Un om de succes este cel care poate construi o fundatie solida din caramizile pe care altii le-au aruncat in el.
David Brinkley

Arhiva pentru luna Iunie 2013

COMUNICAT DE PRESĂ

15.06.2013| 15 Comentarii
Postat in: Evenimente

În legătură cu informaţiile prezentate de postul România TV în ziua de 15.06.2013 facem următoarele precizări:

Luni, 17.06.2013, vom face plângere penală împotriva postului de televiziune România TV pentru pătrunderea prin înşelăciune pe o proprietate privată şi pentru înregistrarea, fără acordul şi ştiinţa noastră, a unei discuţii care nu era destinată publicului.

Plângerea penală pe care o vom face se referă la următoarele evenimente:

În ziua de 11.06.2013 am fost contactaţi telefonic de o persoană care s-a prezentat ca fiind reprezentantul unui grup de investitori americani, grup interesat de preluarea clubului FC Rapid şi care dorea să ştie dacă avem în continuare intenţia de a ceda proprietatea clubului.

Întrucât astfel de chestiuni nu se discută la telefon, l-am invitat pe domnul respectiv la sediul nostru. În cursul convorbirii care a avut loc i-am confirmat decizia noastră fermă de a renunţa la FC Rapid. Totodată i-am precizat faptul că NU INTRĂM ÎN NICI UN FEL DE NEGOCIERI CU CEI PE CARE SPUNEA CĂ ÎI REPREZINTĂ, DEOARECE SUNTEM ÎN NEGOCIERI AVANSATE CU UN ALT GRUP DE INVESTITORI INTERESAŢI DE PRELUAREA RAPIDULUI, ŞI CONSIDERĂM CĂ AR FI INCORECT SĂ PURTĂM NEGOCIERI PE MAI MULTE CANALE, CU MAI MULTE GRUPURI. Am refuzat, de asemenea, cererea de a le pune la dispoziţie orice documente privind situaţia Rapidului. La insistenţele domnului în cauză am făcut doar câteva comentarii generale asupra valorii activelor clubului, a situaţiei sale financiare şi asupra viitoarei evoluţii a echipei, comentarii făcute la modul absolut general, valabile PENTRU ORICINE AR PRELUA CLUBUL şi nicidecum destinate în mod particular domnului respectiv, ca parte a vreunei negocieri.

Afirmaţiile mele de mai sus există în înregistrarea – ilegală – a discuţiei, iar adevărul lor poate fi verificat.

Ulterior s-a aflat că persoana care se dădea drept reprezentant al investitorilor americani era, de fapt, un om al postului România TV şi că a acesta a înregistrat în mod ilegal discuţia prezentată mai sus şi dată publicităţii, în mod tendenţios şi trunchiat, de România TV.

Considerăm că modul banditesc în care a acţionat România TV, violând o proprietate privată, are legătură cu metodele mafiote şi nicidecum cu libertatea presei.

Suntem convinşi că justiţia va şti să sancţioneze corect această infracţiune, conform legii penale în vigoare.

Gheorghe Copos