Un om de succes este cel care poate construi o fundatie solida din caramizile pe care altii le-au aruncat in el.
David Brinkley

Arhiva pentru luna Noiembrie 2010

Puncte de vedere armonizate la SC ANA IMEP SA Piteşti

15.11.2010| 10 Comentarii
Postat in: Afaceri, Comunicate de presa

În cursul lunii noiembrie la SC ANA IMEP SA Piteşti au avut loc negocieri între patronat şi sindicate în vederea încheierii unui nou contract colectiv de muncă, conform procedurii legale. Cele două părţi s-au prezentat la negocieri cu puncte de vedere specifice: un set maximal de revendicări – din partea sindicatelor, şi calcule detaliate privind posibilităţile financiare ale societăţii – din partea Administraţiei. Părţile şi-au prezentat şi şi-au susţinut poziţiile care, la începutul negocierilor, au diferit substanţial. Pe parcursul negocierilor sindicatele au făcut apel la mijloacele de luptă prevăzute de lege.

În urma discuţiilor poziţiile s-au armonizat. S-a ajuns la o soluţie care dă satisfacţie membrilor de sindicat, veniturile lor crescând cu peste 8 %, procent ce depăşeşte rata inflaţiei; salariul mediu va fi astfel de circa 1.800 lei lunar. În acelaşi timp, această creştere se încadrează în posibilităţile de care dispune societatea, în actualele condiţii economice, care nu sunt foarte favorabile. Prin soluţia de creştere a salariilor la care s-a ajuns greva declanşată de sindicate a încetat.

Totodată Administraţia a anunţat că a obţinut fonduri europene pentru aplicarea unui program de modernizare a producţiei, respectiv pentru punerea în funcţiune a unei noi linii de montaj pentru motoare auto. Investiţia, a cărei  valoare se va ridica la peste 3 milioane Euro, va demara în acest an şi va determina creşterea productivităţii muncii. Această creştere este singura soluţie pe care o are la dispoziţie societatea pentru a putea rezista, pe piaţa europeană şi pe pieţele din Asia, în faţa presiunii produselor fabricate în China.

Menţionăm că ANA IMEP este una dintre puţinele societăţi comerciale – dacă nu chiar singura – care, în aceste condiţii dificile din punct de vedere economic, acordă majorări de salarii de peste 8 %, menţine tichetele de masă şi acordă, în continuare, prime de Crăciun şi de Paşti.

Pe această cale Administraţia doreşte să îşi exprime satisfacţia faţă de realismul de care, în final, au dat dovadă angajaţii din ANA IMEP, oameni faţă de care Administraţia are toată consideraţia şi pe care îi preţuieşte pentru profesionalismul lor.

In Memoriam Adrian Păunescu

05.11.2010| 6 Comentarii
Postat in: Evenimente

Mesaj postat pe site-ul oficial al clubului FC Rapid Bucuresti


A plecat dintre noi autorul celui mai frumos imn al fotbalului românesc, marele poet Adrian Păunescu. În această dimineaţă, în jurul orei 07:15, inima genialului poet Adrian Păunescu a încetat să mai bată. Decesul a survenit la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde Adrian Păunescu fusese internat în urmă cu câteva zile.

Plecarea dintre noi a marelui om de cultură a lăsat în urmă regrete nenumărate şi amintiri memorabile. Pentru întreaga suflare rapidistă, acestea sunt legate de lansarea, în 1980, a imnului care avea să devină, peste ani, cea mai frumoasă şi tulburătoare melodie din fotbalul românesc, imnul oficial al Rapidului!

Povestea acelui cântec de … poveste s-a derulat acum mai bine de trei decenii. Aflată de doi ani în eşalonul secund, formaţia feroviară a primit, după începerea campionatului 1979-1980, o mână de ajutor neaşteptată. Om cu mare influenţă la acea vreme, Adrian Păunescu (mare susţinător al Universităţii Craiova) s-a implicat serios în viaţa Rapidului, decis să ajute la revenirea giuleştenilor pe prima scenă. Prin relaţiile sale, a reuşit să aducă în Grant câţiva jucători de mare valoare (Mateescu, Ion Ion, Ştefan Popa, Şumulanschi şi Grosu) şi, ca antrenor, pe fostul internaţional rapidist Culae Lupescu. Rapid s-a implicat în lupta pentru promovare, pe care a dus-o, până spre final, în compania Progresului, echipă care a şi promovat în cele din urmă. Meciul retur dintre cele două formaţii de tradiţie ale fotbalului românesc s-a disputat cu patru etape înaintea finişului, pe 8 iunie 1980, pe un stadion „23 August” luat cu asalt de o mare de oameni. Reţineţi, au fost 55.000 de spectatori, marea majoritate susţinători ai Rapidului, la un meci de Divizia B! Cu acea ocazie, Victor Socaciu a fost prezent în galeria „alb-vişinie”, plasată la tribuna a II-a, şi a cântat pentru prima dată în public imnul Rapidului, ale cărui versuri îi aparţineau chiar lui Adrian Păunescu. Pe lângă un asemenea moment istoric, nici nu mai are importanţă faptul că Progresul a câştigat cu 3-1 un meci cu destule dedesubturi la acea vreme şi apoi a câştigat seria a II-a a Diviziei B, revenind în „A”.

Mai puţină lume ştie însă că Păunescu a mai lăsat atunci în urmă o odă închinată Rapidului acelor timpuri, echipă săracă şi prigonită de oficialităţi. Citiţi şi poate înţelegeţi, măcar un pic, ceea ce însemna „Realul din Giuleşti” într-o perioadă dominată despotic de cele două mari forţe comuniste, Steaua şi Dinamo.

DE CE ŢIN CU RAPID

Rapid nu-i echipă de fotbal,
Rapid este noapte şi zi,
Rapid e o stare de spirit,
Rapid e un mod de a fi.

Rapid e refuzul stagnării,
Rapid nu-i căruţă de blegi,
Rapid este neconformismul,
Rapid e că poţi să alegi.

Rapid e istorie simplă,
Rapid este dreptul la NU,
Rapid e puterea mulţimii,
Rapid este eu, el şi tu.

Rapid nu-i iubire comodă,
Rapid e un club de săraci,
Rapid e o stea populară,
Rapid nu-ţi dă dreptul să taci.

Rapid este geniul ieftin
Şi pacea modestului blid.
De aceea, şi astăzi, şi mâine,
Eu ţin cu cei mulţi: Hai Rapid!

Maestre Adrian Păunescu, salută-i din partea noastră, te rugăm, pe Moţul Pittiş, pe Colea Răutu, pe Nicu Constantin şi pe toţi ceilalţi şi asigură-i că nu i-am uitat şi nu-i vom uita niciodată! Suntem convinşi că toţi, împreună, veţi suferi în continuare alături de „cei mulţi”, cărora le-aţi lăsat, în schimb, atâtea amintiri de neşters …

Grija de Rapid

05.11.2010| 12 Comentarii
Postat in: Sport

Observ că, în ultima vreme, cam prea multă lume plânge de grija Rapidului. Atacându-l grosolan şi nedrept sau apucându-se să dea sfaturi care mai de care mai competente. Aşa cum eu, personal, am adresat rugămintea ca fiecare să-şi vadă de treaba şi de clubul lor, aici incluzându-ne şi pe noi, tot aşa vreau să recomand, acum, celor din afară, care n-au nicio legătură directă cu noi, ori să vină alături şi să punem umărul la ridicarea Rapidului, ori să se abţină de la a mai da verdicte şi sugestii.

Tocmai de aceea, anunţ public faptul că sunt alături, sută la sută, de preşedintele Dinu Gheorghe şi de antrenorul Marius Şumudică, doi oameni care suferă pentru Rapid şi care şi-au propus, anul acesta, un obiectiv îndrăzneţ. Ei trebuie lăsaţi să-şi ducă munca la bun sfârşit, iar eu, unul, am încredere în posibilitatea ca ei doi să reuşească. Unii n-au văzut cu ochi buni scuzele adresate de mine, personal, clubului Dinamo, dar intenţia mea a fost tocmai aceea de a-mi proteja colaboratorii şi de a invita la abordarea unui ton decent între conducătorii din fotbal. Unele reacţii publice, apărute după meciul nostru cu Pandurii Tg. Jiu, au fost, în primul rând, jignitoare la adresa clubului Rapid.

Spre deosebire de mulţi, am recunoscut faptul că ambele echipe au fost defavorizate de arbitraj. Dovadă, faptul că am fi fost de acord chiar şi cu rejucarea meciului. De aici însă, şi până la a declanşa acest război mediatic împotriva clubului nostru e cale lungă, scurtată însă ruşinos.

Sper ca subiectul respectiv să se închidă aici, iar mesajul să fie corect recepţionat de către toată lumea, inclusiv de către cei care îl atacă, dur şi nemeritat, pe preşedintele Dinu Gheorghe.

Rapid – Pandurii. Despre fair play

02.11.2010| 27 Comentarii
Postat in: Sport

COMUNICAT DE PRESĂ

Spre regretul tuturor celor prezenţi luni seară la întâlnirea dintre FC Rapid Bucureşti şi C.S. Pandurii Târgu Jiu, jocul a fost viciat de grave erori de arbitraj, care au dezavantajat ambele echipe.
Având în vedere această situaţie neplăcută, consider că noi, cei implicaţi direct în viaţa de zi cu zi a fotbalului şi de soarta sa în viitor, nu putem lăsa ca lucrurile să continue să se degradeze în continuare.
În acest sens vă fac cunoscut că, în calitatea mea de acţionar majoritar al Rapidului, l-am contactat pe domnul Marin Condescu, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Pandurii Târgu Jiu, şi mi-am exprimat regretul pentru faptul că întâlnirea dintre echipele noastre s-a transformat, din ceea ce trebuia să fie, adică un frumos spectacol sportiv, într-o altfel de repzentaţie, pe care mă abţin să o calific, şi care a fost oferită de alte persoane decât fotbaliştii celor două echipe. Având în vedere cele întâmplate pe teren, am propus, iar domnul Condescu a acceptat, să trimitem, împreună, adrese oficiale către Federaţia Română de Fotbal şi, respectiv, Liga Profesionistă de Fotbal, prin care să solicităm, de comun acord, rejucarea meciului FC Rapid – Pandurii Târgu Jiu.
Suntem conştienţi de faptul că, prin demersul nostru, am putea crea un precedent în fotbalul românesc, dar credem în principiul care se numeşte „fair play” şi în faptul că acesta trebuie, poate, să primeze în faţa literei stricte a reglementărilor în vigoare.

De asemenea, îmi exprim pe această cale ferma convingere că noi, cei implicaţi în fotbal, avem misiunea de a ne ocupa exclusiv de propriile noastre cluburi. Nu avem nicio competenţă de a judeca ce se petrece la alte echipe, nici de a formula judecăţi de valoare în acest sens. Ca atare, în numele clubului Rapid, transmit scuze clubului Dinamo pentru afirmaţiile care au fost făcute de un oficial al Rapidului. Personal am solicitat celui în cauză ca, pe viitor, să se abţină de la a mai face aprecieri referitoare la alte cluburi.

Sper, în acelaşi timp, ca acest tip de comportament să devină comun pentru cât mai mulţi dintre oamenii de fotbal din România.