Un om de succes este cel care poate construi o fundatie solida din caramizile pe care altii le-au aruncat in el.
David Brinkley

Arhiva pentru luna Februarie 2010

Bufonii carnavalului fotbalistic

25.02.2010| 41 Comentarii
Postat in: Media, Sport

Vorbeam acum câteva zile despre carnavalul de prost-gust din fotbalul nostru, unde toate se rezolvă în binecunoscutul stil dâmboviţean. Vorbeam cu îngrijorare despre derapaje morale care pot afecta iremediabil fotbalul românesc, scoţându-l pentru totdeauna în afara Europei.
Care credeţi că a fost reacţia? S-au luat măsuri pentru îmbunătăţirea arbitrajului? Nu, n-aţi ghicit. S-a iniţiat vreo campanie pentru însănătoşirea fotbalului? Nici vorbă, pentru unii cel mai bine este ca lucrurile să rămână aşa cum sunt în prezent. Singura măsură, pe care o salut, a fost decizia CCA de suspendare a arbitrilor care au comis erori. Din păcate, cu o floare nu se face primăvară.
În schimb, fiind vorba de carnaval, ce credeţi că s-a întâmplat? pe larg

Regret

24.02.2010| 8 Comentarii
Postat in: Media, Sport

Regret faptul că, într-un moment de supărare, am rostit vorbe grele la adresa cui nu era cazul, adică la adresa preşedintelui FRF, dl. Mircea Sandu. Îmi pare rău pentru acele afirmaţii făcute sub imperiul dezamăgirii provocate de nedreptăţile frecvente care de mulţi ani de zile viciază rezultatele Rapidului.
Ar fi trebuit să apreciez cu dreptate şi cu obiectivitate rolul pe care şi l-a asumat Mircea Sandu în fotbalul românesc. Ar fi trebuit să ţin cont de asemenea şi de prestigiul internaţional de care se bucură ca preşedinte al federaţiei noastre. Ar fi trebuit, poate, să mă gândesc cum ar fi procedat oricine altcineva dacă s-ar fi aflat pe scaunul fierbinte de şef al acestui for fotbalistic.
Chiar dacă unii sau alţii au luat (şi probabil vor mai lua) multe decizii injuste la adresa Rapidului, n-aveam dreptul să reproşez aceste abuzuri tocmai celui care se străduieşte să le elimine din viaţa sportivă românească.
Nu uit că, în tinereţe, ca suporter al Sportului Studenţesc, am fost un fan fervent al fotbalistului Mircea Sandu. Îmi doresc să-i rămân în continuare alături şi în calitatea lui de preşedinte al FRF, mai ales în aceste momente.

D-ale carnavalului fotbalistic

22.02.2010| 21 Comentarii
Postat in: Media, Sport

Returul campionatului a început într-o atmosferă de carnaval. Nu un carnaval minunat, cum e cel din Brazilia, ci unul de-al nostru, dâmboviţean, aşa cum genial l-a zugrăvit Caragiale.
Adică nimic nu e cum pare şi, mai ales, nimic nu e cum ar trebui să fie. pe larg

Rapid va (re)juca la vară o finală de cupă europeană

17.02.2010| 33 Comentarii
Postat in: Media, Sport

Astăzi, cu ocazia conferinţei de presă în care am anunţat semnarea contractului de sponsorizare cu UNIBET, am sesizat un lucru interesant, care face dovada faptului că viaţa le orânduieşte pe toate, într-un fel sau altul:
După cum ştiu toţi suporterii Rapidului, noi am fost prima echipă din România care ne-am calificat într-o finală de cupă europeană, acum 70 de ani, în 1940. pe larg

Investiţie sau profit? Profit sau pierdere?

04.02.2010| 50 Comentarii
Postat in: Media, Sport

Cotidianul „Pro Sport” face astăzi o „analiză” în stilul său caracteristic a marilor transferuri pe care le-a reuşit fotbalul românesc în ultimul deceniu. Concluzia? Copos a investit doar 3,4 milioane de euro şi, în schimb, a băgat în buzunare 12,4 milioane!
Naivitatea unor asemenea calcule îmi aminteşte de grădiniţă (nu de „grădiniţa” Rapidului, ci de cea în care şi-a făcut studiile financiare distinsul autor). Dar să analizăm mai în detaliu aceste afirmaţii de mare subtilitate economică: pe larg

Apariţii media, februarie 2010

02.02.2010| 3 Comentarii
Postat in: Media

Ziarul financiar, 27 februarie: George Copos: Nu cred in zicala “toate lucrurile la timpul lor”

“Întotdeauna am considerat timpul ca pe o limita ce trebuie învinsa. De aceea obiectivele mele nu au avut ca termen ‘timpul potrivit’, ci notiunea de ‘cat mai repede’. Daca se poate, chiar ‘acum'”. Copos nu crede nici in zicala “toate lucrurile la timpul lor” in ceea ce priveste afacerile si spune ca “întreprinzatorul care se ghideaza dupa acest proverb nu va avea niciodata succes. Un om care doreste succesul forteaza limitele, inclusiv pe cele temporale”.  (citeşte articolul în întregime)

Ziarul financiar, 24 februarie: George Copos: M-am intors in 2003, iar activele mele sunt la jumatate

George Copos, proprietarul a sapte hoteluri cu 1.000 de camere in tara, spune ca desi nu a facut o evaluare oficiala a activelor pe care le detine, crede ca toate s-au depreciat anul trecut, ajungand la jumatate din valoarea pe care o aveau in 2008.
“Ne-am intors in anul 2003 in ceea ce priveste rezultatele unor businessuri pe care le controlez”, a declarat George Copos, care a obtinut anul trecut din business-ul hotelier incasari de 26 milioane de euro (110 mil. lei), in scadere cu 26% in lei fata de anul anterior. (citeşte articolul în întregime)

Ziarul financiar, 24 februarie: George Copos se teme de o criza in W. „Revenirea economica va mai dura trei ani”

“Cred ca vom avea anul acesta o crestere economica de sub 1%, iar anul viitor vom ajunge la un plus 3%. In ceea ce priveste numarul de someri, sunt de parere ca acesta va ajunge la un milion de persoane pana la sfarsitul anului”, a declarat fara a sta pe ganduri George Copos, cu afaceri in domeniul hotelier, imobiliar, panificatie si industrie. (citeşte articolul în întregime)

Ziarul financiar, 22 februarie: Cum se poate promova Romania ca destinatie de schi, cand autoritatile din turism nu stiu cati kilometri de partii sunt in statiunile montane

“Problema aceasta a lungimii partiilor nu este un impediment in promovarea schiului din Romania. Important este ca publicul din strainatate sa stie ca poate beneficia de servicii competitive cu cele din alte locatii europene”, a spus George Copos, proprietarul grupului Ana Holding. (citeşte articolul în întregime)

Mediafax, 19 februarie:Copos deschide în Poiana Braşov un boutique-hotel de patru stele

George Copos va deschide la Poiana Braşov, în decembrie, un hotel de 100 de camere, clasificat la patru stele, în urma unei investiţii estimate la circa zece milioane de euro.
“Va fi primul boutique-hotel adevărat din România. Lucrăm de patru ani la acest hotel, cu arhitecţi austrieci. Hotelul va avea spa şi piscină exterioară”, a declarat Copos pentru MEDIAFAX. (citeşte articolul în întregime)

Informaţia a fost preluată în Capital, Ziarul financiar, Financiarul, Money.ro, Libertatea, Adevărul, Cotidianul.

Săptămâna financiară, 19 februarie: „Afacerea Telegondola“ ia apă la munte şi pe litoral

Totuşi există şi o companie care face profit din exploatarea instalaţii­lor de tip telegondolă: Ana Teleferic, deţinută de omul de afaceri George Copos. Potrivit lui Vasile Richea, care asigură service-ul pentru aceas­tă instalaţie, telegondola Postăvarul este singura care merge la limita pro­fitabilităţii, graţie numărului foar­te mare de turişti care vin la Poia­na Braşov. (citeşte articolul în întregime)

Gândul, 19 februarie:Previziunile patronilor: creştere economică de 0,5-1% şi inflaţia de 4%

Analizând răspunsurile date de patroni la cele 12 întrebări ale sondajului, George Copos pare cel mai “cumpătat”, expresie pe care a folosit-o de nenumărate ori atunci când se referea la propria persoană. Este pesimist, moderat însă, în ceea ce priveşte creşterea economică (1%) şi inflaţia (peste 4%), însă redevine optimist, tot fără excese, atunci când este întrebat de cursul de schimb (4,1 lei/euro) şi investiţiile străine pe care le va atrage România (6 miliarde de euro). Cu toate că, în general, oamenii de afaceri văd luminiţa de la capătul tunelului apărând în acest an, pentru primul trimestru previziunile nu sunt atât de optimiste. (citeşte articolul în întregime)

Acelaşi subiect în Evenimentul zilei.

Ziarul financiar, 17 februarie: George Copos si Radu Enache, pe lista consilierilor alesi de Udrea pentru gasirea brandului de tara

Oamenii de afaceri din turism, George Copos, Radu Enache, Lucia Morariu si altii au fost alesi consilieri in proiectul brandului de tara, de catre ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea. (citeşte articolul în întregime)

Acelaşi subiect în Jurnalul, Cotidianul, Gândul.

Money Express, 16 februarie: Componenta Copos

După un 2009 în care afacerile hoteliere i-au scăzut cu 37%, iar proiectele imobiliare i s-au blocat pe hârtie, George Copos s-a gândit rapid la un nou business. (citeşte articolul în întregime)

Evenimentul zilei, 15 februarie: Ce pun bogaţii în coşul zilei

George Copos (200 MILIOANE DE EURO)

•UTILITĂŢI: Nu cheltuiesc bani cash. Sunt un împătimit al iahturilor. Vara mă cazez la hotelul meu din Eforie Nord. Iarna merg la schi, stau în hotelul meu din Poiana Braşov.
•MAŞINĂ: Conduc un BMW seria 7.
•MÂNCARE: În fiecare dimineaţă mănânc cereale cu afine şi iaurt. La prânz vin acasă să mănânc.
•FAMILIE: Investesc în fiica mea, Alexandra, studentă la master în SUA. (citeşte articolul în întregime)

Acelaşi articol a mai fost publicat în Libertatea, Capital.

Financiarul, 12 februarie: Cei mai importanti oameni de afaceri din Romania au adus 160 mil. euro la Bugetul de stat intr-un singur an

Sotii Cristiana si George Copos au adus 17 milioane de lei la bu­get, in contul a 11 firme cu 1.700 de angajati. Cel mai mare impozit pe profit l-a platit firma Ana Hotels SA, 1,5 mil. lei. In total, cele 11 firme le-au adus sotilor Copos un profit net de 11 mil. lei, o medie de un milion de lei pe firma. (citeşte articolul întreg)

Ziarul financiar, 10 februarie: Copos modernizeaza cu 4 mil. euro hotelurile Hilton si Crowne Plaza

Omul de afaceri George Copos, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din tara, va incepe lucrarile de modernizare la parterul hotelului de cinci stele Hilton din Capitala, in urma unei investitii de cateva milioane de euro.
“Proiectul de modernizare a hotelului Hilton va demara in mai putin de o luna”, a declarat George Copos, care a incasat anul trecut din businessul hotelier 110 mil. lei (26 mil. euro), mai putin cu 26% in lei fata de anul anterior. (citeşte articolul în întregime)

Ziarul financiar, 10 februarie: Copos cauta chiriasi de lux pentru Hilton

Omul de afaceri George Copos, proprietarul grupului Ana Hotels care detine sapte hoteluri, cauta chiriasi branduri de lux pentru ocuparea unui spatiu comercial la parterul hotelului de cinci stele Hilton din Capitala, care va fi modernizat in urma unei investii de cateva milioane de euro.
“Intentionam ca la parterul hotelului sa amenajam un spatiu comercial, compatibil cu standardele lantului Hilton. Avem deja discutii cu mai multi posibili chiriasi”, a declarat George Copos. (citeşte articolul în întregime)

Click, 10 februarie: Copos, investiţie de 12 milioane euro în hoteluri!

Pe timp de criză, George Copos, patronul Rapidului, investeşte 12 milioane de euro în modernizarea hotelurilor deţinute!
El a făcut rost de bani de la bănci, 25 de milioane de euro, şi a demarat investiţia de 12 milioane.
Cei mai mulţi bani vor fi direcţionaţi de finanţatorul giuleştenilor către stabilimentele din Poiana Braşov, restul sumei urmând să ajungă la Hilton şi Crowne Plaza, anunţă „Ziarul Financiar”.
„Muncesc tot timpul la hotelurile mele. De la ora 7 dimineaţa până noaptea”, se destăinuie George Copos. (citeşte articolul în întregime)

Libertatea, 3 februarie: Copos îi duce pe rapidişti în oraşul cu cel mai lung nume

Mai în glumă, mai în serios, George Copos, patronul echipei din Giuleşti, spune că, dacă echipa ia titlul, următorul cantonament se va desfăşura la… Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch, în Țara Galilor, oraşul cu cel mai lung nume din Europa! 58 de litere! (citeşte articolul în întregime)

Capital, 1 februarie: Copos, lovit şi de criză, şi de lipsa zăpezii: „Am rămas fără profit şi cu obligaţii foarte mari la bănci”

George Copos, omul de la cârma grupului de societăţi din Ana Holding, povesteşte, în exclusivitate pentru capital.ro, despre modul în care i-au fost afectate afacerile din Poiana Braşov de criza economică, pe de-o parte , şi de vremea care n-a fost prea darnică cu precipitaţiile la munte, pe de altă parte. Omul de afaceri controlează în staţiunea montană trei hoteluri (Sport, Bradul şi Poiana – toate de trei stele), prin Ana Hotels, instalaţiile teleferice şi administrarea pârtiilor, prin Ana Teleferic. (citeşte articolul în întregime)