Un om de succes este cel care poate construi o fundatie solida din caramizile pe care altii le-au aruncat in el.
David Brinkley

Arhiva pentru luna Octombrie 2012

Fie Voia Voastră !

22.10.2012| 61 Comentarii
Postat in: Evenimente, Sport

Dragi rapidişti „dan din salajan”, „niti_rapid”, „Cirstea Ion”, „Boncescu George Valentin”, „cristian fcrb”, „mic rapidist”, „nefertem”, „vadim”, „RAF”, „Ionut”, „Miky”, „truta cristian”, „Geanina”, „craca_giulesti”, „un umil fan”, „mihai”, şi toţi ceilalţi care aţi cerut înlocuirea antrenorului Ioan Ovidiu Sabău,

FIE VOIA VOASTRĂ !

În urma jocului de vineri conducerea clubului a hotărât despărţirea de domnul Sabău. Am dat curs solicitărilor voastre insistente şi am acceptat înlocuirea antrenorului principal şi a staff-ului său.

Sunt unul din cei care l-au susţinut constant pe Ioan Ovidiu Sabău. Am afirmat în repetate rânduri că îl apreciez ca om şi ca antrenor, după cum l-am apreciat şi ca jucător. Nu mă dezic de cele afirmate. Respectul meu pentru dânsul rămâne.

Există însă o problemă. Cunoştinţele şi abilităţile care trebuie să existe în bagajul unui bun antrenor trebuie să fie foarte variate. De obicei se vorbeşte despre cele tehnice şi tactice. Din experienţa fotbalului mare vă pot spune că cele ce se cer unui bun tehnician sunt mult mai multe. Unul din domeniile despre care nu se prea comentează este cel al TACTULUI. Tactul de a-ţi apropia oamenii, de a „câştiga” Vestiarul, de a-ţi apropia jucătorii şi de a-i aduce, din punct de vedere mental, la „forma maximă” la momentul potrivit. Tactul nu se învaţă, se pare. Ca şi talentul. Este înnăscut. Ori îl ai, ori nu-l ai.

Pe acest teren s-a frânt colaborarea Rapidului cu domnul Sabău. După perioada de pregătire şi după 11 etape de campionat relaţia dintre jucători şi antrenorul principal a continuat să fie una de răceală. Jucătorii, pe de o parte, şi antrenorul cu staff-ul său, pe de altă parte, nu au găsit nicicum calea potrivită de comunicare şi colaborare. Aşa se face că în prezent Rapid este pe nedoritul loc 8 în clasament.

Dincolo de respectul faţă de Sabău, am fost nevoit să accept faptul că ACUM Sabău nu e omul potrivit pentru Rapid. Cum am mai scris, Rapid îşi doreşte gustul victoriei ACUM, nu peste câteva luni sau peste câţiva ani. Obiectivul nostru este în fiecare an câştigarea campionatului. Nu avem răbdare, nici timp. Bună sau rea, aceasta este filozofia Rapidului: Victoria – ACUM ! Se pare că viziunea lui Sabău este pe o altă lungime de undă. El ar fi avut, probabil, nevoie de mai mult timp pentru creşterea şi omogenizarea unei echipe competitive. Din păcate pentru noi toţi, aşa ceva nu este posibil. Am decis deci să ne oprim din colaborarea noastră.

Îi dorim mult succes lui Neluţu Sabău în cariera sa profesională. Am convingerea că va găsi locul potrivit în care stilul său de antrenor să se întâlnească cu o echipă corespunzătoare.

Lui Marian Rada, marele şi eternul Rapidist, îi doresc să ne arate tuturor că este un bun dirijor, capabil să formeze, în timp – record, o orchestră care să nu mai cânte fals. Marian, misiunea ta e clară şi tu o ştii foarte bine: campionatul, cupa, cupele europene ! E greu dar nu imposibil ! Mai sunt jocuri din Tur, plus întreg Returul ! Arată-ne ce poţi ! Ai un lot bun, cu jucători de valoare. Adu-i împreună pe toţi şi dă-le ocazia să – şi dovedească posibilităţile, fiecare pe postul cel mai potrivit ! Redă-le plăcerea de a juca fotbal. Şi nouă, plăcerea de a vedea fotbal de calitate şi de a CÂŞTIGA din nou.

Fani ai Rapidului, e nevoie de voi. Reveniţi lângă Echipă şi lângă Marian Rada!

VREMEA DIALOGULUI

04.10.2012| 29 Comentarii
Postat in: Sport

Vreau să fac câteva comentarii referitoare la ideile din postările voastre.
1.    Despre Sabău
Opiniile prezentate în postările voastre sunt contradictorii.
Unii îi sunt ÎMPOTRIVĂ:
ionut
rapid_first@yahoo.com
de ce sabau????
miky
miky@yahoo.com
Domnul Sabau nu este un antrenor, nu are legatura cu antrenoratul, dansul a fost jucator dar antrenor niciodata.
un umil fan
cofesculiviu@yahoo.com
Rapid nu e Tg. Mures sau Bistrita. Rapid e o echipa cu pretentii, ce campionat sa ma visam noi cu sabau pe banca si improvizatiile lui… Cu deosebit respect va spun ca se greseste cu continuarea lui sabau, cu tot respectul fata de el ca jucator, dar ca antrenor e slab! Rapid e o palarie mult prea mare pentru el!

Alţii CRED ÎN EL:
Toma Adrian

ady_grecu69@yahoo.com
Domnule Copos sunt unul din oamenii care cred in continuitate si care are mare incredere in seriozitatea lui Ioan Ovidiu Sabau.
dan din salajan
enachedg@yahoo.com
Va rog frumos: lasati-l pe Sabau la echipa. Eu cred ca suporterii cu capul pe umeri isi dau seama ca are ceva in cap acest antrenor. Sabau merita sa termine cel putin sezonul.
Alţii sunt CIRCUMSPECŢI:
truta cristian
topescu_cristi23@yahoo.com
Nu sunt contra lui sabau dar nici nu poti sa joci contra stelei cu oros pe banda cu grigore in centrul apararii, efectiv si-a batut joc de noi suporterii cu tactica lui de joc.
craca_giulesti

florin_crihana@yahoo.com
Nu sustin nici un antrenor anume , dar nu pot sa nu remarc cea mai jalnica prestatie a Rapidului din ultimele sezoane. Vinovat este in primul rand Razvan Lucescu pentru jucatorii blazati si liberi de contract pe care ni i-a lasat in Giulesti, apoi Sabau pentru faptul ca a acceptat sa continue cu acestia si nu a reusit sa-i motiveze sau macar sa-i faca sa inteleaga ce reprezinta Rapidul.

GC: Opinia mea este că Ioan Ovidiu Sabău este un antrenor valoros, legat sufleteşte de Rapid, dornic şi capabil de performanţă. Problema lui este legată de omogenizarea lotului şi de impunerea unui alt stil de joc decât cel utilizat în perioadele anterioare. Mai există o problemă cu pregătirea fizică a jucătorilor. Şi una legată de mentalitatea acestora. Decizia conducerii clubului este aceea de a continua cu Sabău.

2.    Despre rasism
truta cristian
topescu_cristi23@yahoo.com
Singurul lucru ce ma deranjeaza la dumneavoastra este ca nu luati atitudine contra stelei pentru benere si pentru scandarile rasiste.

GC: La meciul cu Steaua au avut loc manifestări care fac ruşine sportului. Locul rasismului este în preistorie, nu în secolul XXI. Credeam că o arenă elegantă, cum este National Arena, va crea, prin ea însăşi, o atitudine elegantă a spectatorilor. M-am înşelat. Răutatea, ura, lipsa de educaţie şi violenţa se pare că supravieţuiesc în orice mediu. Mai ales când sunt susţinute, încurajate sau justificate de conducătorii de cluburi. Personal am protestat împotriva celor petrecute în stadion. Cred şi acum că meciul ar fi trebuit să fie gestionat altfel de arbitri şi de ceilalţi oficiali prezenţi la faţa locului. Nu se poate ca un joc – căci până la urmă este vorba despre un joc, nu de altceva – să se transforme într-un prilej de manifestare a urii rasiale. Se întâmplă ceva anormal: manifestarea urii rasiale undeva, în stradă, să zicem, atrage sancţiuni dure, inclusiv de natură penală. Aceleaşi manifestări, petrecute însă într-un stadion – adică într-un mediu cu mult mai multă expunere mediatică, datorită transmisiilor TV – sunt tolerate şi nu atrag nici o consecinţă: de cele mai multe ori oficialii zâmbesc îngăduitor şi consideră că totul este doar o glumă între prieteni, o simplă ironie sau o metaforă. Nu e de loc aşa. De la scandări şi inscripţii – care sunt expresii ale unor idei adânc înrădăcinate, din păcate – până la agresiuni fizice sau crime nu e decât un pas. Acest pas nu trebuie lăsat să se facă.

Constat cu satisfacţie că, în sfârşit, autorităţile, atât cele ale fotbalului cât şi cele specializate ale statului, respectiv Consiliul pentru Combaterea Discriminării, au luat poziţie şi au sancţionat, fiecare în maniera specifică, faptele reprobabile petrecute la stadion. Urmează reacţia UEFA.

3.    Despre fotbalişti
Sunt multe nemulţumiri legate de prestaţia jucătorilor:
Toma Adrian

ady_grecu69@yahoo.com
Din ce vad avem un lot plin de mercenari care sug banii precum capusele….Sper intr-o curatenie in lotul Rapidului !!!
ionut
rapid_first@yahoo.com
de ce a fost adus octavian abrudan???un fotbalist submediocru… de ce rui duarte isi bate joc din nou de acest club si nu se iau masuri cu indepartarea sa de la club??? De ce joaca surdu? sa joace bozovic!!! daca apara asa bine pecanha,el tot nu e sigur de postul de titular???  de ce nu a fost jucat ionita pana acum de ce nu a fost jucat renan pana acum???
craca_giulesti
florin_crihana@yahoo.com
Ati declarat in nenumarate randuri ca salariile mari ale unor jucatori constituie o problema. De ce atunci , nu ati transferat sau promovat jucatori tineri care , treptat , sa le ia locul unor Surdu, Grigorie , Glauber , Duarte , ….? Ati transferat fotbalisti liberi de contract dar cu salarii enorme raportat la ceea ce joaca, si acum trageti ponoasele.
dan din salajan
enachedg@yahoo.com
Plafonati salariile. Cine nu e rapidist sa plece. Mai bine pe locul 10, dar sa vedem ambitia de la meciul cu FC Arges in Giulesti, cand am batut cu 1-0, cand Tene a fost eliminat si a intrat Georgica Vamesu in poarta. Ala e spiritul Rapidului, aia e galeria noastra adevarata, nu mercenarii de azi.
un umil fan
cofesculiviu@yahoo.com
Unde sunt Bozo, Pavlovici, Wallace, Ilijoski, pentru ce i-am luat, sa ne mandrim cu ei pe banca de rezerve?

GC: şi eu am nemulţumiri. Am observat la unii jucători blazare, lipsă de angajament şi de motivaţie. Nu e normal să fie aşa, în condiţiile în care, după cum bine ştiţi, salariile la Rapid sunt printre cele mai mari din campionatul românesc. Poate că tocmai acesta este motivul blazării unora. Când câştigi prea mult ajungi să nu te mai gândeşti la performanţă ci la modul în care să îţi cheltui banii. La fel nu te mai gândeşti la performanţă atunci când ajungi să crezi că eşti de neînlocuit la echipă. Atunci înseamnă că s-a ajuns la un punct de criză şi trebuie luate măsuri. Este ceea ce facem noi acum.

4.    Despre baza materială
Despre stadion:
ionut
rapid_first@yahoo.com
de ce nu face stadionu??? de ce nu se refac condiitiile de antrenament de la pro rapid?

GC: legat de stadion îţi răspunde, foarte corect, „Craca_giulesti”
craca_giulesti
florin_crihana@yahoo.com
Nu va consider vinovat pentru starea deplorabila in care a ajuns stadionul Giulesti , deoarece proprietarul acestuia este direct responsabil.

Despre baza Pro Rapid:
craca_giulesti
florin_crihana@yahoo.com
In alta ordine de idei, cum este posibil la un club cu traditia si faima Rapidului sa se piarda pina si baza de pregatire de la Pro Rapid
GC: informaţiile care au ajuns la tine sunt deformate, cred. Baza de pregătire de la Pro Rapid nu are nici o problemă. Nu te lua după fanteziile lui Decebal Rădulescu de la Gazeta Sporturilor. Baza Pro Rapid este funcţională şi întreţinută. E adevărat că vara aceasta fierbinte şi secetoasă ne-a creat oarecare probleme, dar ele pot fi depăşite.

5.    Despre transferuri
ionut
rapid_first@yahoo.com
de ce nu cumparati si dumneavoastra jucatori tineri de perspectiva?chiar vara asta ati refuzat pe bumba si balauru… de ce nu a-ti dat 10 000 E pe maxim????
GC:
Nu poţi cumpăra toţi jucătorii din lume care sunt transferabili, la un moment dat. Nici nu trebuie. Nu ai nevoie de toţi.
Politica noastră de transferuri este legată de obiectivele pe care ni le fixăm. Întotdeauna, din 1993 încoace, Rapid a avut ca obiectiv câştigarea campionatului şi / sau a Cupei României, ori clasarea pe primele locuri în campionat, cu accedere în cupele europene. Cu astfel de obiective anuale nu ne putem permite să ne transformăm în „şcoală de tineri jucători”. Nu suntem academie de fotbal. Ca atare, politica noastră este aceea de a lucra cu fotbalişti formaţi, maturi, apţi de performanţă acum, nu peste 5 ori 10 ani. Asta este politica noastră de transferuri. Poate alţii văd lucrurile altfel, dar noi aşa gândim ! Acum, cel puţin.

6.    Despre scouteri
ionut
rapid_first@yahoo.com
de ce nu avem scouteri?
craca_giulesti
florin_crihana@yahoo.com
Cat v-ar costa sa colaborati cu doi-trei scouteri care sa va propuna tineri fotbalisti , fara pretentii salariale exagerate , care pot constitui o solutie si pentru echipa dar si o buna oportunitate de afacere pentru dumneavoastra. Zona Africii , spatiul ex- iugoslav sau America de Sud ar putea constitui tot atatea tinte.

GC: Sistemul nostru de lucru în ceea ce priveşte identificarea jucătorilor transferabili la Rapid nu s-a bazat, până în prezent, pe scouteri. Sunt mai multe sisteme de selecţie. Cel cu scouteri este unul din ele. Nu singurul. Noi lucrăm altfel, utilizând sistemul agreat şi controlat de UEFA, cel al agenţilor de jucători. În ceea ce priveşte zonele geografice din care provin jucătorii noştri vă rog să constataţi că avem sau am avut jucători şi din Africa, şi din spaţiul ex – iugoslav, şi din America de Sud.

7.    Despre retrogradare
Unii cred că aşa ceva ar fi de neimaginat:
un umil fan
cofesculiviu@yahoo.com
Vreti sa ne batem la retrogradare anul acesta …….?

Alţii cred că AR FI CAZUL ca Rapid să retrogradeze:
Visiniu-FZR
visiniu4@yahoo.com
Visez la un RAPID fara dvs, dar curat.. in liga a 3-a, a 5-a, RAPID pe care il voi iubi neconditionat.
GC: nu pot să cred că există suporteri ai Rapidului care să şi-l dorească în liga a 3-a sau a 5-a ! Ar fi ceva mai mult chiar decât „capra vecinului”: la „capra vecinului” doresc moartea caprei lui, nu moartea PROPRIEI MELE CAPRE !

8.    Despre speranţă
niti_rapid
niti_rapid@yahoo.com
Se vor intreba: ,,,…..Bine ,bine dar noi pe cine mai reprezentam????….”
ionut
rapid_first@yahoo.com
de ce echipa asta parca moare sub ochii mei??? de ce nu mai vad nicio speranta?
craca_giulesti
florin_crihana@yahoo.com
Sezonul actual este compromis , haideti sa trecem peste el si sa punem bazele pentru cele ce vor urma.

GC: Echipa nu moare. Sezonul actual nu e compromis. Încă îl putem salva. O vom face, sunt convins. Vom fi din nou în cupele europene. Speranţa nu trebuie pierdută. Ne vom reprezenta cu fruntea sus suporterii.

Nu vă pierdeţi încrederea !

Toate cele bune !