Un om de succes este cel care poate construi o fundatie solida din caramizile pe care altii le-au aruncat in el.
David Brinkley

Arhiva pentru luna Aprilie 2009

Poiana Brasov poate deveni statiune de schi de nivel european

30.04.2009| 7 Comentarii
Postat in: Afaceri

Comentariul facut de Maria Dragan cu privire la starea domeniului schiabil din Poiana Brasov m-a determinat sa fac publice demersurile noastre cu privire la initierea unui parteneriat public-privat cu Consiliul local din Brasov:
In prezent, facem demersuri pentru a aduce inca o data in atentia administratiei locale brasovene problema asocierii dintre S.C. Ana Teleferic S.A. si Consiliul Local Brasov, pentru dezvoltarea domeniului schiabil din Poiana Brasov, precum si pentru dezvoltarea infrastructurii aferente practicarii sporturilor de iarna din aceasta statiune montana. pe larg

Relansarea blogului Gheorghe Copos

28.04.2009| 64 Comentarii
Postat in: Comunicate de presa

Gheorghe Copos, actionar majoritar si presedinte al Consiliului de Administratie al ANA HOLDING, si-a relansat blogul personal (http://www.copos.ro) incepand cu data de 23 aprilie 2009.
Blogul, care contine informatii personale despre omul Gheorghe Copos, va face referiri atat la subiecte economice, la importanta succesului in cariera, cat si la evolutii referitoare la clubul de fotbal FC Rapid; iar lista categoriilor de subiecte care vor fi abordate nu se opreste aici.
Blogul exprima in primul rand dorinta omului de afaceri de a dialoga cu toti cei care simt nevoia unei discutii constructive si civilizate. In al doilea rand, el reia preocuparea acestuia pentru utilizarea facilitatilor oferite de noile media in domeniul comunicarii eficiente.
De altfel, Gheorghe Copos este una dintre putinele persoanele publice care au inteles de timpuriu impactul si eficienta noilor mijloace de comunicare: in luna septembrie 2006, primul sau blog „s-a bucurat de popularitate inca de la prima insemnare”, dupa cum se specifica in lucrarea „New media”, publicata de Dorina Gutu la Editura Tritonic in 2008.
Deoarece primul blog aborda preponderent subiecte legate de lumea fotbalului, fara a exista posibilitatea tratarii unei game variate de teme, s-a renuntat la aceasta modalitate de comunicare dupa un an de functionare.
Totusi, constientizarea necesitatii de dialog a ramas, iar rezultatul ei este relansarea recenta a noului blog, care reprezinta o abordare diferita, intr-o viziune mult mai cuprinzatoare, a posibilitatilor de a schimba idei pe care le ofera noile medii de comunicare.

Aparitii in media

23.04.2009| 0 Comentarii
Postat in: Media

Gandul, 24 aprilie 2009: Banii de la FMI, intre consum, deficit bugetar si infrastructura

Omul de afaceri George Copos, care controleaza grupul de firme Ana Holding, cu activitati in industria hoteliera, electrotehnica si alimentara, este de parere ca pentru a relansa economia trebuie relansat in primul rand consumul.

„Eu vin din lumea reala si cred ca atat consumul intern dar si consumul extern, adica exporturile, trebuie relansate. Pentru consumul general trebuie stimulat exportul. Cred ca impozitul pe profit pentru companiile exportatoare ar trebui redus de la 16% la 8%”, a declarat ieri Copos in cadrul seminarului ZF Expert, organizat de Ziarul Financiar. In acest context, el spune ca bancile ar trebui sa dea drumul la credite iar Banca Nationala sa reduca garantiile. “Daca inainte reuseam sa iau un credit de 20 milioane de euro intr-o zi, cum a fost atunci cand am cumpărat hotelul Hilton, acum situatia este mult mai complicata. Totul este blocat”, a spus el. (citeste articolul intreg)

Vezi de asemenea si articolul pe aceeasi tema din Ziarul financiar, 24 aprilie 2009: Relansati consumul pentru a reporni economia

Ziarul financiar, 23 aprilie 2009: Copos: Este mai rau decat am prevazut. Ana Hotels va avea scaderi de peste 30% in acest an

George Copos, care controleaza grupul de firme Ana Holding, cu activitati in industria hoteliera, electrotehnica, alimentara si a serviciilor, estimeaza pentru acest an scaderi mai mari decat cele prevazute la sfarsitul lui 2007, activitatea hotelurilor detinute urmand sa se contracte cu peste 30%. “In noiembrie-decembrie ne-am bugetat scaderi de 10%, dar acum ne-am dat seama ca pe hoteluri, diminuarea va fi de 25-30% fata de bugetul initial. Ianuarie si februarie au mers foarte rau, martie ceva mai bine, dar per total, in 2009 vom vedea schimbari importante in aceasta industrie. Multe hoteluri vor da faliment pentru ca au construit cu 2.000 euro/mp, au cumparat terenul cu 4.000 euro/mp, si-au gasit spatii care nu au nicio legatura cu industria ospitalitatii si nu au servicii”, a declarat George Copos.
Cu cateva luni in urma omul de afaceri anunta o crestere de 2% a afacerilor, pe fondul reducerii gradului de ocupare in hoteluri.
Grupul are in proprietate hotelurile de cinci stele Crowne Plaza si Hilton din Bucuresti, unitatile Europa si Astoria din Eforie Nord, precum si hotelurile de trei stele Sportul, Bradul si Poiana din Poiana Brasov. (citeste articolul intreg)

Adevarul, 21 aprilie 2009: Yachtingul – poate fi un stil de viata pentru oricine sau este un sport al celor bogati?

Primul concurs international de veliere a fost organizat in tara noastra in 2006. Atunci, peste 20 de ambarcatiuni de lux din cinci tari s-au intrecut la “Europa Yacht Club” (actualmente Ana Yacht Club – n.n.) din Eforie Nord. Atunci omul de afaceri George Copos si regizorul Dan Chisu au reusit sa castige competitia.(citeste articolul intreg)

Protest

16.04.2009| 11 Comentarii
Postat in: Sport

In calitatea mea de sustinator al echipei de fotbal Rapid, consider ca este de datoria mea sa protestez in modul cel mai serios si mai vehement fata de manifestarile inacceptabile ale suporterilor dinamovisti pe timpul meciului de aseara, 15 aprilie 2009, dintre Rapid si Dinamo, din semifinalele Cupei Romaniei.

Este o mare rusine faptul ca Dinamo – un club care pretinde ca are blazon european – tolereaza (sau poate chiar incurajeaza) manifestari rasiste abjecte, de cea mai joasa factura, asa cum au fost cele ale galeriei dinamoviste pe toata durata confruntarii sportive. Modalitatea in care au inteles suporterii dinamovisti sa-si exhibe intoleranta, la nivel de instincte primare, ma indreptateste sa afirm ca, in realitate, a fost vorba de o actiune cu caracter rasial concertata, premeditata si bine pusa la punct cu suficient timp inainte de inceperea meciului.
pe larg

Istoria unei povesti de succes

16.04.2009| 7 Comentarii
Postat in: Afaceri, Succes

Adeseori sunt intrebat cum am decis sa intru in afaceri. Raspunsul e mai mult decat simplu: de voie, de nevoie.

Inceputul anului 1990 m-a gasit ca angajat (sef de departament) la Uniunea Asociatiilor Studentesti din Romania (UASR) si reprezentant al Romaniei la Federatia Internationala a Sportului Universitar (FISU). Schimbarile petrecute in structurile institutionale din Romania au condus la desfiintarea acestui post. Aveam, la acea vreme, doua posibilitati: sa caut un serviciu sau sa incerc sa reusesc in viata pe cont propriu.
pe larg