Un om de succes este cel care poate construi o fundatie solida din caramizile pe care altii le-au aruncat in el.
David Brinkley

Comunicate de presa

COMUNICAT DE PRESĂ

07.03.2014| 1 Comentarii
Postat in: Comunicate de presa

COMUNICAT DE PRESĂ

Ca urmare a pronunţării de către Curtea de Apel Bucureşti a Deciziei penale nr. 222/A din data de 4.03.2014 doresc să fac următoarele precizări:

Informez opinia publică asupra faptului că mă voi conforma întrutotul obligaţiilor ce îmi revin în urma pronunţării deciziei mai sus amintite.

Cu toate acestea, îmi exprim surprinderea faţă de decizia Curţii de Apel Bucureşti întrucât mă consider nevinovat. Sunt nevinovat pentru că nu am săvârşit nicio faptă penală şi mă aşteptam ca hotărârea de achitare pronunţată de Tribunalul Municipiului Bucureşti să fi fost menţinută de Curtea de Apel Bucureşti. În consecinţă, continui să îmi afirm nevinovăţia. Aştept motivarea deciziei de condamnare pentru a face demersuri legale necesare în vederea reparării acestei hotărâri profund nedrepte.

Doresc să îmi asigur angajaţii şi partenerii de afaceri că toate angajamentele asumate de societăţile comerciale membre ale Holdingului ANA vor fi respectate cu loialitate.

Gheorghe Copos

Domnului Tolontan. Cateva adevaruri

25.02.2014| 0 Comentarii
Postat in: Comunicate de presa, Media, Sport

Stimate domnule Tolontan,

De-a lungul a 8 ani aţi reuşit să ţineţi treaz interesul faţă de subiectul ”dosarul transferurilor” pe care, în ceea ce mă priveşte,  l-ați prezentat trunchiat şi tendențios. Sunteţi gazetar, trebuie să vindeţi ziarul, ca atare publicaţi în “Gazetă” informaţii despre sume calculate într-un mod pe care doar dumneavoastră personal îl puteţi, poate, descifra.

V-am prezentat informaţii şi v-am  dovedit, de mai multe ori, cu documente oficiale, că diferenţele care, potrivit dumneavoastră, ar exista între sumele de transfer declarate de clubul Rapid şi sumele real încasate NU EXISTĂ.

Continuaţi să faceţi abstracţie de documentele pe care vi le-am furnizat şi, ca şi acum 8 ani, continuaţi să afirmați – inclusiv în Gazeta Sporturilor din 25 februarie 2014 – că am declarat şi încasat alte sume decât cele reale.

Vă prezint încă o dată  datele şi înscrisurile doveditoare  referitoare la transferurile fotbaliştilor Dulca şi Bratu.

Referitor la transferul jucătorului DULCA:
În 1998 UFC Rapid l-a transferat pe jucătorul Cristian Dulca la Pohang Steelers Football Club din Coreea de Sud pentru o sumă totală de 600.000 USD. Tranzacţia a fost intermediată de mandatarul Kim Choung – Ho, impresar FIFA,  reprezentat de avocatul Sică Puşcoci, conform contractului de mandat din data de 30.11.1998, încheiat şi semnat de conducerea executivă a UFC Rapid. Din această sumă 450.000 USD au reprezentat indemnizaţia de transfer iar 150.000 USD au reprezentat remuneraţia cuvenită mandatarului. Plata indemnizaţiei de transfer de 450.000 USD a fost achitată în contul UFC Rapid Bucureşti în două tranşe: 120.000 USD au fost plătiţi în data de 31.01.1999 iar 330.000 USD au fost plătiţi în data de 1.02.1999. Suma de 150.000 USD a fost achitată de Pohang Steelers Football Club direct în contul dlui Sică Puşcoci, la data de 13.01.1999. Din aceasta suma, 145.000 USD au revenit impresarului Kim Choung – Ho.
Vă transmit alăturat documente care atestă afirmațiile de mai sus: documente bancare şi adresele  UFC Rapid  către bănci  din care rezultă,  fără echivoc,  că suma de  450.000 USD a fost încasată de UFC Rapid, prin bancă, iar suma de 150.000 USD a fost plătita de clubul coreean direct mandatarului.

Referitor la transferul jucătorului BRATU
Jucătorul Florin Bratu a fost transferat de la AFC Rapid Bucureşti la Galatasaray SK Istanbul conform contractului de transfer anexat, în care se prevede clar că  indemnizaţia de transfer este   în cuantum de 1.750.000 USD. Acest lucru a fost constatat şi însușit şi de către Garda Financiară care, în adresa înaintată Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție,  arată:
„Aşa cum s-a arătat mai sus, sumele de bani rezultate din transferul jucătorului de fotbal au fost încasate în totalitate: 1.750.000 USD = 1.730.230,18 USD plus 19.769,82 USD aceasta din urmă reprezentând indemnizaţia de formare care a fost transferată direct clubului „Tractorul Braşov”  de către Galatasaray.”(pag 11 din adresa nr. 3011996/14.03.2006 )

AFC Rapid nu are nicio legătură cu suma de 1.000.000 USD încasată de dl Gheorghe Popescu.  Suma nu face parte din indemnizaţia de transfer, plata acesteia  a fost  făcută în afara contractului de transfer, către o altă persoană decât părţile contractante, fiind o plată străină de AFC Rapid. In faţa Înaltei Curți, dl Gheorghe Popescu   a depus înscrisuri emise de Galatasaray SK în care se precizează clar că suma de transfer a jucătorului Florin Bratu   a fost de 1.750.000 USD şi  se arată ce reprezintă  suma de 1.000.000 USD plătită de clubul Galatasaray direct dlui Popescu.

Vă solicit să luați act  de aceste documente şi să încetaţi să publicaţi informaţii neadevărate şi vădit tendenţioase despre transferurile operate de Rapid.

Anexez:
Referitor la transferul jucatorului Dulca Cristian:
1.    Pohang Steelers –ordine de plata:
–    Ordin de plata din data de 13.01.1999 emis de Pohang Steelers – plata 120.000 USD in contul UFC RAPID BUCURESTI;
–    Ordin de plata din data de 13.01.1999 emis de Pohang Steelers – plata 150.000 USD in contul  dlui SICA PUSCOCI;
–    Ordin de plata din data de 30.01.1999 emis de Pohang Steelers – plata 330.000 USD in contul  UFC RAPID BUCURESTI;
2. Dovada plata suma de 120.000USD
–    SWIFT din data de 13.01.1999 ;
–    Adresa UFC Rapid din 01.02.1999/catre BCR  justificare incasare suma 120.000 USD;
3.    Dovada plata suma de 330.000USD
–    SWIFT din data de 01.02.1999 ;
–    Adresa UFC Rapid din 04.02.1999/către BCR  justificare încasare suma 330.000 USD;
Referitor la transferul jucătorului Bratu Florian:
–    Contract transfer Galatasaray din 01.09.2003/Act adițional din data de 27.02.2003/modificare termene de plata;
–    Extras adresa  nr. 3011996/14.03.2006 emisă de Garda Financiară.

Cu stimă,
Gheorghe Copos

P.S. Pentru informarea corectă a cititorilor dvs.  precizez că Alexandra Copos, fiica mea, se află în România din data de 15.08.2013. Deplasările ei, în tara şi în străinătate, nu au nicio legătură cu evoluția dosarului transferurilor.

COMUNICAT DE PRESĂ – ANA ASLAN HEALTH SPA EFORIE NORD a câştigat titlul de „Cel mai bun Spa al anului 2012”

30.05.2013| 8 Comentarii
Postat in: Afaceri, Comunicate de presa, Evenimente

Va prezint mai jos un comunicat de presa dat publicitatii de ANA HOTELS.

ANA ASLAN HEALTH SPA din Eforie Nord, parte a lanţului hotelier ANA HOTELS, a obţinut titlul de „Cel mai bun Spa al anului 2012”. Acest titlu i-a fost conferit cu prilejul Galei Premiilor de Excelenţă organizate în cadrul evenimentului Hotel Tourism & Leisure Investment Forum 2013, cel mai prestigios forum anual al industriei hoteliere şi de turism din România, desfăşurat la Bucureşti la data de 22 mai 2013. Acest prestigios eveniment recompensează anual cele mai eficiente şi inovative proiecte din industria ospitalităţii şi turismului din România.

Premiul obţinut în acest an reprezintă o nouă recunoaştere a creativităţii şi perseverenţei companiei ANA HOTELS care deţine şi operează hotelurile ATHENEE PALACE HILTON***** şi CROWNE PLAZA**** din Bucureşti, SPORT HOTEL & SPA****, BRADUL*** şi POIANA*** din Poiana Braşov, şi EUROPA**** şi ASTORIA*** din Eforie Nord.

El dovedeşte că ANA HOTELS continuă să se situeze, an de an, în top-ul operatorilor şi furnizorilor de servicii din industria hotelieră din România. În anii precedenţi compania a obţinut numeroase premii în cadrul Galelor Premiilor de Excelenţă, inclusiv titlul de „Investment of the Year / Investiţia Anului”, ca urmare a eforturilor sale permanente de creştere a calităţii serviciilor oferite de toate hotelurile din lanţul ANA. Investiţiile substanţiale făcute de ANA HOTELS începând cu anul 2010 au avut drept consecinţă ridicarea standardelor de calitate, creşterea gradului de satisfacţie a oaspeţilor şi consolidarea brandului ANA ASLAN HEALTH SPA la nivel naţional şi internaţional.

Recompensarea calităţii „Premium” a prestaţiilor oferite de ANA ASLAN HEALTH SPA prin conferirea premiului de „Cel mai bun Spa al anului 2012” este pe cât de onorantă, pe atât de angajantă pentru toţi oamenii de la ANA HOTELS. Este uşor să ajungi în vârf; este mult mai greu să te menţii acolo. Aceasta este ţinta noastră în ceea ce priveşte serviciile de Spa: să ne menţinem MEREU ÎN FRUNTE !

SC ANA HOTELS SA

COMUNICAT

20.02.2013| 7 Comentarii
Postat in: Comunicate de presa

Ieri, 19.02.2013, Instanţa s-a pronunţat în „Dosarul Transferurilor” asupra cererii procurorului DNA ca persoanelor implicate în acest dosar să li se interzică să părăsească ţara şi a decis să respingă solicitarea DNA.

În ceea ce mă priveşte consider că decizia Instanţei este corectă. Nu există nici un motiv care să mă determine să părăsesc ţara. Toate activele şi toate investiţiile mele sunt în România. Unele dintre investiţii sunt în curs de derulare şi, potrivit regulilor interne din Holdingul ANA, ele sunt supravegheate direct de mine. Nu pot să lipsesc de la lucrări pentru că nu vreau să îmi asum nici un risc în ceea ce priveşte calitatea lucrărilor.

Sunt un om care călătoreşte relativ puţin în afara graniţelor. Chiar şi vacanţele mi le petrec în România, atât vara cât şi iarna. Poiana Braşov şi Eforie Nord sunt minunate. Nu am, aşadar, nici un motiv pentru a pleca din ţară – locul şi lucrul meu sunt aici. Ca atare, decizia corectă a Instanţei, care îmi garantează libertatea de mişcare, nu mă va determina să plec din România nici o secundă, deşi am această posibilitate. Sunt aici, la treabă şi la dispoziţia Instanţei. Nu am nimic de ascuns şi nici o teamă, pentru că ştiu că tot ceea ce am făcut a fost corect, inclusiv declanşarea procedurii de insolvenţă a FC Rapid, aşa după cum m-a obligat legea.

Gheorghe Copos

Jurnal de instanţă: Un show mediatic de mare clasă

19.02.2013| 1 Comentarii
Postat in: Comunicate de presa, Media

Săptămâna trecută, în „Dosarul Transferurilor”, procurorul şi-a propus să capteze atenţia opiniei publice şi a mass media pentru o cât mai bună bucată de timp. Astfel, a înaintat Instanţei o cerere năucitoare, aceea de a se lua împotriva celor 8 persoane implicate în dosar măsura interdicţiei de a părăsi ţara. Asta în condiţiile în care nici unuia dintre noi nu îi trecea prin cap să facă aşa ceva. În documentul însăilat de procuror se arăta, în esenţă (comentariile imi apartin):
1.    Cei Opt au o atitudine vehementă faţă de Instanţă: niciodată o pedeapsă nedefinitivă, sau o atitudine, chiar vehementă, faţă de o instituţie a statului nu poate impune luarea unei măsuri preventive. Până la condamnarea sa definitivă, orice persoană se bucură de prezumţia de nevinovăţie. Dincolo de faptul că subsemnatul nu am manifestat, până la data formulării cererii de faţă, în nici un fel o atitudine vehementă, este bunul drept al meu, ca persoană prezumată nevinovată, să îmi clamez nevinovăţia.
2.    „Unii dintre inculpaţi (Copos Gheorghe…) au început să înstrăineze o parte din bunurile lor, ori acţiuni deţinute la diferite societăţi comerciale, sau să formuleze cereri de intrare în insolvenţă a cluburilor de fotbal, aspect de natură a îngreuna recuperarea prejudiciului produs şi a le conferi resurse financiare sporite (…)”…..„Inculpaţii deţin importante valori financiare în ţară şi străinătate (…) relaţiile personale şi comerciale deţinute (? – n.n.) putând fi de natură să le asigure acestora părăsirea intempestivă a teritoriului ţării şi sustragerea astfel de la judecarea cauzei”. Eu nu am înstrăinat nici o parte din bunurile mele sau acţiuni deţinute la diferite societăţi comerciale, iar în cauză nu există nici un indiciu că aş fi procedat în sensul susţinerilor procurorilor. Cererea de deschidere a procedurii generale a insolvenţei SC Fotbal Club Rapid SA, al cărui acţionar sunt, a fost formulată în urma celor decise în AGA, societatea conformându-se obligaţiei înscrise expres în legea insolvenţei. Votând în AGA pentru declanşarea procedurii insolvenţei am evitat săvârşirea infracţiunii de bancrută simplă, chiar dacă astfel am dat „temei” Ministerului Public să ceară luarea faţă de mine a măsurii preventive în chestiune. În altă ordine de idei, nu deţin în străinătate importante valori financiare. Tot ce am, afacerile dezvoltate în ultimii 23 de ani, societăţile în care sunt acţionar, activele acestora, se află în România. De altfel nu ştiu de când deţinerea de importante valori financiare este prohibită şi, mai ales, nu înţeleg de ce deţinerea unor asemenea valori în ţară poate fi motiv de a părăsi teritoriul naţional.
3.    „Inculpaţii Copos Gheorghe (…) s-au întâlnit într-o locaţie privată aparţinând inculpatului Copos Gheorghe cu Becali Gheorghe (…) aspect care ridică serioase semne de întrebare cu privire la implicarea persoanei menţionate în afacerile judiciare ale inculpaţilor (…)”.
Întâlnirea la care face referire parchetul a avut loc în holul Hotelului Crowne Plaza, loc public prin excelenţă, şi a avut drept obiect discutarea unor aspecte de natură sportivă cu avocaţi pledanţi în faţa organelor FIFA. Participând la această întâlnire am ales să îmi exercit dreptul la libertatea întrunirilor.

Pe scurt, întreaga argumentaţie a Ministerului Public, pe care el însuşi o aşează generos sub semnul „elementelor de fapt”, se constituie într-o încrengătură de deducţii, ipoteze şi forţări ale logicii. Nici urmă de prezumţie de nevinovăţie, de proporţionalitate şi rezonabilitate, nici urmă de caracter necesar într-o societate democratică al măsurii preventive propuse.

Nu trebuie să fii un geniu ca să înţelegi imediat că solicitarea procurorului era lipsită de orice temei. Atunci ce de a făcut-o ? Foarte simplu: din simţul spectacolului ! Pentru a capta atenţia unei ţări întregi ! Pentru a se menţine în „prime time”!

Trebuie să recunosc, felicitându-l pe procuror, că stratagema „i-a ieşit” perfect iar presa a jubilat: „avem ce scrie o săptămână !”; cei 8 din dosar au mai încasat o lovitură de imagine !

Felicitări, domnule procuror ! Rupeţi una câte una vertebrele economiei româneşti, adică investitorii autohtoni, şi re-construiţi ţara fără ei ! Sunt curios cum o veţi face !

FOTBAL CLUB RAPID COMUNICAT DE PRESĂ

15.02.2013| 1 Comentarii
Postat in: Afaceri, Comunicate de presa, Sport

Va prezint un comunicat de presa dat publicitatii astazi 15.02.2013 de FC Rapid Bucuresti

“Comunicat de presa

FC Rapid are de făcut câteva precizări în legătură cu articolul „George Copos e invincibil în afaceri » Taher, Iacov, Corvinul şi două bănci au rămas cu buza umflată!” apărut în ediţia electronică a cotidianului „Gazeta Sporturilor” din ziua de 15.02.2013 sub semnătura domnului Cătălin Popescu. Articolul se referă la tabelul preliminar de creanţe, dat publicităţii după întocmirea sa de către administratorul judiciar în dosarul de insolvenţă în care este implicat FC Rapid.

1.  La masa credală s-au înscris 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de 210.838.992 lei, respectiv circa 48 de milioane de euro.
2. Solicitările au fost examinate de administratorul judiciar, în aplicarea prevederilor literei k) din art. 20 al Legii nr. 85 din 2006 privind procedura insolvenţei, care stabileşte că una din principalele obligaţii ale administratorului judiciar este: “verificarea creanţelor şi, atunci când este cazul, formularea de obiecţiuni la acestea, precum şi întocmirea tabelului de creanţe.”
3.    Analizând cererile creditorilor şi documentele justificative pe care fiecare pretins creditor le-a ataşat cererii sale pentru a-şi dovedi creanţa, administratorul judiciar a admis suma de circa 148 de milioane de lei, adică aproximativ 34 milioane euro. Ca atare, în tabelul preliminar de creanţe au fost înscrise doar acele creanţe care au fost dovedite şi care îndeplinesc cerinţele prevăzute de lege. Este ştiut că în cadrul procedurii de insolvenţă sunt luate în consideraţie DOAR ACELE CREANŢE CARE POT FI DOVEDITE.
4. Diferenţa dintre suma totală solicitată, respectiv 210.838.992 lei, şi cea admisă de administratorul judiciar, respectiv 148 milioane de lei, constă în faptul că multe aşa – zise creanţe fie că nu pot fi dovedite, fie că nu există, fie că nu mai există la data aprobării tabelului.
5. Pentru corecta informare a opiniei publice şi a mass media prezentăm câteva exemple semnificative de creanţe care au fost solicitate a fi înscrise iniţial dar care NU au fost aprobate de administratorul judiciar:
a.  Jucătorul Vladimir Bozovici a solicitat iniţial suma de 80.000 euro. Ulterior înregistrării solicitării, el a încheiat cu FC Rapid o înţelegere, reciproc avantajoasă, prin care s-a convenit asupra încetării colaborării sale cu clubul. Prin această înţelegere Bozovici a renunţat la suma solicitată. Ca atare, această creanţă ne mai existând, suma de 80.000 euro nu a mai fost aprobată de administratorul judiciar pentru a fi inclusă în tabelul preliminar de creanţe; situaţii similare există şi în cazul altor câţiva jucători care, iniţial, au solicitat diverse sume dar, ulterior, în urma unor negocieri, au renunţat la ele;
b. Unicredit Ţiriac Bank s-a înscris, iniţial, la masa credală cu 1.504.445 euro. Ulterior acestui moment FC Rapid a restituit, la scadenţă, suma datorată băncii, respectând prevederile contractului încheiat cu aceasta. Ca atare, administratorul judiciar a constatat că această creanţă nu mai există şi, în mod corespunzător, nu a aprobat-o. O situaţie asemănătoare apare în cazul ATE Bank;
c. Sumele solicitate de FC Corvinul Hunedoara şi de alţi câţiva creditori nu pot fi dovedite; ca atare, nici ele nu au fost aprobate de administratorul judiciar.
6.  Din motive de spaţiu ne oprim aici cu exemplele, făcând din nou precizarea că fiecare sumă care a fost admisă de administratorul judiciar se bazează pe dovezi certe privind existenţa creanţelor şi asupra caracterului lor lichid şi exigibil. În mod corespunzător, acele creanţe a căror existenţă nu poate fi dovedită nu au fost admise, conform prevederilor legii. Administratorul judiciar dispune de toate documentele şi probele în sprijinul hotărârii sale privind forma actuală a tabelului de creanţe.
7. Regretăm că „Gazeta Sporturilor” şi autorul Cătălin Popescu au ales, din nou, pentru a nu ştiu câta oară, să publice despre FC Rapid informaţii neverificate şi prezentate în mod tendenţios. Desigur, nu putem cere cititorilor să fie experţi în insolvenţă, pentru a-i cunoaşte mecanismele. Nu putem cere acest lucru nici măcar autorului – care, evident, este în NECUNOŞTINŢĂ DE CAUZĂ. Putem cere, însă, ca orice autor de bună credinţă să se documenteze şi să verifice în prealabil informaţiile pe care le publică – ceea ce nu a fost cazul nici de această dată. Considerăm că ar fi fost onest ca autorul să se intereseze care sunt motivele diferenţei dintre suma solicitată iniţial de creditori şi cea aprobată de administratorul judiciar – motive foarte simple, de altfel.
8. FC Rapid are în continuare toată deschiderea şi transparenţa de a furniza datele care să confirme faptul că procedura de insolvenţă se desfăşoară cu respectarea întocmai a tuturor prevederilor legale. Sunt în interesul general cunoaşterea adevărului, protejarea intereselor tuturor creditorilor şi salvarea clubului FC Rapid.
9. Regretăm caracterul tabloidic, scandaloid şi de telenovelă în care „Gazeta Sporturilor” prezintă situaţia de la FC Rapid. Am regreta dacă domnul Cătălin Popescu ar reuşi să transforme „Gazeta Sporturilor” în ceea ce „Academia Caţavencu” numea, pe vremuri, „Mazeta Sporturilor”.

Fotbal Club Rapid Bucureşti”

Să nu vorbeşti niciodată cu farsorii !

08.11.2012| 10 Comentarii
Postat in: Comunicate de presa, Evenimente, Sport

Unul dintre lucrurile pe care le regret în viaţă este acela că fotbalul m-a obligat uneori să mă conversez cu diverşi scandalagii. Unii sunt simpli scandalagii şi atât. Alţii însă, mult mai periculoşi, sunt cei pentru care scandalul este raţiunea de a exista. Nu pot trăi fără scandal. De fapt, ei NU EXISTĂ fără scandal. Sunt dependenţi de el şi de publicitate. Neputând să producă altceva, produc agitaţie şi rumoare publică.

E patologic de important pentru unii oameni ca ei să fie veşnic pe „prima pagină”. Pentru acest scop nu trebuie evitat nici un efort. Trebuie vorbit la toate posturile de radio şi TV; trebuie găsite toate talk – show – urile deocheate; trebuie plătite interviuri în toate tabloidele. Dacă există un scandal, e bine. Dacă nu, trebuie inventat unul. Orice născocire şi orice deformare a realităţii şi adevărului este acceptabilă în acest sens. Scornirea unei poveşti bolnave este perfect acceptabilă.

Unul din aceşti farsori este Domnul GI. Sunt una din victimele sale recente. Am discutat cu el la telefon de curând (cine m-o fi pus ?). Referitor la viitorul Rapidului am amintit numele domnului Niculae. În context elogios, întrucât pentru mine domnul Niculae este imaginea reuşitei: un om puternic, creativ, productiv; un om al reuşitei, generator de locuri de muncă şi plătitor de sume imense la bugetele statului. Un om de afaceri adevărat, de fier, nu de carton. Cam asta a fost discuţia mea cu domnul GI. Fără nici o referire de natură etnică.

Mai departe au lucrat bolile psihice care zac în Domnul GI. Alături de grandomania afişată permanent şi ostentativ, cu desăvârşit prost gust, Domnul GI este un om apăsat de o invidie maladivă. Este invidios pe toţi cei care au reuşit mai mult decât el, în afaceri sau în alte domenii. Pe cei care reuşesc să aibă fabrici cu care ştiu ce să facă – spre deosebire de el. Pe cei care produc valoare adăugată reală, nu îşi măsoară averea în metru pătrat înmulţit cu preţul terenului. Niculae şi alţii din aceiaşi categorie de „grei” sunt obiectul invidiei Domnului GI. Fabricile lor merg şi afacerile le sunt solide.

Astfel încât Domnul GI şi-a propus să mai pună în scenă încă un scandal public, care să învenineze relaţia mea cu domnul Niculae. Aşa că a aruncat în mass media o afirmaţie PE CARE EU NU AM FĂCUT-O NICIODATĂ. Ceea ce i-a venit în minte şi a afirmat public a fost, mai mult ca sigur, ceea ce EL ÎNSUŞI GÂNDEŞTE. Şi-a transpus propriile imaginaţii în seama mea ! Aşa a apărut povestea cu „ţi”.

Cine e de vină pentru situaţia jenantă de acum ? Eu, desigur. De ce ? Pentru că am fost atât de naiv încât să îl tratez pe Domnul GI ca pe un om sănătos, ca pe un egal, ca pe un coleg de Liga 1 şi de Top 300, şi să discut cu el.

Promit că de acum încolo Domnul GI nu va mai avea ocazia de a pune pe seama mea propriile sale fantezii, în urma unor discuţii directe.
Domnule GI, numărul dumneavoastră de telefon este salvat în telefonul meu. De azi, la numărul dumneavoastră de telefon apare scris „NU RĂSPUNDE. E SATANA”.

Suporterilor Rapidului

08.11.2012| 24 Comentarii
Postat in: Comunicate de presa, Sport

Sunt vremuri grele. E un sezon în care lucrurile nu merg cum ar fi trebuit.

Noi, cei răspunzători de destinele Rapidului, am aplicat o strategie care, din păcate, nu a funcţionat cum am gândit-o noi. Ultimii ani au fost, în general, săraci în performanţe înalte. Nu am luat nici un trofeu iar, în afara calificării într-o cupă europeană, nu avem cu ce ne lăuda.

Vă înţeleg frustrarea şi nemulţumirea. Înţeleg că, obişnuiţi cu performanţe de valoare ale Rapidului timp de atâţia ani, vă vine greu să acceptaţi situaţia de criză din prezent.

Trebuie să acceptaţi însă că nici o criză nu este eternă. Crizele vin şi, dacă sunt gestionate cu înţelepciune, trec, lăsând organismul mai întărit.

Trebuie să credeţi că Rapid face tot ce poate şi tot ce crede că este mai bine pentru a ieşi din criză. Trebuie să credeţi în jucătorii Rapidului, în calitatea şi în valoarea lor. Trebuie să credeţi că sunt capabili de revenire. Mai este peste jumătate din Campionat înaintea noastră. Se poate recupera handicapul pe care îl avem acum.

Trebuie să credeţi că acest moment greu va fi depăşit.

Soluţia de a fi SUPORTERI RAPIDIŞTI nu este contestarea echipei. În afară de suspendarea – din nou – a terenului nu puteţi obţine nimic mai bun.

Soluţia este aceea de a-i susţine pe jucători. Acum este momentul în care au nevoie de sprijin moral din partea voastră.

Vă înţeleg şi vă respect dar nu pot să fiu de acord cu manifestările voastre. Continuând în această manieră ne vom autodistruge !

Misiune îndeplinită în Vrancea

12.03.2012| 20 Comentarii
Postat in: Comunicate de presa, Evenimente

Aşa cum am planificat, medicamentele pentru oamenii din judeţul Vrancea care au avut de suferit în urma căderilor masive de zăpadă au ajuns la locurile potrivite în cursul săptămânii trecute. Cantităţi importante de multivitamine, minerale diverse, produse antigripale, Ginkgo Biloba, produse care întăresc sistemul imunitar al organismului şi produse anti – inflamatoare au fost puse la dispoziţia primăriilor. Prin intermediul lor produsele au ajuns la medicii din localităţile Năruja, Andreaşu de Jos şi Nereju şi, apoi, în funcţie de situaţiile concrete, vor fi distribuite persoanelor care au nevoie de ele.

Fundaţia ANA, cea care a coordonat această acţiune, este mândră că a putut să contribuie la ameliorarea sănătăţii unor oameni cu care natura a fost severă în acest an. Spun „în acest an” pentru că, altminteri, natura a fost foarte darnică cu locurile în care produsele aduse de noi au fost distribuite: peisajele sunt superbe, aerul este de o puritate rar întâlnită iar istoria acelor ţinuturi este fabuloasă: oamenii Fundaţiei Ana au păşit pe locurile pe care, odinioară, Ştefan cel Mare s-a întâlnit cu Vrâncioaia şi cu cei şapte fii ai ei. Legenda spune că, în urma unei victorii militare obţinute de Ştefan cel Mare cu ajutorul fiilor Vrâncioaiei, domnitorul a dăruit fiecăruia din cei şapte voinici câte un munte. Fiecare din fii a ctitorit câte un sat care i-a purtat numele. Legenda este mereu vie: cei de la ANA au avut şansa de a călca în unele din aceste localităţi, cum ar fi, spre exemplu, comuna Spulber.

Fundaţia ANA este onorată să mulţumească partenerilor săi apropiaţi, care au sprijinit-o, cu generozitate şi elegantă discreţie, în acţiunea umanitară desfăşurată în judeţul Vrancea:
–    S.C. FILDAS TRADING S.R.L. – doamna Anca Vlad;
–    S.C. AESCULAP PROD S.R.L. – domnul Mihai Miron;
–    S.C. LABORMED PHARMA S.A. – domnul Stephen Stead.

Suntem fericiţi să fim alături de oamenii care au nevoie de noi – în măsura posibilităţilor de care dispunem, noi şi partenerii noştri.

Precizări necesare

24.08.2011| 39 Comentarii
Postat in: Comunicate de presa, Sport

În ultimele zile au apărut unele zvonuri legate de clubul FC Rapid faţă de care este necesar să fac câteva precizări importante.
1. Atmosfera în interiorul echipei şi a staff-ului tehnic este constant foarte bună. Echipa şi antrenorul său, Răzvan Lucescu, sunt în relaţii fireşti cu conducerea clubului. Personal îl apreciez foarte mult pe Răzvan. Ca întotdeauna, este acelaşi profesionist excelent, dedicat muncii sale, pe care o face cu excelenţă. Mi-am dorit mult să îl avem la echipă şi sunt mulţumit de faptul că am reuşit să îl conving să preia Rapidul şi să îl pună pe şinele care duc în Europa. Am trecut deja cu succes de prima gară. Sunt, de asemenea, mulţumit de faptul că nici un conflict interior nu tulbură atmosfera de lucru responsabil din cadrul clubului şi al echipei.
2. În legătură cu relaţiile lui FC Rapid cu CS Rapid privind stadionul „Giuleşti” precizez că lucrurile trebuie privite din perspectiva unor principii de viaţă şi nu dintr-o perspectivă mărunt mercantilă, negustorească. Întotdeauna m-am ghidat după principiul că orice serviciu ori produs trebuie plătit şi orice restanţă de plată – achitată. Pe baza acestui principiu FC Rapid a achitat către CS Rapid suma pe care o consideră reală şi care este cunoscută publicului. În acelaşi timp, există un alt principiu, pe care de asemenea îl respect, potrivit căruia NICI SERVICIILE NEPRESTATE ŞI NICI PRODUSELE NEFURNIZATE NU POT FI PLĂTITE. Ca atare, dacă FC Rapid a achitat suma corectă, legată de folosinţa stadionului „Valentin Stănescu” din Giuleşti, el, FC Rapid, nu acceptă să plătească sume necuvenite, pentru servicii neprestate. Subliniez: e o chestiune de principiu, nu de bani. Nu vorbesc despre un leu sau despre 150.000 euro. Vorbesc despre PRINCIPII şi despre prevederi contractuale. FC Rapid acceptă să plătească ceea ce în mod real trebuie să plătească, mult sau puţin, dar nu va plăti niciodată sume inventate, pentru servicii inexistente.
3. Apreciez oferta făcută de suporterii Rapidului, aceea de a prelua asupra lor o parte a poverii financiare legate de achitarea sumei pretinse în mod dictatorial de CS Rapid şi de cei din spatele lor. Oferta constă în achitarea de către fiecare suporter a unei sume de 120 lei reprezentând costul a 4 bilete a câte 30 lei fiecare pentru următoarele meciuri. E un gest nobil şi o iniţiativă lăudabilă. Tocmai din aceste motive este de neacceptat. Este „peste poate” ca suporterii – mulţi dintre ei rupându-şi de la gură pentru a asista la un meci – să fie puşi în situaţia de a participa la achitarea unor datorii inexistente. Acest fapt ar crea un precedent periculos. Mâine ne-am putea trezi, noi sau alţii, cu obligaţia de a plăti cine ştie ce fantasmagorii, pe baza principiului „cereţi-le orice, Galeria va plăti oricum !”.
4.  Regretăm faptul că, examinând cererea noastră ca Rapid să poată juca pe „Giuleşti” până la pronunţarea unei hotărâri definitive legate de litigiul privind stadionul, instanţa de judecată a pronunţat o hotărâre pe care noi o considerăm ca fiind netemeinică. Ca atare, VOM DECLARA RECURS.