul echipei.Ati renuntat prea usor si inexplicabil la Helder,era un jucator,de perspectiva,sa vedem pe cine aduceti in loc.Am citit undeva ca ati vrea sa ii vindeti pe Bozovic si Spadacio,va rog sa nu faceti aceasta greseala,mai bine scapati de mana moarta pe nume Mardare,pe care nu stiu de ce il mai tineti la echipa.Dinu Vama & Sumudica,asta cred ca va fi echipa castigatoare pentru noi,sper sa ii aduceti cat mai repede.Avem nevoie de liniste domnule Copos,prea multe ghinioane au fost,prea multe scandaluri,Peseiro,Taher,Varga & Balan…apropo,in afacerea Taher,va felicit,sunteti un om de afaceri extraordinar,ati facut o combinatie buna.pacat ca a avut echipa de suferit,dar sa lasam asta,ati fost injurat de suporteri,v-ati luat pedeapsa.Acum va veni decizia de la TAS..Timisoara are 59,dinamo 53 si noi 52…domnul Iancu este un rapidist adevarat,si nu cred ca ar strica sa ii dati un telefon,asta daca nu ati facut-o deja…ar putea aparea niste lacune in documentatia si in apararea Timisoarei la TAS;)ei ar avea 56,cateii 53 si noi 55…si ar fi toata lumea fericita domnule Copos,ma refer la lumea cu doua picioare,cei cu 4 picioare nu ne intereseaza.Am incredere in dumneavoastra si in puterea dumneavostra de convingere,sper sa faceti combinatia castigatoare pentru noi toti cei care iubim acest club minunat si bineinteles si pentru dumneavoastra.

 27. nea george suntem in 3 si nu ai facut nimic. celelalte echipe zbarnaie. iar ne trezim dupa 2 luni si cumparam toate rebuturile. wake the f**k up!!

 28. am bifat deja unul din jucatori-cum scriam mai sus hora la cfr!

  va rog luati odata jucatori !!!duarte ala e foarte slab!

  Raduta,Roman si J.P.andrade va rooog!pentru rapid!

 29. d-nule Copos, Sapunaru este in stare din salariul lui de fotbalist sa cumpere un apartament familiei lui Sandu Neagu, iar dvs nu???

 30. Avem nevoie jucatori si de o conducere pe cinste.De exemplu da avem nevoie de Rui.El era idolu tribunelor la Brasov.Sa revina si COMAN, si ar trebui sa il transfere si pe ROMAN sau pe SBURLEA de la Brasov.NU uitati de DANIEL NICULAE.Poate avea o reintorcere in Giulesti daca i s-ar oferi un contract pe masura. Sa nu uitam de fratii KARAMIAN care nu vor sa mai continue la Steoaia.ASTEPTAM TRANSFERURI DOMNULE COPOS si semnarea contractului cu Dinu Gheorghe, impreuna cu un antrenor.Sumi a demonstrat in returul campionatului care tocami s-a incheiat ca este un antrenor bun…..dar fara prea multa experienta…Avem nevoie de o conducere rapidista…si un antrenor rapidist…si nu in ultimul rand de jucatorii care sa puna suflet…..Si salariile la timp pentru jucatori si pentru intregul staf…..asta este cea mai buna tactica..pentru a indrepta RAPIDUL catre o noua era..un nou inceput..un nou titlu de campioni….HAI RAPID.

 31. Pacat ca nu ai invatat nimic din managementul acestei echipe. Pacat ca nu ai invatat nimic nici din recentul caz “Varga&Balan”. Ceilalti s-au apucat deja de pregatirea sezonului urmator, noi nu avem inca nici macar antrenor si presedinte. Transferuri probabil vor insemna 2-3 carpeli la sfarsitul perioadei de pregatire, ca oricum nu e nevoie sa se integreze.

 32. Sorin ai dreptate, Andrade ar fi bun la Rapid dar daca Andrade are salariu dublu fata de ceilalti jucatori sau chiar triplu nu va fi tocmai bine, ai vazut ce s-a intamplat cu julio cesar si sa fim seriosi sunt fundasi cel putin la fel de buni pe salariu mai mic, doar ca la Rapid deocamdata nu are cine sa ii caute, iar o sa aflam tarziu antrenorul, transferurile in ultimii 2 (nu 100) metrii,chiar daca vin jucatori valorosi nu o sa aiba timp sa joace impreuna sa se cunoasca intre ei pana incepe campionatul si iar terminam in afara europei,anul acesta nu trebuia sa depindem de un singur meci ca sa jucam in europa, sunt sigur daca juca varga si balan eram cel putin pe 4. oricum inca mai sper ca domnul Copos sa ne faca o surpriza (macar de data asta placuta) anul acesta si sa stam linistiti inaintea inceperii camiponatului ca avem cu cine sa jucam sa ne batem la titlu

 33. Ne miscam si noi cu ceva transferuri sau stam pana se termina perioada ca sa putem inscrie in liga ,,T ”pe ,,Rapid 8” ?

 34. Telefon…domnul Siman (finicul)… tratative…jucatori buni…confirmati campioni in provincie…experienta internationala dobandita…Liga lui Mitica…plaiul romanesc…portite unde legea nu distinge…vorba ceea ,,Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus”…transfer realizat…(un pic de carpeala as numi-o eu avand in vedere neputinta antrenorului de atunci, dorinta ardenta a patronatului de a reveni in frunte, vazand ca in jur sunt probleme mai pe la toti)….
  Este povestea iernatico-primavaratica 2010 a Rapidului Bucuresti.

  Numai ca la TAS (www.tas-cas.org) nu este chiar asa de simplu……

  http://www.tas-cas.org/d2wfiles/document/3426/5048/0/Award%201658%20internet.pdf

  Este pregatit cineva din cadrul clubului Rapid Bucuresti sa purceada cu maldarul de acte inspre Elvetia?

 35. apropo , mi-am adus aminte , de ce nu-l repatriem pe Cretu ?…tot ne plangem ca n-avem atacanti …aud ?…d-voastra nu cititi ce spune poporu` ?…pacat , va inhaitati numai cu idioti , si nu-i bn.

 36. HAI COPOSE FA CEVA ODATA!!!IAR ASTEPTI PANA IN ULTIMA CLIPA SA PUI UN PRESEDINTE SI UN ANTRENOR?TIPIC TIE!!!SE ANUNTA INCA UN SEZON RATAT SUB CONDUCEREA TA!!!

 37. “Un om de succes este cel care poate construi o fundatie solida din caramizile pe care altii le-au aruncat in el.” Frumos citatul dar din pacate altii si-au construit palate din “caramizile” dumneavoastra, pe plan fotbalistic

 38. Daca aduci cativa jucatori de valoare si ne batem la campionat promit sa fiu acelasi, care in urma cu cativa ani se razboia cu intreg forumul “Forza Rapid” si te sustine, fiins suspectat ca sunt chiar George Copos. Un lucru bun pentru care meriti felicitat si mai sper ca ai invatat din greselile trecutului. Rapidul ti-a dat notorietate si pe numele sau ai reusit in viata….trebuie sa-i dai inapoi partea cuvenita

 39. bravo copos , TAS-ul decis ca ramane decizia si timisoara castiga cu 3-0 dupe ce ne-ai asigurat ca nu se va intampla asta si ca Rapid isi va recupera punctele, anul asta noi rapidistii ne vom uita tot la echipele securiste cum vor juca in europa si noi vom sta acasa pt ca asa vrea “patronul”, acum suporta furia suporterilor

 40. Vi se pare normal ca unul dintre cei mai buni mijlocasi din romania sa ajunga la timisoara?Ma refer la Zicu.El a demonstrat,cat a jucat la rapid,ca are valoarea,iar daca este sustinut de fani e de neoprit.E inadmisibil sa renuntam la un jucator ca zicu,doar pentru a`l opri pe rebutul de grigorie.Incepem sa ne indoim de dinu vama.Sper sa cititi acest mesaj!!

 41. singurele campionate mdionale pe care le-am urmarit cu interes au fost cele din Mexic ’86, Italia ’90 si SUA ’94.ala din Mexic l-am vazut chinuindu-l pe taica-meu, pe care-l luam dupa mine sa vedem meciurile la televizorul color din primaria din Husi, unde rusii se vedeau oglinda!daca stau bine si ma gandesc, perioada 86 94 coincide cu adolescenta mea, o varsta la care pasiunea pentru fotbal devine maxima.revenind la Africa de Sud, perfect de acord cu uratenia meciului de aseara.spaniolii mi-s antipatici cam in tot ceea ce fac, iar despre olandezi nu am chiar nici un fel de parere, nici ca natiune, nici ca fotbalisti, florari, motostivuitoristi sau ce-or mai fi ei.mi-ar fi placut o finala in care sa fie prezente Brazilia, Germania sau Italia.dar asa +1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *