Apariţii media, aprilie 2010

Ziarul financiar, 28 aprilie: Trecerea a 10% din angajati pe PFA a redus presiunea salariala

Potrivit unei analize a Ziarului Financiar, cei mai importanti cinci proprietari de hoteluri din tara sunt Josef Goschy, George Copos, Radu Enache, Mohammad Murad si Ionut Negoita (citeşte articolul în întregime)

Click, 23 aprilie: fragment din articolul “Ando face haită la Rapid”

După Revoluţie, patronul Rapidului şi-a deschis prima cofetărie Ana, la care lumea zăbovea ore întregi la cozi.
Copos e un afacerist cu o avere de aproape 300 de milioane de euro. În ‘90, când şi-a deschis prima cofetărie, patronul Rapidului era chiar el vânzător şi muncea peste 12 ore.
“Am avut cazuri în care, datorită afluxului mare de cumpărători, au fost sparte geamurile de la cofetărie. Programul meu de lucru începea la ora 3.30 dimineaţa şi se termina la 10-11 seara, el incluzând toate activităţile din cofetărie, de la vânzător până la patron. De atunci şi până în prezent, programul meu zilnic de lucru n-a scăzut sub 12 ore, inclusiv sâmbăta şi uneori chiar duminica, iar concediul n-a depăşit niciodată 10 zile pe an”, povesteşte Copos.
Şi afacerea Samsung a fost una de succes: “Şi la produse Samsung din toată ţara s-au format cozi uriaşe. Iar producătorul sud-coreean mi-a acordat în 1995 titlul de “Golden Distributor Samsung”. (citeşte articolul în întregime)

Adevărul, 22 aprilie: Primul film cu magnaţi români

La filmări a fost cu adevărat interesant. Pe blog am scris ceva ceea ce n-am putut să spun în film: cât de greu mi-a fost, cum am început, cât de greu este să reuşeşti”, a declarat Copos pentru „Adevărul de Seară”. El a mărturisit că a făcut multe sacrificii: „În 1990 am pus garanţie la bancă locuinţa, maşina, antena de satelit, receptorul de satelit, televizorul pe care l-am avut, maşina unei vecine. Şi casele a două vecine”.
Milionarul-actor spune că nu a avut trac la filmări. „N-am avut emoţii şi sunt foarte curios cum a reprezentat regizorul ceea ce voiam să spunem”, a replicat el. (citeşte articolul în întregime)

Ziarul financiar, 21 aprilie: Copos vrea sa-l urmeze pe Patriciu in Georgia: “Sunt mai putine taxe acolo.”

Omul de afaceri George Copos, care controleaza grupul Ana Holding, cu venituri de circa 60 de milioane de euro anul trecut si in care lucreaza 2.000 de oameni, spune ca isi va investi o parte din bani in dezvoltarea unor proiecte in Georgia, in conditiile in care businessul din tara continua sa scada.
Gata! Suntem obligati sa iesim in afara. Vom merge catre Georgia cu industria alimentara si cu investitii imobiliare. Avem deja proiecte interesante pe care le vom dezvolta in aceasta tara, in care am gasit o deschidere foarte mare din partea Guvernului“, a declarat George Copos. (citeşte articolul în întregime)

Ziarul financiar, 21 aprilie: Copos: Am taiat tot ce se putea taia. Sunt bucuros ca toate companiile sunt in viata

Omul de afaceri spera ca in statiunea Poiana Brasov sa se demareze proiectul public-privat prin care domeniul schiabil se va dubla de la 35 de hectare la 70 de hectare, in urma unei investitii estimate la 20 de milioane de euro. Copos a sustinut ca este nevoie de o statiune de schi moderna, care sa atraga mai multi turisti la schi in Romania si implicit venituri mai mari la bugetul de stat.

Problema este ca tot timpul apar suspiciuni cand vine vorba de bani publici. Din cauza acestor suspiciuni exista riscul ca proiectul dezvoltarii statiunii Poiana Brasov sa nu fie finalizat, asa cum se intampla in Romania cand vine vorba de un proiect important“. (citeşte articolul în întregime)

Libertatea, 15 aprilie: Copos, despre Mitică: «După Bricheta, urmează mucul de ţigară»

Rapidul a suferit după cazuri precum “Şurubul” sau “Bricheta”. Ce urmează?
…“Mucul de ţigară”, “Coaja de sămânţă de dovleac” şi altele de aceeaşi “gravitate maximă”! Rapidul e calul de bătaie al Ligii I, pe care se experimentează lungul braţ al legii fotbalistice în toată asprimea sa, în timp ce, în situaţii similare, alte cluburi se bucură de îngăduinţă. Alţii vor putea face în continuare tot ce vor fără să li se întâmple nimic, iar noi vom pierde la masa verde şi când din tribune va fi aruncat un muc de ţigară sau o coajă de “bostană”! În ultima vreme, fotbalul românesc se joacă pe la diferite “mese verzi”, prin tribunale sportive şi nesportive… (citeşte articolul în întregime)

Ziarul financiar, 6 aprilie: Cum s-a vazut Pastele in turism, consum si transporturi: Cifrele raman jos, dar managerii spun ca „vanzarile sunt bune, la cum merge economia”

“Gradul de ocupare a fost comparativ cu cel din 2009 si prin prisma faptului ca avem clienti fideli care revin in aceste perioade speciale gen Revelion, Paste, 1 Mai. Cheltuielile (turistilor – n.red.) au fost similare, dar imbunatatite prin servicii suplimentare”, a spus Iuliana Tasie, director general al Ana Hotels Eforie Nord, hotel de patru stele controlat de omul de afaceri George Copos, care detine in total sapte unitati hoteliere in tara. (citeşte articolul în întregime)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *