Un om de succes este cel care poate construi o fundatie solida din caramizile pe care altii le-au aruncat in el.
David Brinkley

Arhiva pentru luna August 2011

Precizări necesare

24.08.2011| 39 Comentarii
Postat in: Comunicate de presa, Sport

În ultimele zile au apărut unele zvonuri legate de clubul FC Rapid faţă de care este necesar să fac câteva precizări importante.
1. Atmosfera în interiorul echipei şi a staff-ului tehnic este constant foarte bună. Echipa şi antrenorul său, Răzvan Lucescu, sunt în relaţii fireşti cu conducerea clubului. Personal îl apreciez foarte mult pe Răzvan. Ca întotdeauna, este acelaşi profesionist excelent, dedicat muncii sale, pe care o face cu excelenţă. Mi-am dorit mult să îl avem la echipă şi sunt mulţumit de faptul că am reuşit să îl conving să preia Rapidul şi să îl pună pe şinele care duc în Europa. Am trecut deja cu succes de prima gară. Sunt, de asemenea, mulţumit de faptul că nici un conflict interior nu tulbură atmosfera de lucru responsabil din cadrul clubului şi al echipei.
2. În legătură cu relaţiile lui FC Rapid cu CS Rapid privind stadionul „Giuleşti” precizez că lucrurile trebuie privite din perspectiva unor principii de viaţă şi nu dintr-o perspectivă mărunt mercantilă, negustorească. Întotdeauna m-am ghidat după principiul că orice serviciu ori produs trebuie plătit şi orice restanţă de plată – achitată. Pe baza acestui principiu FC Rapid a achitat către CS Rapid suma pe care o consideră reală şi care este cunoscută publicului. În acelaşi timp, există un alt principiu, pe care de asemenea îl respect, potrivit căruia NICI SERVICIILE NEPRESTATE ŞI NICI PRODUSELE NEFURNIZATE NU POT FI PLĂTITE. Ca atare, dacă FC Rapid a achitat suma corectă, legată de folosinţa stadionului „Valentin Stănescu” din Giuleşti, el, FC Rapid, nu acceptă să plătească sume necuvenite, pentru servicii neprestate. Subliniez: e o chestiune de principiu, nu de bani. Nu vorbesc despre un leu sau despre 150.000 euro. Vorbesc despre PRINCIPII şi despre prevederi contractuale. FC Rapid acceptă să plătească ceea ce în mod real trebuie să plătească, mult sau puţin, dar nu va plăti niciodată sume inventate, pentru servicii inexistente.
3. Apreciez oferta făcută de suporterii Rapidului, aceea de a prelua asupra lor o parte a poverii financiare legate de achitarea sumei pretinse în mod dictatorial de CS Rapid şi de cei din spatele lor. Oferta constă în achitarea de către fiecare suporter a unei sume de 120 lei reprezentând costul a 4 bilete a câte 30 lei fiecare pentru următoarele meciuri. E un gest nobil şi o iniţiativă lăudabilă. Tocmai din aceste motive este de neacceptat. Este „peste poate” ca suporterii – mulţi dintre ei rupându-şi de la gură pentru a asista la un meci – să fie puşi în situaţia de a participa la achitarea unor datorii inexistente. Acest fapt ar crea un precedent periculos. Mâine ne-am putea trezi, noi sau alţii, cu obligaţia de a plăti cine ştie ce fantasmagorii, pe baza principiului „cereţi-le orice, Galeria va plăti oricum !”.
4.  Regretăm faptul că, examinând cererea noastră ca Rapid să poată juca pe „Giuleşti” până la pronunţarea unei hotărâri definitive legate de litigiul privind stadionul, instanţa de judecată a pronunţat o hotărâre pe care noi o considerăm ca fiind netemeinică. Ca atare, VOM DECLARA RECURS.

Un amic

03.08.2011| 42 Comentarii
Postat in: Afaceri, Eseuri Cultura, Sport

Am un amic, om de treabă, altminteri. Aş putea spune că avem un hobby  comun, fotbalul.

Este un orator pasionat. În discursuri are însă o problemă: nu percepe întotdeauna nuanţele cuvintelor. Spre exemplu, nu simte diferenţa între „cumpătare” şi „zgârcenie”, nici pe aceea dintre „generozitate” şi „risipă”.

La fel, nu percepe diferenţa între „afacere” şi „tun”.
El declară că nu face afaceri cu mine.
Nici eu nu fac afaceri cu el. Eu fac afaceri, nu altceva !

Şi mai e ceva: ai crede că orice fiinţă din arenele sportive, până şi calul de curse, ştie că nu trebuie să calci în picioare omul căzut la pământ. Doar amicul meu nu ştie asta, sau nu îi pasă. Modul în care profită de situaţia Craiovei lui Adrian Mititelu este o dovadă în acest sens.