Halucinaţii financiare sau cum să scrii despre lucruri pe care nu le înţelegi

Am lipsit câteva zile din Bucureşti. M-am întors ieri şi am citit în „Gazeta Sporturilor” un articol scris de doamna Maria Andrieş şi publicat pe 7 iulie 2012. Articolul, scris în modul caracteristic al doamnei, adică plin de ură şi dezinformare, conţine părerile sale despre politica de transferuri la FC Rapid. Nu pot să rămân indiferent faţă de acest articol şi am de făcut câteva comentarii.

Pe fond, nu am răbdarea să demontez afirmaţiile halucinante ale Mariei Andrieş. Există unele afirmaţii atât de absurde încât nu pot fi demontate. Ca să termin repede şi să clarific lucrurile afirm următoarele: toate cele scrise de Maria Andrieş despre Rapid sunt, în egală măsură, neadevăruri, calomnii şi dezinformări grosolane. Pornind de la ceea ce ea numeşte „statisticile Gazetei”, vorbind mai apoi despre „sume necunoscute” şi terminând prin a recunoaşte că sumele contractelor de transfer sunt confidenţiale şi greu de estimat, NEAVÂND PRACTIC NICI O INFORMAŢIE EXACTĂ ASUPRA SUMELOR UTILIZATE DE RAPID, jurnalista se lansează în comentarii despre cât de mult sau de puţin am investit noi în transferuri. Citind comentariile despre bani ale Mariei Andrieş ai impresia că ele sunt scrise de un finanţist care este cel puţin de talia preşedintelui Băncii Mondiale, care învârte banii cu o lopată mare. Gazetăriţa scrie cu nonşalanţă despre sume care l-ar pune în poziţie de respect pe orice om normal. Eu am afirmat că suma de 500.000 de euro pentru transferuri este o cheltuială care te stoarce. Jurnalista în schimb se amuză ! Pentru ea e prea puţin! Ai putea crede că o jumătate de milion de euro este o nimica toată ! Nu ştiu cu ce unitate de măsură operează alte cluburi dar pentru mine 500.000 euro reprezintă o sumă foarte mare, ca şi suma de mult peste 12 milioane de euro investită anul trecut în Rapid. Da, în opinia mea acestea sunt sume mari, care m-au stors. Neluţu Sabău cunoaşte situaţia şi o înţelege. El este om de fotbal şi ştie cât de important este să nu faci risipă fără rost.

Ca să terminăm discuţia despre bani şi despre aprecierea a cât de mare sau de mică este o anumită sumă, îmi pun câteva întrebări: oare câţi bani a creat Maria Andrieş în viaţa ei ? Oare cât plăteşte ea taxe şi impozite la bugetele statului ? (Noi plătim cam 1 milion de euro pe lună).  Oare câte locuri de muncă a creat în viaţa ei  ? (Noi am ajuns la 4.000 înainte de criză, acum existând în continuare vreo 2.000).  În funcţie de răspunsuri aş întreba: ce greutate au, în legătură cu 500.000 euro, aprecierile unei femei care nu a creat un leu sau un loc de muncă în viaţa ei: sunt mulţi sau puţini ? Pentru conformitate: dacă cumva a creat ceva din cele mai sus amintite, îmi cer scuze.

Legat de strategia editorială a Mariei Andrieş constat că eu sunt subiectul său preferat. Periodic mă cadoriseşte cu comentariile sale care, în mod invariabil, sunt negative. Nimic nu e bun, nimic nu e corect, totul este ne-la-locul-lui. Am ajuns obsesia profesională a Mariei Andrieş ! Să fiu mândru sau să mă jenez ? De obicei mă abţin să răspund. Totuşi atâta revărsare de ură, antipatie, calomnie, răstălmăciri, neadevăruri grosolane, interpretări rău – voitoare, devin obositoare ! Inclusiv referirile sarcastice ale doamnei la un proces pe care l-am câştigat în instanţă, după cum este bine cunoscut. Este de asemenea binecunoscut – şi informata doamnă Andrieş ar fi trebuit să cunoască mai bine decât oricine – că, în cazul Bratu, la care doamna Comisar de Presă Andrieş face referire în articolul său, expertiza contabilă prezentată instanţei şi acceptată de aceasta arată că întreaga sumă de 1.750.000 de dolari prevăzută în contract a fost încasată de Rapid şi evidenţiată în contabilitatea clubului.

Şi, legat de procese, nu exclud posibilitatea ca, după “ani de hărţuieli”, şi “lungi perioade de citări, de audieri, de pledoarii, de timp petrecut în sălile de judecată” (am citat din articolul Mariei Andrieş), să consider că e vremea să pun la punct lucrurile privind atitudinea doamnei Andrieş faţă de mine, atitudine pe care eu o consider CALOMNIOASĂ – în aceleaşi săli de judecată menţionate de dânsa. Asta ca să se convingă singură că “Justiţia există!”.

5 Replies to “Halucinaţii financiare sau cum să scrii despre lucruri pe care nu le înţelegi”

 1. Nea George, facem si noi un efort sa il ADUCEM PE IANIS ZICU inapoi??????? Baiatul asta chiar isi doreste sa joace in tricoul alb visiniu. N-am mai auzit de mult un jucator (care culmea, nici nu a fost crescut de Rapid, ci de o rivala), sa isi doreasca atat de mult sa joace pentru noi. II/ne inplinesti acest vis??????
  Daca ai face asta, cu siguranta ai creste in ochii nostrii. Nu-i da lui Codrea 500 000, da-i lui Zicu 300 000 !!!!

 2. ” Dintre toate viciile, minciuna este cel mai josnic”- H. Sienkiewcz.

  ” De aceea va spun : e bine ca omul sa invete carte multa, sa fie inginer, sa fie doctor, sa fie si profesor, si profesor universitar, sa fie si militar, sa fie si general, c-a randuit Dumnezeu pentru fiecare. Dar in toate treptele Lui sa nu uite frica de Dumnezeu. Ca, daca a uitat de Dumnezeu, mai bine nu mai venea in lumea aceasta si mai bine nu se nastea sa vada atata bunatate a lui Dumnezeu. Cum ne-a dat El noua viata, mintea, aerul, lumina, caldura, ploile la vreme, hrana, belsug, sanatate, vedere, auz, intelepciune si, dupa atata binefaceri ale lui Dumnezeu, sa inchida ochii ca pasarile cele de noapte, care nu vad decat numai intuneric, si sa nu vada pe Dumnezeu, Care este lumina neapropiata si locuieste in lumina cea neapropiata”. ( Parintele Cleopa)

  Traim vremuri cu adevarat tulburi in care nimic nu mai este neatins de putregaiul coruptiei , si decaderii morale, sa nu ne mai mirea asta. In toate aceste comentarii care le fac transced fotbalul, care este si el o oglinda a acestei perioade umane : e vremea impostorilor!

  Dupa traditia hindusa, Kali Yuga, este ultima epoca, in care se caracterizeaza printr-o crestere a negativitatii, sau epoca obscura. Caderea in intunecata materie, sau civilizatia materiala : ” Cunoasterea umana, in loc sa mearga spre ceea ce poate numi Intelepciune, devine o stiinta de tip exclusiv materialist”.(F. Ragno)

  ” Trecerea la o civilizatie materiala constituie nici mai mult, nici mai putin decat o materializare a omului… Patrundere a omului in interiorul cavernei unde isi are sediul Imparatia Umbrelor” .( F. Ragno)

  ” Kali Yuga, totul va fi rasturnat si va avea valoare nu ceea ce este adevarat, ci ceea ce este contrar adevarului. Dragostea dezinteresata nu va mai exista, iar femeia va fi considerata nu ca mama, ci ca simbol sexual. Cu cat o femeie va fi mai pierduta, cu atat va fi mai onorata si adulata de intraga societate. Tot astfel se va petrece si cu toate categoriile de indivizi meschini si de joasa speta: cu cat se vor lasa mai mult prada instinctelor si starii primare, cu atat vor fi considerati oameni mai de pret. Hotul va fi socotit un om inteligent, iar omul cinstit-un prost; va fi de ajuns sa ai bani pentru a te urca in varful societatii, care ii va onora mai mult pe indivizii dubiosi, decat pe cei respectabili. Nu vor comanda cei mai buni, intr-o confuziecompleta, in care chiar si un individ de ultima speta il va putea guverna pe cel care-i este superior. Toate valorile vor fi rasturnate si tot ceea ce avea valoare va fi negat”. ( F. Ragno)

  Asa dar , Kali Yuga incepe in anul 700 i.e.n., si dureaza si astazi.

  Nimic nu am descopeirt noi oamenii moderni astazi, sunt lucruri pe care le aflam acum, dar ele au fost profetite cu mii de ani inainte de aceste vremuri obscure. Oare ne vom trezi la realitate ? Sau vom continua sa ne punem speranta si stabilitatea in banci? Institutii? Conducatori? Cand singura noastra speranta este credinta noastra in Dumnezeu, ca fiind :” Unul , Tatal Atottiitorul, Facatorul cerului si al pamantului, vazutelor tuturor si nevazutelor. ” si impreuna cu Fiul si Duhul Sfant:” Si intru Unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Nascut, Care din Tatal S-a nascut mai inainte de toti vecii. Lumina din Lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut, nu facut; Cel de o fiinta cu Tatal, prim Care toate s-au facut.
  Care pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire S-a pogorat din ceruri si S-a intrupat de la Duhul Sfant si din Maria Fecioara, si S-a facut om.
  Si S-a rastignit pentru noi in zilele lui Pontiu Pilat si a patimit si S-a ingropat. Si a inviat a treia zi, dupa Scripturi. Si S-a inaltat la ceruri si sade de-a dreapta Tatalui. Si iarasi va sa vina cu slava, sa judece viii si mortii, a Carui imparatie nu va avea sfarsit.
  Si intru Duhul Sfant, Domnul de viata Facatorul, Care din Tatal purcede, Cel ce impreuna cu Tatal si cu Fiul este inchinat si slavit, Care a grait prin prooroci.” Amin (Simbolul Credintei)

  “Cu urechile veti auzi, dar nu veti întelege, şi cu ochii va veti uita, dar nu veti vedea”. (Sfanta Evanghelie dupa Matei)

 3. sunt foarte dezamagit de d-voastra pt felul cum va purtati cu Coman . ..Pe langa faptul ca nu l-ati aparat atunci cand a fost jignit in ultimul hal de niste nemernici care n-au treaba cu echipa Rapid ..ei fac asta la comanda unei persoane ( o stiti f bn ) de care va este f frica …ati vazut ce a facut ciobanul la steaua (ma scuzati )?…la luat pe figurantul de pavel (fost sef de galerie ), a dat cu el de pamant , si i-a interzis sa mai faca atmosfera …la noi nu se poate , fiindca sunteti un om slab ,mincinos , fricos si fara coloana …nu-i dati voie lui Coman sa plece gratis dupa tot ce a facut pt clubul asta , preferati sa-l injure-n continuare mana aceea de mercenari , oameni de nimic …ne jigneste mereu handicapatul ala de cioban , dar n-am auzit sa faceti scandal ( sa-l dati in judecata , sau sa-i sariti la beregata , macar la figurat )..sunteti un simplu afacerist si atata tot …pt mine sunteti un NIMENI pana vad ca , pe langa afacere , incepe sa va bata inima pt acest club( sper ca aveti inima !)…va salut .

 4. DOMNULE COPOS…AS VREA SA STIU PE CE ANUME ATI CHELTUIT 12 MILIOANE SEZONUL TRECUT LA RAPID????

  HAI NU MAI FITI RIDICOL, CU ACEEA SUMA SE CASTIGA CAMPIONATE IS IN TARI MAI VESTICE…MAI MULT DE 6 MILIOANE SIGUR NU ATI CHELTUIT….DAR ORICUM E VINA CONDUCERII CA ADUCE SI PASTREAZA JUCATORI FOARTE SLABI CA SURDU CU SALARII IMENSE…

  SI DACA SPUNETI DE CHELTUIELI DE CE NU POMENITI SI DE CASTIGURI??? CA SIGUR NU ATI TERMINAT PE MINUS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *