Fie Voia Voastră !

Dragi rapidişti „dan din salajan”, „niti_rapid”, „Cirstea Ion”, „Boncescu George Valentin”, „cristian fcrb”, „mic rapidist”, „nefertem”, „vadim”, „RAF”, „Ionut”, „Miky”, „truta cristian”, „Geanina”, „craca_giulesti”, „un umil fan”, „mihai”, şi toţi ceilalţi care aţi cerut înlocuirea antrenorului Ioan Ovidiu Sabău,

FIE VOIA VOASTRĂ !

În urma jocului de vineri conducerea clubului a hotărât despărţirea de domnul Sabău. Am dat curs solicitărilor voastre insistente şi am acceptat înlocuirea antrenorului principal şi a staff-ului său.

Sunt unul din cei care l-au susţinut constant pe Ioan Ovidiu Sabău. Am afirmat în repetate rânduri că îl apreciez ca om şi ca antrenor, după cum l-am apreciat şi ca jucător. Nu mă dezic de cele afirmate. Respectul meu pentru dânsul rămâne.

Există însă o problemă. Cunoştinţele şi abilităţile care trebuie să existe în bagajul unui bun antrenor trebuie să fie foarte variate. De obicei se vorbeşte despre cele tehnice şi tactice. Din experienţa fotbalului mare vă pot spune că cele ce se cer unui bun tehnician sunt mult mai multe. Unul din domeniile despre care nu se prea comentează este cel al TACTULUI. Tactul de a-ţi apropia oamenii, de a „câştiga” Vestiarul, de a-ţi apropia jucătorii şi de a-i aduce, din punct de vedere mental, la „forma maximă” la momentul potrivit. Tactul nu se învaţă, se pare. Ca şi talentul. Este înnăscut. Ori îl ai, ori nu-l ai.

Pe acest teren s-a frânt colaborarea Rapidului cu domnul Sabău. După perioada de pregătire şi după 11 etape de campionat relaţia dintre jucători şi antrenorul principal a continuat să fie una de răceală. Jucătorii, pe de o parte, şi antrenorul cu staff-ul său, pe de altă parte, nu au găsit nicicum calea potrivită de comunicare şi colaborare. Aşa se face că în prezent Rapid este pe nedoritul loc 8 în clasament.

Dincolo de respectul faţă de Sabău, am fost nevoit să accept faptul că ACUM Sabău nu e omul potrivit pentru Rapid. Cum am mai scris, Rapid îşi doreşte gustul victoriei ACUM, nu peste câteva luni sau peste câţiva ani. Obiectivul nostru este în fiecare an câştigarea campionatului. Nu avem răbdare, nici timp. Bună sau rea, aceasta este filozofia Rapidului: Victoria – ACUM ! Se pare că viziunea lui Sabău este pe o altă lungime de undă. El ar fi avut, probabil, nevoie de mai mult timp pentru creşterea şi omogenizarea unei echipe competitive. Din păcate pentru noi toţi, aşa ceva nu este posibil. Am decis deci să ne oprim din colaborarea noastră.

Îi dorim mult succes lui Neluţu Sabău în cariera sa profesională. Am convingerea că va găsi locul potrivit în care stilul său de antrenor să se întâlnească cu o echipă corespunzătoare.

Lui Marian Rada, marele şi eternul Rapidist, îi doresc să ne arate tuturor că este un bun dirijor, capabil să formeze, în timp – record, o orchestră care să nu mai cânte fals. Marian, misiunea ta e clară şi tu o ştii foarte bine: campionatul, cupa, cupele europene ! E greu dar nu imposibil ! Mai sunt jocuri din Tur, plus întreg Returul ! Arată-ne ce poţi ! Ai un lot bun, cu jucători de valoare. Adu-i împreună pe toţi şi dă-le ocazia să – şi dovedească posibilităţile, fiecare pe postul cel mai potrivit ! Redă-le plăcerea de a juca fotbal. Şi nouă, plăcerea de a vedea fotbal de calitate şi de a CÂŞTIGA din nou.

Fani ai Rapidului, e nevoie de voi. Reveniţi lângă Echipă şi lângă Marian Rada!

61 Replies to “Fie Voia Voastră !”

 1. Este adevarat ce apare in presa ca negociati vanzarea Rapidului cu domnul Dumitru care este reprezentatul viitorilor actionari? Sper doar ca daca cei interesati se dovedesc seriosi sa nu va mai razgaditi si sa fiti indulgent in privinta datoriilor care exista catre firmele dumneavoastra!

 2. Cred ca sunt singura din galeria rapidului care nu vrea sa plecati….Nu stiu de ce dar consider ca dumneavoastra sunteti destul de destept incat sa ne puteti scoate din aceasta situatie si eu cred in dumneavoastra…

 3. am ajuns de rasul tuturor,toti ne iau la misto si suntem tarati in mocirla fara ca sa-i pese cuiva de la club…unde sunt angajatii rapidului care ar trebui sa iasa in fata si sa explice de ce s-a ajuns aici?plecati cu totii altfel veti fi alergati din nou pe sinele din spatele stadionului..ne-at prostit destul..nu mai putem indura atatea umilinte..

 4. va rugam din suflet nu mai socializati cu senatorul mieilor……..
  ce cauta taban la rapid…..?????
  ce cauta zota la rapid…..?????
  Dinu Vama la rapid+shumi……..
  sant total dezamagit de felul cum a reusit sa va dezbine domnul fecali in precedentul mandat al domnului dinu vama ati dat dovada de mare amatorism….

 5. MR. COPOS , APOCALIPSA VA SA VINA VINDE TOT SI MANTUIESTETE RENUNTA LA BANII SI FAIMA SI CALUGARESTETE, AI INCEPUT BINE SI PROMITATOR TREABA.
  LASA PE ALTU SA ADUCA ECHIPA DE LA GROAPA.

 6. NU MAI DA VINA PE SUPORTERI CA AU ZIS BA CA NAU ZIS , ACEST STADION A FOST INAGURAT DE REGE, VI TU SI TE PLANGI CU FACA SE VOIA VOASTRA PAI DACA E ASA ASCULTAI PE AIA DE ITI DAU SFATURI GRATIS PE CEI ENUMERATI MAI SUS. NU PE TABAN SI ZOTA CARE TE FAC LA BANI CI PE CEI DE SUS CARE DEPUN SUFLET TIMP SI BANI PE BILETE CA SA DAI SI TU CU BIDINEAU , APROPO BAILEEE NU LE FACI??

 7. Aţi îngropat RAPID-ul în datorii. Suntem mai aproape de liga secundă, decât de Europa. DISPĂREŢI ODATĂ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Acelaşi
  Daczó-Hodor Barna

  P. S. Sunt profesor şi ziarist, vă rog nu vă obosiţi să încercaţi a mă aburi.

 8. copos dar sabau nu are acel talent am citit din ceea ce ai zis in cel mesaj vorba lui lUPU CARE A JUCAT LA rAPID MULTI ANI ACUM MULTE DECENI dar daca ai facut acea placere atuncea de a ni-l demite pe Sabau ….. vrem sa fim linistiti sa ne uitam cu placere ca un joc de fotbal este sa ai o plecere de a te uita nu sa ai nervi vrem noptile sa dormim linistiti ca Rapidul joaca asa cum fiecare suporter al Rapidului isi doreste uite ce-ai facut din Rapid tu si sabau daca ii dadeai demisia mai devreme de meciul cu brasovul nu se mai ajungea aicea trebuia prin etapa a 8 a 9 a 5 demis nu ai platit bani la baieti de aceea echipa nu merge bine macar daca tu nu dai bani macar Zotta sa iti zica ma omule da-le bani ca asa poate dadeai bani de cand se zice ca dati bani tu si zotta vine craciunul si numai le dati bani de zotta nu zic nimica ca si cand nu era el la fel faceai

 9. Nu credeam sa-nvat a dori retrogradarea vreodata. Va spun cu mana pe inima ca suflarea rapidista a ajuns sa-si doreasca o echipa retrogradata in Liga II dar eliberata de cei din jurul dvs. decat sa vada una care navigheaza FARA NICI UN ORIZONT SI FARA NICI UN PIC DE AMBITIE prin Liga I. La cat aveti averea estimata de cei de la ,Capital’ chiar ,stati’ in cele 15 milioane de euro? Ce veti face cu ele in 2062? Cu cele 15? Nu va vor ajunge celelalte 100 si ceva pe care le mai aveti?

 10. E si normal domnule Copos ca stiti ca ,nu avem cea mai buna imagine ….. la Rapid, ca incercam sa o imbunatatim si ca orice recomandare e binevenita…’.

  Va recomand ca simplu suporter al echipei Rapid Bucuresti (pe cat de bogat sunteti dvs, pe atat de simpla este aceasta recomandare) sa va reclarificati (uitandu-va in oglinda) pozitia:

  http://www.copos.ro/la-multi-ani_551.html ?

  sau

  http://blogsport.gsp.ro/decebal/2012/11/07/caracterul-josnic-al-lui-george-copos/ ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *