Investiţie sau profit? Profit sau pierdere?

Cotidianul „Pro Sport” face astăzi o „analiză” în stilul său caracteristic a marilor transferuri pe care le-a reuşit fotbalul românesc în ultimul deceniu. Concluzia? Copos a investit doar 3,4 milioane de euro şi, în schimb, a băgat în buzunare 12,4 milioane!
Naivitatea unor asemenea calcule îmi aminteşte de grădiniţă (nu de „grădiniţa” Rapidului, ci de cea în care şi-a făcut studiile financiare distinsul autor). Dar să analizăm mai în detaliu aceste afirmaţii de mare subtilitate economică:

 • –    Copos a investit doar 3,4 milioane. Aici autorul a mers pe ipoteza de o mare simplitate conform căreia, pentru aducerea la club a unor jucători, doar sumele pe care presa le vehiculează cum că ar fi fost plătite pe ei în mod nemijlocit reprezintă investiţii. Adică, conform legendei mediatice, Daniel Niculae a fost crescut în propria pepinieră a Rapidului – deci investiţie zero – fiind vândut apoi cu 3,3 milioane de euro la Auxerre. Rezultă un profit net de 3,3 milioane! Situaţia este identică şi cu Ioniţă, care, din nimic, a adus patronului (nu clubului, ci patronului!) 2,5 milioane!
 • Păi bine, stimabile socotitor, cum a ajuns Nico fotbalist de 3 milioane de euro? L-o fi pregătit şi pe el cineva sau s-a pregătit singur? O fi avut nevoie de condiţii de pregătire sau nu? Condiţiile astea de pregătire au picat pur şi simplu din cer? O fi beneficiat de suportul vreunui staff tehnic sau nu? O fi jucat vreun meci, şi dacă da, unde? Pe maidan sau pe un stadion care trebuie întreţinut? Ceva bani o fi primit şi el de la club?
 • Iar răspunsurile la aceste întrebări, pe care autorul nu se oboseşte să le caute, sunt întru totul valabile şi pentru Ioniţă, precum şi pentru toţi ceilalţi jucători, fie că ei au fost transferaţi pe la alte cluburi sau nu.
 • –    Copos a băgat aceşti bani în buzunar. Da, în buzunarul Rapidului, fiindcă toate lucrurile menţionate ceva mai sus nu se pot face altcumva decât pe bani: antrenorii primesc salariu; staff-ul tehnic şi administrativ face şi el la fel; stadionul trebuie întreţinut cu bani; baza sportivă de la Pro Rapid (investiţie de peste 10 milioane de euro), una dintre cele mai moderne din România, pe care o apreciază atât de mult nu numai jucătorii români, ci şi cei străini, a fost şi ea construită şi este întreţinută pe bani; jucătorii nu joacă nici ei pe nasturi, ba chiar dimpotrivă, chiar dacă doar puţini dintre ei fac obiectul unor transferuri de genul celor care fac deliciul presei. Să mai vorbim şi despre alte mărunţişuri, precum utilităţi, echipamente, alimentaţie, deplasări, cantonamente, sănătate şi altele?
 • Mai mult, dacă aceşti bani ar fi intrat în buzunarul meu şi nu al clubului, fiţi convinşi că performanţele obţinute de Rapid în ultimii 17 ani n-ar fi devenit realitate niciodată, ci ar fi rămas pe veşnicie de domeniul fanteziilor şi al basmelor frumoase de adormit copiii suporterilor alb-vişinii. Vă asigur că ele n-au venit pur şi simplu din cer, ci au fost posibile numai prin investiţii importante în oameni şi în condiţii de pregătire.
 • Dacă e să vorbim de câştigul meu, el constă în satisfacţia că, gospodărind resursele şi fructificând oportunităţile clubului ceva mai bine ca alţii, am contribuit la reuşitele lui; satisfacţia că, forţând limitele pe care alţii n-au avut curajul să le înfrunte (unii numesc asta „presiune”, fără să ia în calcul că ea s-a exercitat şi asupra mea), am împins mereu echipa către podium, indiferent de competiţia în care se afla.
 • –    Copos a marcat un profit de 12,4 milioane de euro. Dar un clasament al pierderilor când vei face, stimate analist financiar? Sunt convins că şi acolo ne vom afla tot pe primul loc, fiindcă nu cred că mai e vreun club în fotbalul românesc care să fie în stare să arunce, în 2008, 8 milioane de euro într-o singură lună pe achiziţionarea pe sume incredibile a unor jucători despre care n-a auzit nimeni nici înainte, nici după; plus alte două milioane de euro pe impresari şi încă două milioane salariul unui antrenor căruia îi doresc să stea cât mai mult prin Arabia. Aceste cheltuieli de unde credeţi că sunt suportate? Cine plăteşte acum oalele sparte în 2008? Cumva cei care au făcut atunci acele achiziţii la concurenţă cu preţurile astronomice practicate de şeicii petrolului şi care, când au văzut că nu e de glumă, şi-au luat jucăriile şi au plecat? Nu, nici vorbă, pentru rezolvarea acestor situaţii neplăcute a fost inventat Copos, noi plecăm şi-l lăsăm pe el să se distreze dându-se cu capul de toţi pereţii ca să facă rost de bani.

După ştiinţa mea – şi credeţi-mă că ştiu ce vorbesc – am investit până acum 35 milioane de euro în clubul Rapid şi am scos 0; în 2008 am predat clubul potenţialului cumpărător cu o datorie de 40.000 lei şi acum avem datorii de 10 milioane.
Aşa că mă întreb: care o fi, până la urmă, profitul în toată afacerea asta?
P.S. (doar pentru jurnalistul pentru Pro Sport): Profitul, conform DEX, reprezintă „venitul adus de capitalul utilizat într-o întreprindere, reprezentând diferența dintre încasările efective şi totalul cheltuielilor aferente”. E vorba, aşadar, şi de nişte cheltuieli, nu doar de încasări.

50 Replies to “Investiţie sau profit? Profit sau pierdere?”

 1. Bucuresti, septembrie 2010

  “Ieri am fost la meci, am ajuns cu cateva minute bune inainte. Ajuns la poarta, vorbeam cu un amic de noile achizitii cand aud ” bine ati venit domnule, abonament aveti”? Trec usor de filtru si ajung la porti , aici nimic special doar ca erau de 10 ori mai multe ca ultima data. Cand sa intru pe stadion imi aduca aminte ca as bea un suc. Merg la ghereta si cer un suc. Tipul de acolo, imbracat in cel mai frumos echipament din lume, ma intreaba ” cu gheata sau fara” , “fara” zic, ” 2 lei “. Mai cumpar si ceva de mancare, a si un steag cu RAPID si o goarna. In total scap ieftin 20 lei. Merg sa ma asez la tribuna a 2 a. Vb cu tipul care face plasarea pe scaune una alta asa ca doua cunostinte ce se vad dupa 2 luni. Imi da un servetel ca “stropise” putin inainte. Ma intalnesc cu baietii si dai povesti, nici nu stiu cand aud ” hai capriorii”. Gata incepe meciul. Dam gol, Sapunaru cu capu pe langa portar. Tremura carnea pe mine, eu si inca 10.000 de nebuni cantam ” HAI RAPIDU, HAI RAPIDU, HAIDEeeee” LA pauza vedem ce gol a dat unul de la Iasi ieri, mare bulan a avut. Am castigat, cu greu dar am castigat. Dupa fluierul de final baietii vin sa salute galeria, ce mai tot stadionul OLE, OLE, MULTUMIM RAPIDULE. Imi strang gunoiul si plec. Pe scari agitatie, un batran era ajutat sa coboare cu scaunul cu rotile. Noi toti ne gandeam la clasament, la meciul urmator, e bine suntem acolo. Ajung in parcare si-l vad pe Cris, prieten bun si rapidist din tata-n fiu. Era cu un ingeras de doar 3 luni. “Salut ii zic, cum de ai venit cu micutul la meci. il intreb curios”. “Cum sa stam acasa, am fi fost mai putin cu 2.”
  Pornesc masina si plec.”

 2. “Mai mult, dacă aceşti bani ar fi intrat în buzunarul meu şi nu al clubului, fiţi convinşi că performanţele obţinute de Rapid în ultimii 17 ani n-ar fi devenit realitate niciodată, ci ar fi rămas pe veşnicie de domeniul fanteziilor şi al basmelor frumoase de adormit copiii suporterilor alb-vişinii.”

  Sau poate am fi reusit mai mult, intradevar, fara Dvs.
  Se stia de numarul de suporteri pe care-l avea Rapidul inainte de 89, asa ca orice investitor putea specula o mare afacere ca patron al Rapidului. Precum Dvs.
  Daca venea altcineva, nimeni nu stie cum ar fi aratat Rapidul. Mai falnic? Poate nu. Dar nu ne-am fi impiedicat de echipe precum Skonto Riga, dupa ce vindeam jumatate din lotul proaspat iesit campion.

 3. Domnu Copos,
  Oare nu merita sa platesti atitia bani si sa ai o publicitate imensa?
  Hai sa fim cinstiti: ati pirdut 36 de milioane dar poate ca ati cistigat 70 de milioane in afaceri avind o asa publicitate.
  Cum e?

 4. Domnule Copos nici nu stiu de ce ii mai bagati in seama pe acesti jurnalisti .. nu merita atentia dumneavoastra !
  Sper sa reusiti sa il aduceti pe Varga!

  Sanatate multa va doresc 🙂

 5. Zi-le George!
  Interesant cat de bine se pricep acesti gazetari la calcule. Habar nu au ce inseamna sa conduci o afacere!
  Loseri …

 6. Domnule Copos La fiecare meci al rapidului acasa punetile mel dincolo de rapid nu exista viatza in vestiar si mai usor cu preturile acestea exorbitante la abonamentele de la peluza nord !

 7. Domnule Copos La fiecare Meci Al Rapidului Acasa Punetile Melodia Dincolo De Rapid Nu Exista Viatza In Vestiar Fzr Sa Luam Campionatu :X

 8. Pai nu e clar ca a intrat in panica stelisti din presa la ce echipa avem,daca mai vine si Varga greu o sa mai fim opriti.
  Imi place ca nici macar nu specifica sumele investite in transferuri in anii care au fost transferati respectivii jucatori,de exemplu cand a plecat Niculae pe 3 mil,au venit Sapunaru,Griffiths,Lazar,si Mazilu pe care ati dat tot 3 mil sau cand a plecat Mazilu,i-ati adus pe Despotovici si Joao Paolo pe aproape 3 mil,deci nu e chiar atat de simplu.

 9. Dle copos, cum sa-l dati pe raduta, asa l-ati dat si pe balan cand era tanar si acuma platiti o avere pe el! de ce faceti aceleasi greseli? oricum varga a spus ca e stelist, sa-l lasam sa mearga la cioban sa vada cat de bine e (rada, badoi s-au convins deja). Respect si poate in locul turnului Ana Tower faceti un nou stadion 🙂

 10. Faceti o bucurie pentru suporteri si fixati niste preturi rezonabile la bilete si abonamente pentru retur.

  Nu inteleg politica asta. Fixezi un pret de 50 lei la tribuna a doua si vin maxim 1000 de persoane(e mai mereu goala)! Daca pretul ar fi mai mic,nu cumva tribuna ar fi plina?

  Cum ar fi sa existe o atmosfera ca la meciul cu FC Brasov in tot returul? Cu niste preturi decente castigati si dvs. bani, castiga suporterul rapidist (nu mai e nevoit sa dea si ultimul ban pe biletul de 50 lei),dar cel mai mult castiga echipa care are alaturi de ea un stadion plin! Daca va ganditi mai bine…exista multi suporteri care ar dori sa vina cu familia la meci,dar exista o problema: poate plati fiecare membru al unei familii 50 lei pe bilet? Daca sunt 3-4 persoane inseamna 150-200 lei pe meci (asta in caz ca nu-si fac abonament). Si cate un abonament pentru fiecare membru al unei familii e prea mult la preturile pe care le-am avut in tur.

  Planeta Pamant se scufunda, nu lasati si suporterul rapidist sa faca asta!

 11. domnule copos ce se mai aude cu varga?
  sper sa nu fie adevarata oferta cum ca dati 1,5 milioane +tene+raduta(definitv) pe el si balan !!!E ENORM!plus ca balan nu ne trebuie-il avem pe COMAN si Matici-balan nu e peste cei doi in niciun caz!

  oferta ar trebui sa fie 1,5 milioane pe varga+imprumutul lui ferfelea cu optiune de cumparare!

  helder sa ramana!!!E FABULOS!900 000 e niciun sfert din valorea lui!la vara neaparat trebuie cumparat definitv!

  cel putin tene nu trebuie cedat definitiv-e un jucator de mare persperctiva,avem nevoie de el pe viitor-iar lui raduta ias mai da timp returul asta sa vedem daca poate face fata la rapid,momentan a facut,sa nu uitam ca si el a dat 4 goluri si a jucat mai putin decat ionita!

  mai sunt sanse ca transferul lui ionita sa pice la vara?2,5 milioane e foarte putin pentru ce valoare are!

  hai rapid!

 12. Domnule Copos ne bazam pe abilitatea dvs in materie de negocieri.speram sa vina macar unul dintre urmatorii:Varga,Balan,Curelea.

 13. cred ca varianta varga e din ce in ce mai putin probabila!

  avem o solutie in cazul in care nu mai vine???e clar ca avemnevoie de mijlocas dreapta!de la inceputul campaniei de transferuri principala tinta era mijlocasul dreapta!

  daca pica varga,eu zic ca ibrahim de la ceahlaul e cea mai buna solutie in locul lui dacian!e super!viteza foarte mare,bataios,e bun!si ieftin il luam cu 500 000 maxim!deci l-am vazut in vreo 5 meciuri,ca el nu a venit din vara la ceahlaul ci pe parcurs,de cum a venit a fost bagat titular direct,cam din etapa a 10a-deci va zic-foarte bun,are 23 de ani!si merita!sper sa tineti cont si de aceasta sugestie!

  va multumesc

 14. Multumesc, “Oradea”, pentru toate propunerile facute. Tinem cont si de ele cat putem. Dar, in negocieri de felul asta, nimic nu e sigur pana cand nu semnezi, fiindca nu suntem noi singurii clienti. Oricum, vreau sa te asigur ca, in negocierile noastre, obiectivul esential este sa aducem la Rapid oameni cat mai performanti, capabili si dornici sa urce echipa pe prima treapta a podiumului la finalul campionatului.
  De asemenea, din fericire pentru noi, in toate negocierile de pana acum am avut si variante de rezerva.

 15. Ce nu inteleg eu…daca nu vreti sa vindeti clubul de ce nu-i cooptati pe domnii Taher si Stache in actionariat?…am fi cu siguranta,din punct de vedere al bugetului,cea mai puternica echipa din Romania…vreau sa va ganditi serios la aceasta varianta si,de ce nu,sa o propuneti si domnilor Taher si Stache,nu sunt convins ca ar respinge-o…

 16. as dori ca aceasta informatie sa ajunga la conducerea clubului FUNDAS CENTRAL CONCORDIA CHIAJNA 1.97M 21 ANI SELECTIONAT LA UNDER 21 A MARCAT GOL CU POLONIA

 17. Domnule Copos,va place ce se intampla?,am ajuns bataia de joc acelor din presa…nici macar un livetext cu meciurile Rapidului nu putem sa vedem in presa,n-am avut nici macar un meci amical televizat in aceasta perioada,aproape toate celelalte echipe au avut…nu e momentul ca sa avem un site al clubului puternic,sa putem asista de pe site la comentarii live si la televizari?…sa nu le mai facem trafic acestor stelisti de la gsp…plus ca in conducere nu avem un rapidist adevarat care sa se ia de gat cu presa,sa ne rprezinte la acest nivel,domnul Taban e inexistent in presa…e inacceptabila aceasta bataie de joc…

 18. luati odata mijlocasul dreapta din 2,5 milioane cat ati primit pe ionita,luati un mijlocas dreapta de valoare!incepe campionatul si nu am luat inca mijlocasul dreapta,in momentul de fata nea manea va juca cu cesinha pe dreapta(care e stangaci veritabil)!rau,rau de tot!

  ati zis ca vreti titlul,ca faceti cele mai bune transferuri din istorie,ca rapid va avea cel mai echilibrat lot,dar defapt ati cheltuit 50 000E!atat!in conditiile astea obiectivul nostru nu ar trebui sa fie peste cel al celor de la fc brasov…!
  in 2 zile maxim trebuie achizitionat acel mijlocas dreapta!altfel nu avem echipa perfecta,scoateti 1 milion de euro daca se poate,1,5 si aduceti un mijlocas de valoare,cum l-am gasit pe spadacio prin portugalia,precis mai gasim ceva!

  m-am saturat de transferul lui varga!!!

  avem 4 jucatori imprumutati-din care 3 titulari 100%!nu stiu ce alta echipa din europa are atatia jucatori imprumutati,si dumneavoastra il vreti pe al 5-lea,parca suntem poli iasi….

  luati un jucator valoros si definitiv!
  succes!

 19. Domnule Copos as vrea foarte mult sa va multumesc ca nu ati lasat Rapidul la greu dupa dezastrul cu Taher ! Sper ca nu cumva sa faceti prostia sa vindeti echipa neamtului Stache! In cazul in care vreti neaparat sa plecati de la Rapid singurul om capabil sa conduca Rapidul in locul dumneavoastra ar fi Jean Valvis sau Alexandra fiica dv.Pentru acest retur sper sa fim condusi de arbitrii straini la centru pentru ca ati vazut si dv cate probleme am avut in tur cu arbitrajele ex :Urziceni,Timisoara unde am fost ciupiti cate putin dar nu putem uita macelul lui Alexandru Tudor de pe Giulesti in meciul cu CFR Cluj ! Sper sa aveti rabdarea necesara cu cuplul de antrenori Nae Manea si Ciprian Panait care daca vor avea linistea necesara la echipa sunt sigur ca vor face o treaba extraordinar de buna.Incercati va rog frumos sa acoperiti postul de mijlocas dreapta pentru ca avem nevoie.’Haiducul’ de Siman chiar nu vrea sa nil cedeze pe Dacian,fie el si imprumut pana in vara?In alta de ordine de idei vas ruga foarte mult sa insistati in vara pentru repatrierea ‘COPILULUI TERIBIL AL GIULESTIULUI’, Daniel Niculae.
  Va multumesc anticipat si vas fi foarte recunoscator daca mi’ati raspunde la mesaj!
  Va urez multa sanatate ,putere de munca si intelepciune ! FORZA RAPID

 20. Mă bucur să citesc un mesaj de la un rapidist din Giurgiu. In ceea ce priveşte echipa din retur, crede-mă că ne străduim cât de mult se poate pentru ca Rapidul să aibă tot ce îi trebuie pentru un retur de mare succes.

 21. Domnule Copos ma consider un specialist in fotbal si la fotbalisti…va propun acest jucator pentru postul de mijlocas dreapta deficitar in acest moment la Rapid…Yordan Todorov (CSKA Sofia) 28 ani

 22. Domnule Copos acelasi “rapidist din Giurgiu” va deranjeaza.Este adevarat ca Rapidul incearca imprumutul lui Ionut Mazilu? Si daca din nefericire pentru noi nu reusim sa castigam titlul ce se va intampla cu toti acesti jucatori imprumutati?Vom reusi sa pastram vreunul?Prioritatile cred ca ar fi Helder si Gauracs 2 jucatori tineri de mare viitor !
  Numai bine pentru dv. si sper sa ma lamuriti ce se va intampla cu aceste imprumuturi ! FORZA RAPID

 23. Buna ziua, Domnule George Copos.

  Niste sugestii de la un suporter RAPIDIST, care va respecta pentru tot ce ati facut pentru acest club.
  1. Fixati preturi rezonabile pentru retur la Abonamente si bilete (ulterior).
  2. Exista un mijlocas de banda dreapta in nationala Egiptului, 23 de ani in curind va ajunge la un club mare din Europa. Va recomand sa il cumparam, l-am urmarit personal in Egipt in 2009.

  Sperand ca veti tine cont de sugestiile mele.

  Cu deosebit respect,
  Mihai

 24. domnule copos ar fi lovitura loviturilor repatrierea lui Mazilu cu optiune de cumparare!Luam campionatul si ii dam 250 00 salar-300 000 si ramane,apoi vine si Nico si atac Nico-Mazilu cu Gauracs ce poate intra oricand(e super Gauracs,dar sa avem rabdare cu el)!

  daca nu il luati pe Mazilu nu mai luati alt atacant,gsp scrie de Ventola ala,pai ce tragere de inima ar mai avea un italian care a castigat enorm pe la Inter si pe unde a jucat,sa vina la Rapid sa de-a totul,ar juca doar pentru bani,oricum eu zic ca stam bine in atac!Daca e sa mai vina cineva in atac,doar Mazilu si Niculae!!!

  si sa vina Varga!!!dar luatil definitiv!altfel aduceti pe altcineva!dar bun!si cat mai rapid,incepe campionatul sambata…!si va fi un emci f greu la iasi!poli e o echipa tare pe teren propriu!

  sa nu vina ventola deci!!!

 25. Dl George Copos eu va apreciez foarte mult pentru tot ceati facut la Rapid eu spre sa trecem cu bine de perioada asta grea de criza si va rog sa o aduceti pe vitor fica dumneavoastra ALEXANDRA ca vitor patron al Rapidului aveti o fata deteapta .CU MULT RESPECT DL COPOS

 26. @mihai :

  An offer from Hertha Berlin for the 21-year-old player was turned down by ENPPI in summer 2007 as the German side failed to meet the Egyptian club’s financial demands. The player refused another bid from Rapid Bucharest of Romania in 2007. [1]

  Se pare ca se stie de ceva timp despre acest jucator .. 🙂 dar acesta a refuzat foarte multe oferte.. din ce am citit eu pe Wiki .. probabil asteapta o echipa de top .. 🙂

  Domnule Copos decat sa mai insistati pentru Varga ( care chiar nu merita atat efort ) mai bine va reprofilati catre orice alt jucator care v-a fost propus sau pe care-l aveti in vizor .

  Parerea mea e ca nici nu ar mai trebui cautat un mijlocas dreapta .. atata timp cat am putea juca cu Helder mijlocas dreapta iar in locu lui ca fundas dreapta sa joace Sapunaru . O echipa care ar arata asa : Bornescu – Sapunaru , Iencsi , Constantin , Bozovici , Helder , Spadacio , Lazar , Herea – Ionita , Cretu …. cred ca ar avea ff mari sanse la castigarea titlului .. e doar umila mea parere 🙂

  Cu un respect deosebit , va saluta un fan al Rapidului din Sibiu !

 27. pentru mihai!deci daca vine Al-Muhamadi ala la Rapid-atunci suntem direct campioni!

  sa-si zic o veste:RApid la vrut atat in 2007 cat si in 2009 pe Al-Muhamadi!e super!habar nu am cat costa-nu poate fi chair scump pentru ca nu cred ca joaca in europa!dar e un fotbal de mare mare mare calitate!Varga e un fotbalist bun,dar egiptianu asta are 10 clase peste el,fara sa exagerez!

  il puteti lua???sunt si eu curios sa aflu un raspuns,mai ales ca el a mai fost dorit la rapid!joace in Egipt la Enppi!a fost dorit de Hertha Berlin,Sunderland si Blackburn!

  puteti oferi 1,5 milioane pe el???facem cea mai mare afacere daca il luam-in 2,3 ani cred ca vom avea oferte de 8 milioane pe el!

  chair as dori si eu un raspuns!dar nu unul ,,va multumesc pentru sugestii,vomf ace tot posibilul”ci un raspuns cinstit si direct!

  din cele 2,5 milioane pe ionita, ar fi extraordinar sa il puteti aduce!e cotat la 1,2 milioane pe transferarkt.de!si are 22 de ani!luati-l si luam campionatul!e momentul sa luati jucatori de calitate,e momentul sa jucam in liga,pana acum l-ati luat pe gauracs,sapunaru-foarte buni,sa mai vina al muhammadi si BETON!

 28. eu sunt total de acord cu patronul! uitati-va la taher – cum schimba declaratiile de la o zi la alta! mai ieri a afirmat ca renunta la bani pt club, azi s-a sucit! vrea de la club inapoi niste bani pe care el i-a cheltuit! asta chiar vrea falimentul clubului! Dle copos aveti tot respectul pentru modul cum gestionati clubul! ati reusit sa tineti echipa sus in ciuda tuturor mafiotilor din fotbalul romanesc care provin si sustin numai cele “2 facaturi comuniste” steaua si dinamo!
  As vrea totusi sa revin cu o rugaminte: Dle Copos, nu mai lasati clubul si suflarea rapidista cu nesiguranta ca plecati, ca vindeti, ca nu se mai poate… asta aduce instabilitate la club!
  Poate gasiti totusi o varianta pt antrenor; Rapid are nevoie de un antrenor exigent si dur, care sa se impuna si sa faca antrenamente fizice tari! Este inadmisibil sa ajungem ca in repriza a 2-a sa pierdem ce acumulam in prima din “lipsa de suflu”! Manea e rapidist, tot respectul, insa nu poate sa puna jucatorii sa-si “de-a sufletul” la antrenamente cand mai ieri il lucra pe hizo ca “omoara jucatorii”!!
  In rest – numai respect patron! esti un adevarat rapidist si iti multumim pt tot ce faci!

 29. Pentru “mirceab”:
  Mircea, eu am declarat în toate ocaziile că, indiferent ce se va întâmpla, sufletul meu va rămâne lângă Rapid pentru toată viaţa. Dar, dacă lăsăm deoparte sentimentele, vedem că Rapidul se află într-o conjunctură în care are perspective extrem de favorabile de dezvoltare pe termen lung. Problema este că fructificarea acestor oportunităţi necesită susţinere financiară mai substanţială decât ceea ce pot eu să fac de unul singur. De aceea, pentru binele Rapidului, ar fi bine să avem un investitor (individ sau grup) care să poată investi mai mult decât mine. Din punctul meu de vedere, aceasta ar fi situaţia ideală şi acesta este motivul pentru care doresc să trec clubul în mâinile altcuiva. Dar, până se va găsi acel altcineva, mă voi strădui ca Rapidul să aibă condiţii cât mai bune pentru a-şi valorifica şansele.

 30. se aude prin presa ca vreti sa cumparati un atacant ……. ce ziceti de ferfelea de la sportul sper insa sa nu fie inca o “pacaleala” si sa va ganditi serios la propunerea mea pentru ca este un atacant demn de RAPID

 31. raspunsul privind Al-Muhammadi???sper sa raspundeti,sa vedem daca acest jucator ar putea fi adus la Rapid!

 32. @SirEmiL si rapidist din oradea

  Multumesc pentru comentarii la adresa postarii mele.
  Sa vedem daca Dl. Copos va face ceva in acest sens.

  Hai RAPID!!!!

 33. Domnule Copos lasati filosofia si puneti mana sa cautati jucatori de valoare pentru RAPID…pentru a avea o echipa foarte buna trebuiesc fotbalisti foarte buni…trimiteti oameni prin africa , america de sud si chiar europa pentru a descoperi talente!!!

 34. Domnule Copos felicitari pentru semnarea contractului de sponsorizare al firmei UNIBET ! sper ca acest sponsor sa ne ajute destul de mult din punct de vedere financiar ! Ce ne puteti spune despre atacantul care vine la Rapid? Vas sfatui sa incercati imprumutul lui Hulk de la Porto care are de ispasit o suspendare de 2 luni in Portugalia indentica cu cea a lui Sapunaru ! Daca am avea pentru 4 luni un jucator precum Hulk am castiga la pas campionatul ! FZR

 35. Ce se intampla cu Varga?…dnul Siman a spus ca sigur nu va mai juca la Sportul insa mai sunt cateva zile si incepe campionatul….de asemenea ne mai trebuie un varf…avem numai tineri in atac,sunt talentati insa ne-ar trebui si un atacant mai cu experienta printre ei…

 36. @Rapidistului din Giurgiu

  Salutare.

  Manchester Utd. doreste sa il cumpere pe Hulk, dupa CM 2010, cu 20 de milioane de euro. Iti dai seama ca nicio echipa din Romania nu ii poate aduce in Romania nici macar umbra…

 37. Domnule Copos, cine se va ,,lupta” returul acesta in mass-media sa ne apere imaginea, caci se anunta vreo 7-8 pretendente la titlu toate cu ,,gura mare” ( inevitabil, scandalurile se vor ivi )? Pentru a fi in varf, avem nevoie si ca aceasta latura, deloc de neglijat ( ,,de joc in afara terenului” ) sa fie bine sustinuta…….
  O zi buna si-un 2010 in care sa Dumnezeu sa va calauzeasca spre ganduri bune si realizabile….

 38. @ niti_Rapid

  nu cred ca avem nevoie de un “guraliv” prin presa .. lasa-i pe ei sa se certe si noi sa fim cuminti acolo in cusca noastra si la intalnirile directe sa muscam din ei cu toate fortele 😀

  @ D-le Copos

  Felicitari pentru contractu cu UNIBET !!!! .. in declaratie ati spus ca va mai veni un sponsor zilele viitoare 😀 asteptam cu drag !! 🙂 la cat mai multi ca.. banii nu strica :)) .

 39. Buna ziua d-le Copos,

  Va rog, in masura in care timpul va permite, sa ma primiti maximum 10 minute pentru o discutie ce va avea drept subiect portarul Rapidului, Andrei Marinescu. Eu am aproape 36 ani, lucrez la Banca Nationala, evident tin cu Rapidul…iar pe Andrei l-am cunoscut la 2 zile dupa catastrofa cu CFR din toamna. De ce atunci? Pentru ca oamenii de caracter se vad la greu, in situatiile limita si nu cand totul pare roz si plin de optimism. Sper din tot sufletul sa luati in serios rugamintea mea. Sincer, va doresc sanatate, atat sotiei cat si fiicei dumneavoastra.

 40. Eu in fiecare seara cand vin dela scoala ma uit sa vad ce apare pe Rapidisti.ro sau pe Sport.ro sau pe Prosport.ro si practic numi convine ca nu acceptati rejucarea meciului dintre RAPID 1-0 POLI TIMISOARA si ata nule convine ca refuzati rejucarea multor suporteri dela RAPID eu pur si simplu sunt foarte injrijorat de RAPID si asa cred ca suntem totii Rapidisti eu numai pot dormi noaptea nu pot inchide ochii pur si simplu pana in 2 3 4 5 6 ore pina reusesc sa dorm ma GADESC LA RAPID sa nu ajuncem la masa verde!

 41. ptr. RAPIDISTI adevarati. Acum in momente grele nu lasati tot pe d-l Copos.Daca eram din Bucuresti ma duceam [indiferent de luam amenda],si-l luam de ,,guler,, pe militianul de dragomir sa vada si el SPIRITUL RAPIDULUI [ce amariti suntem-asa a zis el]….AIA GALERIE.ps o avea cine sa plateasca o amenda

 42. Noi, moldovenii avem multe idei invratoaoe și ingenioase. Dar nu ne folosim energia een direcția potrivită, nu avem un vector util. De exemplu, ce face un basarabean ceend revine din străinătate cu bani: eeși face un gard, care trebuie să fie mai fain deceet al vecinului, cumpără haine scumpe ca să aibă cu ce ieși een lume și eeși ia o mașină pe care o treentește een primul gard la beție.Ceeteva luni de guleai, după care se vede nevoit să meargă din nou la muncă een străinătate. Noi nu știm să gestionăm banii, să-i investim și să-i administrăm chibzuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *