Un om de succes este cel care poate construi o fundatie solida din caramizile pe care altii le-au aruncat in el.
David Brinkley

Arhiva pentru luna Martie 2010

„Farmecul vieţii”: farmecul e al suporterilor, viaţa, a managementului

29.03.2010| 29 Comentarii
Postat in: Media, Sport

Dintotdeauna am împărtăşit sintagma conform căreia, în fotbal, o echipă nu poate exista fără suporteri. La urma urmei, jocul echipei nu are alt scop decât să-i încânte, să-i atragă pe suporterii care, la rândul lor, pot da un impuls decisiv jucătorilor.
Pornind de la această convingere, am acceptat în consecinţă ideea că şi suporterii pot avea, până la un punct, un cuvânt de spus în bunul mers al unui club de fotbal. Aşa am şi procedat în ultima vreme la Rapid: pe larg

Precizările FC Rapid privind transferurile fotbaliştilor Varga şi Bălan

10.03.2010| 74 Comentarii
Postat in: Comunicate de presa, Media, Sport

S.C. FC Rapid S.A. a transmis astăzi jurnaliştilor din mass-media sportivă precizările sale cu privire la transferul jucătorilor Varga şi Bălan. Redau textul integral al acestei declaraţii publice:

Referitor la situaţia transferurilor fotbaliştilor Dacian Varga şi Tiberiu Bălan, SC FC Rapid SA face publice următoarele precizări, care au fost aduse şi la cunoştinţa celor în drept să reglementeze cazul: pe larg

„Grădiniţa” e salvarea noastră!

08.03.2010| 14 Comentarii
Postat in: Afaceri, Evenimente, Succes

„Grădiniţa” e salvarea noastră!
Nu, nu este vorba de „grădiniţa” Rapidului, aşa cum v-aţi fi aşteptat după citirea titlului acestei postări. De data asta, aş vrea să mă refer la o „grădiniţă” mult mai mare, cea a României.
Am fost invitat recent să particip la un eveniment organizat de către o asociaţie studenţească în folosul tinerilor cu vocaţie antreprenorială. pe larg

Apariţii media, martie 2010

02.03.2010| 5 Comentarii
Postat in: Media

Gîndul, 30 martie: Vizită-fulger la Bucureşti a şefului FMI

Dominique Strauss-Kahn se va întâlni timp de 25 de minute şi cu studenţii de la Academia de Studii Economice Bucureşti. Chiar dacă şeful FMI stă la Bucureşti o singură noapte, unul dintre beneficiari va fi omul de afaceri George Copos, finanţatorul clubului FC Rapid, la al cărui hotel, Athenee Palace Hilton, se va caza. (citeşte articolul în întregime)

Cancan, 27 martie: La multi ani! Gheorghe Copos

Om de afaceri roman, senator in legislatura 2004 – 2008. Copos are o avere estimata de Forbes Romania la 200 de milioane euro in 2009, este proprietarul, printre altele, al unui lant de cofetarii si detine clubul de fotbal Rapid Bucuresti, precum si cateva hoteluri in Bucuresti, Poiana Brasov si Eforie Nord. (citeşte articolul în original)

Ziarul financiar, 18 martie:Ce hoteluri se promoveaza in retelele sociale Facebook si Twitter?

Hotelurile din Bucuresti, printre care si cele mai de lux unitati Intercontinental, Howard Johnson, Crowne Plaza, Grand Hotel Continental si Carol Parc au intrat in retelele de socializare Facebook sau Twitter pentru a se promova. (citeşte articolul în întregime)

Ziarul financiar, 16 martie: Copos asteapta vanzari de 5,5 mil. euro la cofetariile Ana Pan, afaceri sub nivelul din 2005

Lantul de cofetarii Ana Pan, controlat de omul de afaceri George Copos (foto), si-a bugetat in acest an o cifra de afaceri de 5,5 mil. euro, nivel similar cu cel din 2009, dupa ce anul trecut businessul din acest domeniu s-a redus cu 15% in euro, rezultatul final fiind putin sub cel din 2005. (citeşte articolul în întregime)

Financiarul, 3 martie: Good to Go – scoala de antreprenoriat nationala

Proiectul principal, constand intr-o saptamana de seminarii si workshopuri, se va desfasura intre 22-27 martie in Bucuresti, fiind precedat de o serie de conferinte in Timisoara, Cluj si Iasi (9-10 martie). Printre invitatii care au confirmat deja prezenta se numara  George Copos – fondator Ana Holding,  Philip Judge – presedinte Younique Wealth, Iain Duncan – Top Management Coach, Peter Oostven – fondator Drosa, Dan Stefan, fondator Autonom Rent-A-Car, si Mihaela Nicola, fondator The Group Romania. Evenimentul se va desfasura la Hotel Royal Bucuresti. (citeşte articolul în întregime)

Bloombiz.ro, 2 martie:Lectia lui Copos: Nu va “indragostiti” de companiile pe care le creati

“Am invatat ca trebuie sa fim mai echilibrati si ca nu trebuie ‘sa ne indragostim’ de companiile pe care le-am creat si le-am crescut, ci trebuie sa ne concentram pe un core business”, a declarat George Copos, proprietarul Ana Holding, intr-un interviu acordat Bloombiz. Omul de afaceri mai spune ca 2010 nu va fi un an bun pentru piata imobiliara si ca terenurile cumparate si cu 4 000 de euro/mp, inainte de criza, valoreaza acum 600 de euro mp. (citeşte articolul în întregime)

Business Magazin, 1 martie: Unde au disparut banii bancilor?

Omul de afaceri George Copos nu crede ca bancile vor relua refinantarile, desi lucrul acesta ar fi neaparat necesar. “Finantarile reprezinta oxigenul mediului de afaceri, iar Banca Nationala, dupa cum vedeti, se straduieste sa revigoreze acest mecanism”, spune Copos. Din pacate, apreciaza el, inertia sistemului financiar va determina mentinerea situatiei actuale in materie de credite in cel mai bun caz inca sase luni de acum inainte. (citeşte articolul în întregime)

Acelaşi subiect în Ziarul financiar.