Interviu în ziarul LIBERTATEA

În urmă cu câteva zile am acordat un interviu ziarului LIBERTATEA. Din motive de spaţiu, în ziar a apărut doar o parte a interviului. Vi-l prezint integral mai jos.
De la 1 aprilie s-a spus ca Romania va depasi criza. Este o farsa de 1 aprilie sau se poate spune ca vom duce un trai mai bun? Dvs. ati depasit criza?
Vă rog să adresaţi întrebarea celor care au făcut anunţul. În ceea ce priveşte Ana Holding, datele noastre din acest an arată puţin mai bine decât cele din perioada similară a anului trecut. Nu ştiu cum e la alţii dar noi, în continuare, facem eforturi şi sacrificii pentru a ţine barca pe linia de plutire.

Tot cu ocazia zilei de 1 aprilie. Care a fost cea mai amuzanta „teapa” pe care ati luat-o si cea pe care ati facut-o?
Nu dau ţepe şi nici nu iau. Nu am dat niciodată. Slavă Domnului că mi-a ajutat să nici nu prea iau.

Sunteti pregatit pentru sezonul de vara? Hotelurile pe care le detineti pe litoral cum se prezinta? Care dintre hoteluri credeti ca va da lovitura? Sunteti pregatit pentru yachting?
Hotelul Europa şi Ana Health Spa se deschid pe 8 aprilie. Sunt în stare excelentă, atât din punct de vedere al dotărilor cât şi al personalului. Hotelul Europa nu mai are ce lovitură să dea. A dat-o de mult. În sezon este mereu „fully booked”, adică ocupat complet. Regret că, uneori, suntem obligaţi să refuzăm solicitări, neavând capacitate suficientă.
La yachting – ne pregătim pentru regate. Dacă vom avea vânt prielnic.

Ca tot vorbeam despre „vacante”,cum v-au mers afacerile hoteliere in aceasta iarna? S-a meritat investitia de 10 milioane de euro in hotelul din Poiana Brasov? Veti investi si-n aceasta vara in hoteluri?
Investiţia de la Poiana Braşov ne-a mărit cu 30% cifra de afaceri. Lucrurile merg conform aşteptărilor. Dacă ar fi şi zăpadă …….
În curând finalizăm lucrări de mare frumuseţe în spaţiile publice de la Athenee Palace Hilton. Ar merita să le vedeţi !

Ce-ar insemna pentru suflarea rapidista al 3-lea sezon in afara Europei? Ce se intampla cu Rapidul? De ce nu reusesc jucatorii sa traverseze aceasta peioada neagra? Va pare rau ca nu v-ati implicat la echipa?
Nu va fi un al treilea sezon afară din Europa. Rapidul e în revenire de formă, fizic şi psihic. Nu l-aţi văzut pe Şumi cum plonjează, ca pe vremea când era golgheter ? Ne-a revenit pofta de joc şi bucuria de marca, după cum s-a putut constata. Suntem pe locul 4, în urcare. Iar la echipă nu trebuie să mă implic eu, pentru asta există conducere executivă.

Este adevarat ca Dinu Gheorghe va fi demis daca Rapidul nu prinde cupele europene? Este adevarat ca ati pus un pariu pe doua milioane de euro cu dansul daca Rapidul va termina sau nu pe locurile 1-3?
În toate businessurile pe care le derulez conducerile executive au ţinte pe care trebuie să le atingă. În funcţie de aceasta sunt apreciate şi tot în funcţie de aceasta colaborarea continuă sau nu. Totodată, atingerea ţintelor se apreciază la sfârşitul perioadei stabilite, nu la mijlocul ei. Mai e mult până departe. Eu, ca şi Dinu Gheorghe, sunt convins că ţintele vor fi atinse. Vă invit de pe acum la meciurile europene ale Rapidului din ediţia viitoare ale uneia din Cupe.
Cât despre pariu, e o bazaconie. Într-un pariu, unul zice „da”, celălalt „nu”. Care dintre noi doi credeţi că ar paria pe pierderea unui loc în cupele europene ?

Mai are echipa nationala sanse de calificare la Campionatul European?
Şanse există iar atâta timp cât există şanse trebuie să facem două lucruri: să credem în noi şi să ne batem până la ultima picătură de energie pentru victorie.

Ce parere aveti despre excluderea Bosniei din toate competitiile internationale?
Lucrurile sunt simple: regulile fotbalului internaţional sunt obligatorii pentru toţi cei care vor să joace în competiţii internaţionale. Respecţi regulile – joci. Nu le respecţi – joci doar în campionatul intern. Nu poţi fi obligat să adopţi reguli care nu ţi se potrivesc, după cum toţi ceilalţi nu pot fi obligaţi să joace după alte reguli decât cele general acceptate. E decizia Bosniei, după cum este şi decizia forurilor fotbalistice internaţionale. Timpul le va rezolva pe toate. Mai devreme sau mai târziu, desigur.

Credeti ca forurile FIFA si UEFA vor merge pana la capat si bosniacii vor pierde toate meciurile din preliminarii la masa verde?
Întrebaţi la Lausanne.

S-a mai vorbit in aceste zile despre demiterea lui Razvan Lucescu de la carma nationalei. Are un loc rezervat la Rapid?
Răzvan are un loc rezervat mereu la Rapid ÎN INIMILE SUPORTERILOR. Şi a tuturor celor ce iubesc Rapidul. Răzvan face parte din istoria clubului. În rest, Rapid are antrenor, acesta are obiective precise şi noi credem în capacitatea lui de a le îndeplini.

Cine credeti ca poate fi urmatorul selectioner: Cosmin Olaroiu, Ioan Ovidiu Sabau, Victor Piturca (nume vehiculate) sau alt tehnician?
Pot să vă dau numărul de telefon al domnilor Mircea Sandu şi Ionuţ Lupescu. Întrebaţi acolo. Nu ştiu dacă problema Naţionalei este la nivel de selecţioner. Răzvan este un bun profesionist. Poate că necazurile sunt în altă parte.

Asa cum ati declarat dvs., „planeta se scufunda”, daca urmarim tragediile prin care trec japonezii. Chiar si asa, ei reusesc sa-si revina foarte repede, si aici fac referire si-n cazul unui drum distrus de cutremur si reconstruit in doar 4 zile. In ce consta, dupa parerea dvs, forta japonezilor si daca poporul roman ar fi in stare de o asemenea revenire in cazul in care ne-am confrunta cu astfel de tragedii?
Când am afirmat că „planeta se scufundă” nu mă gândeam că se va întâmpla la modul propriu.
Am avut ocazia de a călători în Japonia. I-am văzut pe japonezi acasă la ei. Sunt impresionanţi prin modul aproape supranatural în care reuşesc să îşi ducă treburile la bun sfârşit.
La 2 zile după cutremur şi după tsunami, când reactoarele nucleare iradiau, japonezii deja mergeau la lucru. Şcolile erau deschise, copiii învăţau. Criză alimentară nu exista, pentru că toţi au înţeles că nu e cazul să iei mai mult de 1 litru de lapte sau 1 kg. de zahăr, ca să faci acasă stocuri. Echipele de căutători de supravieţuitori refuzau voluntarii, erau prea mulţi deja. Şi, în timp ce japonezii se băteau, literalmente, pe viaţă şi pe moarte cu natura ostilă, undeva, la multe mii de km., în Europa, poate în România, unii se întrebau disperaţi dacă „uriaşul” nor radioactiv, cu dimensiunile de 20 pe 30 mp (adică un pic mai mare decât un covor din sala de gimnastică), având un grad de radioactivitate de 1 milion de ori sub radioactivitatea naturală a pământului, nu ar trebui să ne facă cumva să ne închidem în case, să nu mai mergem în nici un caz la serviciu, şi să mai cerem ceva de la Stat – iod, apă, orice. Asta e diferenţa dintre noi şi japonezi.

Rapidul urmeaza sa joace de doua ori pe saptamana. Credeti ca vor reusi sa tina pasul si sa revina in frunteaclasamentului?
Rapidul poate să joace fără probleme tot atâtea jocuri câte poate să joace orice altă echipă de profesionişti. De aceea face antrenamente şi stagii de pregătire.

Din vara mai continuati cu Marius Sumudica pe banca tehnica? Intrebarea este valabila in ambele cazuri, daca va califica sau nu echipa in Europa.
La sfârşitul perioadei contractuale vom analiza atingerea obiectivelor. În funcţie de acest lucru se va lua o decizie, cea mai înţeleaptă cu putinţă.

Ce parere aveti despre reusita pugilistului Lucian Bute? Va face parte din elita campionilor care nu vor fi niciodata infranti? Are aceasta putere?
Cinste campionilor. Lucian Bute este un mare campion. Este deja un nume de legendă. În contextul în care rezerva de campioni la box amator a României a secat, este lăudabil că ne impunem valorile în boxul profesionist. Bute este un profesionist atât la propriu cât şi la figurat. Sper că el şi cei care îl consiliază vor alege drumul cel mai potrivit.

De stadionul Rapidului ce se mai aude? Va fi renovat sau va mutati pe „National Arena”?
Nu depinde numai de noi ci de proprietar – Ministerul Transporturilor.

Ce parere aveti despre prestatia fotbalistilor? Vor fi remanieri la vara?
Prestaţia jucătorilor, ca şi cea a antrenorilor, se apreciază prin prisma atingerii obiectivelor. La sfârşitul campionatului vom decide cine se remaniază şi cine nu. Depinde de rezultate, de noi şi de ei.

Ce parere aveti despre „come-back-ul” lui Adi Mutu la nationala? Este intr-adevar „Il Fenomeno” fotbalistul de care avea nevoie o tara intreaga?
O echipă naţională trebuie să strângă tot ce există mai bun la un moment dat. Revenirea lui Mutu la naţională e deci ceva firesc. Pe de altă parte, un jucător devine o mare vedetă dacă echipa lui câştigă. Pele a fost mare pentru că echipa, sa, Brazilia, cu el în echipă, a fost de trei ori campioană mondială. Maradona, Beckenbauer, Kempes, Rossi, Zidane, Ronaldo, au fost mari pentru că au fost campioni cu echipele lor. Când joci şi pierzi, simţi umbra cum se apropie de tine.

Va asteptati ca Otelul Galati sa nu tina ritmul si sa clacheze intr-un final? Se va bate cu Rapidul pentru un loc de cupele europene?
Am tot respectul şi admiraţia pentru Oţelul, pentru tehnicienii şi conducătorii lui, pentru curajul cu care se bat pentru şansa lor. Le doresc succes. Doresc succes şi Rapidului. Un pic mai mult succes decât tuturor celorlalţi.

Ce parere aveti despre Rui Duarte? A revenit dupa aproximativ 80 de zile ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. Dvs. ati vorbit cu el?
Domnul Dinu Gheorghe cunoaşte cel mai bine situaţia. Decizia în acest caz îi aparţine.

Credeti ca fanii ar fi in stare sa-i alerge pe sine pe fotbalisti asa cum s-a intamplat in anii 80?
Nu am văzut ce a fost în anii 80. Nu eram aici. Poate că atunci or fi avut motive. Acum nu au şi nici nu vor avea.

Cu dl Nicolae Badea v-ati mai trimis cadouri?
Ne trimitem şi ne vom trimite mereu. Ce ar fi viaţa fără o glumă, fără puţină sare şi piper?

Vor mai avea voie jucatorii cu nevestele in cantonament dupa parerea dvs.?
Judecătorul suprem în această problemă este Marius Şumudică. Dacă el apreciază că aceasta poate da un plus de motivaţie echipei, atunci e voie. Dacă nu, nu.

Chiar va renunta Rapidul la doi portari (Dani Coman si Mircea Bornescu) de valoare?
Nu ştiu de unde aveţi astfel de informaţii. Eu acum aflu.

Ce parere aveti despre fotbalistii care nu-si prelungesc contractele cu Rapid? Unde este problema? La banii oferiti sau chiar nu vor sa mai joace la Rapid?
Un contract reflectă voinţa părţilor. Pot fi unii fotbalişti care s-ar putea să nu mai vrea să îşi prelungească contractele. Sau s-ar putea ca clubul să nu mai vrea. Sau să nu mai poată. În ceea ce îi priveşte pe fotbaliştii care nu vor mai vrea, din motive financiare, le doresc ca, acum, în criză, să găsească echipe care să le ofere salarii şi condiţii cum oferim noi. Poate cu prea mare generozitate.

Sunt probleme cu plata salariilor? Jucatorii vor mai primi in acest retur vreun bonus la victorii?
Nu ştiu să fie probleme. De primit vor primi tot ce li se cuvine, conform contractelor şi regulamentului clubului.

Domnul Rednic este convins ca se va apela cat de curand la serviciile sale! De ce credeti ca e asa de sigur pe revenirea in Giulesti?
Nu ştiu, întrebaţi-l pe el.

4 Replies to “Interviu în ziarul LIBERTATEA”

 1. D-l Copos va recomand un inlocuitor pt. Lazar, Tiberiu Ghioane ramane liber de contract in vara.

 2. domnule Copos,nu vi-am mai scris de mult,dar acum simt nevoia sa remarc anumite lipsuri din lotul rapidului!

  Nu avem jucatori de atac!Am vazut deja de nenumarate randuri si aseara in plus,deci la noi fundasii laterali(bozovic si rui) sunt mai prezenti in joc decat atacantii,nu se poate asta!
  Am avut rabdare multa cu sburlea,dar cred ca nu ma grabesc daca zic ca nu confirma deloc,ba chiar dezamageste-nu vine cu nimic in plus fata de raduta(care era 0).Herea nu mai e ce a fost,dar totusi e cel mai bun om al nostru de atac,iar Cassio stie doar cu capul din 5,6 m!foarte subtire in atac,parerea mea avem unul din cele mai proaste atacuri din campionat!

  La vara macar 2,3 atacanti trebuie adusi!Am vazut la U Cluj un nigerian extraodinar are doar 18 ani(asta cu 18 ani nu sunt chiar sigur la cum arata…dar asa se zice,oricum)e foarte bun,e puternic,extraodinar de tehnic,paseaza extraordinar,vede bine jocul si are si executii ce pot decide meciul(uitati-va la bistrita-u cluj)!

  Junior Moraes-ar ramane in continuare o solutie
  Fatay la fel de la bistrita

  oricum aduceti atacanti!

  totodata frunza si grigorie nu sunt la nivelul lui Cesinha si roman(nivelul lui roman e destul de jalnic)!deci si pe benzi!

  si unde l-am gasit pe olberdam asta???ca din 3 pase ,2 da la adversari…….

 3. atacantul de la “U” de care vorbeam ,am uitat sa ii trec numele :Tony Makawene!

 4. Ce legatura are Lazar cu faptul ca am ratat din toate pozitiile cu Craiova? Ce legatura are cu faptul ca matale si cu Stalin n-ati vrut sa-i aduceti lui Sumi niciun atacant? Ce legatura are lazar cu faptul ca Stalin isi impune bezmeticii in echipa, Lazar si Roman dand senzatia ca mananca la fiecare cina antricot de vaca nebuna?

  Nu te-ai convins inca de faptul ca din cauza acestor cartite indolente, Constnatin, Lazar, Bozo etc. nu mai prindem Europa de 3 ani? Fa un efort, adu-l pe Ferguson, pe Mourinho, pe Lippi, pe cine vrei tu. Mai tine si terminatii astia un an si o sa vezi ca si asa suntem varza. Poate asa intelegi ca paturile le-am schimbat destul in tractir, mai trebuie incercat sa schimbam si curvele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *