Un om de succes este cel care poate construi o fundatie solida din caramizile pe care altii le-au aruncat in el.
David Brinkley

Arhiva pentru luna Iulie 2009

Încă un pas spre dezinformare de tip Pro Sport

16.07.2009| 14 Comentarii
Postat in: Media, Sport

Domnilor Gigi Stancu şi Victor Stoicescu, condamn cu toată fermitatea modul vostru total neprofesionist de a vă face meseria! Ori sunteţi amatori în ale jurnalismului, şi încă amatori dintre aceia fără chemare pentru o asemenea profesie, ori aveţi un plan deliberat de a vă dezinforma propriii cititori!
Pe 14 iulie, în Pro Sport, căpitanul (pe atunci) al Rapidului, Vasile Maftei, una dintre vocile cele mai autorizate atunci când e vorba de situaţia jucătorilor, declară că nu sunt probleme majore cu plata salariilor jucătorilor. Astăzi, 16 iulie, în articolul pe care l-aţi publicat în paginile aceluiaşi cotidian, voi afirmaţi că Rapidul este „la un pas de grevă” din cauza… neplăţii salariilor! Ce-or fi zicând cititorii voştri care află asemenea „informaţii” contradictorii la un interval de o zi-două? Unde este adevărul?
Deşi clubul din Giuleşti se confruntă cu probleme financiare cum nu s-a mai întâmplat până acum, plata drepturilor jucătorilor a reprezentat întotdeauna şi reprezintă şi acum o prioritate. În această privinţă, Rapidul nu stă cu nimic mai rău decât celelalte cluburi din prima ligă. Ne confruntăm cu mari dificultăţi, este adevărat, toată lumea are de suferit de pe urma situaţiei economice mondiale, dar de aici până la inventarea unor „greve” închipuite e, totuşi, un pas nepermis de mare!
De altfel, constat că, de la o vreme încoace, credibilitatea ştirilor publicate de Pro Sport este într-o suferinţă din ce în ce mai mare, şi asta ca urmare a apetitului exagerat pentru succese ieftine de tip tabloid. Urmărind aceste succese efemere, nu realizaţi răul pe care îl produceţi celor despre care vorbiţi şi, ceea ce este mai grav, nu realizaţi răul pe care vi-l produceţi singuri.
Având în vedere considerentele de mai sus, concretizate în prejudicii aduse în mod constant imaginii formaţiei feroviare prin relatări de o veridicitate îndoielnică, vă previn că ne gândim foarte serios ca, în sezonul următor, să retragem acreditarea cotidianului Pro Sport la activităţile clubului Rapid.

Aparitii media iulie 2009

10.07.2009| 2 Comentarii
Postat in: Afaceri, Media

Ziarul financiar, 31 iulie 2009: Furtuna perfecta

Prima marina privata din Romania a fost Ana Yacht Club ce apartine omului de afaceri George Copos si a fost amenajata in urma unei investitii de 2 milioane de euro. Capacitatea maxima a marinei este de 80 de ambarcatiuni, dintre care 60 de locuri sunt ocupate. Iar trei dintre cele 60 ii apartin chiar lui George Copos care detine modele dintre cele mai rapide veliere de cursa din Romania. Prima ambarcatiune, un Jeanneau Sun Fast 40, a fost achizitionata in anul 2005 din Franta si a costat 70.000 de euro, a doua, tot un Jeanneau model Sun Odyssey 54, in 2006, tot din Franta si a costat 515.000 de euro iar velierul Archambault 40, conceput special pentru curse, a fost cumparat de omul de afaceri pentru a participa la regatele organizate in tara, in primavara anului trecut si a costat 250.000 de euro.  (citeste articolul intreg)

Gândul, 27 iulie 2009: Copos, printre puţinii bogătaşi români interesaţi de yachting

Patronul Rapidului este unul dintre cei 4-5 oameni cu bani din România care şi-au cumpărat ambarcaţiuni şi participă şi câştigă în mod constant la regate, concursurile oficiale de yachting (citeste articolul intreg)

Adevarul, 21 iulie 2009: „Autodepăşirea, o provocare asumată“

George Copos este proprietarul unui holding cu o cifră de afaceri de circa 100 de milioane de euro şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din România, cu o avere de aproape 300 de milioane de euro. A pornit de la o cofetărie, iar acum este unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri români, care derulează businessuri în turism, industrie, comerţ şi imobiliare. (citeste articolul intreg)

Daily Business.ro, 6 iulie 2009: George Copos: Sunt un manager exagerat

Seful grupului Ana Holding a acordat reporterilor DailyBusiness.ro 5 minute, care s-au transformat in 30, pentru o discutie plina de pasiune despre starea economiei, masurile anti-criza, evolutia business-urilor proprii si stilul sau de management. (citeste articolul intreg)

Daily Business.ro, 3 iulie 2009: George Copos: “Succesul egal invidie, insuccesul egal singuratate”

“Cum m-a influentat criza? Eu nu mai am concediu”, povesteste George Copos prin ce trece in ultima perioada, in care business-urile sale scad “fara exceptie” cu 20-30%.
El vede agricultura ca unul dintre domeniile care ne-ar scoate din recesiune. Exemplifica ideea printr-o discutie din copilarie cu tatal sau. “Pamantul este aur. Tatal meu il lua in mana si-mi spunea: Uite George ce pamant gras”, isi aminteste seful holdingului Ana, care este de parere ca se impune un program Rabla pentru masini agricole. (citeste articolul intreg)