Cariera politica

“A sosit momentul ca oamenii de afaceri sa se implice in politica!”

Acesta a fost crezul meu in momentul in care am luat decizia de a ma inscrie in Partidul Conservator (fost PUR), in luna octombrie 2004, si de a candida pentru Senat in judetul Arges.

Noi, oamenii de afaceri, ne-am asumat responsabilitatea crearii de valoare adaugata, de locuri de munca. Prin urmare, am considerat ca este firesc sa ne asumam responsabilitatea de a intra in politica si de a arata ca ne pasa de Romania de azi si in special de cea de maine.
Am ales sa candidez pentru Senat in judetul Arges deoarece sotia mea s-a nascut in Campulung-Muscel, iar holdingul ANA, pe care il conduceam la vremea respectiva, are in Arges trei societati comerciale foarte importante.

In urma alegerilor din noiembrie 2004  am fost ales senator, fiind ulterior numit Ministru de Stat in Guvernul Romaniei, avand ca responsabilitate coordonarea activitatilor din domeniile mediului de afaceri, intreprinderilor mici si mijlocii si investitiilor straine. Din pacate, interesul pentru promovarea legislatiei corespunzatoare, precum si a masurilor guvernamentale care sa stimuleze dezvoltarea sanatoasa a afacerilor a fost mult mai mic decat ma asteptam. In urma esecului tentativelor de promovare a elementelor stimulative pentru mediul de afaceri – in mod special pentru IMM-uri – si datorita unor suspiciuni netemeinice si nelegale privind unele operatiuni comerciale realizate in anul 2004 am decis sa demisionez din functia de viceprim-ministru la 1 iunie 2006.

Consider ca locul meu este in mediul de afaceri, acolo unde pot sa fac cu succes ceea ce stiu mai bine: initierea si aplicarea unor strategii investitionale care sa creeze locuri de munca si valoare adaugata, care sa produca prosperitate. In ceea ce priveste viata politica, am decis ca, cel putin pentru o perioada, sa stau departe de ea, deoarece satisfactiile pe care mi le-a adus cariera politica n-au fost nici pe departe pe masura asteptarilor mele si a efortului pe care l-am investit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *