Un om de succes este cel care poate construi o fundatie solida din caramizile pe care altii le-au aruncat in el.
David Brinkley

Arhiva pentru luna Octombrie 2009

Bursele de excelenţă „Gheorghe Copos”

28.10.2009| 1 Comentarii
Postat in: Comunicate de presa

Bucureşti, 27 octombrie 2009 – Gheorghe Copos, acţionar majoritar al Ana Holding, va deschide joi, 29 octombrie a.c., ora 12.00, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Argeş, cea de-a treia ediţie de decernare a burselor acordate tinerilor argeşeni pentru performanţe şcolare.
Începând cu anul şcolar 2007-2008, omul de afaceri Gheorghe Copos acordă tinerilor argeşeni din ciclul liceal 10 burse a câte 400 lei lunar, în scopul stimulării preocupărilor pentru performanţă şi pentru dobândirea de competenţe antreprenoriale şi manageriale. pe larg

Pentru mama unui rapidist

27.10.2009| 10 Comentarii
Postat in: Comunicate de presa, Evenimente, Sport

Un vizitator, R1923G, mi-a trimis nişte comentarii despre un alt rapidist, Danny L, a cărui mamă se confruntă cu mari probleme de sănătate.

Răspunsul meu este cel de mai jos:

donatie.jpg

Copos crede ca acum este momentul pentru investitii: Toate preturile sunt la jumatate

27.10.2009| 1 Comentarii
Postat in: Interviuri

Ziarul financiar, 27 octombrie 2009, interviu realizat de Mirabela Tiron

Omul de afaceri George Copos, care controleaza mai multe hoteluri in Capitala, pe litoral si la munte, cu aproape 1.000 de camere, spune ca se concentreaza pe investitiile in modernizarea unitatilor de cinci stele din Bucuresti si a celor din Poiana Brasov, dupa ce a derulat un amplu proces de restructurare a grupului Ana Holding.

“Acum este momentul sa investesti, toate preturile fiind la jumatate. Tot anul 2010 va fi un an al investitiilor. Platim mai putin pentru materialele de constructii, dar si pentru alte servicii. In noiembrie anul acesta vom incepe sa renovam toata partea de parter la Hilton si Crowne Plaza.”  (citeşte articolul întreg)

Disoluţia instituţiilor publice prefigurează dezastrul economic

27.10.2009| 0 Comentarii
Postat in: Afaceri

La începutul acestui an, când afirmam că peste 12 luni România va avea un milion de şomeri, mulţi credeau că glumesc. Iată că, din păcate, realitatea îmi dă dreptate, deşi continui să susţin că, în materie de politică a resurselor umane, concedierile reprezintă ultima şi cea mai dezavantajoasă opţiune pentru un angajator.
Când făceam această previziune, luam în calcul doar efectele crizei economice propriu-zise, sperând că ele nu vor fi potenţate şi de o criză politică. Din nefericire, n-a fost să fie, n-am scăpat doar cu provocările de ordin economic. De ce oare pentru noi, românii, sacrificiile trebuie să fie mai mari pentru orice reuşită? pe larg

Prejudecăţi de „gardieni”

23.10.2009| 4 Comentarii
Postat in: Evenimente

Contest cu toată vehemenţa atitudinea lipsită de obiectivitate a autorilor de la „Gardianul” care publică astăzi un articol despre restructurările de personal de la clubul Rapid. Relatarea este vădit afectată de subiectivism, fapt care nu face nicio cinste atât celor care au scris-o, cât şi celor care au permis publicarea ei.
Concret, bazându-se doar pe declaraţiile a două persoane ale căror posturi au fost restructurate, declaraţii al căror subiectivism este de înţeles, autorii fac rabat de la imparţialitate şi de la obiectivitate – atribute esenţiale pentru un jurnalist – şi înşiră tot felul de afirmaţii nefondate, apocaliptice, de tipul: „zgârcenia lui Copos”, „centrul de copii şi juniori al clubului este la un pas de desfiinţare”, „juniorii rapidişti fug pe capete la Steaua, Dinamo sau Sportul Studenţesc”, „degringolada de la Rapid”.
Deoarece consider că întreg acest articol este o probă evidentă a lipsei de profesionalism, vreau să precizez următoarele: pe larg

Confuziile Măriei

20.10.2009| 7 Comentarii
Postat in: Media, Sport

Confuzia lui Lutz Stache pe care o invocă Maria Andrieş în editorialul din „Gazeta sporturilor” de ieri, 19 octombrie, este nimica toată pe lângă confuzia imensă în care se află însăşi autoarea. Dar asta n-o împiedică să-şi verse veninul deghizat în sarcasm cu un năduf demn de o cauză mai bună.
Nu e prima dată când schimbăm replici. În ceea ce mă priveşte, mă deranjează mai puţin criticile pe care mi le face, în schimb nu pot să accept revărsarea gratuită de răutate care răbufneşte din aşa-zisul editorial, răutate inexplicabilă şi chiar de-a dreptul periculoasă pentru sănătatea unui om atât de tânăr. pe larg

Şi ziceaţi că pământul nu se scufundă?

14.10.2009| 6 Comentarii
Postat in: Afaceri

România nu mai are Guvern.
Cursul leu/euro a ajuns la 4,30.
În mediul privat, un sfert dintre angajaţi au rămas fără loc de muncă. În instituţiile de stat, ameninţarea cu concedierile în masă şi cu trimiterea în concediu fără plată a pălit acum sub spectrul mai grav al disoluţiei instituţiilor statului, care sunt paralizate.
De la începutul anului, cam 113.000 de firme româneşti şi-au suspendat activitatea, adică de 12 ori mai multe decât în perioada corespunzătoare a anului trecut.
Conform „Global Financial Stability Report” – cea mai recentă analiză făcută publică de FMI pentru luna octombrie 2009 – din toată zona „Europei emergente” (adică fosta Europă de Sud-Est plus Rusia, Turcia, ţările baltice şi Europa Centrală), numai Ucraina are credite neperformante mai mari decât România în perioada 2006 – 2009.
Investiţiile străine directe în România vor atinge în acest an jumătatea din valoarea anului trecut.
Suntem la mijlocul lunii octombrie şi nimeni nu dă vreun semn că ar fi interesat sau implicat cumva în proiectarea bugetului pentru anul viitor.
Vine iarna, dar, căzuţi pradă febrei electorale, cei care ar trebui să facă pregătiri pentru sezonul rece ne lasă să ne încălzim şi noi tot la temperatura alegerilor. pe larg

Suntem primii la schi!

13.10.2009| 4 Comentarii
Postat in: Afaceri

Greu de crezut, dar, în ciuda veştilor pesimiste din mai toate domeniile atunci când e vorba de România, suntem şi noi pe primul loc la ceva!
Cotidianul britanic „Daily Mail” a publicat ieri, 12 octombrie, un clasament al staţiunilor de schi din Europa şi din America de Nord în funcţie de preţul serviciilor oferite. În acest top, România se află pe primul loc cu staţiunea Poiana Braşov, unde un sejur de o săptămână costă 195,79 lire sterline, preţ care include nu numai cazarea, ci şi masa şi băuturile, închirierea echipamentului de schi şi permisele de transport pe cablu. Următorul loc din clasament este ocupat de Bulgaria, unde un pachet asemănător costă 250,87 lire sterline, în timp ce o săptămână de schi în Canada ajunge la aproape 430 de lire. Îndemnul cu care începe relatarea publicaţiei britanice ar trebui să fie mai mult decât încurajator pentru operatorii din turismul românesc: „schiorii britanici ar trebui să se îndrepte către Europa de Est pentru cele mai bune preţuri pe pârtii în această iarnă”. pe larg

Declaraţie cu privire la afirmaţiile patronului Stelei

09.10.2009| 11 Comentarii
Postat in: Sport

Este inexplicabil pentru mine cum un europarlamentar şi candidat la preşedinţia României, aşa-zis exponent al democraţiei, poate recurge la un astfel de limbaj suburban, incalificabil. Sunt sigur că această răbufnire viscerală trădează, pe lângă binecunoscutele carenţe de comportament care îl caracterizează pe patronul Stelei, şi disperarea sa ca urmare a faptului că nu mai poate stăpâni fenomenul stelist, precum şi spaima că în confruntarea Steaua – Rapid din 24 octombrie nu-l vor mai ajuta nici măcar manevrele subterane al căror fervent practicant s-a dovedit a fi.
Vom aduce la cunoştinţa Parlamentului European modul în care un membru al acestui prestigios organism înţelege să-şi exercite statutul său.
Solicităm de asemenea în modul cel mai categoric ca forurile competente din FRF şi LPF să sancţioneze cu severitatea cuvenită declaraţiile lui Gigi Becali.
Sper de asemenea că de această dată Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării se va autosesiza şi va face ceea ce trebuie să facă o instituţie guvernamentală plătită din bani publici: să ia măsurile cuvenite împotriva unei manifestări publice de intoleranţă rasială fără precedent. Nu este prima dată când sesizăm acest organism, dar până acum, din păcate, n-am observat nicio măsură convingătoare care să pună capăt acestui gen de comportamente.