Un om de succes este cel care poate construi o fundatie solida din caramizile pe care altii le-au aruncat in el.
David Brinkley

Arhiva pentru luna Noiembrie 2012

Hotelul CROWNE PLAZA – singurul hotel din România premiat în cadrul proiectului „Green Business Index 2012”

22.11.2012| 4 Comentarii
Postat in: Afaceri, Evenimente, Succes

COMUNICAT DE PRESĂ

Hotelul CROWNE PLAZA, parte a lanţului hotelier ANA HOTELS, a participat, pentru prima oară, la Proiectul multianual „Green Business Index”.

Acest proiect este singurul instrument de evaluare a responsabilităţii faţă de mediu a companiilor din România, conform standardelor ISO 14001 şi ISO 14031. Proiectul monitorizează iniţiativele de „economie verde” din sectorul de afaceri românesc, precum şi de asistenţă şi formare pentru îmbunătăţirea performanţei de mediu. El reprezintă un barometru al responsabilităţii faţă de mediu a companiilor din România.

Peste 300 de companii au participat în anul 2012 la „Green Business Index”. Sectoarele de activitate ale companiilor participante au fost diverse: de la energie, transport şi managementul deşeurilor până la industria alimentară, cea auto, construcţii, sectorul financiar-bancar şi cel hotelier.

Pe baza evaluării iniţiativelor şi eforturilor făcute de companiile participante în ceea ce priveşte protecţia mediului, ANA HOTELS – CROWNE PLAZA a ocupat locul III în clasamentul general al companiilor înscrise în „Green Business Index 2012”, ocupând totodată şi alte două meritorii locuri III, la categoriile „Servicii/Comerţ„ şi, respectiv, „Achiziţii Verzi„.

Rezultatul obţinut de Ana Hotels CROWNE PLAZA, care plasează compania noastră într-un grup select de companii precum Danone PDPA, DHL International Romania, Ursus Breweries, United Romanian Breweries Bereprod sau Grup Servicii Petroliere, trebuie apreciat în contextul în care CROWNE PLAZA a fost singurul hotel din România ce a fost premiat în competiţie, având preocupările şi rezultatele sale remarcabile în promovarea „economiei verzi”.

Prin participarea sa cu succes la „Green Business Index 2012” Ana Hotels doreşte să arate că înţelege necesitatea tranziţiei spre busines-ul „verde” şi că este o verigă importantă în dezvoltarea economică durabilă a României şi în asumarea responsabilităţii corporatiste faţă de mediu.

SC ANA HOTELS SA

Scrisorile lui George Copos. Scrisoarea I. Mitul eternei „griji de Rapid”

21.11.2012| 10 Comentarii
Postat in: Evenimente

Stimată doamnă Maria Andrieş,

Parafrazând fraza de început a articolului dumneavoastră recent, aş zice că singura dumneavoastră constantă este grija de Rapid. Apreciez modul corect în care mă citaţi, preluând unele dintre afirmaţiile pe care le-am făcut în timp. Sunt încântat să aflu că vorbele mele vi se întipăresc atât de solid în memorie. Veţi fi constatat, sper, că în ele nu este nici o contradicţie. Spre exemplu, faptul că justiţia a pronunţat, la un moment dat, într-o fază intermediară a actului de justiţie, o hotărâre pe care eu o consider nedreaptă şi nelegală – motiv pentru care această hotărâre va fi atacată la instanţa superioară – nu îmi diminuează respectul pe care l-am afirmat permanent faţă de instituţia fundamentală care este Justiţia.

Înainte de a continua este necesar să vă împărtăşesc o convingere personală, bazată pe experienţa ultimilor ani care, aproape mereu, ne-au situat pe poziţii adverse şi v-au determinat să mă denigraţi în permanenţă. Doamnă Andrieş, cred cu sinceritate că sunteţi o femeie rea. Cred că aveţi apăsarea pe care o au cei ce se vor a fi mereu primii dar nu reuşesc. Cred că îi urâţi pe faţă pe cei care fac lucrurile să se mişte, pe cei care dau oamenilor de lucru, care le asigură salarii, care plătesc impozite (din care se plătesc salarii şi pensii bugetare), care fac posibile până şi distracţiile oamenilor (cum ar fi susţinerea unei echipe de fotbal). Cred că mă urâţi pentru cele 3.500 de locuri de muncă create în timp, din care peste 2.000 există şi în prezent. Cred că mă urâţi pentru zecile de milioane de euro pe care le-am plătit ca impozite la bugetele statului. Cred că mă urâţi pentru că produc valoare adăugată. Cred că, încet – încet, aţi ajuns să mă urâţi fără ca măcar să vă mai amintiţi de ce o faceţi. Cred că ura împotriva mea vi s-a înşurubat în subconştient. Nu mai puteţi privi lucrurile cu detaşare. Viziunea de jurnalist vă este deformată de ura pe care mi-o purtaţi. Nu mai percepeţi realitatea aşa cum e, ci aşa cum v-aţi dori să fie: fără Gheorghe Copos.

Mai departe am de clarificat două aspecte legate de articolul dumneavoastră recent.

Primul se referă la „mitul eternei vânzări a Rapidului”. Tot ce am făcut la Rapid în anii de la preluarea clubului a fost în interesul acestuia. Am construit, am asigurat fonduri, am remediat cât s-a putut starea stadionului „Giuleşti” (numai asta a costat peste 3 milioane euro), am adus jucători, şi multe altele. La un moment dat am ajuns la un nivel al performanţei la care un singur om, fie el chiar şi Gheorghe Copos, nu mai poate face faţă singur – sistemul „investitorului unic” ţine de o fază romantică a fotbalului profesionist. În acel moment am căutat să aduc întăriri, în folosul clubului. Dumneavoastră, ca istoric fidel al Rapidului, care, ca şi Vodă Dabija, aveţi o preocupare majoră faţă de acest club, vă aduceţi aminte cum, în anii 2000, am transformat clubul în societate comercială şi am încercat, în repetate rânduri, să aduc lângă Rapid oameni de faceri cu forţă economică. Nu am reuşit să îi fac să participe la un efort financiar imens, pe termen lung. În final aceştia s-au retras, lăsând clubul cu nişte „găuri financiare negre” pe care nu reuşesc să le astup nici azi, după atâţia ani, şi mi-e frică că nu voi reuşi nici în viitorul apropiat.
Aceasta este realitatea pe care o denumiţi „eterna vânzare a Rapidului”. Mai corect spus este vorba despre „eterna încercare de a întări Rapidul”.
Acum încerc din nou acelaşi lucru. Vremurile sunt grele şi un singur om poate ţine cu greu echipa în „starea de competiţie”. Deci, visul meu nu e să vând Rapidul. Visul meu este ca acesta să fie finanţat într-o formulă care să-i asigure resursele necesare pentru marea performanţă. Asta despre „mitul eternei vânzări a Rapidului”.

Al doilea aspect pe care doresc să îl clarific este legat de ceea ce dumneavoastră numiţi „Dosarul Transferurilor”. Foarte pe scurt, lucrurile stau în felul următor: există nişte suspiciuni care au determinat începerea unei acţiuni în justiţie. Procesul este în curs. Instanţa de fond a considerat că faptele de care suntem acuzaţi nu există. Curtea de Apel a avut altă părere. Mai departe vom trăi şi vom vedea. Justiţia este corectă şi imparţială. Nu jubilaţi, doamnă, pentru că, la mijloc de procedură, s-a pronunţat o hotărâre judecătorească ce nu îmi este favorabilă şi care, speraţi dumneavoastră, va distruge Rapidul. Este prematur !
Necazul este că, în paralel cu cercetarea în faţa instanţelor, mai are loc un proces, cel public, în mass media. Acum se pare că am intrat într-o nouă fază, cea în care se scurg în presă documente aflate în dosarele Justiţiei – unde ar fi trebuit să şi rămână.
Ciudat este că documentele şi informaţiile ce apar în presă sunt doar din categoria celor care ne defavorizează şi care nu reflectă realitatea. Deoarece nu pot să vă suspectez că aţi desfăşura vreo campanie concertată sau ordonată împotriva mea (simţiţi ironia, nu-i aşa ?), am transmis Gazetei Sporturilor câteva documente şi informaţii relevante, care dovedesc faptul că lucrurile nu sunt aşa cum le prezentaţi şi care probează clar că ceea ce afirmaţi despre mine şi Rapid în chestiunea transferurilor NU ESTE REAL. Concluzia documentelor, pe scurt, este următoarea: nici un ban din sumele încasate din transferuri nu a dispărut ci, dimpotrivă, a fost încasat şi înregistrat în contabilitatea clubului Rapid.
M-aş fi aşteptat ca, măcar din deontologie profesională, ziarul dumneavoastră să facă referire la acele documente. Măcar să le criticaţi, dacă nu mai mult. În loc să faceţi aceasta, dumneavoastră şi cotidianul dumneavoastră găsiţi de cuviinţă să publicaţi un eseu acid, în care picuraţi, cu o răutate specifică, insinuări otrăvite şi fără susţinere referitoare la respectul meu faţă de justiţie, la modul cum a fost administrat clubul, la situaţia financiară actuală a jucătorilor sau la ceea ce dumneavoastră numiţi mereu „vânzarea Rapidului”.

Nu mi se pare nici corect, nici în interesul cititorilor dumneavoastră, care, prin nepublicarea informaţiilor pe care vi le-am trimis, sunt privaţi de posibilitatea de a cunoaşte şi un alt punct de vedere decât cel pe care îl susţineţi dumneavoastră. Mi se pare o lipsă de consideraţie atât faţă de public cât şi faţă de unul care, în ultimii 20 de ani, a investit în fotbalul giuleştean (adesea oropsit şi oprimat), peste 30 de milioane de euro. Şi, oare, cu ce m-am ales ?

În prezent nu mai am sume disponibile pentru fotbal. Băncile, cu care lucrez îndeaproape şi care supraveghează sănătatea financiară a Holdingului, îmi interzic categoric acest lucru.

„Zero” – profesionalismul lui Decebal Rădulescu

08.11.2012| 17 Comentarii
Postat in: Evenimente

Raspuns la un articol publicat in Gazeta Sporturilor din 7.11.2012

Auzi, Rădulescu Decebal, tragi cu tunul după vrăbii după ce, în prealabil, încalci o regulă de bază a profesiei pe care o practici, regulă pe care presupun că profesorii tăi ţi-au predat-o în prima lecţie (dacă ai dat pe la cursuri): să scrii DOAR despre informaţii CONFIRMATE şi REALE.
Un minim de bun – simţ jurnalistic te-ar fi obligat ca, după primirea informaţiei despre conversaţia telefonică dintre Gheorghe Becali şi mine, să te informezi corect, contactându-mă şi punându-mi două întrebări: 1. Ai vorbit cu Becali la telefon ? şi 2. Ai afirmat că vei vinde Rapidul cuiva, pe motive etnice ?

N-ai făcut-o. Nu ai verificat informaţia. Ai fi aflat că, într-adevăr, discuţia telefonică a avut loc. Ai fi aflat totodată că am pomenit numele domnului Niculae, dar într-un cu totul alt context: cel elogios la adresa acestuia; îl consider pe domnul Niculae un om de afaceri solid şi onest, căruia aş fi liniştit să îi cedez clubul, ştiind că ar intra pe mâini bune.

Deşi nu m-ai întrebat, îţi transmit totuşi că afirmaţia pe care domnul Becali a   aruncat-o în presă NU A FOST FĂCUTĂ NICIODATĂ DE MINE, informaţia fiind doar o „fumigenă” specifică domnului Becali, un farsor şi un generator de scandaluri din necesitatea sa maladiv – psihiatrică de a fi mereu prezent în mass media. Presupun că domnul BECALI MI-A ATRIBUIT MIE UN PUNCT DE VEDERE CARE ZACE, DE FAPT, ÎN NEURONUL SĂU.

Ai preferat să devii patetic, invocând numele unor adevăraţi zei ai culturii române, trecuţi într-o lume mai bună (în care jurnaliştii incorecţi nu au loc), cu toţii simpatizanţi ai Rapidului. Şi, considerând că nu este destul să storci lacrimi cititorilor, te-ai gândit că nu e rău să profiţi de ocazie şi să mai baţi un fier veşnic fierbinte, adică problema ţiganilor.

Că o faci, e treaba ta, n-ai decât să scrii elogios despre ţigani cât vrei. Şi bine o să faci. (Ca să te ajut, te rog să afli că unul din muzicienii mei preferaţi este Django Reinhardt, un chitarist de jazz ţigan genial, iar Johnny Răducanu, pianistul, îmi era prieten). Să mă acuzi însă pe mine de discriminare pe criterii etnice este o prostie şi un neadevăr.

În primul rând: dacă aş fi avut vreun resentiment faţă de ţigani nu aş fi preluat niciodată Rapidul, cum nu aş fi preluat, în egală măsură, nici Steaua nici Dinamo. Asta în condiţiile în care, în acele vremuri, multe echipe mureau iar eu puteam să ajut orice club din ţară, cu suporteri blonzi sau roşcaţi sau oricum aş fi vrut eu să fie. Am ales însă Rapidul, poate tocmai datorită eterogenităţii etnice a suporterilor săi şi a oamenilor RAPID, care au fost mereu şi sunt şi acum cu totul deosebiţi.

În al doilea rând: nu cred că mă poţi acuza de desconsiderarea suporterilor aparţinând etniei cu pricina – dacă eşti de bună credinţă, desigur, ceea ce nu cred – atâta vreme cât nu cred că există cineva care să fi apreciat Galeria aşa cum am făcut-o eu, timp de aproape 20 de ani.

În al treilea rând: îmi ceri să îţi spun dacă greşeşti când afirmi că notorietatea mea se datorează ţiganilor rapidişti. Îţi răspund: notorietatea mea nu are legătură cu Rapidul sau, cel puţin, nu a fost generată de acesta. Uită-te la tot ceea ce am creat eu din 1990 încoace şi vei constata că notorietatea multor firme „Ana” bat orice alt brand.

În fine, să vorbim despre evoluţie. Unii dintre noi, născuţi în comunism, ne-am adaptat economiei de piaţă şi proceselor democratice. Este, zic eu, o evoluţie. Evoluţia este însă un proces contradictoriu, care implică şi INVOLUŢIA.

Constat că, în paralel cu adaptarea la mecanisme şi proceduri europene, democratice şi profesionalizate, asistăm în mass media românească la procese involutive pe care nu le aşteptam. N-aş fi crezut, nici măcar în comunism, că vechiul dicton latin „Audiatur et altera pars” adică „Să fie ascultată şi cealaltă parte”, poate fi încălcat în secolul XXI, cu atâta seninătate de un jurnalist de notorietate care se doreşte a fi şi un lider de opinie – mincinos, din păcate – care eşti tu.

Ne întoarcem în pre-istoria evoluţiei. Asta ca să vorbim şi despre jigodii – căci fiecare etnie îşi are jigodiile sale, după cum corect afirmi în textul tău.

Să auzim numai de bine,

Gheorghe Copos

Să nu vorbeşti niciodată cu farsorii !

08.11.2012| 10 Comentarii
Postat in: Comunicate de presa, Evenimente, Sport

Unul dintre lucrurile pe care le regret în viaţă este acela că fotbalul m-a obligat uneori să mă conversez cu diverşi scandalagii. Unii sunt simpli scandalagii şi atât. Alţii însă, mult mai periculoşi, sunt cei pentru care scandalul este raţiunea de a exista. Nu pot trăi fără scandal. De fapt, ei NU EXISTĂ fără scandal. Sunt dependenţi de el şi de publicitate. Neputând să producă altceva, produc agitaţie şi rumoare publică.

E patologic de important pentru unii oameni ca ei să fie veşnic pe „prima pagină”. Pentru acest scop nu trebuie evitat nici un efort. Trebuie vorbit la toate posturile de radio şi TV; trebuie găsite toate talk – show – urile deocheate; trebuie plătite interviuri în toate tabloidele. Dacă există un scandal, e bine. Dacă nu, trebuie inventat unul. Orice născocire şi orice deformare a realităţii şi adevărului este acceptabilă în acest sens. Scornirea unei poveşti bolnave este perfect acceptabilă.

Unul din aceşti farsori este Domnul GI. Sunt una din victimele sale recente. Am discutat cu el la telefon de curând (cine m-o fi pus ?). Referitor la viitorul Rapidului am amintit numele domnului Niculae. În context elogios, întrucât pentru mine domnul Niculae este imaginea reuşitei: un om puternic, creativ, productiv; un om al reuşitei, generator de locuri de muncă şi plătitor de sume imense la bugetele statului. Un om de afaceri adevărat, de fier, nu de carton. Cam asta a fost discuţia mea cu domnul GI. Fără nici o referire de natură etnică.

Mai departe au lucrat bolile psihice care zac în Domnul GI. Alături de grandomania afişată permanent şi ostentativ, cu desăvârşit prost gust, Domnul GI este un om apăsat de o invidie maladivă. Este invidios pe toţi cei care au reuşit mai mult decât el, în afaceri sau în alte domenii. Pe cei care reuşesc să aibă fabrici cu care ştiu ce să facă – spre deosebire de el. Pe cei care produc valoare adăugată reală, nu îşi măsoară averea în metru pătrat înmulţit cu preţul terenului. Niculae şi alţii din aceiaşi categorie de „grei” sunt obiectul invidiei Domnului GI. Fabricile lor merg şi afacerile le sunt solide.

Astfel încât Domnul GI şi-a propus să mai pună în scenă încă un scandal public, care să învenineze relaţia mea cu domnul Niculae. Aşa că a aruncat în mass media o afirmaţie PE CARE EU NU AM FĂCUT-O NICIODATĂ. Ceea ce i-a venit în minte şi a afirmat public a fost, mai mult ca sigur, ceea ce EL ÎNSUŞI GÂNDEŞTE. Şi-a transpus propriile imaginaţii în seama mea ! Aşa a apărut povestea cu „ţi”.

Cine e de vină pentru situaţia jenantă de acum ? Eu, desigur. De ce ? Pentru că am fost atât de naiv încât să îl tratez pe Domnul GI ca pe un om sănătos, ca pe un egal, ca pe un coleg de Liga 1 şi de Top 300, şi să discut cu el.

Promit că de acum încolo Domnul GI nu va mai avea ocazia de a pune pe seama mea propriile sale fantezii, în urma unor discuţii directe.
Domnule GI, numărul dumneavoastră de telefon este salvat în telefonul meu. De azi, la numărul dumneavoastră de telefon apare scris „NU RĂSPUNDE. E SATANA”.

Suporterilor Rapidului

08.11.2012| 24 Comentarii
Postat in: Comunicate de presa, Sport

Sunt vremuri grele. E un sezon în care lucrurile nu merg cum ar fi trebuit.

Noi, cei răspunzători de destinele Rapidului, am aplicat o strategie care, din păcate, nu a funcţionat cum am gândit-o noi. Ultimii ani au fost, în general, săraci în performanţe înalte. Nu am luat nici un trofeu iar, în afara calificării într-o cupă europeană, nu avem cu ce ne lăuda.

Vă înţeleg frustrarea şi nemulţumirea. Înţeleg că, obişnuiţi cu performanţe de valoare ale Rapidului timp de atâţia ani, vă vine greu să acceptaţi situaţia de criză din prezent.

Trebuie să acceptaţi însă că nici o criză nu este eternă. Crizele vin şi, dacă sunt gestionate cu înţelepciune, trec, lăsând organismul mai întărit.

Trebuie să credeţi că Rapid face tot ce poate şi tot ce crede că este mai bine pentru a ieşi din criză. Trebuie să credeţi în jucătorii Rapidului, în calitatea şi în valoarea lor. Trebuie să credeţi că sunt capabili de revenire. Mai este peste jumătate din Campionat înaintea noastră. Se poate recupera handicapul pe care îl avem acum.

Trebuie să credeţi că acest moment greu va fi depăşit.

Soluţia de a fi SUPORTERI RAPIDIŞTI nu este contestarea echipei. În afară de suspendarea – din nou – a terenului nu puteţi obţine nimic mai bun.

Soluţia este aceea de a-i susţine pe jucători. Acum este momentul în care au nevoie de sprijin moral din partea voastră.

Vă înţeleg şi vă respect dar nu pot să fiu de acord cu manifestările voastre. Continuând în această manieră ne vom autodistruge !

ANA HOTELS SA – COMPANIA HOTELIERĂ NUMĂRUL 1 ÎN ROMÂNIA

08.11.2012| 6 Comentarii
Postat in: Afaceri, Evenimente, Succes

La 2 noiembrie 2012 a avut loc cea de-a XX-a ediţie a TOPULUI NAŢIONAL AL FIRMELOR PRIVATE din România.

Clasamentele pe domenii de activitate au fost realizate în funcţie de PROFITUL BRUT, de CIFRA DE AFACERI şi de PRODUCTIVITATE, pe baza informaţiilor furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Au intrat în competiţie 621.054 de societăţi comerciale.

Pe baza performanţelor sale economice S.C. ANA HOTELS S.A. s-a plasat pe PRIMUL LOC PE ŢARĂ la categoria „Întreprinderi Mari” din domeniul industriei hoteliere, atât în ceea ce priveşte CIFRA DE AFACERI cât şi în ceea ce priveşte PRODUCTIVITATEA.

Recunoaşterea naţională a acestor performanţe ne onorează dar nu ne surprinde. Dimpotrivă ! Ne aşteptam la ele pentru că eforturile noastre de a ne creşte capacitatea economică au fost foarte mari.

În urmă cu câţiva ani ne-am stabilit câteva obiective clare pe care am reuşit să le finalizăm, printr-un efort financiar de circa 25 de milioane Euro.

Am recondiţionat şi am modernizat în mare măsură hotelurile noastre din Bucureşti, respectiv ATHENEE PALACE HILTON şi CROWNE PLAZA.

Am renovat şi am ridicat la nivel de 4 stele standardele de confort la hotelurile noastre de la Poiana Braşov, respectiv SPORT HOTEL & SPA şi BRADUL. Odată cu renovarea acestor din urmă hoteluri şi cu diversificarea ofertei lor prin intrarea în funcţiune a modernului SPA de la SPORT HOTEL, suntem pregătiţi să intrăm într-o nouă eră a industriei hoteliere ANA, o eră a completei compatibilităţi cu industria hotelieră europeană.

Oaspeţii hotelurilor ANA pot constata cu uşurinţă că, în acest moment, nu mai există diferenţe între serviciile pe care le oferim noi şi ceea ce se oferă în orice hotel de clasă comparabilă din Europa.

Prin Ana Hotels SUNTEM EUROPENI !