Un om de succes este cel care poate construi o fundatie solida din caramizile pe care altii le-au aruncat in el.
David Brinkley

Arhiva pentru luna Mai 2009

Chem in judecata pe cei de la “Cancan”

28.05.2009| 1 Comentarii
Postat in: Media

Am privit cu umor si cu ingaduinta aparitia in tabloidul “Cancan” a plasmuirilor cu privire la un presupus fiu al meu. Din pacate, umorul si ingaduinta n-au fost de folos, fiindca povestea, fara nicio baza reala, a continuat sa fie difuzata, ba s-a mai extins si pe la alte media.

Deoarece aceste insinuari imi produc prejudicii imense, am decis sa-i chem in judecata pe cei de la “Cancan”: pe larg

Replica la un articol din “Cancan”

25.05.2009| 3 Comentarii
Postat in: Media

Astazi am dat o replica unui articol  despre care chiar nu stiu ce sa zic, publicat in tabloidul “Cancan”. Gasiti mai jos raspunsul meu la afirmatiile halucinante din acel articol.

Replica la articolul „Eu sunt fiul lui Copos”, publicat in „Cancan”, 25 mai 2009

Domnule redactor-sef,

Credeam ca, in ceea ce priveste nastrusniciile care imi sunt atribuite de catre presa, nimic nu ma mai poate surprinde. Ei bine, logica fara cusur a doua distinse autoare de la publicatia „Cancan” m-a lasat cu gura cascata: ele au descoperit si proclamat un nou criteriu indubitabil de stabilire a paternitatii, respectiv a filiatiei, si anume chelia, care se transmite genetic de la tata la fiu. Urmand acest principiu universal valabil si numai pe acesta, ele imi atribuie paternitatea unui tanar despre care acum aud pentru prima oara.
Ca urmare, plecand de la articolul „Eu sunt fiul lui Copos”, scris de Camelia Dumitrache si Ionela Chircu in „Cancan”-ul de astazi, 25 mai 2009, doresc sa largesc aria dezvaluirilor, marturisind in exclusivitate pentru „Cancan” ca, de fapt, si eu, la randul meu, sunt copilul lui Telly Savalas, faimosul detectiv Kojak din serialul cu acelasi nume pe care il urmaream la televizor pe la mijlocul anilor ‘70. De ce n-ar fi asa, ca doar, dupa logica autoarelor sus-mentionate, amandoi avem lipsa niste par de pe cap!
Mergand mai departe pe linia dezvaluirilor, chiar eu insumi am declarat recent (11 mai) pe blogul meu ca mai am un copil, iar acesta este… clubul Rapid. Nu prea se potriveste cu criteriul luat in calcul de scriitoarele de la „Cancan”, dar asta e o paternitate pe care o recunosc si mi-o asum cu mandrie, chiar si dupa nesansa de vineri seara cu Craiova.
Oameni buni, oare pana unde poate merge inventivitatea voastra atunci cand e vorba sa nascociti tot felul de aberatii care sa va vanda publicatia? Cand oare veti inceta sa mai aplicati procedeul „cu cat minciuna e mai neverosimila, cu atat se vinde mai bine”? Cand veti realiza faptul ca publicarea unor asemenea absurditati creeaza adeseori adevarate drame de care nu va pasa atata timp cat va vindeti ziarul? Lasand la o parte raul imens pe care mi-l faceti mie si familiei mele si – pe cale de consecinta – celor care lucreaza pentru Ana Holding, v-ati gandit oare vreo clipa la faptul ca bietul tanar pe care l-ati facut subiect de barfa va fi de acum inainte convins ca este intr-adevar fiul meu, „ca doar asa a scris in ziar”? Cine raspunde pentru asta?
Stiu ca, de fapt, ceea ce va intereseaza foarte mult este reactia pe care o voi avea eu la aceste inventii. Va intereseaza replica mea, care, odata publicata, va va mai asigura inca o zi tirajul. Ei bine, iata, aveti replica mea, dar va invit sa va ganditi foarte serios la tot raul pe care-l faceti si la felul in care l-ati putea indrepta daca chiar va pasa. Pentru ca odata si odata va trebui sa platiti pentru asta.

Drept la replica adresat tabloidului “Pro Sport”

21.05.2009| 1 Comentarii
Postat in: Media, Sport

Astazi am trimis tabloidului “Pro Sport” dreptul la replica de mai jos:
Domnului Dan Filoti
Redactor-sef „Pro Sport”

Drept la replica la articolul „Au datorii la stat!”, publicat in „Pro Sport”, 21 mai 2009

Domnule redactor-sef,

Va fac cunoscut ca in articolul sus-mentionat publicat astazi in tabloidul dumneavoastra a fost inclusa o afirmatie pe cat de nefondata, pe atat de grava: „2006. George Copos, din functia de vicepremier al Romaniei, da o lege prin care introduce doua modalitati de intelegeri intre jucatori si club: prima, prin contract de munca, a doua, prin contracte de prestari servicii.” pe larg

Rapidul ca un copil

11.05.2009| 118 Comentarii
Postat in: Sport

Deoarece mai multi vizitatori ai blogului meu – printre care se afla si George Lupescu – au adresat intrebari despre Rapid, as vrea sa rezolv mai multe solicitari deodata prin aceasta postare despre Rapid.
Da, George Lupescu, Rapidul imi este la fel de drag ca si cum ar fi un copil al meu. Intr-adevar, inca din 1992, cand am decis sa ma implic in conducerea acestui club, el a ocupat si ocupa un loc special in inima mea printre celelalte entitati de business si non-business care astazi formeaza holdingul Ana. pe larg

Aparitii media, mai 2009

08.05.2009| 0 Comentarii
Postat in: Media

Ziarul financiar, 18 mai 2009: 20 de ani de capitalism. Azi, George Copos: Imi place sa produc banii, sa ii investesc si mai putin sa ii cheltuiesc

“Toate proiectele mele investitionale s-au derulat in Romania. Toti banii mei sunt investiti aici, in tara noastra. Daca am facut bine sau nu, se va vedea mai tarziu. Eu consider ca am facut bine”. (citeste articolul intreg).

Business Standard, 8 mai 2009: Piata financiara asteapta leul sub patru unitati la euro

“Nu cred ca, pe termen scurt, cursul de schimb leu/euro va scadea sub 4 lei si cred ca nici nu ar fi indicat sa se forteze acest lucru. Adevarata valoare a euro este undeva la 4,2-4,25 lei, iar numai la acest nivel exportatorii locali pot supravietui crizei. Daca leul scade sub acest prag, aproape trei sferturi dintre exportatori vor da faliment”, a declarat ieri pentru Business Standard omul de afaceri George Copos, proprietarul grupului de firme Ana, din care face parte si Ana Imep, afacere bazata aproape exclusiv pe exporturi de motoare si echipamente electrice. In opinia lui Copos, economia romaneasca nu este inca pregatita sa faca fata competitiei si, de aceea, un leu puternic ar dobori exportatorii. “Daca decizia BNR (de reducere a dobanzii-cheie) nu va fi urmata de o relaxare a creditelor, deci de o stimulare a consumului, sunt sanse mari ca trei sferturi dintre importatori sa se inchida”, mai spune acesta. (citeste articolul intreg)

Ziarul financiar, 8 mai 2009: Primul val

George Copos, proprietarul Ana Holding, si-a scos la apa pe 1 mai cele trei ambarcatiuni pe care le detine si a ales sa faca singur toate pregatirile necesare „botezului” anual.
A lucrat timp de trei zile la „finisajele” barcilor, ca slefuit si vopsit cu antivegetativ pe coca barcii (impiedica vegetatia marina sa se prinda de fundul barcii), si spune ca face asta din placere in fiecare an. Copos e pasionat de veliere de 5 ani de zile si de atunci a achizitionat trei barci: un model Janneau cu care a castigat prima regata internationala de pe litoralul romanesc in 2006 si pe care o foloseste acum pentru antrenament, un al doilea model Janneau pe care l-a cumparat pentru agrement in portul Ana Yacht Club (detinut tot de Copos).
Cea de-a treia barca este un velier special pentru „racing” cu care proprietarul Ana Holding a castigat anul trecut 5 regate. „Anul trecut ca sa ne gaseasca adversari pe masura a trebuit sa aduca in cadrul concursului campioni din Finlanda si Italia. Si tot i-am batut”, povesteste mandru omul de afaceri, care planuieste si anul acesta sa participe la regatele de pe litoral. (citeste articolul intreg)

Precizare privind politica de moderare a comentariilor

01.05.2009| 8 Comentarii
Postat in: Evenimente

Dupa cum am specificat, renasterea acestui blog este motivata de dorinta de a dialoga constructiv cu oricine crede ca poate face acest lucru.

Accept dialogul, accept opinii contrare, accept polemica, toate cu doua conditii: limbaj urban si atitudine constructiva.

De aceea, cei care viziteaza acest blog doar cu intentia de a scuipa si a injura nu vor avea nicio sansa sa-si vada comentariile aprobate si publicate. Asadar, ii sfatuiesc pe adeptii comportamentului suburban – mai ales atunci cand acesta e favorizat de anonimatul oferit de Internet – sa nu-si mai consume energiile de pomana.