Un om de succes este cel care poate construi o fundatie solida din caramizile pe care altii le-au aruncat in el.
David Brinkley

Arhiva pentru luna Decembrie 2010

La mulţi ani !

31.12.2010| 2 Comentarii
Postat in: Evenimente

Tuturor românilor şi neromânilor,
Tuturor întreprinzătorilor şi salariaţilor,
Tuturor bugetarilor şi nebugetarilor,
Tuturor celor angajaţi, tuturor celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă şi tuturor celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă mai bun,
Tuturor celor din industrii, tuturor agricultorilor, tuturor transportatorilor, tuturor celor din turism, din telecomunicaţii, din bănci şi din toate celelalte domenii de activitate,
Tuturor patronilor şi tuturor membrilor de sindicat,
Tuturor celor care produc valoare,
Tuturor celor care învaţă şi tuturor celor care deja ştiu,
Tuturor celor care conduc şi tuturor celor care pun în executare,
Tuturor copiilor, tinerilor, adulţilor şi tuturor celor ajunşi la vârsta senioratului,
Tuturor iubitorilor şi neiubitorilor de sport,
Tuturor rapidiştilor, nerapidiştilor şi antirapidiştilor,
Tuturor celor interesaţi şi tuturor celor neinteresaţi de politică,
Tuturor celor cărora în 2010 le-a mers bine şi tuturor celor cărora le-a mers prost,
Tuturor celor care nu şi-au pierdut speranţa,
Tuturor celor care cred în România,

Vă transmit mesajul meu de Anul Nou: să aveţi încredere în voi şi în capacităţile voastre.
Încă mai putem face ca totul să fie bine. Încă nu e prea târziu.
În 2011 să fiţi sănătoşi şi în putere. Să fiţi energici şi hotărâţi. Să fiţi organizaţi şi cumpătaţi.
Să aveţi putere în voi şi voinţă de a face să fie mai bine.
Să nu vă lăsaţi doborâţi de greutăţi.
Să fiţi inventivi şi creativi.
Să fiţi acceptaţi ca europeni adevăraţi, de Mâna Întâi.

Anul care începe mâine să vă aducă mai mult bine şi mai multă fericire decât aveţi acum. Fie ca 2011 să fie anul de început al renaşterii româneşti.

La mulţi ani !

SPORT HOTEL & SPA – o investiţie europeană ANA HOTELS în Poiana Braşov

30.12.2010| 2 Comentarii
Postat in: Afaceri, Comunicate de presa, Evenimente

Poiana Braşov – în germană Schulerau, fondată în 1895, este cea mai renumită staţiune pentru sporturile de iarnă din România. Prima construcţie a fost realizată aici în anul 1904. Din 1906 Poiana Braşov a devenit staţiune turistică de schi. Trei ani mai târziu a avut loc prima competiţie de schi din România. În anul 1951 Poiana Braşov a găzduit Jocurile Internaţionale de Iarnă studenţeşti. Cu acest prilej a fost dat în folosinţă Hotelul Sporturilor, foarte modern, conform standardelor din acea vreme.

Hotelul SPORT a devenit parte a SC ANA HOTELS SA în anul 1996, odată cu hotelurile Poiana şi Bradul. Din acel moment cele trei hoteluri au fost supuse, periodic şi eşalonat, unor lucrări complexe de modernizare. După ce hotelurile Bradul şi Poiana au fost reabilitate în anii 2004 şi, respectiv, 2009, în acest an a fost rândul hotelului SPORT să fie modernizat. Lucrările, începute la 15 martie 2010, au fost finalizate de curând, hotelul deschizându-se oficial la 27 decembrie 2010 sub brandul SPORT HOTEL & SPA.

Investiţia, care se ridică la peste 11 milioane euro, este un proiect de anvergură europeană, Ana Hotels dovedind că înţelege şi aplică avantajele ce decurg din calitatea României de membru al Uniunii Europene. Astfel, proiectul este realizat de o casă de arhitectură din Austria, GEISLER & TRIMMEL, specializată în proiectarea de hoteluri alpine. Realizarea proiectului a implicat numeroase societăţi comerciale din mai multe ţări membre ale U.E. Echipamentele, mobilierul, dotările, finisajele, aparatura diversă sunt, de asemenea, produse în numeroase state din U.E. Ana Hotels a aplicat legile economiei de piaţă şi reglementările U.E, punând în competiţie ofertele societăţilor comerciale din România cu cele primite din alte state membre, decizia privind achiziţiile fiind luată exclusiv pe baza raportului preţ – calitate. Finanţarea a fost realizată prin colaborarea cu Banca Română de Dezvoltare – Groupe Societe Generale.

În urma lucrărilor de reabilitare şi modernizare la care a fost supus, noul SPORT HOTEL & SPA a devenit o locaţie de nivelul secolului XXI, din toate punctele de vedere: arhitectură modernă şi funcţională, mobilier elegant şi confortabil, număr sporit de camere – de la 89 la 104, dotare tehnică de ultimă generaţie, spaţii publice generoase şi funcţionale, săli de conferinţă complet utilate. Unul din punctele de atracţie ale noului activ este un SPA realizat pe baza experienţei austriece şi franceze în domeniu. Acest spa, a cărui realizare a costat circa 3,5 milioane euro, are o suprafaţă de 1900 mp.  Este un spa de munte, conceput într-un stil arhitectural inspirat din “darurile” pământului: lemn şi piatră, respectiv ardezie,onix şi marmură. Modern şi elegant, în acelaşi timp, spa-ul oferă multiple facilităţi: piscină, jacuzzi, saună uscată, hamam, laconium, fântână de gheaţă, fitness, diverse tipuri de masaj – masaj de relaxare, masaj Ayurvedic, masaj cu pietre vulcanice, masaj Sabai, dus-masaj, hidromasaj, dus subacval, programe de estetică corporală şi facială; mezoterapie anti-rid, lifting, anticelulită, fat-disolve, depigmentare. Sport Hotel &SPA completează serviciile Centrului Ana Health SPA de la Hotel Europa, din Eforie Nord.
Prin calitatea lucrărilor, ca şi prin noul concept pe care îl lansează, adică alăturarea facilităţilor de hotel cu cele de spa într-o zonă montană, tradiţional dedicată sporturilor de iarnă, Ana Hotels stabileşte un nou standard de confort şi civilizaţie, cu un potenţial ridicat de atragere a interesului turiştilor şi de promovare a României ca destinaţie turistică.

Inaugurarea lui SPORT HOTEL & SPA se înscrie în ciclul de evenimente care marchează aniversarea a 20 de ani de la fondarea HOLDINGULUI ANA.

ANA HOLDING – Primii 20 de ani de activitate, dezvoltare şi investiţii

03.12.2010| 15 Comentarii
Postat in: Evenimente

Ana Holding, grupul a cărei istorie începe în anul 1990 ca o mică afacere de familie ce oferea produse de panificaţie, cofetărie şi patiserie, împlineşte 20 de ani.

Povestea grupului porneşte cu ANA CO şi ANA PAN, societăţi axate pe calitatea deosebită a produselor şi mereu în acord cu solicitările pieţei. Succesul lor a determinat extinderea şi diversificarea afacerilor ANA, prin înfiinţarea, în 1992, a companiei ANA Electronic, unic distribuitor în România pentru produsele electronice ale concernului sud–coreean Samsung. Succesul acestei afaceri a adus în 1995 premiul „Golden Distributor Samsung” pentru cel mai performant dealer Samsung.

Dezvoltarea grupului a reprezentat dintotdeauna o prioritate, în 1996 Holdingul ANA devenind acţionarul majoritar al uzinei ANA IMEP din Piteşti, unul dintre primii patru producători de micromotoare electrice din Europa. În acelaşi an se fondează ANA Hotels, grup care, în prezent, include hotelurile Athenee Palace Hilton (5*) şi Crowne Plaza (5*) din Bucureşti, Europa (4*) şi Astoria (3*) din Eforie Nord, precum şi Sport (4*), Bradul (3*) şi Poiana (2*) din Poiana Braşov. Din anul 2000 Holdingul îşi extinde operaţiunile în domeniul transportului pe cablu, prin ANA Teleferic.

Holdingul şi-a extins şi diversificat continuu activitatea, fiind implicat în prezent, pe lângă industria alimentară, industria hotelieră şi industria electrotehnică, în: transporturi rutiere interne şi internaţionale; mentenanţă în domeniul industrial; Spa-uri la Eforie Nord şi Poiana Braşov; yachting, servicii portuare şi sporturi nautice; construcţii şi investiţii imobiliare.

Din anul 1993 Holdingul Ana este finanţatorul clubului de fotbal Rapid Bucureşti cu care a câştigat, până în prezent, 2 titluri de campioană naţională, 4 Cupe ale României, 4 Super–Cupe ale României, dar şi evoluţii spectaculoase în cupele europene.

În aceşti 20 de ani Holdingul şi-a manifestat constant vocaţia de investitor prin modernizarea instalaţiei de transport pe cablu de la Poiana Braşov, retehnologizarea uzinei ANA IMEP şi inaugurarea unei fabrici de produse de panificaţie, patiserie şi cofetărie Ana Pan (2005); inaugurarea unei clădiri de birouri de clasă A (2007) şi a unui bloc de apartamente de lux în centrul rezidenţial al Capitalei (2009); renovarea şi modernizarea hotelurilor Athenee Palace Hilton, Crowne Plaza din Bucureşti precum şi a hotelurilor Sport şi Bradul din Poiana Braşov; lansarea proiectului Ana Tower (2010).

În prezent Holdingul ANA are peste 1500 de angajaţi şi o cifră de afaceri anuală de peste 100 milioane de euro, din care o bună parte o reprezintă exporturile.

Ana Holding multumeste cu acest prilej tuturor celor cu care a colaborat în această perioadă, clienti şi parteneri. Totodată Ana Holding îşi exprimă mulţumirile şi aprecierea faţă de toţi cei care, în aceşti 20 de ani, au lucrat sau lucrează în companiile ANA.

La mulţi ani tuturor !