Aparitii media, mai 2009

Ziarul financiar, 18 mai 2009: 20 de ani de capitalism. Azi, George Copos: Imi place sa produc banii, sa ii investesc si mai putin sa ii cheltuiesc

“Toate proiectele mele investitionale s-au derulat in Romania. Toti banii mei sunt investiti aici, in tara noastra. Daca am facut bine sau nu, se va vedea mai tarziu. Eu consider ca am facut bine”. (citeste articolul intreg).

Business Standard, 8 mai 2009: Piata financiara asteapta leul sub patru unitati la euro

“Nu cred ca, pe termen scurt, cursul de schimb leu/euro va scadea sub 4 lei si cred ca nici nu ar fi indicat sa se forteze acest lucru. Adevarata valoare a euro este undeva la 4,2-4,25 lei, iar numai la acest nivel exportatorii locali pot supravietui crizei. Daca leul scade sub acest prag, aproape trei sferturi dintre exportatori vor da faliment”, a declarat ieri pentru Business Standard omul de afaceri George Copos, proprietarul grupului de firme Ana, din care face parte si Ana Imep, afacere bazata aproape exclusiv pe exporturi de motoare si echipamente electrice. In opinia lui Copos, economia romaneasca nu este inca pregatita sa faca fata competitiei si, de aceea, un leu puternic ar dobori exportatorii. “Daca decizia BNR (de reducere a dobanzii-cheie) nu va fi urmata de o relaxare a creditelor, deci de o stimulare a consumului, sunt sanse mari ca trei sferturi dintre importatori sa se inchida”, mai spune acesta. (citeste articolul intreg)

Ziarul financiar, 8 mai 2009: Primul val

George Copos, proprietarul Ana Holding, si-a scos la apa pe 1 mai cele trei ambarcatiuni pe care le detine si a ales sa faca singur toate pregatirile necesare „botezului” anual.
A lucrat timp de trei zile la „finisajele” barcilor, ca slefuit si vopsit cu antivegetativ pe coca barcii (impiedica vegetatia marina sa se prinda de fundul barcii), si spune ca face asta din placere in fiecare an. Copos e pasionat de veliere de 5 ani de zile si de atunci a achizitionat trei barci: un model Janneau cu care a castigat prima regata internationala de pe litoralul romanesc in 2006 si pe care o foloseste acum pentru antrenament, un al doilea model Janneau pe care l-a cumparat pentru agrement in portul Ana Yacht Club (detinut tot de Copos).
Cea de-a treia barca este un velier special pentru „racing” cu care proprietarul Ana Holding a castigat anul trecut 5 regate. „Anul trecut ca sa ne gaseasca adversari pe masura a trebuit sa aduca in cadrul concursului campioni din Finlanda si Italia. Si tot i-am batut”, povesteste mandru omul de afaceri, care planuieste si anul acesta sa participe la regatele de pe litoral. (citeste articolul intreg)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *