Un om de succes este cel care poate construi o fundatie solida din caramizile pe care altii le-au aruncat in el.
David Brinkley

Arhiva pentru luna Iunie 2009

Pro Sport dezinformează din nou

29.06.2009| 27 Comentarii
Postat in: Media, Sport

Astăzi am trimis cotidianului “Pro Sport” următoarea notificare:

Către cotidianul  PRO SPORT
În atenţia domnului  redactor-şef

Referitor la articolul  intitulat: „Performezi? Plăteşti!” de Adrian Dumitru, publicat în data de 29.06.2009  în cotidianul Pro Sport.

Încă o dată, sunt extrem de surprins de maniera în care cotidianul dumneavoastră înţelege să-şi „informeze” cititorii în legătură cu clubul Rapid şi cu persoana mea, în ciuda repetatelor notificări şi replici prin care mi-am manifestat dezaprobarea faţă de practicile echipei redacţionale Pro Sport.
De această dată, dezaprob cu toată fermitatea modul în care autorul articolului sus-menţionat înţelege să-şi construiască relatarea: în loc de argumente faptice, dovezi palpabile ş.a.m.d., autorul se bazează doar pe presupuneri de genul „Autorul ciudatei idei ar fi (sublinierea mea) însuşi George Copos…” sau „Patronul giuleştenilor ar fi (sublinierea mea) sugerat…” ori „Dacă, totuşi, (sublinierea mea) copiii se încăpăţânează…” etc. pe larg

Aparitii media iunie 2009

29.06.2009| 1 Comentarii
Postat in: Media

Ziarul financiar (suplimentul Premium), 26 iunie 2009: In birou la George Copos: Afacerile, velierele si Napoleon

Cand nu are intalniri la unul dintre hotelurile sale din Poiana Brasov sau Eforie Nord, George Copos prefera sa puna tara la cale in biroul sau din cladirea Ana Offices, strada Poligrafiei. (citeste articolul intreg).

Cand se va termina cu amatorismul la Rapid?

17.06.2009| 39 Comentarii
Postat in: Media, Sport

Unii dintre voi, cei care postati comentarii pe acest blog, formuleaza tot felul de intrebari, unele dintre ele cu caracter general, altele cu privire la detalii foarte concrete.
Daca ar fi sa sintetizez o buna parte dintre aceste intrebari, cred ca ele ar putea fi rezumate la cea formulata de catre „niti_rapid”: „cand se va termina cu amatorismul de cea mai joasa speta la Rapid”?
Dincolo de exagerarea privind „amatorismul de cea mai joasa speta”, de inteles pentru subiectivismul unui suporter, constat si eu ca, intr-adevar, in anumite momente sau domenii, avem oameni la club – atat in teren, cat si in afara acestuia – care dovedesc un amatorism ce ne aduce prejudicii. pe larg

Dezinformari tip ProSport (reactie a clubului Rapid la un articol din ProSport)

12.06.2009| 16 Comentarii
Postat in: Media, Sport

Este inexplicabil modul in care cotidianul ProSport, de altfel o publicatie respectabila a grupului Media Pro, continua sa permita facerea publica a unor “relatari” care sunt, in realitate, dezinformari in toata regula.
Nu este pentru prima data cand acest cotidian insereaza in paginile sale afirmatii false de la inceput pana la sfarsit despre situatia de la Rapid, informatii care nu au la baza nicio sursa credibila. Asa s-a intamplat, de exemplu, chiar in articolul de astazi intitulat “Sa-mi dati banii inapoi!”, in care se fac afirmatii total mincinoase in legatura cu modul in care au decurs discutiile dintre domnul George Copos, finantatorul Rapidului, si membrii echipei inaintea meciului din ultima etapa de campionat. pe larg

Logica lui Tolontan

10.06.2009| 10 Comentarii
Postat in: Media, Sport

Ma surprinde faptul ca un jurnalist sportiv de anvergura lui Catalin Tolontan poate cadea in plasa unor speculatii ieftine si lipsite de logica vehiculate de altii, precum cea cu demiterea lui Viorel Hizo de la Rapid in caz ca echipa se califica pentru Europa League. pe larg

Pro Sport nu ne vrea in Europa League!

09.06.2009| 8 Comentarii
Postat in: Media, Sport

Desi nu mai sunt un novice in ceea ce priveste asteptarile pe care le pot avea fata de unele ziare, in ultima vreme constat ca acestea publica din ce in ce mai des stiri de-a dreptul fanteziste, fara nici un suport in realitate si fara nici o logica, scrise doar in speranta desarta a atragerii unor prezumtivi cititori naivi. Cred ca asta arata de fapt gradul disperarii la care au ajuns redactorii respectivelor publicatii in confruntarea lor cu criza economica, arata modul „profesionist” in care stiu ei sa raspunda provocarilor mediului concurential: gogosi, scenarii cat mai aiuritoare, minciuni sfruntate, dezinformari lipsite de orice scrupul. Halal meserie! pe larg

Criza si fotbal

02.06.2009| 16 Comentarii
Postat in: Afaceri, Sport

O reclama la postul de radio Sport FM spune cam asa: “Traversam o perioada de criza. Trebuie sa strangem cureaua. Trebuie sa muncim”… Dincolo de abordarea umoristica a acestui clip publicitar, eu spun ca el ilustreaza o realitate.

Intr-adevar, trecem prin cea mai grava recesiune din 1929 pana in prezent, iar cei care resimt pe propria lor piele efectele situatiei economice  sunt nevoiti intr-adevar “sa stranga cureaua”. Din pacate, in ciuda asigurarilor optimist-electorale ale Guvernului, aceasta perioada nu se va incheia prea curand pentru Romania. Perceptia mea este ca abia peste 3-4 ani vom putea spune ca economia romaneasca da semne reale de revenire la normal.

Pana atunci, operatorii economici vor continua sa caute cu infrigurare oportunitati de business, piete de desfacere, solutii de creditare, in conditiile in care bancile nu pot acorda noi credite deoarece nu le pot recupera pe cele vechi. Iar tot acest carusel economic gigantic va continua sa produca mari ameteli atat celor direct implicati in economia reala, cat si tuturor celor care au legaturi mai mult sau mai putin stranse cu ea.

Printre cei afectati dramatic de criza se numara, bineinteles, si sportivii. Idealul frumos al competitiei curate, ideal care ar trebui sa caracterizeze toate sporturile, este in stransa corelatie cu fundamentul sau economic. Asta nu inteleg cei care judeca subiectiv fenomenul sportiv, fara sa se oboseasca sa incerce o privire si dincolo de stralucirea fascinanta a arenei competitionale. pe larg