Kapitalism – reţeta noastră kălduţă

Competiţia din business nu e deloc romantică, ci dimpotrivă, e dură, iar câştigătorii sunt priviţi întotdeauna cu invidie, suspiciune, chiar răutate. Iar relatările din media, schematice şi într-o eternă competiţie cu secundele, se mărginesc să aplice competitorilor câte o „etichetă” lipită pe fruntea lor după o judecată sumară şi adesea subiectivă.
În 2009, când am fost solicitat să particip la nişte filmări care s-au finalizat recent în documentarul intitulat „Kapitalism – reţeta noastră secretă”, mi-am învins rezervele pricinuite de constatările enunţate mai sus şi am decis să răspund solicitării. Speram că documentarul care avea să rezulte va fi o analiză temeinică, cu bune şi cu rele, a diferitelor modalităţi în care unii oameni au reuşit sau au eşuat în încercarea de a-şi lua soarta în propriile mâini.
Deşi încă n-am văzut filmul, am motive să cred că speranţa mea nu se justifică. Din indiciile pe care le am până în prezent, din relatările apărute în mass-media, cred că, în locul unei analize cinice, dar corecte, filmul a ales o reţetă mai călduţă, aceea de a merge pe nişte clişee deja familiare opiniei publice şi, în acest fel, mai uşor de exploatat comercial, chiar dacă nu merge la rădăcina lucrurilor.
Astfel, realizatorul a plecat  de la bun început pe poteci deja bătătorite precum „Averea Diavolului”, „oamenii Securităţii”, „maleficul Vântu” (bravo lui că a refuzat să participe la acest proiect!) şi, pentru a nu se depărta de aceste false puncte de plecare, a sugerat exact ceea ce credea el că aşteaptă spectatorul: ideea facilă conform căreia capitalismul nu e prea bun, iar întreprinzătorii sunt un fel de rechini ce stau şi aşteaptă prăzi care să le cadă mură-n gură.
Ei bine,cel puţin în ceea ce mă priveşte, lucrurile n-au stat deloc aşa şi, în ciuda străduinţelor mele de a argumenta această afirmaţie, argumentele mele n-au prea fost luate în seamă pentru forma finală a documentarului.
M-aş fi bucurat astfel ca, fără a utiliza doar argumente care „se încadrează” în scenariul conceput iniţial, autorul să fi pomenit şi detalii care să-i dea spectatorului cât de cât o idee despre munca îndârjită care stă în spatele acestor succese. În ceea ce mă priveşte, aş fi vrut să aud măcar un cuvânt despre nişte realităţi (pentru unele dintre ele găsiţi şi fotografii în colţul din dreapta jos al paginii) precum:
–    Cozile imense de la cofetăria Ana Co – prima mea investiţie – unde oamenii ştiau că găsesc produse de cea mai înaltă calitate. Am avut cazuri în care, datorită afluxului mare de cumpărători, au fost sparte geamurile de la cofetărie. De asemenea, veneau ambasadele străine să cumpere „peste rând” produse proaspete şi de calitate, iar eu eram dezolat că nu pot să satisfac cererile tuturor clienţilor „obişnuiţi” care aşteptau răbdători la rând, afară.

ana-co-1990-3.jpg

–    Faptul că în 1990 şi 1991, pentru a face să meargă cofetăria, programul meu de lucru începea la ora 3.30 dimineaţa şi se termina la 10-11 seara, el incluzând toate activităţile din cofetărie, de la vânzător până la patron. De atunci şi până în prezent, programul meu zilnic de lucru n-a scăzut sub 12 ore, inclusiv sâmbăta şi uneori chiar duminica, iar concediul n-a depăşit niciodată 10 zile pe an.
–    Cozile uriaşe de la magazinele de produse Samsung din toată ţara, al căror distribuitor exclusiv în România era societatea Ana Electronic. Iar acest statut de distribuitor exclusiv Samsung n-a fost câştigat pe pile, ci pe muncă.

–    De altfel, ca urmare a muncii eficiente în domeniul retailului, producătorul sud-coreean mi-a acordat în 1995 titlul de „Golden Distributor Samsung”.

magazin-samsung-2.jpg

–    În 1997, revista „Capital” mi-a acordat distincţia Oskar Capital la categoria „omul de afaceri al anului”, categorie la care am mai fost nominalizat apoi în 2005 şi 2007.
–    Toate activele pe care le-am achiziţionat în 20 de ani au trecut prin procese substanţiale de modernizare. De exemplu, Ana Hotels are în proprietate şapte hoteluri, toate modernizate, dintre care unele au fost reconstruite plecându-se doar de la structura de rezistenţă; acesta a fost cazul actualului hotel Crowne Plaza (fost Flora), care, după ce a fost reconstruit, a devenit unul dintre hotelurile de cinci stele reprezentative pentru Capitală; aşa se întâmplă acum, în vreme de criză economică severă, cu hotelul Sportul din Poiana Braşov, ba mai mult, pe lângă reconstrucţia acestuia, am mai început şi ample lucrări de modernizare la hotelurile Hilton şi Crowne Plaza din Bucureşti; numai în hotelul Europa din Eforie Nord am investit, începând cu anul 2002, peste 25 milioane de euro pentru modernizare.
–    Pe lângă activele modernizate, practic, din temelii, am construit unele noi: fabrica Ana Pan, clădirea de birouri clasă A+ Ana Holding, blocul de apartamente de lux din str. George Călinescu, baza de antrenament Pro Rapid.
–    97% din producţia Ana IMEP merge la export.
–    Anul trecut, în plină criză economică, Ana Holding a obţinut de la BRD un credit de 25 milioane euro, cel mai mare credit acordat unei companii cu capital autohton. Dacă afacerile Ana n-ar fi sănătoase, solide, de perspectivă, corecte, credibile ş.a.m.d., mă îndoiesc că, în aceste vremuri de mare constrângere financiară, s-ar fi încumetat cineva să-mi acorde un credit de măcar 1000 euro.
–    În această perioadă, în care toată lumea – inclusiv statul – apelează cu mare uşurinţă la concedieri, Ana Holding asigură aproximativ 2000 de locuri de muncă; acum câţiva ani, în condiţii economice mai prielnice, această cifră trecea simţitor de 4000.
–    Nu în ultimul rând, echipa Rapid a cucerit, din 1993, de când am devenit finanţator al clubului, două dintre cele trei titluri de campioană naţională din istoria sa de 87 de ani. A mai câştigat de asemenea patru Cupe ale României şi a jucat în sferturile de finală ale UEFA League.
Una peste alta, filmul pare să nu fie rău, dar ar fi putut să fie chiar bun. Nu ridicându-i în slăvi pe cei care şi-au asumat nişte riscuri şi au reuşit, nici blamându-i numai de dragul de a-i înfiera, ci pur şi simplu punând într-o balanţă dreaptă faptele lor. Din păcate, realizatorul n-a rezistat tentaţiei de a scrie întâi reţeta, urmând ca apoi să caute simptomele care i se potrivesc, deşi drumul firesc ar fi trebuit să fie exact invers.

18 Replies to “Kapitalism – reţeta noastră kălduţă”

 1. sa ramana HELDER !!!mai ales ca pleaca sapunaru-avem nevoie de el-plus ca e un jucator tanar,care chiar va avea o cota foarte buna in europa garantat!

 2. Suntem rechini, in viata asta din pacate fiecare e pentru el…capitalismul e doar o scuza…sunteti un om de afaceri …cel putin valoros… dar…vreau sa va atrag atentia ca…Rapid nu este o afacere…asa ca sper… ca …o sa existe Gheorghe Copos in viata Rapidului foarte multi ani…la fel cum…Rapid va exista in viata lui Gheorghe Copos…TREBUIE sa stim sa zambim…binele intotdeauna mister Copos l-a dorit…dar…sincer…este nevoie de un scouter…MULT SUCCES!

  ps . astept sentimentele sincere despre acest club, noi[suporterii] , fostele glorii…nu e bine sa fim ignoranti…de aceea va urez din tot sufletul…multa multa bafta si prosperitate…

 3. plus… Giulestiul trebuie sa cante la capacitate maxima…;)…nu…?…[trebuie sa se vada ceea ce am vrut sa spun- sa fie reparat odata batranul stadion!!!}

 4. In speranta ca domnul Gheorghe Copos, va citi si va lua aminte de putinele randuri pe care le scriu din suflet.Sunt rapidist, rapidist adevarat si vreau sa ii dau niste sfaturi domnului Copos.Antrenor avem!!!!in persoana dinamovistului de Ioan Andone.Nu conteaza asta pt ca e un mare profesionist.Dar ne trebuie continuitate, ceva in genul mandatului lui Razvan Lucescu, daca nu mai mult.Avem nevoie sa se pastreze actualul lot si cu toata forta trebuie sa il pastram pe Andone, asta daca nu vrem sa plutim inca un sezon in mediocritatea deja caracteristica.Asta simte suflarea rapidista, insa sceptica in privinta patronului,care de obicei nu se tine de promisiune.Avem nevoie de dumneavoastra in continuare alaturi de club, implicat atat sufleteste dar mai ales material!Faceti asta si veti culege foloasele cuvenite impreuna cu noi, toti rapidistii care cred in proiectul numit ANDONE! Va multumesc

 5. jos palaria pentru ce ati facut in fotbal dar se poate si mai mult ce faceti cu milioanele de euro care le avetii doar nu le duceti cu dumnevostra in mormant bagati bani in rapid si lasati mostenire jumate din avere si jumate bagatio in Rapid ~!o viata aveti !

 6. La Multi Ani domnule Copos 🙂 de ziua dumneavoastra va doresc ca Andone sa semneze prelungirea 😀

 7. LA MULTI ANI!

  Faceti tot posibilul ca Ando sa semneze pe minim 2 ani si ne va fi bine. Mariti schema, desemnati atributiile, incercati sa va plecati privirea asupra laturii de marketing si asupra posibilitatilor de imbunatatire a imaginii clubului. Nu astazi, cand este ziua dumneavoastra, ci de maine inainte…
  Ionita va pleca in curand, sa nu ne trezim ca nu are cine sa suteze inspre poarta precum o face el (aproape din orice pozitie si cu un simt al portii iesit din comun). …………..Moraes – Gloria Bistrita.

  De ce nu mai exista la ,,Galeria Foto” poza cand Mircea Lucescu taia impreuna cu dvs. panglica Pro Rapidului?

 8. La multi ani Dle Copos! Sa va de-a Dumnezeu sanatate si bucurii in viata, iar noi rapidistii speram ca cea mai mare parte a bucuriilor sa le aveti alaturi de RAPID! Stim ca ati muncit din greu si ati realizat lucruri minunate, inclusiv cu Rapid! Ne-ati adus bucuria in suflet, ne-ati adus jucatori valorosi, antrenori de notorietate mare (Lucestii, Rednic, Andone), ne-ati adus performanta si chiar atunci cand suporterii v-au blamat – au facut-o dupa ce v-au iubit ca “Berlusconi din Giulesti” si au suferit simtind ca Rapidul se destrama…! Insa noi, rapidistii adevarati – am simtit ca iubiti acest club si sunt convins ca si contestatarii cati mai sunt – vor simti si ei acest lucru! Rapidul si noi – toata suflarea rapidista – avem nevoie de George Copos – ca rapidist de suflet / patron / manager / finantator si, nu in ultima instanta, ca om de caracter in fotbal!
  Stim ca Rapid este tinta atacurilor murdare ale mizeriei fotbalului romanesc, insa stim ca avem (si speram ca VOM AVEA si de acum inainte) un OM capabil sa lupte impotriva aceste tagme de corupti mafioti pentru care nu conteaza decat banul obtinut prin orice mijloace! Stim ca fara un om de suflet, un om de caracter si un om puternic financiar – clubul nostru nu poate rezista!
  Avem nevoie de patronul George Copos, care a scris deja istorie in palmaresul Rapidului!
  Hotarati-va 100%, Dle Copos, sa ramaneti alaturi de Rapid! Si anuntati acest lucru pentru mobilizarea echipei si spre disperarea “marilor prieteni” ai Rapidului din fotbalul romanesc!
  Inca odata La multi ani si bucurii in familie patron!

 9. Apreciez cele spuse mai sus. Nu stiu cate persoane care au comentat la acest articol au citit tot articolul. Ce m-ar bucura cel mai tare e sa stiu c-ati scris D-voastra acest articol. De apreciat toata evolutia firmei conduse de D-voastra. Din ce stiu eu, cel mai mare credit acordat la noi in tara este firmei RDS, care, din pt meu de vedere, a facut si continua sa faca cea mai prosta investitie de pe p-ta Romaneasca. Nu stiu care au fost ciferele de rulaj estimate-n planul de afaceri, dar, sunt convins 100% ca,in realitate, sunt mult mai mici. Multa bafta-n continuare si numai bine.

 10. Domnule Copos, sunteti sigur ca altcineva in locul dumneavoastra nu ar fi facut “mai mult”? Stiti, faptul ca ati lucrat 12 ore pe zi nu este neaparat un argument, si nici justificare, pentru ca a fost doar alegerea dumneavoastra.

  Nu ma intelegeti gresit, eu am un respect enorm pe cei care au reusit sa reziste acelor vremuri, mai ales pentru ca stiu (oarecum) ce inseamna acest lucru. Insa, sunteti absolut sigur ca intradevar a fost atat de greu?

  Ganditi-va doar la cei 120 de miliarde imprumutati de Romania in ultimii ani, ganditi-va ca aproape jumatate din activele Romaniei sunt vandute/ipotecate in favoarea capitalului strain (de orice natura). Ganditi-va la sacrificiile facute de cele 5 milioane de “capsunari” ce au trimis in tara alte zeci de miliarde.

  In conditiile de mai sus, credeti-ma, ORICE intreprinzator ar fi reusit, INDIFERENT ce ar fi facut. NU contest faptul ca sunteti un administrator BUN (Ana Electronic samd), insa chiar credeti ca ati avut competitie? Ca a fost TOT ce ati fi putut face atunci?

  Oare daca mineriada NU ar fi avut loc (iar pe piata ar fi venit inca 20 de magazine – cofetarii etc) chiar credeti ca lumea s-ar fi calcat pe picioare doar in fata cofetariei dumneavoastra? Oare ati mai fi avut bani si de ce nu RELATII pentru a cumpara active mult subevaluate, ce intradevar stateau in paragina insa ce in mod sigur nu ar fi putut fi cumparate de niste.. “straini”.

  Paradoxal e faptul ca astazi, dupa 20 de ani, dumneavoastra, “capitalistii Romaniei”, va laudati cu propria avere, cu afacerile si “bunastarea” pe care ati adus-o in tara. Insa refuzati sa vedeti ce potential imens a fost IROSIT. Refuzati sa acceptati faptul ca pana si drumurile tarii sunt mai jalnice ca niciodata, ca nu mai exista deloc demnintate, onestitate, curaj, JUSTITIE chiar, ca avem extrem de multi pensionari, bugetari si asistati social (cred ca de 2 3 ori mai multi ca in 89), ca absolut orice domeniu a fost intoxicat politic si nu profesional, ca azi e de sute de ori mai greu sa ramai VERTICAL, fidel unor principii MORALE, care ar trebui sa fie litera de LEGE.

  E simplu sa spui ca fostul hotel Flora statea in paragina uite cum acum el este evaluat la milioane. Chiar credeti ca este meritul dumneavoastra? Ca altcineva nu ar fi reusit mai mult?

  Acesta e “capitalismul”: cine nu e cu noi e impotriva noastra? DE CE nu ati luat atitudine in fata unor incalcari ale legii ce sigur le-ati intalnit in ultimii 20 de ani. Aceasta e criza noastra domnule Copos, principiile incalcate de atatea ori isi cer drepturile. Faptul ca unii au inteles ca pot fura orice. Inclusiv viitorul unei natii.

  Oare notiunea de DATORIE MORALA inseamna ceva pentru dumneavoastra? Stiti, e ca in contabilitate. Activele sunt egale cu pasivul. Aristocratia din trecut avea in primul rand o responsabilitate fata de VIITORUL acelei comunitati, dar si fata de trecut. Drepturile sunt egale cu Obligatiile. Morale, ETICE, fata de tara dar mai ales fata de LEGE. Daca dumneavoastra credeti ca “doar o viata aveti” sau ca prin diverse donatii de capital se poate spala ceva..

  Eu as vrea SA NU MAI DATI NIMIC nimanui (indiferent ca e vorba de Rapid, Steaua sau orice). Nu faceti altceva decat sa incurajati LENEA, cersetoria. Iar asta nu duce niciodata la ceva bun. Daca aveti mustrari de constiinta puteti oricand sa faceti o cantina gratuita pentru batrani. Nu trebuie sa stie nimeni.

  Iarasi, faptul ca cel mai mare credit acordat unei companii romanesti este de 25 de milioane nu ar trebui sa fie un argument in favoarea dumneavoastra (desi aveti respectul meu pentru acest lucru si e de apreciat). De ce? Pentru ca 25 de milioane sunt infim pe langa potentialul pe care il are tara asta, chiar acum. Ca dovada, pana si eu va pot oferi diverse domenii unde sumele sunt mult mai mari, exista investitori straini care doresc parteneri locali (dar si un cadru legal SIGUR si ONEST), singurul domeniu finantat acum de banci. Insa pentru acest lucru e nevoie de oameni corecti, care respecta legile – pentru ca EI SUNT LEGEA. Iar acea lege, este JUSTA.

  Suma la care v-ati referit nu face altceva decat sa confirme ca tranzitia nu s-a incheiat deloc, ca abia acum incep reformele. As dori sincer ca si peste 10 ani sa puteti spune ca ati trecut prin aceasta criza, insa tare imi e ca nu ati inteles ca pentru capitalistii romani abia acum a venit nota de plata pentru toate nedreptatile istoriei la au fost complici, chiar si prin indiferenta.

 11. Buna seara d-le Copos,

  Inainte de toate, la aceasta ora tarzie, doresc sa va urez sanatate si toate cele bune dumneavoastra si intregii familii. Eu sunt cel ce am scris cele traite miercuri seara cand sarmanul Sandu Neagu si-a rupt piciorul…
  Am fost teribil de emotionat de atitudinea lui Andrei Marinescu in acele momente ingrozitoare si din acest motiv imi permit sa va rog, in numele vechiului spirit al Giulestiului, acela neprihanit de mizeriile din fotbalul de azi, sa dati dispozitie ca acest baiat sa fie reprimit la echipa.
  Domnule Copos, sunteti un om care banuiesc ca isi poate permite aproape orice pe lumea asta…sunteti un om implinit din multe puncte de vedere. De aceea, a da dovada de omenie si a-l lasa pe Andrei sa se pregateasca cu prima echipa si implicit sa se bata pentru titularizare, nu este decat un gest ce v-ar aduce un plus de capital de popularitate…
  Nu cunosc amanuntele supararii dvs fata de acest baiat. Am vazut, am simtit iar acum stiu cu certitudine ca este un mare caracter, o persoana ce iese din tiparele atat de respingatoare in care se incadreaza fotbalistii tineri. Pe langa toate acestea, valoarea lui ca sportiv este incontestabila dupa parerea mea iar meciul cu CFR Cluj nu poate fi definitoriu pentru cariera lui.
  Sper sa cititi acest mesaj alaturi de gandurile mele de bine cu ocazia acestei sarbatori crestinesti!
  Cu stima.

 12. LaMulti Ani!va doresc si eu domnule Copos.Eu,care cred ca si o alta minoritate care sustinem Rapidul,nu vreau ca la echipa sa vad nici-odata vre-o urma de dinamovist securist,nu sint de acord cu aducerea d-lui Andone la Rapid,cum nu mi-a convenit nici ca a fost nici M.Lucescu.ca nu mai simt “farmecul vietii”,cu astia la conducerea Rpidului si sa-i aud pe comentatorii slugi,cum latra la posturile tv.ca uite ca la RAPID,sant antrenori dinamovisti.De altfel talharii astia “cu ochi albastrii”,au mai si scris pe undeva,ca Rapid,a fost prima echipa de fotbal infiintata de Partidul comunist,in Romania,dar asta pentru ca turbeaza,ca numai la Rapid se scanda”galeria lui rapid,n-a fost membru de partid”si”Ceausescu si partidul au retrogradat Rapidul”,iar armata si securitatea ii convocau pe jucatorii rapidisti la sediile de recrutare ale armatei si la Militie.in saptamina dinaitea meciurilor cu steaua si dinamo,dupa cum a povestit o data Nasturescu.Apropo,de ce nu sant prezentati pe teren,inaintea unor meciuri,jucatori ai Rapidului,simboluri ale acestuia,in semn de recunostiinta,ca JAMAISCHI,CODREANU,DUMITRIU 2,ION IONESCU,s.a.iar nici in site-ul Rapidului nu se spune nimic despre viata lor actuala.Am vazut ca la echipele din Spania se proedeaza asa,iar chiar la Real Madrid,(echipa pe care n-o simpatizez),e prezentat la centrul terenului,Di Stefano,chiar si la varsta de 90 de ani.Sper ca simbolul libertatii,RAPID,sa se prezinte si de acum inainte,tot cu cinste si corectitudine,oriunde s-ar afla,HAI RAPID!

 13. Domnule Copos,

  Citind randurile de mai sus, inteleg dezamagirea produsa de filmul D-lui Solomon. Inteleg din alte surse (e.g. ziarul hotnews) ca doriti sa opriti difuzarea filmului datorita abordarii sale.

  Daca acesta intentie este adevarata, imi permit sa va dau spre reflexie un alt punct de vedere: sa lasati filmul D-lui Solomon sa fie difuzat, dar sa pregatiti un alt film ca replica la filmul D-lui Solomon care sa prezinte lucrurile din perspectiva unui om de afaceri ce lasa ceva in urma nu doar vorbe. In acest fel, spectatorul poate vedea doua puncte de vedere si trage singur concluziile. Ar fi o lectie sanatoasa de democratie si business.

  Si daca agreeati punctul meu de vedere, va rog mult, ganditi-va la difuzarea replicii dvs si in afara tarii.

  O zi buna & La multi ani!

 14. Domnule Copos, greul abia acum incepe.

  “Fiat iustitia, et pereat mundus” exact la asta se refera, la cat de repede trece “gloria mundi” cand o lume a fost cladita pe minciuna sau furt. In vremurile de acum doar cei “drepti” pot ramane in picioare, cand cerurile se prabusesc. Doar cei cu adevarat MORALI.

  Probabil peste 10 ani acesta criza (ingrozitoare dupa unii) va fi cel mai bun lucru pe care putea sa-l aiba Romania de cand e ea.

  As vrea sa fiti la fel si atunci.

 15. La fel ca d-l,care semneaza,DAN COE si eu,un suporter din Arad,ma intreb,ce inseamna porcaria asta,care s-a intamplat si continua cu portarul MARINESCU?Ce e Rapidul,o echipa,ca a cainilor-Dinamo-unde se vede ce a patit Dolha?!Asta nu cadreaza cu spiritul GIULESTINEI,d’a deloc,deloc,deloc si niciodata!!S-a vazut cu ochiul liber,ca baiatul asta are caracter,era devotat trup si suflet rapidului,mi se pare ca a salvat rapidul in ceva meciuri,deci dansul, care era rapidist adevarat,a fost dat afara,iar altii care n-au avut treaba cu Rapidul,sant adusi si inca cu mare”pompa”,gen Bornescu si cainele rosu Andone?In fond,prima data m-a revoltat profund atitudinea galeriei,la greselile fotbalistice ale lui Marinescu,cand l-au huiduit si injurat si ma intreb ce s-a intamplat,ca stiu ca in galeria rapidista sant oameni nu talhari.Sper ca oamenii din galerie sa-si revina si sa se comporte cum trebuie,ca intotdeauna in istoria lor,in spiritul dreptatii si libertatii.Hai RAPID,echipa singura impotriva tuturor!

 16. Ma uit la unele comentarii si nu-mi vine sa cred. Cum puteti fratilor sa spuneti asemenea aberatii? Ca Andone e caine rosu sau ca nu e rapidist. E profesionist 10000000%…Va rog nu mai comentati aiurea. Si cu Bornescu ce aveti? Se vede ca iubeste acest club. Parca suntem pe timpul lui Ceasca. Intelegeti ca ei au venit sa ajute acest club si sa-i creasca valoarea. Va rog nu mai puneti aceste comentarii rautacioase. Am umilit Steaua. Ne-am razbunat cu varf si indesat. Nea Ando are nevoie de liniste. Vreti sa ajungem ca la Steaua sau Dinamo sa ne certam si aruncam cu pietre la fiecare meci? D-le Copos, va rog calduros, prelungiti-i lui Ando contractul. Cred ca de cand a plecat Razvan este singurul care poate sa ajute clubul cu adevarat. Eu unul va sustin neconditionat. Au mai fost momente cand v-am urat….Recunosc. Dar acum dovedeti ca va pricepeti extraordinar de bine la fotbal. Sa va dea Dumnezeu multa intelpciune si sa va ganditi la suporteri. La atmosfera de la meciul cu Steaua…” Cand venim pe stadion…”” Nu vindeti. Lasati sa vina totul de la sine.

  Cu respect,
  Un rapidist fericit

 17. Felicitari domnule Copos pt intreaga activitate! Sunt un client de 20 de ani al cofetariei ANA pe atunci aveam doar 8 ani in 90 .Apreciez mult produsele ANA PAN .Pot spune ca am crescut cu ANA pe BELLER si cal DOROBANTILOR . A ramas cofetaria mea de suflet

 18. Job-ul de calugar. Sa inaatvm sa ne retragem uneori si sa meditam la ce ni se intampla, sa inaatvm sa avem rabdare, sa fim calzi si calmi, sa inaatvm sa ne ridicam si sa ne pregatim pentru pasii urmatori.Job-ul de constructor. Sa descoperim singuri ce inseamna un lucru facut de la inceput pana la sfarsit. Sa aflam, astfel, ce am facut bine si ce puteam face si mai bine. Sa inaatvm sa ne autoevaluam corect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *