Un om de succes este cel care poate construi o fundatie solida din caramizile pe care altii le-au aruncat in el.
David Brinkley

Arhiva pentru luna Decembrie 2009

Ana Holding –stabilitate şi predictibilitate

23.12.2009| 12 Comentarii
Postat in: Comunicate de presa, Media, Succes

Sfârşitul anului 2009 aduce noi confirmări ale performanţelor obţinute de societăţile comerciale membre Ana Holding.
Astfel, după Premiul Naţional pentru Întreprinderi Mari la categoria “Comerţ, Export, Turism”, obţinut de societatea comercială Ana Hotels SA la secţiunea “Activitate hotelieră şi alte servicii de cazare”, în cadrul celei de-a XVI-a ediţii a Topului Naţional al Firmelor, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a României, un nou trofeu a fost atribuit societăţii Ana IMEP SA. pe larg

Apariţii media, decembrie 2009

21.12.2009| 6 Comentarii
Postat in: Media

Gândul, 28 decembrie: Cine sunt milionarii de azi ai României

De-a lungul lui 1989, George Copos a privit live la BBC cum cădeau unul câte unul regimurile în celelalte ţări din blocul comunist: “Seara, când mă băgam sub plapumă, îi spuneam îngrijorat soţiei: «Sigur vine şi în România»”. (citeşte articolul în întregime)

Ziarul financiar, 22 decembrie: Englezii ii aduc lui Copos 1,8 mil. euro in sezonul de iarna

Omul de afaceri George Copos, care detine mai multe hoteluri pe piata romaneasca prin grupul Ana Holding, ar putea incasa in acest sezon de schi in jur de 1,8 milioane de euro din sejururile oferite turistilor englezi in cele trei unitati din Poiana Brasov, potrivit estimarilor ZF. (citeşte articolul în întregime)

Libertatea, 21 decembrie: Copos premiază excelenţa

Patronul Rapidului le-a oferit unor olimpici burse şi o vacanţă de vis

Crăciunul acestui an este cât se poate de bogat pentru 35 de copii din judeţul Argeş. Pentru că au avut rezultate excepţionale la învăţătură, George Copos, patronul Rapidului şi proprietarul grupului Ana Hotels, le-a oferit tinerilor burse de câte 400 de lei şi o vacanţă gratuită în Poiana Braşov. (citeşte articolul în întregime)

Rectificare la o relatare din “Cancan”

16.12.2009| 14 Comentarii
Postat in: Media, Sport

Pentru informarea corectă a tuturor celor care au luat drept bună relatarea din “Cancan” a unei discuţii cu fotbalistul Pancu, postez mai jos rectificarea pe care am trimis-o ieri publicaţiei sus-amintite: pe larg

Riscurile scrisului la kilogram

14.12.2009| 3 Comentarii
Postat in: Media, Sport

Grea meserie şi jurnalismul ăsta! Trebuie să scrii şi sâmbăta, iar ceea ce scrii trebuie să pară inteligent, chiar dacă te încearcă mahmureala şi nu-ţi mai este clar dacă Pinocchio era păpuşa sau păpuşarul, confuzie care i s-a întâmplat lui Cristian Hubali de la „Evenimentul zilei” pe când își scria articolul pentru ziua de duminică!
Ei bine, vreau să încep prin a-i risipi confuzia creatorului de serviciu de la sus-numitul cotidian: Pinocchio era marioneta, detaliu care îi dărâmă întregul construct silogistic şi îl face de ruşinea preşcolarilor de la grădiniţă. pe larg

2010: semne bune anul are…

14.12.2009| 4 Comentarii
Postat in: Afaceri

1. Conform unei afirmaţii recente a lui Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, cursul de schimb ar fi ajuns la 6 lei pentru un euro dacă nu s-ar fi semnat acordul cu FMI. Putem aşadar răsufla uşuraţi, am depăşit acest pericol, cursul este stabil, nu trece de 4,25 lei/euro… Oare aşa o fi? Dar s-a gândit cineva la ce ne aşteaptă în 2010? Având în vedere modul în care se derulează acordul nostru cu FMI ca urmare a cronicizării crizei politice în care ne zbatem de atâtea luni, nu cumva acest pericol ne pândeşte pentru anul viitor? Având experienţa de anul trecut, când companiile private au fost nevoite să-şi schimbe proiecţiile bugetare la fiecare 2-3 luni ca urmare a fluctuaţiilor cursului de schimb, mă tem că nici 2010 nu va fi mai predictibil din acest punct de vedere. Aşadar, construim acum bugete bazate pe un curs de 4,2-4,3 lei/euro, prin martie va trebui să ne reconsiderăm calculele şi tot aşa până la viitoarele Sărbători de Iarnă. pe larg

Profeţii deşarte

07.12.2009| 5 Comentarii
Postat in: Media, Sport

Nu am gustat deloc aşa-zisul sarcasm al condeierilor de la „Gardianul” care profeţesc astăzi „eşecul” negocierilor de vânzare a Rapidului. Nu l-am gustat deoarece respectivele preziceri nu se fundamentează pe nimic, deşi sunt prezentate ca fiind certitudini.
Ei bine, eu, care sunt una dintre cele două părţi ale acestor negocieri, pot să fac cunoscut opiniei publice că nu am nici un semnal care să mă facă să am vreo îndoială cu privire la decizia domnului Lutz Stache de a cumpăra Rapidul. Şi am pretenţia că în acest caz am informaţii mai multe şi mai credibile, spre deosebire de scriitorii gardieni.
De pildă, ce dovadă mai temeinică aş putea să aduc cu privire la mersul negocierilor decât faptul că zilele trecute (joi, 3 decembrie) am semnat, împreună cu domnul Stache, un agreement care prevede finalizarea tranzacţiei până la Crăciun? pe larg

Apariţii media, decembrie 2009

02.12.2009| 5 Comentarii
Postat in: Media

Ziarul financiar, 7 decembrie: Cofetariile lui Copos, vanzari de 4 milioane de euro la noua luni

Lantul de cofetarii si produse de panificatie Ana Pan, controlat de omul de afaceri George Copos, a finalizat primele noua luni ale anului cu o cifra de afaceri de 4 milioane de euro, nivel similar cu cel de anul trecut, potrivit reprezentantilor companiei. Ana Pan opereaza 24 de cofetarii in toata tara, din care 18 sunt magazine proprii, iar restul in franciza. (citeşte articolul în întregime)

Capital, 5 decembrie: Ana Pan, afaceri de 4 mil. euro la nouă luni

Ana Pan, una dintre cele mai importante reţele de cofetării şi patiserii din ţară, controlată de omul de afaceri George Copos, a înregistrat în primele nouă luni din acest an o cifră de afaceri de 4 milioane de euro, nivel comparabil cu cel afişat în perioada precedentă din 2008, potrivit companiei.

În ceea ce priveşte planurile de viitor, Ana Pan a anunţat că îşi propune să extindă reţeaua de franciză în Bucureşti şi în oraşele cu o populaţie mai mare de 40.000 de locuitori, situate la o distanţă de 100-120 kilometri în jurul Capitalei. (citeşte articolul în întregime)

Ring, 3 decembrie: George Copos este generos

Intrarea la meciul Rapidului cu FC Braşov, programat  sâmbătă, va fi liberă. În acest fel, patronul giuleştenilor, George Copos, vrea să-l serbeze pe tehnicianul Nae Manea de Sfântul Nicolae. “Manea mi-a spus că ăsta ar fi cadoul potrivit pentru ziua lui şi am decis să i-l îndeplinesc. E un rapidist adevărat şi merită un astfel de cadou. Am luat această decizie pentru toţi fanii Rapidului şi pentru toţi oamenii care se numesc Nicolae sau Nicoleta”, a declarat Copos. Meciul este ultimul joc oficial pe teren propriu pentru Rapid în acest an. (citeşte articolul în întregime)

Libertatea, 2 decembrie: Copos i-a salvat fiica lui Sandu Neagu!

Suferinţa Mihaelei (42 de ani), fata bolnavă de cancer mamar a fostului jucător rapidist Sandu Neagu, nu l-a lăsat indiferent pe George Copos. (citeşte articolul în întregime)