Lupta de la Vaslui

Sportul e un fenomen complex. De multe ori evenimentele sportive importante sunt însoţite de elemente conexe, care dau culoare manifestării şi care, în acelaşi timp, o şi mediatizează. Nu ştiu dacă e bine sau nu dar aşa se întâmplă. Poate că unii din voi îşi amintesc de faimoasele meciuri de box ale lui Cassius Clay – ulterior Muhammad Ali: declaraţii de presă, confruntări verbale cu Joe Frazier sau cu George Foreman, show – uri de televiziune. Era un spectacol care prefaţa celălalt spectacol, meciul de box propriu – zis.

Schema s-a generalizat şi se aplică, de multe ori, şi în fotbalul nostru autohton. Înaintea unor întâlniri – încărcate de miză sau de orgolii – spectacolul fotbalistic este prefaţat de spectacolul mediatic – presă, radio, t.v.- care, de obicei, are ca scop să atragă atenţia asupra meciului care urmează să aibă loc pe teren.

Un meci cu miză şi cu orgolii este cel care va avea loc între Rapid şi FC Vaslui. Sunt două echipe pline de ambiţii, cu un real potenţial de performanţă, care ţintesc câştigarea campionatului şi participarea în cupe europene. Nu e de mirare că „focurile de artificii” au erupt înainte de desfăşurarea jocului, exact la timp ca să producă agitaţie şi să focalizeze atenţia publicului, într-un moment în care mai toţi sunt ocupaţi cu alte activităţi, cum ar fi cumpărarea cadourilor de Crăciun.

FC Vaslui a aprins torţele mediatice lansând acuze, presupus grave, la adresa conducerii lui FC Rapid. Dacă nu aş şti că totul este un simplu război de presă, aş intra în joc şi aş afirma că orice acuză de asemenea gravitate trebuie dovedită cu probe, nu cu simple vorbe, depănate la un pahar în plus, în Elveţia. Aş ameninţa, pe drept cuvânt, că astfel de acuze, nesusţinute de probe, reprezintă calomnie, care se soluţionează în instanţă. Aş mai susţine că, dacă cuiva i-ar da prin cap, la modul real, să încerce „aranjarea” unui meci, acel cineva ar trebui să dispună de oarece sume, destul de consistente, ceea ce în cazul Rapidului nu se aplică, după ce am plătit sume uriaşe pentru a stinge datoriile din 2008 ale clubului. Aş mai spune că am totală încredere în bunul simţ şi în profesionalismul conducerii clubului Rapid, care crede cu toată sinceritatea că meciurile se câştigă pe teren, nu în culise sau la comisii.

Dar, pentru că ştiu că ceea ce se întâmplă în aceste zile este doar o campanie de „Hai să profităm de acest meci ca să ne asigurăm prezenţa pe prima pagină a ziarelor” sunt tentat mai mult să fiu reţinut şi să nu intru în acest joc care, dacă ar fi real, ar fi absurd, pentru că noi chiar nu avem nevoie pentru acest meci de nici un artificiu din umbră. Noi trebuie să ne pregătim jocul cu grijă şi cu profesionalism, ca să obţinem un rezultat care să ne plaseze în cursa pentru câştigarea campionatului.

Ştiind, deci, că finanţatorul Vasluiului nu face decât să aplice o schemă bine cunoscută de pregătire psihologică a jocului, îl asigur că lotul nostru este solid şi că nu are nevoie de întăriri moldave.

Stima noastră şi mândria,
Din Vaslui – doar gălăgia.

7 Replies to “Lupta de la Vaslui”

 1. domnule Copos nu pot sa cred ca Razvan da afara tinerii precum Gangioveanu si ii pastreaza in echipa pe cei in varsta care nu mai pot sa alerge pe teren si aici nu ma refer la Pancu!Sper ca nu e adevarat acest lucru!Nu stiu de ce nu se formeaza o noua echipa tanara precum s-a promis la inceputul campionatului!Daca unii ca surdu si cassio cu salarii enorme si fara dorinta de a da totul pe teren sunt jucatori de baza atunci tind sa cred ca nu vom termina nici pe 3.Incep sa regret venirea lui Razvan la Rapid.Sper sa se ia atitudine si sa se schimbe strategia,viitorul conteaza!Forta Rapid.

 2. daca as fi stiut cat de mult poate involua razvan lucescu nu l-as fi vrut niciodata inapoi la rapid!Rusine ca l-a marginalizat pe gingioveanu,un jucator de real talent!

  Sumudica e mai bun ca Lucescu acum!Sa plece razvan,eu m-am saturat de tactica lui cu 7 oameni defensivi 2 la mijloc si un atacant impins….!Tot aud asta ca vezi Doamne,,cea mai buna toamna de cativa ani incoace”ce e asa buna toamna?ca din 6 meciuri in europa am pierdut 5-iar in campionat suntem locul 3,ca suntem pe 3 ca suntem pe 6 tot una e cat timp nu luam campionatul.

  Sa va zic ceva,Rapid nu a avut echipa care sa joace mai urat si mai batraneste,sec,fara imaginatie de nici nu stiu cati ani,eu nu imi aduc amine sa fi jucat rapidul asa plictisitor ca acum!

  ganditi-va bine si poate il aduceti pe sumi in iarna inapoi!

 3. Foarte frumos scris…aproape dramaturgie fina ,mult adevar dar ce pacat ca nu ati invatat nimic in totii anii astia in care ati activat prin fotbal…in alta ordine de idei ,EU sunt convins ca Rapidul ptr d-stra nu e altceva decat imagine (cu bani putini),daca ati fi vrut cu adevarat sa reusiti in fotbal nu trabuia nimic altceva decat ceea se faceti si in celelalte afaceri ale d-stra( un management prof ,un buget acceptabil ptr planurile d-stra),…

 4. ,,Marinel” imi permit sa-ti spun ca EFECTIV NU AI CU CINE DISCUTA ASEMENEA CHESTIUNI. Nu-si merita patos-ul. Va baga mana in sac (va umbla la arici) pentru Rapid ori va parasi Rapidul daca si numai daca in decursul unui campionat intreg pe Giulesti vor fi 0 spectatori.
  Ne-a saltat din mediocritate.
  Crede ca investind 20% din ceea ce altii investesc prin alte parti se poate duela cu acestia.
  Lovitura data de cel de la Steaua e admirata in ceea ce inseamna banii incasati de la 50000 spectatori.
  Nu dumnealui sterge mesajele, ci un om care administreaza acest blog.
  Daca in acesti 20 ani am constituit un ghimpe pentru celelalte 17 adversare din campionat (oricare au sau vor fi fost ele) este DATORITA SPIRITULUI LUPTATOR AL ACESTUI CLUB. Exceptie face perioada cand antrenor a fost Mircea Lucescu.
  Si eu am comunicat faptul ca suntem oricum, NUMAI PROSTI NU.
  Iti repet: NU AI CU CINE (ne referim, se intelege prea bine, la fotbal, ca fenomen).

  Sa vezi tu (vedeti dvs) Marinel (domnule Marinel) de cate ori voi fi eu nevoit sa postez acest mesaj (din pricina faptului ca va fi sters).

  Se lupta pentru interesul Rapidului prin a da sms-uri unui realizator tv, IN LOC SA-SI NUMEASCA OAMENI CARE SA APERE O IMAGINE. Numeste doar sefi, manageri, sef al unui alt sef, seful sefului sefului si tot asa, DOAR CU IDEEA CA BALANTA MINUS PLUS SA NU SE SCUFUNDE.

  Sa-ti mai spun ceva: In aceasta vara, de gura unui prieten, am intrat intr-un magazin ,,Ana Pan” mai precis cel din Otopeni (functioneaza in sistem franchisa), cu gandul sa ne cumparam un desert. Prietenul cauta mai mereu o prajitura de care ai putea rade daca ii auzi numele, e vorba de ,,cartof”, foarte gustoasa de altfel, eu in schimb, strudelul cu mere. Zis si facut. Platit. Primit desertul. Nu l-am servit pe loc. Dupa ceva timp, cand sa-mi servesc strudelul buclucas, mi-am reamintit cuvintele lui Radu Banciu de la Sport Total FM (realiza candva o emisiune numita ,,unspe’ metri”): Bai frate, ce cozonaci fara nuca face Copos, la ce sa mai puna multa nuca, nu vezi ca-i scumpa? Mergand pe aceasta idee am vrut si eu sa verific: ia domne’ sa vad intr-adevar daca gura lumii are dreptate, si ,,Cancan”-ul ori alte publicatii de genul. Si ridic strudelul ca si cand vrei sa te uiti prin el, ca printr-un tub. Un moment de suras m-a incercat cand am putut privi prin acel strudel (in mod normal, nu aveam ce sa vad decat umplutura cu mar din exterior dar am constatat ca nu numai nuca-i scumpa ci si marul). Al doilea a fost de uluire devreme ce am putut observa o mare floare de mucegai in interior, pe la jumatatea strudelului. Am incercat sa-i fac sa inteleaga pe cei indrituiti ca nu este fair ceea ce mi s-a intamplat, ca la mijloc este o companie, o imagine, un om care cu siguranta a trudit mult timp pentru a-si crea o echipa de admiratori clienti precum prietenul meu cu ,,cartoful”. ACEEASI IMAGINE DE LIPSA DE INTERES IN A APARA IMAGINEA AM GASIT-O SI CAND A FOST VORBA de ,,reteta bunului gust” precum constatam cat mai multi dintre noi, este si in cazul ,,farmecului vietii”.

 5. Nea George,

  Mi se par incredibil ce se intampla. Razvan Lucescu e mult mai slab decat in 2006. Cum sa-l tii pe Cassio si sa-l dai afara pe Gangioveanu? Nici macar nu a jucat un meci intreg. Ce echipa mare de pe Pamantul asta mai face asa? Pentru atac luati-l pe Goga. E un fotbalist tehnic si poate face diferenta oricand.

  Un rapidist,

 6. Domnule Copos,

  Va rog din suflet în numele tuturor rapidistilor nu lasati echipa tocmai acum. Avem nevoie de dumneavoastra, de domnul Sumudica, ati vazut cat iubeste acest club. Nu mai vrem un Rapid umilit de gorjeni si galateni, afara cu Razvan!
  Ne-au ramas Cupa si campionatul. E timpul sa facem eventul, să jucam iarasi in Europa acolo unde ne e locul. Rapid uber alles!

 7. Marea lupta de la Vaslui se incheie foarte frumos, un schimb pe care eu unul nu il inteleg, dam la schimb un jucator de perspectiva Straton pe un jucator de 30 de ani care nu are nicio legatura cu marele spirit al echipei si lotul unit despre care tot vorbeste d-nul Copos. O tranzactie care in nu are nimic de a face cu spiritul intreprinzator al d-nului George Copos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *