Chem in judecata pe cei de la “Cancan”

Am privit cu umor si cu ingaduinta aparitia in tabloidul “Cancan” a plasmuirilor cu privire la un presupus fiu al meu. Din pacate, umorul si ingaduinta n-au fost de folos, fiindca povestea, fara nicio baza reala, a continuat sa fie difuzata, ba s-a mai extins si pe la alte media.

Deoarece aceste insinuari imi produc prejudicii imense, am decis sa-i chem in judecata pe cei de la “Cancan”:

Domnului Adrian Artene
Redactor-sef „Cancan”

Domnule redactor-sef,

Este inadmisibil ca, fara nici un suport in realitate si in ciuda atitudinii foarte rezervate a opiniei publice cu privire la acest subiect, sa continuati sa publicati, sub aparenta unor informatii factuale si verificate, niste presupuneri si speculatii fabricate cu buna stiinta.

Ignorand cu intentie faptul ca presupusa asemanare dintre mine si acel tanar despre care tot vorbiti este, asa cum spunea cineva, la fel de mare ca aceea intre un porumb si un praz, pe criteriul ca ambele plante au frunze, publicatia dumneavoastra forteaza in mod artificial un subiect care nu exista.

Avand in vedere faptul ca, in ciuda oricarei logici si a oricaror evidente de bun simt, tabloidul dumneavoastra

continua cu rea-vointa sa publice afirmatii false cu privire la un presupus fiu nelegitim al meu, va fac cunoscut ca voi actiona in judecata redactia ziarului „Cancan”.

Demersul meu este motivat de faptul ca dezinformarea pe care o practicati cu intentie imi provoaca prejudicii extrem de grave atat mie ca persoana publica, cat si familiei mele.

Intr-adevar, aceasta fantasmagorie incepuse sa fie exploatata si pe alte canale media, cum ar fi postul de televiziune “Antena 1”. Am trimis doamnei Camelia Voiculescu o scrisoare, cu rugamintea de a face publica declaratia mea cu privire la insinuarile sus-mentionate, declaratie care a fost difuzata pe 27 mai:

Doamnei Camelia Voiculescu
George Copos – Replica la emisiunile cu subiectul „Fiul lui Copos”, difuzate in 25 si 26 mai 2009

Stimata doamna presedinte,

Este revoltator, dezgustator si inadmisibil ceea ce face postul de televiziune Antena 1, fara nici macar sa mimeze pastrarea unei minime deontologii profesionale, unui minim respect pentru adevar.

Alaltaieri, pe 25 mai a.c., am privit cu amuzament „faimosul” subiect inventat de tabloidul „Cancan” si preluat de Antena 1 cu un entuziasm demn de o cauza mai buna. Nu e prima data cand mi s-a intamplat sa fiu subiect de barfa bulevardiera si nici nu sunt singurul care are de infruntat asemenea murdarii. Dar insistenta cu care postul dumneavoastra, in diferite emisiuni si la diferite ore, prezinta aceasta gogoasa evidenta pentru orice om de buna credinta ma revolta pur si simplu.

De ce? Pentru ca Antena 1 are una dintre cele mai largi audiente din Romania, iar aceasta pozitie ii confera o anumita credibilitate in ochii opiniei publice. Iar aceasta credibilitate este utilizata in manevre meschine, specifice tabloidelor si presei bulevardiere de joasa factura, prin insistenta pe niste „subiecte” care nu ii fac nicio cinste si ma determina sa ma intreb: oare poate cineva sa mai acorde credit „informatiilor” prezentate de Antena 1 in conditiile in care deontologia profesionala si respectul pentru adevar nu se numara printre standardele acestui trust de presa?

In schimb, mie aceste mahalagisme si aluzii indoielnice cu care Antena 1 intelege sa-si umple timpul de emisie imi produc imense pagube morale. Iar partea cu adevarat periculoasa a acestor lucraturi ieftine o reprezinta faptul ca realizatorii in cauza stiu foarte bine, de la bun inceput, raul pe care il vor produce, dar nu le pasa.

Pentru a indrepta macar o mica parte din prejudiciul de imagine creat, va solicit sa dispuneti difuzarea, pe postul de televiziune Antena 1, a urmatoarei declaratii pe care o fac:

Nu am nici un alt urmas biologic in afara fiicei mele Alexandra. Totodata, condamn cu toata fermitatea zvonurile si insinuarile care au fost prezentate in presa sub aparenta unor certitudini, fara o minima verificare a realitatii de fapt. Condamn de asemenea tendinta accentuata si periculoasa de tabloidizare excesiva pe care, din pacate, o imbratiseaza din ce in ce mai multe institutii media romanesti, inclusiv unele de larga notorietate.

One Reply to “Chem in judecata pe cei de la “Cancan””

  1. Domnule Copos ne meritam soarta daca in primul 11 al Rapidului au ajuns sa joace fotbalisti precum Elinton Andrade, Fernandez, Ivelja, Perja, Grigorie, Djalovici, Herea si mai sunt cativa…aduce-ti domne jucatori de clasa chiar daca trebuie sa scoateti cateva milioane pe care apoi aveti toate sansele sa le recuperati ….nu mai vrem sa mai vedem in primul 11 jucatori precum cei mai sus mentionati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *