“Cancan”: informaţii eronate despre Rapid

Ziarul “Cancan” a publicat astăzi un articol conţinând informaţii eronate despre clubul Rapid, drept pentru care le-am transmis următoarele precizări:

Domnule redactor-şef,

Condamn din nou maniera publicaţiei dumneavoastră de a face presă, evitând citarea opiniei tuturor părţilor implicate în relatările pe care le publicaţi şi omiţând cu bună ştiinţă o parte dintre detaliile faptelor pe care le faceţi publice.
Astfel, în ediţia de astăzi, 11 august a.c. a publicaţiei dumneavoastră, sub semnătura lui Răzvan Scarlat, a apărut articolul „Ţeapă” de 32.000 de lei la hotel, în care, în mod nejustificat, mi se pun în seamă o serie de datorii pe care clubul Rapid le are (sau se presupune că le are) faţă de terţi.
Deoarece nu mi-aţi cerut opinia, aşa cum ar fi fost firesc, cu privire la aceste aspecte, vă fac cunoscut că toate acele litigii provin din perioada martie 2008 – ianuarie 2009, când, în urma semnării unui contract ferm de promisiune de cumpărare, conducerea clubului a fost asigurată de un consiliu de administraţie a cărui componenţă majoritară a fost agreată de către promitentul cumpărător. Prin urmare, nu există nicio legătură cauzală între persoana mea şi litigiile invocate în articol.
Dacă autorul mi-ar fi solicitat opinia, i-aş fi făcut cunoscut că, la 31 martie 2008,  conform contului de profit şi pierderi, Rapidul înregistra pierderi în valoare de 150.339 lei. La 31 decembrie 2008, aceste pierderi erau de 33.914.066 lei.
Printre aceste pierderi se află şi detaliile specificate în articolul sus-menţionat. Ele sunt în curs de rezolvare, iar în această privinţă eu acord clubului tot sprijinul în clarificarea sub toate aspectele a situaţiei sale financiare.
Doresc să mai menţionez că, sub conducerea aceluiaşi consiliu de administraţie format în majoritate din asociaţi şi parteneri ai potenţialului cumpărător, în lunile mai-august 2008 clubul a încasat peste 6 milioane euro, din care 2,9 milioane din drepturi de televizare, 2,5 milioane din vânzarea jucătorului Săpunaru şi 650.000 din vânzarea lui Despotovici. Aceşti bani erau rezultatul eforturilor noastre anterioare, al faptului că am adus echipa pe un loc foarte bun în clasament şi, în acest fel, am crescut cota de piaţă a jucătorilor. Toate aceste venituri, precum şi altele realizate în perioada menţionată, au fost cheltuite nejustificat, în acord cu o strategie financiară lipsită de realism.
În momentul în care a devenit evident că strategia financiară adoptată este falimentară, consiliul de administraţie care se afla la conducerea clubului a demisionat, lăsând nesoluţionate multe aspecte financiare, inclusiv cele pe care în mod nejustificat mi le atribuiţi.
Consider că acest mod de a face jurnalism este tendenţios în mod premeditat şi, având în vedere faptul că am depus în instanţă o plângere împotriva publicaţiei dumneavoastră, vă cer încă o dată să dispuneţi încetarea publicării unor asemenea relatări cu privire la persoana mea.

12 Replies to ““Cancan”: informaţii eronate despre Rapid”

 1. va felicit domnule copos ca le dati prime din nou jucatorilor,nu ca ar trebui neaparat sau mai stiu,dar prin asta aratati ca sunteti alaturi de ei!ar trebui sa aveti o intalnire cu suporterii,in care sa le spuneti ca vreti sa fiti alaturi de echipa pana veti vinde clubul!poate scapati de djalovic si pinto si ni-l aduceti pe nico inapoi….!atunci cred ca toti ar fi multumiti!si prelungitile contractele lui cesinha si buga,de grigorie scapati ca nu are ce cauta la rapid!
  cu cesinha insa cred ca va fi greu de negocia,are 200 000 si nu cred ca ar accepta diminuarea salariului la vreun 180 000,150 000

 2. Pentru “oradea”: Să ştii că sunt şi voi fi alături de echipă atât cât voi trăi, indiferent de ce se va întâmpla. Sunt, totuşi, 16 ani din viaţa mea, 16 ani care, întâmplător sau nu, reprezintă perioada cea mai fructuoasă din cei 86 de ani de istorie rapidistă.
  În altă ordine de idei, aşa cum am tot spus în ultima vreme, sunt decis să renunţ la poziţia de finanţator al Rapidului, dar vreau să las clubul pe mâini cât mai bune. De aceea, am negocieri cu mai mulţi potenţiali investitori. În acelaşi timp, în perspectiva vânzării, am rugat membrii Consiliului de Administraţie al clubului să încerce toate măsurile pentru lichidarea datoriilor restante, clarificarea tuturor situaţiilor financiare, rezolvarea tuturor problemelor de această natură.
  Cele mai importante dintre aceste restanţe provin din perioada martie-decembrie 2008, dar, aşa cum am rezolvat problema licenţierii pentru actualul sezon, vom încerca să le rezolvăm şi pe celelalte: chiria stadionului, gazonul, firma de pază ş.a.m.d. Din păcate, aşa cum se întâmplă şi la celelalte cluburi din Liga I în această perioadă de criză, resursele financiare nu sunt foarte generoase.

 3. veti vinde clubul pe 1 leu asa cum ati promis?(bineinteles daca gasiti acel investitor demn sa preia conducerea clubului)

 4. de ce nu ne demonstrati ca sunteti alaturi de echipa si de suporteri,noi asa am vazut la alte echipe,dvs nu faceti decat sa va contraziceti in scris cu anumite publicatii,macar cat mai sunteti patronul achipei ati putea sa ajutati mai mult,ati dat bir cu fugitii?

 5. va multumesc domnule copos pentru raspuns!

  pentru vioara-domnul copos a zis ca va vinde clubul pe 1 leu-dar rapidul are datorii de 10 milioane atat catre domnul taher cat si pentru (cred) ceva firme de ale domnului copos!iar aceste 10 milioane vor trebui achitate de noul finantator!

  cam cat mai tine criza?pare a nu se mai termina si a fi din ce in ce mai grea de gestionat(observ multimea de oameni disponibilizati de stat,e rau)

 6. domnule copos mergeti la timisoara sau ramaneti ascuns in continuare?un lider adevarat ar merge sa tina steagul sus in fruntea echipei pe care o conduce.va e frica de suporteri?unde ati uitat spiritul rapidului de care vorbiti mereu????

 7. tot pentru oradea
  dvs chiar credeti ca in toata lumea asta nu exista nici un om care sa aiba 10 milioane+1euro?
  eu unul nu cred,eu cred ca RAPIDUL NU E DE VANZARE DEOCAMDATA……..

 8. cred si eu ca va este frica sa veniti la meciurile rapidului de suporteri,care va contesta pentru ca si au de ce!am avut atacanti ca niculae,bratu,mazilu si uitati acum avem djalovic si pinto!trebuie sa va intalniti cu liderii galeriei sa vedeti ce doresc ei de la dumneavoastra si sa ajungeti la o intelegere,atata timp cat mai sunteti actionarul majoritar trebuie sa fiti la meciurile rapidului,daca chiar iubiti clubul!ce club din liga 1 mai are un patron care sa nu vina la meciurile echipei?

 9. un Nemnaja Matic

  Rapid l-a vrut anul trecut dar nu a dat 500-800 000 cat se cerea la acea vreme pe el!sa va zic ceva baiatul a ajuns la Chelsea zilelea astea pentru 5 milioane de euro!
  vi-am spus de el,si de acei doi francezi sako si brahimi ca vor ajungea in 3,4-5 ani la cluburi puternice si ca ar fi o politica buna sa dam 1,5 milioane pe unu sau pe toti,daca ne permiteam si am fi castigat pe parcurs mult!m-am inselat,matic deja e la un club enorm din anglia…pe 5 milioane 500-800 000 vara trecuta era prea mult?pacat…
  si sako a fost vandut din liga a2-a franceza de la chateroux la saint-ettiente pe 2,5 milioane de euro,pacat ca nu ne-am grabit ,ii puteam lua cu preturi mult mai mici iar chestia cu matic(care a fost urmarit si au fost si purtate negocieri de catre domnul sichitiu cu cei de la kosice)e de-a dreptul trista…

 10. Mirel Radoi spune ca sunt niste printi arabi interesati de cumpararea Rapidului. E clar ca sunt mult mai puternici financiar decat dvs si fara discutie mult mai dornici de a investi. De ce nu luati legatura cu Mirel Radoi pentru a demara tratativele in acest sens? Astept cu inters un raspuns la intrebare.

 11. Domnule Copos va rog frumos sa nu cumva sa-l demiteti pe Hizo ca faceti o greseala foarte mare ! Mie unu imi place cum joaca echipa sincer sa nu-l demiteti ! Si cu Urziceni si cu Timisoara echipa a jucat foarte bine dar am avut ghinion asa ca daca il lasati yo va zic in pauza dintre tur si retur o sa fim in primele 2 locuri.Va multumesc !

 12. Am un mare respect petnru dl. Prof. Mencinicopschi, petnru eforturile sale titanice de a se face ascultat, nu doar auzit si privit si inteles, nu doar vazut. Problema este a oamenilor de rand care vor sa traiasca doar clipa, fara sa se gandeasca la consecintele pe termen lung. Urla ca de ce nu sunt informati corect, dar cand cineva in sfarsit o face, schimba canalul si se uita la pitipoace nu citesc carti si reviste de sanatate deci cu ce sa faca comparatie? Pun o placa uzata: De ceva tot trebuie sa murim! Pai da, zilele ne sunt numarate de la D-zeu, dar avem alegerea sa le traim in mare suferinta sau intr-un mediu mai placut si mai sanatos. Toti gresim, experimentam si bine si rau de-alungul unei vieti, important e sa te opresti la un moment dat si sa fii atent la semne, inainte sa iei curba vietii in viteza si sa cazi direct in prapastie, tragand si pe altii dupa tine. De ce sunt asa lacomi oamenii politici si procesatorii? Nu au mai mult decat o viata, nu au doua guri si la randul lor vor suferi ce aceleasi cancere si vor ajunge cu toti banii din lume pe mana unor doctori insensibili si vanitosi ca si ei. Ce crima s-a facut cu industrializarea ce minunat era sa avem fiecare casuta noastra mica, cu gradina si pomi fructiferi, sa ne gospodarim natural asa cum faceau strabunicii nostri. Ei vorba d-lui Prof Mencinicopschi, scapa cine stie si mai ales cine schimba ce e de schimbat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *