Filosofie

Eu cred ca…

“Respectul fata de ceilalti, un respect plin de modestie si politete, este prima conditie a adevaratei egalitati.” Acesta este crezul care m-a calauzit in permanenta in viata, atat in activitatea profesionala, cat si in cea politica si civica.

Ca om de afaceri, am spus mereu si voi spune tot timpul ca avem nevoie de o guvernare cu fata catre mediul de afaceri si cred cu tarie in acest lucru. Pentru a obtine rezultate coerente si pentru ca efortul nostru sa fie vizibil, avem nevoie in mod necesar de îmbunatatirea coordonarii si de perfectionarea continua a activitatii institutiilor care au impact asupra mediului de afaceri.

In masura in care a fost posibil, in calitatea mea de fondator, membru sau conducator al unor asociatii reprezentative pentru mediul de afaceri, precum si ca membru al Senatului si al Guvernului Romaniei, am cautat sa contribui la întarirea legaturilor cu organizatiile internationale si la respectarea angajamentelor asumate in fata acestora. Eu nu am intrat in politica pentru a ma imbogati si nici nu fac parte dintre aceia care isi doresc puterea de dragul puterii. Obiectivul meu, atat ca om de afaceri, cat si ca om politic, a fost si este acela de a contribui la consolidarea in Romania a unui mediu de afaceri mai sanatos, mai prietenos, un mediu economic stabil si predictibil; nu in ultimul rand, am dorit sa contribui la integrarea Romaniei in Uniunea Europeana.

Implicarea mea in politica, in perioada 2004 – 2008, a insemnat renuntarea la unele proiecte proprii pe care as fi putut sa le realizez. Am hotarat, totusi, in acea perioada, sa ma implic in viata politica pentru ca, impreuna cu alti politicieni proveniti din lumea afacerilor, sa imbunatatim mecanismele unei economii de piata functionale. In ce masura am reusit acest lucru alaturi de partenerii mei din mediul de business, ramane ca istoria s-o spuna. Eu cred ca am fi putut face mult mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *