Aparitii in media

Gandul, 24 aprilie 2009: Banii de la FMI, intre consum, deficit bugetar si infrastructura

Omul de afaceri George Copos, care controleaza grupul de firme Ana Holding, cu activitati in industria hoteliera, electrotehnica si alimentara, este de parere ca pentru a relansa economia trebuie relansat in primul rand consumul.

„Eu vin din lumea reala si cred ca atat consumul intern dar si consumul extern, adica exporturile, trebuie relansate. Pentru consumul general trebuie stimulat exportul. Cred ca impozitul pe profit pentru companiile exportatoare ar trebui redus de la 16% la 8%”, a declarat ieri Copos in cadrul seminarului ZF Expert, organizat de Ziarul Financiar. In acest context, el spune ca bancile ar trebui sa dea drumul la credite iar Banca Nationala sa reduca garantiile. “Daca inainte reuseam sa iau un credit de 20 milioane de euro intr-o zi, cum a fost atunci cand am cumpărat hotelul Hilton, acum situatia este mult mai complicata. Totul este blocat”, a spus el. (citeste articolul intreg)

Vezi de asemenea si articolul pe aceeasi tema din Ziarul financiar, 24 aprilie 2009: Relansati consumul pentru a reporni economia

Ziarul financiar, 23 aprilie 2009: Copos: Este mai rau decat am prevazut. Ana Hotels va avea scaderi de peste 30% in acest an

George Copos, care controleaza grupul de firme Ana Holding, cu activitati in industria hoteliera, electrotehnica, alimentara si a serviciilor, estimeaza pentru acest an scaderi mai mari decat cele prevazute la sfarsitul lui 2007, activitatea hotelurilor detinute urmand sa se contracte cu peste 30%. “In noiembrie-decembrie ne-am bugetat scaderi de 10%, dar acum ne-am dat seama ca pe hoteluri, diminuarea va fi de 25-30% fata de bugetul initial. Ianuarie si februarie au mers foarte rau, martie ceva mai bine, dar per total, in 2009 vom vedea schimbari importante in aceasta industrie. Multe hoteluri vor da faliment pentru ca au construit cu 2.000 euro/mp, au cumparat terenul cu 4.000 euro/mp, si-au gasit spatii care nu au nicio legatura cu industria ospitalitatii si nu au servicii”, a declarat George Copos.
Cu cateva luni in urma omul de afaceri anunta o crestere de 2% a afacerilor, pe fondul reducerii gradului de ocupare in hoteluri.
Grupul are in proprietate hotelurile de cinci stele Crowne Plaza si Hilton din Bucuresti, unitatile Europa si Astoria din Eforie Nord, precum si hotelurile de trei stele Sportul, Bradul si Poiana din Poiana Brasov. (citeste articolul intreg)

Adevarul, 21 aprilie 2009: Yachtingul – poate fi un stil de viata pentru oricine sau este un sport al celor bogati?

Primul concurs international de veliere a fost organizat in tara noastra in 2006. Atunci, peste 20 de ambarcatiuni de lux din cinci tari s-au intrecut la “Europa Yacht Club” (actualmente Ana Yacht Club – n.n.) din Eforie Nord. Atunci omul de afaceri George Copos si regizorul Dan Chisu au reusit sa castige competitia.(citeste articolul intreg)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *