Întoarcerea Fiului ……………

Cunoaşteţi, probabil, cu toţii următorul mit biblic: un om avea doi fii. Într-o zi, cel mai tânăr dintre ei a plecat de acasă ducându-se în locuri îndepărtate, luând cu el dragostea tatălui şi lăsându-l pe acesta întristat. După un timp, făcându-se foamete mare în ţara aceea, şi el a început să ducă lipsă. După câţiva ani, venindu-şi în fire, s-a hotărât să se întoarcă la tatăl său, pentru a-i cere acestuia să îl reprimească acasă. Tatăl l-a văzut, l-a recunoscut de la distanţă, l-a primit cu bucurie şi l-a sărutat. Fiul şi-a recunoscut eroarea iar tatăl l-a iertat, l-a îmbrăcat, l-a încălţat şi l-a dăruit cu podoabe. A adus viţelul cel îngrăşat, l-a înjunghiat şi, mâncând, s-au veselit, căci fiul crezut pierdut era din nou alături de el.
Legătura cu momentul actual al existenţei Rapidului este evidentă. În rolul tatălui bătrân şi iubitor: FC Rapid, în vârstă de 87 de ani. În rolul Fiului Reîntors: Dinu Gheorghe. Într-o zi, prin 2006, acesta s-a supărat pe tatăl său şi a plecat în lume, în locuri îndepărtate. După un timp, prin 2010, dându-şi seama unde este, de fapt, locul său, unde este iubit şi respectat, unde are cele mai bune condiţii de realizare şi afirmare, Dinu s-a hotărât, în sfârşit, să se întoarcă ACASĂ. Bătrânul RAPID l-a reprimit, a uitat clipele de despărţire şi este gata să îi pună la dispoziţie viţelul cel mai bun – a se citi CONDIŢIILE NECESARE PERFORMANŢEI – pentru a reveni în lumea bună a fotbalului european.
Lăsând mitul la o parte, este momentul potrivit pentru a încerca să facem un portret al experimentatului preşedinte de club care este DINU supranumit VAMĂ. În vârstă de 55 de ani, el este apropiat de Rapid încă din perioada în care Mircea Lucescu a acceptat să preia echipa, în 1997. A devenit Preşedinte al Rapidului în sezonul 1998/1999, în care echipa a redevenit campioană a României, după 32 de ani! Tot atunci, în 1999, s-a câştigat şi Supercupa României, într-un meci de legendă, în care, fără exagerare, Rapidul a mitraliat cu 5-0 pe Steaua. Redevine preşedinte al Rapidului cu Răvan Lucescu antrenor, în perioada 2004-2006, în care s-au realizat marile performanţe europene, inclusiv un sfert de finală în Cupa UEFA ediţia 2005/2006. În 2006 câştigă cu clubul Cupa României. În perioada în care şi-a luat vacanţă de la Rapid a condus pe FC Braşov spre revenirea, mai mult decât onorabilă, în Liga I, în sezonul 2007/2008, după doi ani petrecuţi în eşalonul secund. Trebuie amintite câteva jocuri de istorie ale echipei din perioadele de prezidenţiat ale lui Dinu Vamă: în 2005 – victorie cu 1-0 asupra lui Feyenoord Rotterdam, ceea ce duce la calificarea în grupele UEFA, unde termină pe primul loc, în faţa lui Şahtior Doneţk, VfB Stuttgart şi Rennes; tot atunci victorie cu 1-0 asupra lui Şahtior, la Doneţk; 2-0, în Giuleşti, asupra lui Rennes din perioada sa de glorie, cu Ladislau Boloni la timonă; dublă victorie asupra lui Hertha Berlin. În optimile de finală ale Cupei UEFA: 2-0 în Giuleşti cu SV Hamburg. S-ar mai putea continua, căci la un preşedinte de valoarea lui Dinu Gheorghe lista de performanţe e lungă.
Acum însă este important nu ceea ce a fost ci ceea ce urmează. Prin reinvestirea lui Dinu Vamă în Giuleşti, Rapid îşi afirmă voinţa de a reveni în lumea bună a fotbalului românesc şi european.
Mult succes, Dinu Gheorghe ! Hai, Rapid !

9 Replies to “Întoarcerea Fiului ……………”

  1. Dar despre intoarcerea punctelor cand vorbim?! Tot apar in presa zvonuri ca nici macar nu ati dus cazul la TAS. De ce nu scrieti cateva cuvinte si despre situtia cazului Varga-Balan? cred ca mai toti rapidistii asteapta.

  2. Sa vedem si transferurile…avem nevoie de doi atacanti buni,sper ca Sumi sa gaseasca ceva de calitate prin Portugalia…Lazar ar trebui lasat sa plece fiindca se vede ca nu mai are tragere de inima si eventual adusi 1 sau 2 mijlocasi polivalenti…pe partea dreapta avem probleme…fundas+extrema…si sa nu uitam ca performantele unei echipe cresc cu cat valoarea bancii de rezerve se apropie de valoarea primului 11…este ceea ce la Rapid nu s-a mai intamplat de mult timp,acea concurenta pozitiva,in perioada lui Mircea Lucescu am avut cea mai buna concurenta la nivelul lotului si rezultatele s-au vazut…

  3. Nea George lasa pildele astea si pune mana si adu’ jucatorii….(pe Todorov l-am pierdut o sa vedeti ce jucator este)…ne trebuiesc neaparat 2 atacanti de clasa (Renteria,Sburlea,Moraes) plus un mijlocas defensiv(J,P, Andrade) si un mijlocas dreapta(Roman)

    Bornescu-Duarte-Constantin-M.Antonio-Bozovic(Ezequias)-Roman-Lazar-Spadacio-Cesinha-Moraes-Renteria

  4. De aceasta data va avea liniste ?o sa-i asigurati condiitile necesare pentru a face performanta ? stiu ca sunteti un om chibzuit cand e vorba de investitii dar sa luam unpic exemplu pe cei de la cfr, sau poate steaua de acum cativa ani cand becali a investit bani la echipa, sau chiar vasluiul ,poli ,urziceni-jos palaria (nici acum nu imi vine sa cred ce s-a realizat acolo)toate aceste echipe au conduceri capabile dar spre deosebire de cei de la Rapid, ei nu pun suflet, pentru ei fotbalul e doar o afacere.Conducerea actuala a Rapidului poate face performante mai mari decat orice echipa din Romania, ii avem pe sumudica, dinu gheorghe si nae manea, (sper sa nu il indepartati de la echipa doar pentru simplul fapt ca iubeste aceasta echipa si a fost mereu alaturi de suporteri) dumneavoastra trebuie doar sa va respectati cuvantul si intelegerea facuta cu dinu gheorghe,investiti anul acesta 10 mil euro si in 2 ani echipa se va autofinanta (visul oricarui patron) ba mai mult va scoate profit,chiar daca la anu sunteti pe minus desi ma indoiesc, pana la urma veti avea doar de castigat.p.s cu peluza I ce se mai aude ?eu incerc, iar dumneavostra fara doar si poate sunteti cel mai bun patron din liga I doar ca ganditi prea mult cu capul, cred ca e timpul sa va ascultati si inima.o zi buna si succes in continuare in tot ceea ce faceti

  5. Domnule Copos, sper ca schimbul Lazar – zicu e o gluma proasta, dam un rapidist adevarat pe un tradator, dar nu asta ar fi problema, ci si diferenta de valoare, seriozitate, psihic, caracter si mentalitate. Nu se poate sa dam un simbol al Rapidului (cred ca e cel mai vechi jucator din lotul actual), pt o petarda care a jucat 10 minute sezonul trecut, si in alea s-a facut de ras. Nu uitati ca in contextul crizei actuale, fericirea adusa de Rapid e poate printre singurele fericiri care nu ne-a fost inca luata, aduce-ti-ne cat mai multe bucurii, sper sa ajunga mesajul la dumneavoastra, MULTA SANATATE!

  6. Foarte frumos spus domnu Copos dar eu zic ca si dvs trebuie sa-l ajutai sa fac performanta oricat de bun si iscusit ar fi domnu Dinu fara ca dvs sa-l ajutati singur nu poate face nimic . Si incercati si dvs sa-l ajutati sa nu mai fie inca o data Fiul Ratacitor . Am incredere in dvs si in domnu Dinu. FZR FZR FZR

  7. Tema de meditatie: 1998-1999, atacanti Rapid Bucuresti: Jean Barbu, Ionel Ganea, Marius Sumudica, Daniel Pancu, Sergiu Radu, Radu Niculescu. Ce echipa mare!

  8. Asta e probabil cea mai mare prtsioe pe care a spus-o Basescu (si vad ca insista pe aceasta idee, a mai spus-o si alta data).Scopul statului (si al reprezentatilor sai) e sa ne creeze conditii decente sa putem trai aici, nu sa negocieze cu altii ca sa putem pleca mai usor…O mare bila neagra pentru Basescu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *