Decizia mea de retragere este irevocabilă

În ciuda elucubraţiilor apărute în unele ziare de astăzi, reafirm a nu ştiu câta oară că decizia mea de a mă retrage de la Rapid rămâne irevocabilă. Cred că adevăratul scop al apariţiei zvonurilor conform cărora nu este vorba de nicio intenţie de vânzare este de a „ajuta” ca această tranzacţie să eşueze, încercând să erodeze credibilitatea noastră, a celor implicaţi în negocierile de vânzare.
În ceea ce mă priveşte, declar răspicat că nu este vorba de nici o stratagemă de imagine, ci de hotărârea definitivă de a trece clubul în mâinile altui investitor mai potent financiar, care să ducă mai departe tradiţia alb-vişinie ce durează, iată, de 86 de ani.
Am luat această hotărâre încă din 2007, când am analizat perspectivele de evoluţie ale clubului giuleştean alături de societăţile holdingului Ana şi am constatat că Rapidul trebuie să intre într-o nouă etapă a evoluţiei sale, etapă caracterizată prin performanţă constantă şi durabilă. Pentru aceasta însă este nevoie de investiţii care depăşesc posibilităţile mele din acest moment. De aceea, am căutat să trec clubul în responsabilitatea altor investitori care ar putea asigura echipei prezentul şi viitorul pe care le merită.
Din păcate, anul 2008, cu intenţia de cumpărare exprimată de către domnul Taher, a fost o deziluzie: intenţia lăudabilă din martie s-a transformat foarte repede într-o risipă deşănţată, produsă de către oamenii agreaţi de potenţialul cumpărător, risipă ce a creat clubului nenumărate probleme de care n-am reuşit să scăpăm în întregime nici în prezent.
După acest eşec, după cum bine se ştie, am continuat să caut potenţiali investitori, atât în ţară, cât şi în străinătate. Am decis să încep negocierile cu domnul Lutz Stache, deoarece am constatat că intenţia sa este cât se poate de serioasă. Din modul în care decurg acestea, eu personal nu am niciun motiv să mă îndoiesc de seriozitatea intenţiilor domnului Stache.
Între timp, datoria mea este ca, până la transferul acţiunilor, să asigur bunul mers al clubului, iar jurnaliştii şi cititorii de bună credinţă ştiu că, în ciuda tuturor dificultăţilor cauzate de criză şi de situaţia din 2008, jucătorii rapidişti, precum şi staff-ul clubului, au cele mai puţine probleme de ordin financiar şi de altă natură, lucru care a fost afirmat public, şi nu doar o dată, de către aceştia. Prin urmare, consider că eu mă achit în mod onest de obligaţiile pe care mi le-am asumat şi îmi respect statutul de investitor, fără ingerinţe în strategia de joc sau în alcătuirea echipei, aşa cum se întâmplă prin alte vestiare. În schimb, nu aştept decât performanţă. Performanţă în teren, nu în culise.
În concluzie, intenţia mea de a mă retrage de la clubul Rapid nu are cale de întoarcere. Sufletul meu va rămâne însă pentru totdeauna alături de echipa din Giuleşti, indiferent ce se va întâmpla, fiindcă pentru mine Rapidul nu este o afacere, ci (aţi ghicit!) „farmecul vieţii”.

12 Replies to “Decizia mea de retragere este irevocabilă”

 1. Domnule Copos, facem pariu ca anul viitor, tot pe vremea asta, tot dvs veti fi patron si veti fi in cautarea altui “cumparator”? Aveti curaj sa tinem acest pariu?

 2. D-le Copos,sunt rapidist de pe vremea cand Rapid lua primul campionat cu regretatul V.Stanescu antrenor.Eu va respect pt.tot ce ati facut pentru echipa noastra,si trebuie sa recunosc,ati facut destule(in sensul bun) si cred ca dv-stra,chiar iubiti Rapidul.Va multumesc pt.tot si sper sa vindeti cu adevarat d-lui Stache,care si dv-stra o spuneti,are potential financiar mai mare,si pare hotarat sa investeasca mai mult.Rapidul merita un patron puternic si serios si sper ca dv-stra sa-l fi gasit in persoana d-lui Stache.Va multumesc inca odata si va doresc multa sanatate si sa fiti alaturi de Rapid cel putin sufleteste.Cu stima…un roman simplu, aflat la munca in Spania,care spera ca Rapidul,sa calce pe urmele Realului M.

 3. Sa vedem domnule Copos dar eu cred ca nu aveti cum sa mintiti cand sunteti asa aproape si se apropie Craciunul! La revedere!

 4. Domnule Copos am niste ponturi pentru Rapid!!!
  -Karim Alhassan(Hearts of Oaks) 19 ani fundas
  -Tuah Khamis ( Liberty (GH)) 24 ani mijlocas ofensiv
  -Emmanuel Osei Banahene (Heart of Lions) 21 ani atacant
  -Mahatman Otoo(Accra Hearts of Oak SC) 17 ani atacant SENZATIONAL
  -Godwin Osei Bonsu(Hearts of Oak) 20 ani fundas SENZATIONAL
  -Samuel Odartey Lamptey(Power FC ) 20 ani mijlocas central….el este noul Michael Essien

 5. domnule copos,se apropie fereastra de transferuri din iarna!
  1.cam cat sunteti dispus sa cheltuiti pentru aducerea catorva jucatori?

  ATENTIE!!! SPER SA NU FACETI GRESEALA,DE A ADUCE IAR 7-8 JUCATORI IN IARNA,ECHIPA MERGE FOARTE BINE,AVEM NEVOIE DE VREO 3-4 JUCATORI!
  1.mijlocas central-avem doar pe lazar si pe matic-AICI stam cel mai prost,ne trebuie un mijlocas central gen n’doye sau j.p andrade,dar nu n’doye ca deja are vreo 31 de ani,sa incepem cautarile pentru un mijlocas central,masiv si tanar,asa cum l-am adus pe helder,paote ve-ti mai gasi si un mijlocas central!
  2.atacant-dar atentie!!!avem 2 atacanti super super-e bun leton acela,edgar gauracs,dar atunci sper sa jucam cu 2 varfuri,ar fi pacat sa stea 2 dintre Gauracs,Raduta si Ionita pe banca!

  SA NU VINA BOYA!!!,ne-am bucurat ca a plecat,si acum vine inapoi???
  3.LA FEL DE IMPORTANT CA MIJLOCASUL CENTRAL-mijlocas dreapta,jucam acolo cu Buga(atacant),sau Grigorie,ultimul ar trebui vandut,nu prea poate face fata la rapid!aici ila vem de viitor si pe tene,sa vedem…
  4.mijlocas stanga-in locul lui cesinha-rezerva pt herea
  5.SA RAMANA MARIUS!!!avem nevoie de el in continuare!

  sa plece Joao Paulo Pinto,Ivelja,Cesinha!!!

 6. Nume: Helder Da Silva
  Club : Esporte Clube Bahia (liga a 2 braziliana)
  Post : fundas stanga
  Ieftin bun si tanar…e in genu lui helder…in caz ca citeste cineva acest post…merita….si celelate idei sunt ff bun…va multumesc….

 7. Domnule Copos va rog frumos sa ramaneti la Rapid pentru ca altfel va fi foarte rau pt club in maxim 3 ani o sa scoateti si profit cu juk astia tineri care vor lua campionatu si o sa ii vindeti pe sume f marii asa ca nu parasiti corabia la greu.

 8. Eu nu cred că autorităţile franceze sunt eenţesate de intelectuali fini, poeţi şi alţi artişti. Sunt oameni de acţiune ! Există nişte reguli legate de drepturile omului pe care ei le respectă dar, de cele mai multe ori, au de-a face cu indivizi care eencalcă legea. Fie şi numai prin faptul că se aşează fără permisiune că doar nu s-au dus la primar dom’ primar dăne ji noo voe so punem acilişea dun gheto iar primarul sare imediat cu aprobarea.Poate că este vorba despre o lipsă de experienţă fiindcă au avut contacte numai cu tipi educaţi ? M-aş eendoi, eenaintea ţiganilor rome2ni au fost alţii, de pe alte meleaguri. Şi apoi, cerşetoria este o activitate foarte lucrativă şi acolo unde-s bani tre’ să fie şi un ochi eenchis, nu ?

 9. Nu cred ca autoritatile loalce sunt complice la proliferarea tiganilor in zonele respective. De ce ar fi? Cred ca e vorba de un fel de a fi al lor, al autoritatilor loalce. Daca adopti o atitudine de tipul stam la discutii cu ei ca prin Spania, Franta sau Italia, atunci esti pierdut! Daca au apucat un deget, cu siguranta iti vor lua toata mina! In Germania sau Elvetia am senzatia ca sistemul e diferit si nu sta politia la discutii. Nu am auzit de astfel de tabere de tigani prin Germania. Sigur ca in orasele mai mari cum e Frankfurt-ul ii mai vezi pe strazi, dar nu cred ca se aglutineaza asa ca prin Franta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *