Minciuni iresponsabile

Articolul de astăzi din „Gazeta sporturilor”, intitulat „Şef pe banii lui Stache?” este o înlănţuire de denaturări dintre cele mai sfruntate, faţă de care nu am cum să tac, deşi am văzut la viaţa mea atâtea minciuni de presă, încât ar fi trebuit să fiu deja imun. Dar nu pot să nu mă revolt împotriva unor neadevăruri lipsite de orice logică.
În primul rând, se încearcă acreditarea ideii halucinante că eu vreau să rămân în continuare „administrator” la Rapid, să conduc clubul, dar acţiunile să fie deţinute de Lutz Stache. Este o afirmaţie lipsită de orice fundament real şi, înainte de toate, lipsită de logică: ce om de afaceri ar accepta aşa ceva? Pe de altă parte, eu însumi am afirmat public, şi nu numai o singură dată, ci de numeroase ori, că, şi după vânzarea clubului, voi rămâne în continuare cu sufletul alături de Rapid, indiferent de locul şi situaţia în care mă voi afla. Această afirmaţie nu se referă la nicio funcţie administrativă, ci doar la investiţia sentimentală pe care am făcut-o în acest club timp de 17 ani, pe lângă investiţiile financiare. Toţi aceşti ani, cu succese pe care Rapidul nu le-a înregistrat în nicio altă perioadă a existenţei sale, precum şi cu încercări de toate felurile, m-au marcat iremediabil şi au făcut din mine un fan rapidist pentru tot restul vieţii mele, nu un „administrator”.
În al doilea rând, un jurnalist sportiv informat ar fi trebuit să ştie care este situaţia la zi cu privire la insolvenţa S.C. FC Rapid, mai ales că există surse publice în această privinţă. Aşadar, nici vorbă de insolvenţă şi de judecarea acesteia în ianuarie, aşa cum cu nonşalanţă afirmă autorul, prost informat de către „sursa apropiată patronului”.
În al treilea rând, aşa cum am afirmat public nu mai târziu de duminică 8 noiembrie (vezi „Libertatea”), „Nae Manea va antrena echipa până la finalul turului. În funcţie de rezultatele pe care le va avea echipa, vom lua o decizie”. Prin urmare, aberaţia cu „punctele”, infirmată chiar de către domnul Nicolae Manea, nu are niciun suport real. Performanţele actualului antrenor vor fi evaluate în contextul general al turului acestui campionat, nicidecum în funcţie de vreun număr de puncte.
Pe aceeaşi linie se înscrie şi afirmaţia potrivit căreia conducerea clubului ar fi discutat cu Joao Paulo rezilierea contractului. Ei bine, declar cu toată fermitatea că nu s-a discutat aşa ceva cu fotbalistul, el se află sub un contract în vigoare şi în bună regulă cu clubul, nu avem ce discuta despre reziliere.
Prin urmare, dacă într-un singur articol de doar 500 de cuvinte avem patru minciuni sfruntate, concluzia nu poate fi decât una singură: în acest caz, responsabilitatea care ar trebui să caracterizeze orice demers jurnalistic a fost înlocuită cu succes de spiritul clevetitor specific pieţei Obor şi de metoda documentării zvonistice prin intermediul „telefonului fără fir” practicat la grădiniţă.

10 Replies to “Minciuni iresponsabile”

 1. Si inca ceva, Domnule Copos..

  Cum a putut scapa echipa militiei (mi-e sila sa ii scriu numele) nesuspendata, neamendata, nedepunctata?

  Cum pot acele puslamale de observatori sa spuna ca nu au vazut mesaje rasiste (TOATA PRESA LE-A PUS LA DISPOZITIE), ca nu a auzit nicio injuratura cu tenta rasista (CAND INREGISTRARILE MECIULUI SUNT MAI MULT DECAT EDIFICATOARE)?

  Cum de nu s-a luat nicio masura, dupa ce au aruncat cu un telefon in teren? (UN TELEFON!!, nu BRICHETA, nici MACAR SURUB).

  Unul din raspunsuri e:
  Noi avem o conducere de carton, suntem atat de prieteni cu toti.. Ar trebui sa le sarim la jugulara, nu se poate sa fim luati de prosti.

  Va rog frumos sa faceti o scrisoare deschisa comisiilor, si sper sa fiti al naibii de virulent, nu putem fi calcati in picioare de acesti hoti etapa de etapa. Cand Rapidul a gresit, l-au facut cu ou si otet, l-au depunctat, l-au amendat, l-au suspendat. Daca legea e lege,atunci sa fie pentru toti!

 2. Nu stiu daca este chiar de carton, mi-ar pare rau sa fie de cartoon (un fel de desene animate) dar cu siguranta va trebuie langa dvs. oameni care sa simta pentru Rapid, care sa iubeasca Rapid, care sa se bata pentru imaginea Rapidului, care sa ceara ca drepturile Rapidului sa fie respectate ca oricarei alte echipe. Adevarat spune ,,r1923g”: telefonul nu se poate compara cu o bricheta, cu un surub, ca sa nu mai vorbim de trivialitatile cu care suntem de regula ,,gratulati” de o echipa al carei conducator a afirmat ca ,,N-am putut invinge o echipa jalnica”. Cu toate ca, in ciuda palmaresului lor all-time ce-i recomanda pe pozitia a 2-a in fotbalul romanesc, ei sunt jalnici de vreme ce nu sunt in stare sa-si asigure o banca de rezerve stabila. Nu ma refer aici la jucatorii lor, ci la faptul ca le-a suflat-o vantul… Dar ironiile binecunoscutului om ironic din conducerea lor nu inceteaza…
  Bine ca nu au jucat si ei in Champions League, acum cand punctajul Romaniei din sezonul 2005-2006 al cupelor europene (la care Rapidul are cel mai mare aport si ma refer aici si la faptul ca a fost unul NEASTEPTAT DE NIMENI, poate doar de domnii Lucescu jr. si Dinu Gheorghe) permite inscrierea campioanei direct in grupe!
  Dar asa stie dumnealui sa ironizeze : ,,echipa jalnica”…
  Raspunsul cine sa i-l dea?

 3. domnule copos,e clar ca nu mai vindeti clubul lui stache si nimanui!tot dumneavoastra ramaneti,si in loc sa mai aduceti jucatori se pare ca din iarna il dati pe bozo in germania(scrie prosport),probabil din cauza ca a avut curajul sa va spuna in fata ca au nevoie si ei de bani,numai acesta ar putea fi motivul!Aduceti-l pe Daniel Niculae!!!N’doye daca se poate,si Eric de la Gaz Metan+un antrenor de clasa,un antrenor tanar(care sa poata construiasca o echipa de viitor,totusi domnul Manea e doar ceva temporal sa fim seriosi)!acest antrenor e roman,a dovedit ca poate multe,este clar CRISTIAN PUSTAI,profesorul de matematica,antrenorul lui Gaz-Metan care pur si simplu a facut acea echipa de unul singur!daca nu il putem lua pe n’doye ar fi bun si un jucator din nationala bahrainului,l-am vazut in 2 mechuri de baraj contra noii zeelande,meciuri transmise de eurosport,Abdulla Fatadi-e de origine nigeriana dar joaca pt Bahrain,joaca in elvetia la neuchatel xamax,cred ca il putem aduce pt maxim 500 000 euro!are 24 ani,e muncitor si clar ne mai trebuie cel putin un mijlocas central!si de la gloria bistrita ar fi foarte bine daca l-ati putea aduce pe Lucian Sanmartean!

  sper sa mai raspundeti la mesaje…

 4. Domnule Copos eu nu am cumparat gazeta sporturilor de 3 ani , pt ca nu-mi place pur si simplu ziarul asta .Imi place sa citesc Prosport , nu ca astia ar fi usa de biserica dar is mai buni ! Apropo ar trebui sa le dati peste nas si sa vindeti clubul cat mai repede si apoi sa va luati cat puteti de iei ca nu mai au ce sa zica ! Sanatate!

 5. e din ce in ce mai clar ca nu aveti de gand sa vindeti clubul. Pacat. Rapidul nu mai poate progresa cu Copos la conducere si asta o stim cu totii. Sper sa aveti decenta sa spuneti raspicat in fata noastra, a suporterilor, ca nu plecati.

 6. Ce parere aveti domnule Copos despre cele relatate in ziarul Canacan cu privire la tranzactia dintre Dv. si Lutz Stache avand ca obiect Clubul Rapid. Acesta insinueaza ca totul este o facatura si ca de fapt Stache nu v-a cumpara clubul de la dvs. pentru ca nu este interesat si totul nu se vrea a fi decat o lovitura mediatica ce beneficii de ambele parti.

 7. ..Clubul i i rezerv dretpul de a- i selecta clientela.. i in termenul clientel intr TOAT lumea poten iali clien i din moment ce nu vrem s facem discrimin ri i s ne imp r im pe categorii cu sau f r scaun cu rotile. Cred c le-ar trebui un Social Media Crisis-Manager .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *