Începe campionatul

Începe campionatul ediţia 2010 – 2011. Ce îmi doresc ? Foarte simplu: îmi doresc un campionat NORMAL. Ce este aceea un campionat normal, din punctul meu de vedere ? Iată:

Un campionat în care jucătorii să fie adevăraţi profesionişti, punctuali şi determinaţi la antrenamente şi în jocuri. Să ducă viaţă sportivă. Să nu piardă nopţile prin baruri. După meci să întindă mâna adversarului, cu fair play. Să intre în contactele directe cu adversarul cu bărbăţie, nu cu violenţă. Să se ducă mereu la minge, nu la glezne. Să nu uite că, mulţi dintre ei, sunt modele de urmat pentru tineri şi, ca atare, să se poarte în consecinţă.

Un campionat în care antrenorii să pregătească cu responsabilitate jucătorii cu care lucrează. Să îi înveţe tehnică, tactică şi strategie. Să le asigure condiţia fizică necesară. Să se ţină la curent cu noutăţile din profesia lor. Să se ocupe şi de educaţia fotbaliştilor. Să îi pregătească pentru viaţă, inclusiv pentru timpurile când se vor retrage din fotbal, din poziţia de jucători.

Un campionat în care arbitrii să fie imparţiali, corecţi şi exacţi în decizii. Să nu existe situaţii în care rezultatul jocurilor să poată fi pus la îndoială pe motive de arbitraj, eronat sau părtinitor.

Un campionat în care conducătorii de cluburi să reuşească să asigure condiţii optime pentru echipele lor. În care să se folosească exclusiv mijloace corecte de management. În care limbajul folosit de toată lumea în relaţia cu toată lumea să fie civilizat.

Un campionat în care suporterii să fie sprijinitori ai echipelor, nu adversari ai lor. În care să îşi încurajeze favoriţii, nu să îi denigreze. În care tribunele să cânte, de la începutul meciului până la sfârşit. În fond, fiecare meci e o sărbătoare şi un prilej de bucurie.

Un campionat în care să pot veni cu familia la stadion, ca la teatru, fără să îmi fie jenă de ce ar putea să audă acolo.

Un campionat în urma căruia Champions League şi Europa League să fie mândre că echipele româneşti joacă în competiţiile cu pricina.

Un campionat în urma căruia jucătorii români să aibă o cotă de piaţă mult sporită faţă de cea de acum. Căci nu de talente ducem lipsă.

Un sezon în care Rapid să câştige Campionatul, Cupa României şi SuperCupa României, iar primăvara europeană viitoare să ne găsească în competiţie.

Atât şi nimic mai mult. Ceva absolut normal.

13 Replies to “Începe campionatul”

 1. Joao Paolo Andrade inapoi!!!!!!!!!!!!

  ziceti daca il puteti aduce!Raspundeti!avem nevoie de el,cel mai bun jucator strain ce a evoluat in Romania!!!Aduceti-l inapoi!!!!!!!

  Hai Rapidu!

 2. Am si eu o rugaminte…Daca tot nu ne raspundeti la opinii macar ascultati putin si va ganditi. J.P. Andrade are rival pe postul lui in Romania? Eu cred ca nu.

  O zi buna,

  Un mic rapidist

 3. felicitari pentru achizitiile facute , pentru director si pentru antrenor , ai grija de jucatori si de atmosfera interna si o sa ai satisfactii mari la sfarsitul campionatului . Multumim pentru sprijin stiim ca e greu sa ti o echipa pe criza actuala .

 4. De ce investiti in fotbal?Va pricepeti la fotbal?Sunt unii care se vaita,ca Becali.Dar nici nu se retrage.

 5. ,,…..Un campionat în care să pot veni cu familia la stadion, ca la teatru, fără să îmi fie jenă de ce ar putea să audă acolo….”

  Cel putin, pentru stadionul ,,Valentin Stanescu” se poate ,,actiona” in vederea indeplinirii acestui deziderat dar pentru acest lucru va trebuie un departament de marketing.

  It’s useless to say you again and again…

 6. Buna ziua,Domnule Copos
  Sunt suporter Rapidist de vreo 25 de ani,locuiesc in prezent departe de vuietul Giulestiului,in indepartata Canada;nu sunt un sustinator 100% al d-voastra din motive mai mult obiective decat subiective…am suferit cand nu a-ti reusit sa tineti Rapidul sus(asa cum reusiti sa ramaneti sus in business-urile d-voastra)…dar in acelasi timp m-am bucurat cand au venit si rezultatele,totul culminand cu acel feeric 2006;de fapt,va scriu din alt motiv: exista un asa-zis ziar romanesc recent aparut la Montreal,cu ziaristi adunati de pe la cursurile de limba franceza(care se obisnuiesc a se da aici noilor veniti in Canada)….iar asa-zisul ziar,prin glasul proaspetelor condeie pline de energie,isi permite sa arunce cu noroi fara nici un fel de scrupule,patand fara nici un fel de logica imaginea echipei Rapid;nu consider normal ca un asa-zis ziarist sa-si permita sa publice orice,oricum,doar pentru ca traieste intr-o tara libera…libertatea nu iti da dreptul sa jignesti,oricare ar fi starea ta de spirit……si inca o constatare la care nu incetez sa ma gandesc:oare fara punctele aduse de Rapid in 2006 si 2007 ar mai fi vizitat Europa atatea echipe Romanesti?(scriu vizitat,caci majoritatea asta au facut)
  cu stima si sperante de mai bine
  Cristian
  sun.side@hotmail.com
  P.S. AVETI AICI LINK-UL SPRE ARTICOLUL CU PRICINA
  http://www.impactonline.biz/index.php?option=com_content&view=article&id=588:toate-s-vechi-i-vechi-sunt-toate&catid=58:blitz&Itemid=386

 7. Buna ziua, domnule Copos trebuie sa spun ca ati facut, o treaba excelenta cu aducerea lui Sumi si a lui Dinu Gheorghe pentru care va multumesc ca suporter al RAPIDului.
  Am totusi o problema cu siteul oficial, fcrapid.ro care arata dezastruos si care ar trebui imbunatatit ca sa arate ca pentru o echipa de talia Rapidului.

 8. scoateti fotbalistii din carciumi,cizelatii (fara manele si curve),platitii la performante,aduceti in tribune elitele,tineti huliganii departe,si poate asa o sa fie,cum ati scris dvs si vrem si noi.Asa sa va ajute Dumnezeu!

 9. Investiti in domeniul schiabil din Brasov si lasati fotbalul pentru cei care se pricep!

 10. Si eu imi doresc u campionat normal. Adica unul in care patronul sa nu repete greselile din trecut. Sa nu schimbam 3-4 antrenori pe sezon. Sa nu eliminam angajatii de la centrul de copii si juniori pe motiv ca reducem cheltuielile. Sa nu ne mai batem joc de fostele glorii.

 11. E foarte bine ca va doriti ca Rapid sa castige multe trofee,probabil ati vazut in meciul din prima etapa ca echipa are potential insa mai are nevoie de cateva plombe,in special in atac si la mijloc fiindca daca Lazar se accidenteaza ce facem?,cine joaca in locul lui?,insa daca veti transfera jucatori sper sa o faceti calitativ si nu cantitativ,investitiile inteligente facute acum isi vor arata roadele atat pe parcursul sezonului,prin numarul de bilete si abonamente vandute cat si la final,cand prin prisma locului ocupat in clasament veti avea acces la sume frumusele venite atat din drepturile de televizare cat si din,sa speram,Liga Campionilor…mult succes.

 12. Din cate stiu,Rapid cauta inca un atacant.De ce nu se incearca aducerea lui Eric de la Gaz Metan Medias?E un jucator foarte bun pentru campionatul Romaniei.Pretentiile lui financiare ar fi mai mici decat cele ale jucatorilor din strainatate.In plus nici pretul de transfer nu este mare si ar fi un jucator pe placul publicului din Giulesti.Sper sa luati in calcul incercarea aducerii acestui jucator.

 13. Cred ca nu intotdeauna dorintele noastre sunt in armonie cu Sursa. Unele dorinte pot veni ca rezultat al unui conflict de egouri, sau din dorinta de a fii superior, sau de a primi aprobarea celor din jur. E foarte important sa fii in armonie cu viata, doar atunci lucrurile pe care le vrei cu adevarat se vor maniferta in experianta ta Eu sunt din Deva Multumeeeesc !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *