Un om de succes este cel care poate construi o fundatie solida din caramizile pe care altii le-au aruncat in el.
David Brinkley

Arhiva pentru luna Mai 2011

Interviu pe teme de fotbal

26.05.2011| 26 Comentarii
Postat in: Sport

In urmă cu puţin timp am raspuns câtorva întrebări pe teme de fotbalvenite din partea mass media. Iată opinile mele:

1.       Ce inseamna calificarea Rapidului in Liga Europa?
O întoarcere la normalitate, după câţiva ani de întreruperi forţate, în care ni s-a blocat accesul la Cupele Europene. Am revenit.

2.       V-ati asigurat bugetul pe sezonul viitor prin aceasta calificare?
Parţial. Mai avem nevoie şi de multe alte surse.

3.       Cand luati ultima rata din transferul lui Sapunaru?
La sfârşitul lunii mai. Acum lui Porto îi va fi mai uşor să facă plata, e în culmea fericirii.

4.       Cine este primul antrenor pe lista D-voastra care ar putea veni din vara la Rapid?
Marian Rada.

5.       Cate transferuri aveti de gand sa faceti in acesta perioada?
Chestiunea nu se pune în termeni de cantitate, ci de calitate. Nu avem nevoie de jucători mulţi, ci de jucători buni şi de caractere adevărate. Dacă putem transfera un singur jucător, dar acela ne va face să câştigăm campionatul, e în ordine.

6.       Ce se va intampla cu jucatorii care-si vor incheia contractele in vara?
Se negociază prelungirea / încetarea contractelor.

7.       Marcos Antonio va pleca de la Rapid?
Categoric NU.

8.       V-ati inteles cu cei de la Braga?
Cei de la Braga cu un ochi râd, pentru că au jucat finala Ligii Europa, şi cu un ochi plâng, pentru că au pierdut-o. După momentul lor de euforie ne vom întâlni în iunie şi vom discuta.

9.       Cati bani vreti sa bagati in transferuri in acesta vara?
În limitele bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat de acţionari.

10.   In hotelul din Poiana Brasov ati investit 11 milioane de euro. In Rapid de ce nu investiti atat? Nu e profitabil?
În Rapid am investit mult mai mult decât în Poiana Braşov. Cu câţi bani am investit în Rapid mai construiam la Poiana Braşov cel puţin încă 5 hoteluri ca „Sport Hotel & Spa”. Pe de altă parte, filozofia noastră este aceea de a fi mereu între primii. Rapidul este între primii 4 din ţară. Trebuie făcut în aşa fel încât şi Ana Hotels Poiana Braşov să se menţină între primii 4 din ţară. Asta necesită investiţii. Le-am făcut.
11.   Se mai „scufunda” planeta?
S-a scufundat deja. Uitaţi-vă în jur: Grecia, Portugalia, Spania, Italia, Irlanda; Africa de Nord; Orientul Apropiat; Fondul Monetar Internaţional; regândirea spaţiului Schengen; Italia care e gata să pună în discuţie apartenenţa sa la U.E.; preţul gazelor; relaţia cu Rusia. Mai e cazul să continui?

12.   Ce obiectiv impuneti in Liga Europa?
Primăvara europeană.

13.   Un portughez pe banca tehnica este solutia ideala pentru Rapid?
Soluţia ideală pentru Rapid este un antrenor eficient, care să aibă prestigiu în faţa jucătorilor şi o relaţie bună cu Conducerea şi cu Galeria, acest adevărat suflet al Rapidului. Nu ne interesează nici naţionalitatea, nici cetăţenia. Român, portughez, ungur, machedon, sârb, italian, nu are importanţă. Să fie pragmatic – asta are importanţă.

14.   Cand ati fost cel mai aproape de a vinde clubul si la cat il evaluati acum?
De două ori am fost aproape de a mă retrage, în 2008 şi în 2009. Valoarea actuală a clubului Rapid european este undeva înspre 19 milioane de Euro.

15.   Ce ziceti de Sapunaru? Cand Rapidul va ajunge la asemenea performante?
Lăsând de o parte Steaua din 1986, Săpunaru este al patrulea român care câştigă o cupă europeană, după Mircea Lucescu şi Răzvan Raţ – cu Şahtior, şi Cristi Chivu – cu Inter. Mi-aş dori să văd şi Rapidul la acest nivel. Mi-aş dori să văd orice echipă românească la acest nivel. Dar, pentru asta, mi-aş dori să văd şi bugete de cluburi româneşti la nivel european. Din improvizaţii nu poţi construi echipe câştigătoare de Cupe. Poţi, cel mult, să fii acolo şi să te baţi pentru a ajunge cât mai sus.

Se lasă întunericul

25.05.2011| 2 Comentarii
Postat in: Evenimente

S-a stins ultimul „Frumos nebun al marilor oraşe”. Marele scriitor Fănuş Neagu, care a fost, în egală măsură, povestitor, memorialist, nuvelist, romancier, dramaturg şi gazetar sportiv, a plecat dintre noi spre o lume mai bună, pentru a se reîntâlni cu unii dintre prietenii şi colegii săi de generaţie, petrecuţi prematur dintre noi, ca şi el.

Un rapidist a lăsat un loc liber în tribună. O mare voce nu va mai răsuna de acum în Corul Vişiniu. Un izvor de glume şi de expresii memorabile a secat pentru eternitate.

Pentru rapidişti s-a lăsat întunericul odată cu dispariţia lui Fănuş Neagu ! Noi, cei în Vişiniu, i-am citit cu nesaţ, ani de-a rândul, cărţile şi articolele. Sunt de antologie câteva titluri şi ziceri ale sale. Una din cărţile sale se intitulează „Rapid nu opreşte în gările mici”. Fănuş Neagu scria, între altele: „Pentru mine, Rapidul e o dimineaţă aurie de toamnă, când în gările din Câmpia Bărăganului şi Dobrogea, unde trenurile opresc o singură clipă, zeci de oameni se aruncă în vagoanele amorţite de somn, ca să intre în Bucureşti pentru două ceasuri, atât cât joacă Rapidul (…) Rapidul e cel mai scurt drum dintre culmea gloriei şi Valea Plângerii. Rapid e curcubeul înălţat peste Calea Griviţei până la Podul Giuleşti”.

Referitor la suporterii rapidişti, care îşi exprimă astăzi regretul pentru dispariţia maestrului, Fănuş Neagu scria: „Unde sunt oare suporterii de altădată ai Rapidului care dormeau pe stadion şi puneau urechea pe gradene să asculte cum creşte iarba călcată de Nicky Dumitriu? Pe mine m-au acuzat unii că m-am vândut Rapidului. Da, le-am spus, m-am vândut Rapidului pe două găleţi de cărbuni şi o mână de traverse”.

Tristeţea ne copleşeşte pe toţi cei care l-am cunoscut, l-am iubit şi l-am stimat. Cultura română şi lumea gazetarilor sportivi sunt în doliu. Rapidul e şi el în doliu. Unul dintre ultimii reprezentanţi marcanţi ai culturii epocii sale s-a dus!

Domnul să îl primească şi să îl aibă aproape, pentru a se bucura etern de spiritul său luminos !

ANA HOTELS a câştigat trofeul INVESTMENT OF THE YEAR

09.05.2011| 23 Comentarii
Postat in: Evenimente

ANA HOTELS a câştigat trofeul INVESTMENT OF THE YEAR în cadrul celei de-a IV-a ediţii a evenimentului Hotel Tourism & Leisure Investment Forum. Acesta este cel mai prestigios eveniment dedicat industriei hoteliere şi de turism din România. Evenimentul a reunit cei mai importanţi top manageri, consultanţi, antreprenori şi specialisti din cadrul celor mai cunoscute branduri şi companii din industria hotelieră şi de turism, locală şi internaţională.

Premiile oferite de Hotel Tourism & Leisure Investment Forum au fost decernate în cadrul Galei Premiilor de Excelenţă ce s-a desfăşurat în ziua de 3 mai 2011 la hotelul JW Marriott Bucharest Grand Hotel. Ele au recompensat cele mai eficiente şi mai inovative proiecte şi concepte, alături de cei mai performanti profesionişti din industria ospitalităţii şi turismului din România.

Premiul INVESTMENT OF THE YEAR reprezintă o recunoaştere a efortului investiţional şi de creaţie al companiei ANA HOTELS, proprietara hotelurilor ATHENEE PALACE HILTON şi CROWNE PLAZA***** din Bucureşti, a hotelurilor SPORT HOTEL & SPA****, BRADUL*** şi POIANA*** din Poiana Brasov şi a hotelurilor EUROPA**** şi ASTORIA*** din Eforie Nord. În anul 2010 compania a început un program vast de reabilitare a unora din hotelurile sale, program finalizat în prima parte a anului 2011. În acest program, care a însemnat investiţii de circa 20 milioane euro, au fost cuprinse hotelurile CROWNE PLAZA, ATHENEE PALACE HILTON şi SPORT HOTEL & SPA.

La Athenee Palace Hilton au fost regândite şi reamenajate zonele publice: noul spatiu „Cafe Athenee”, transformarea fostei Braserii în noul magazin GUCCI, refacerea zonei „Colonade”, reamenjarea restaurantului Roberto’s şi a terasei „Roberto’s on La Strada”.

În hotelul Crowne Plaza au fost refăcute, de asemenea, spaţiile publice: bar-ul „Crown Cafe”; restaurantul „La Veranda”, restaurantul „La Brasserie”, restaurantul „The Vineyard / Fine Dining”, sala de conferinţe “Orhideea”.

Proiectele de modernizare a celor două hoteluri bucureştene ale societăţii au fost realizate de prestigioasa firmă britanică de arhitectură “Seifert Interiors” din Londra.

Lucrările de renovare şi modernizare a fostului hotel SPORT din Poiana Brasov au avut ca scop transformarea acestuia într-un nou concept, SPORT HOTEL & SPA: numărul total de camere a sporit de la 89 la 104; spaţiile publice au fost extinse, în prezent existând: 6 săli de conferinte, dintre care 2 multifuncţionale; un restaurant, recondiţionat în totalitate; barurile LOBBY BAR şi HAVANA LOUNGE. Concepţia noului brand a fost executată de firma austriacă de arhitectură “Geisler & Trimmel GmbH”, specializată în proiectarea hotelurilor montane.  Oferta locaţiei a fost extinsă prin construirea unui SPA de munte, cu o suprafaţă de 1900 mp, care oferă multiple facilităţi şi care a fost realizat pe baza experienţei austriece şi franceze în domeniu.