„Zero” – profesionalismul lui Decebal Rădulescu

Raspuns la un articol publicat in Gazeta Sporturilor din 7.11.2012

Auzi, Rădulescu Decebal, tragi cu tunul după vrăbii după ce, în prealabil, încalci o regulă de bază a profesiei pe care o practici, regulă pe care presupun că profesorii tăi ţi-au predat-o în prima lecţie (dacă ai dat pe la cursuri): să scrii DOAR despre informaţii CONFIRMATE şi REALE.
Un minim de bun – simţ jurnalistic te-ar fi obligat ca, după primirea informaţiei despre conversaţia telefonică dintre Gheorghe Becali şi mine, să te informezi corect, contactându-mă şi punându-mi două întrebări: 1. Ai vorbit cu Becali la telefon ? şi 2. Ai afirmat că vei vinde Rapidul cuiva, pe motive etnice ?

N-ai făcut-o. Nu ai verificat informaţia. Ai fi aflat că, într-adevăr, discuţia telefonică a avut loc. Ai fi aflat totodată că am pomenit numele domnului Niculae, dar într-un cu totul alt context: cel elogios la adresa acestuia; îl consider pe domnul Niculae un om de afaceri solid şi onest, căruia aş fi liniştit să îi cedez clubul, ştiind că ar intra pe mâini bune.

Deşi nu m-ai întrebat, îţi transmit totuşi că afirmaţia pe care domnul Becali a   aruncat-o în presă NU A FOST FĂCUTĂ NICIODATĂ DE MINE, informaţia fiind doar o „fumigenă” specifică domnului Becali, un farsor şi un generator de scandaluri din necesitatea sa maladiv – psihiatrică de a fi mereu prezent în mass media. Presupun că domnul BECALI MI-A ATRIBUIT MIE UN PUNCT DE VEDERE CARE ZACE, DE FAPT, ÎN NEURONUL SĂU.

Ai preferat să devii patetic, invocând numele unor adevăraţi zei ai culturii române, trecuţi într-o lume mai bună (în care jurnaliştii incorecţi nu au loc), cu toţii simpatizanţi ai Rapidului. Şi, considerând că nu este destul să storci lacrimi cititorilor, te-ai gândit că nu e rău să profiţi de ocazie şi să mai baţi un fier veşnic fierbinte, adică problema ţiganilor.

Că o faci, e treaba ta, n-ai decât să scrii elogios despre ţigani cât vrei. Şi bine o să faci. (Ca să te ajut, te rog să afli că unul din muzicienii mei preferaţi este Django Reinhardt, un chitarist de jazz ţigan genial, iar Johnny Răducanu, pianistul, îmi era prieten). Să mă acuzi însă pe mine de discriminare pe criterii etnice este o prostie şi un neadevăr.

În primul rând: dacă aş fi avut vreun resentiment faţă de ţigani nu aş fi preluat niciodată Rapidul, cum nu aş fi preluat, în egală măsură, nici Steaua nici Dinamo. Asta în condiţiile în care, în acele vremuri, multe echipe mureau iar eu puteam să ajut orice club din ţară, cu suporteri blonzi sau roşcaţi sau oricum aş fi vrut eu să fie. Am ales însă Rapidul, poate tocmai datorită eterogenităţii etnice a suporterilor săi şi a oamenilor RAPID, care au fost mereu şi sunt şi acum cu totul deosebiţi.

În al doilea rând: nu cred că mă poţi acuza de desconsiderarea suporterilor aparţinând etniei cu pricina – dacă eşti de bună credinţă, desigur, ceea ce nu cred – atâta vreme cât nu cred că există cineva care să fi apreciat Galeria aşa cum am făcut-o eu, timp de aproape 20 de ani.

În al treilea rând: îmi ceri să îţi spun dacă greşeşti când afirmi că notorietatea mea se datorează ţiganilor rapidişti. Îţi răspund: notorietatea mea nu are legătură cu Rapidul sau, cel puţin, nu a fost generată de acesta. Uită-te la tot ceea ce am creat eu din 1990 încoace şi vei constata că notorietatea multor firme „Ana” bat orice alt brand.

În fine, să vorbim despre evoluţie. Unii dintre noi, născuţi în comunism, ne-am adaptat economiei de piaţă şi proceselor democratice. Este, zic eu, o evoluţie. Evoluţia este însă un proces contradictoriu, care implică şi INVOLUŢIA.

Constat că, în paralel cu adaptarea la mecanisme şi proceduri europene, democratice şi profesionalizate, asistăm în mass media românească la procese involutive pe care nu le aşteptam. N-aş fi crezut, nici măcar în comunism, că vechiul dicton latin „Audiatur et altera pars” adică „Să fie ascultată şi cealaltă parte”, poate fi încălcat în secolul XXI, cu atâta seninătate de un jurnalist de notorietate care se doreşte a fi şi un lider de opinie – mincinos, din păcate – care eşti tu.

Ne întoarcem în pre-istoria evoluţiei. Asta ca să vorbim şi despre jigodii – căci fiecare etnie îşi are jigodiile sale, după cum corect afirmi în textul tău.

Să auzim numai de bine,

Gheorghe Copos

17 Replies to “„Zero” – profesionalismul lui Decebal Rădulescu”

 1. Management performant la Rapid,cand vom vedea asa ceva?…cand vom vedea un manager expat la Rapid?aveti la toate hotelurile expati si va laudati ca aveti performante si profit,de ce nu si la Rapid?,de ce tratati Rapidul ca pe o Cenusareasa?,apropo de artistii care simpatizau cu Rapidul,l-ati ajutat pe vreunul in vreun fel?…de nea Costea mai stiti ceva,ca are 100 de ani si traieste greu?,l-ati ajutat cu ceva?,v-ati interesat de dansul?,am banuiala ca nu prea va intereseaza legendele Rapidului si explicatia e simpla,nu sunteti rapidist si n-ati fost niciodata,scopul d-voastra la Rapid a fost doar sa va faceti imagine si sa mai faceti niste bani pe alte parti…

 2. Daca domnul Radulescu nu a verificat mai intai la dumneavoastra veridicitatea informatiilor cu pricina, persoana care se ocupa (care AR TREBUI SA SE OCUPE) cu apararea imaginii Rapidului pesemne ca dormea linistita (platita fiind din banii dvs.) atunci cand domnul GI vorbea in direct la postul de televiziune GSP TV, alfel v-ar fi anuntat: ,Uite George ce declara X..!’ (ma rog, AR FI TREBUIT SA VA ANUNTE dar doarme sau NU EXISTA!). Dumneavoastra, in loc sa scrieti acest articol, ca drept la replica lui Decebal Radulescu, AR FI TREBUIT sa aparati onoarea si interesul INTREGII SUFLARI RAPIDISTE prin ,a iesi’ 1 minut la radio sau tv, si a clarifica faptul ca nu ati fi declarat niciodata ,i-as da Rapidul, e DE-AL LOR…’.

  E simplu, domnule Copos. Daca langa banii dvs. (atat cat sunt acestia pentru Rapid, cat au fost in acesti 20 ani, cat sunt azi, cat sunt maine si cat vor mai fi) ar fi existat si o persoana care sa puna suflet, nu ajungeati acum sa dati din colt in colt si sa oferiti tot felul de explicatii puerile, cum ca, ceea ce s-a dorit in proiectele noastre, de cativa ani incoace, nu ne ,iese’ asa cum ne-am dorit. Nu aveti domnule Copos langa dvs. nici macar un singur om care sa puna suflet pentru Rapid, ASTA ESTE O CERTITUDINE si de aceea va comportati, cand vine vorba de Rapid, CA ATARE…

 3. Toti rapidistii sunt lamuriti privind presa sportiva din Romania, presa care prefera 1 stire “SENZATIONALA” despre ceva inventat si defaimator pentru altii, decat 100 de articole interesante recreatoare si incurajatoare sportului.
  Mai trebuia sa adaugati in postarea d-vs faptul ca, cu asemenea jurnalism, sportul poate avea doar de pierdut, tinerii nu au de ce sa se apuce de vreun sport, atata timp cat titlurile tin de inventii-rahaturi de acest gen.

 4. LUNI RAPID VA FI ISTORIE-SUMUDICA VA SPULBERA RAPIDU, ASA E DACA PLANGI DUPA LAPTOPURI IN LOC SA PUI MANA LA TREBA SA FACI CEVA PENTRU ECHIPA—GI MACAR ASA PROST ANALFABET INCULT SUBSPECIE S-A INCONJURAT DE OAMENI CARE FAC TREABA NU CA TABAN SI ZZOTTTTAAA AFARA CU EI, NOROC CU CEI CARE MAI PUBLICA POSTARILE NOASTRE BAIETII BUNI MARESTELE SALARIU EI SUNT SINGURI CARE NE MAI ASCULTA, IN REST HAI RAPID SI DEOCAMDATA E NEVOIE DE O SCHIMBARE RADICALAA A IMAGINI RAPIDULUI CU TOT CU CONDUCERE

 5. CHIAR ASA , BANI LA BAIETI NU DAI UITE AM VORBIT CU GRASU DE CORSICANU SI NU MAI VENIM LA STADION, A ZIS CA NU SE MAI POATE, PUNE OAMENI NOI LA ECHIPAA NU PE TABAN SI PE RAPAN ZOTTA , IN REST MATA DOMNULE COPOS ESTI BUN FACI DONATIII, SUMUDICA ERA ULTIMA NOASTRA SPERANTA, SPER SA NU AJUNGEM IN B, CA SA RADA DOMNU GI.,

 6. Draga d-le Copos,
  Cu toata aprecierea pentru eleganta discursului, cu smerenie va intreb, de ce tot timpul atacati problemele la nivelul lor cel mai superficial si nu la radacina?

  Problema pe care o aveti este cu dl Becali, nu cu un ziarist care-a pus gaz pe foc. Hai sa nu ne-nvartim in jurul cozii, chiar daca ati fi facut acea afirmatie (eu personal sunt convins ca NU ATI FACUT-O), nu aveati cum s-o recunoasteti in fata unui ziarist. Daca va simtiti calomniat, actionati personajul Gigi Becali in instanta.

  Problema pe care o are Rapidul este la nivelul strategiei, lotului, antrenorului, neplatii salariilor, nu a suporterilor. Tratati problema, nu simptomul. Sunt convins ca sunteti suficient de inteligent pentru ca, fie macar in mintea dvs., sa va dati seama de adevarul spuselor mele.

 7. Cum a spus si un coleg mai jos, elegant discursul si chiar va dau dreptate in anumite privinte d-nule Copos, insa mai multa dreptate le dau comentariilor precedente. Un lucru as vrea sa adaug, daca tot oferiti privilegiul de a posta comentarii: “atâta vreme cât nu cred că există cineva care să fi apreciat Galeria aşa cum am făcut-o eu”. Galeria Rapidului nu a cerut aprecierea din partea dumneavoastra domnule Gopos George, v-a cerut PERFORMANTA. Sa spunem ca pentru Rapidisti, aprecierea vine din oficiu, iar noi, suporterii acestui club lasat mostenire de Galeria din Ceruri, cerem in schimb un lucru simplu: nu dorim ca RAPID sa fie jucaria unui om de afaceri de succes. Un adevarat lider nu si-ar indatora niciodata copilul, cum face domnia voastra CREDITAND clubul, ingreunand cu fiecare an ce trece, o posibila tranzactie cu un alt om de afaceri. O zi excelenta si… HAI RAPIDU’!

 8. Decebal este rapidist adevarat. Renan iti putea aduce sute de mii sau milioane de euro ca si altii jucatori pierduti pe nimic

 9. Deasemenea “zero” management la Rapid.Ciurucuri aduse de la Brasov de Razvan. Ati acceptat. Oros e in ghips chiar nu vede nimeni? Roman?te uiti doar la fata lui si iti spune totul? Codrea?ce gluma de jucator adus de dvs, pai de el aveam nevoie?nu joaca N. Grigore mai bine? Zero credibilitate in fata suporterilor.Nevoiti sa se planga in nume propriu la UEFA in problema rasismului bolsevic pt ca nu aveau incredere in conducerea care e “gicuta”cu ciobanul.
  Cum e nu tot zero? si va plangeti de un ziarist care v-a atacat…

 10. Ce este mai amuzant e că ‘dl’ Copos mereu răspunde la chestiile cele mai puțin importante , sau la ce are chef. Cică l-a dat afară pe Sabău că așa a cerut galeria… sunt curios de zota cum de mai este încă la club. Și exemplele pot continua mult, dar nu merită mai multe rânduri.
  Distracție plăcută.

 11. Domnule Copos nu imi vine sa cred vor sa va puna in carca 5 ani cu executare si pentru ce?? dumneavoastra sunteti un om integru, macar sa duceti Rapidul in b. Destabilizati, tot clubul si gata sunt banii dvs. investiti acolo cu truda, vine un grasan nemernic ca corsicanu sa va spuna, ce faceti dvs si se apuca el pe strada sa trateze cu Niculae. Cine e acest Niculae macar are bani de cafea ca Nelutu SE PLANGE PE LA ZIARE-Cine e farsorul?
  Cine e trisorul?
  Cine-i antrenorul?
  Cine tradatorul?
  http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/sabau-il-acuza-pe-copos-este-lipsa-de-profesionalism-la-rapid-nu-erau-bani-nici-de-cafea-372552.htm.
  MIE TU IMI DECIZI LA ECHIPA NU ALTII, TU DOMNULE CAPOS, BRAVOOOOO NU VA LASATI

 12. DUMNEATA VREI SA DISTRUGI RAPIDUL, TE PLANGI TOATA ZIUA CA NU MAI POTI, CA VEZI DOAMNE GLONTUL NU TE DOARE, SUFERIII RAU PENTRU BAIETI CARE SI EI JOACA LA FEL CU SI DVS II PLATESTI.
  ESTI UN DINAMOSIT -DINAMOVISTULE CARE ESTI, SI SPER SA I INCHIZI GURA LU GRASU DE CORSICANU CARE TRATEAZA EL PE STRADA CU NICULAE. HAI RAPIDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  IN BBBBBBBBBBBBBBBB

 13. preluat din blogul lui d. sendre :Povestea acelei femei

  November 20th, 2011 | Fotbal intern

  Cam asta se-ntîmplă în toate relaţiile lungi, se duce naibii respectul!

  “Rapidul este ca o femeie frumoasă, zveltă, curtată şi are un îndrăgostit permanent, pe care îl cheamă George Copos”, a zis la TV Porumboiu, apoi s-a oprit brusc. Pentru că e un domn. Eu nu, aşa că o să vă spun povestea neromanţată a vieţii acestei femei.

  Nu e una complicată, dimpotrivă, e o poveste de dragoste pe cît de simplă, pe atît de comună.

  Într-o zi a anului 1993, tînărul domn Copos şi-a făcut un duş mai lung decît de obicei, s-a bărbierit, deşi nu era absolut necesar, s-a îmbrăcat frumos, cu singurul şi cel mai elegant costum pe care-l avea în garderoba sa de proaspăt milionar, şi-a pus la mînă ceasul de firmă împrumutat de la un prieten care se comporta iresponsabil cu banii, a băgat 100 de mii de lei în buzunar, după care a înjurat printre dinţi şi a ieşit din casă făcîndu-şi curaj. “Hai, că poate nu e chiar aşa pretenţioasă. Şi dacă e, cît naiba poate să coste un ceai?!”

  Prima lui oprire a fost la un magazin. I-a zîmbit frumos vînzătoarei, s-a îndreptat spre raftul cu parfumuri, unde s-a prefăcut că vrea să cumpere 5, dar s-a dat abundent doar cu unul, după care a ieşit să ia banii pe care-i uitase-n maşină. Nu s-a mai întors. A intrat, în schimb, în florăria de alături, de unde a cumpărat o garoafă. Era gata de prima întîlnire cu femeia despre care vorbea delicat Porumboiu.

  Era într-adevăr frumoasă, tînarul domn Copos se îndrăgostise Rapid! Fluturii din stomac nu-i dădeau pace de cîţiva ani, timp în care o urmărise de la distanţă. Azi se simţea suficient de puternic încît să o cucerească. Elegantă şi mîndră, dar săracă şi naivă, fata acceptase să iasă cu el, seara lor fiind perfectă. George i-a spus că e un romantic incurabil, că e generos, blînd şi atent, nu ca ceilalţi porci de bărbaţi misogini cu interese meschine.

  Femeia l-a crezut, astfel că a urmat o relaţie frumoasă, plină de iubire, cu multe călătorii prin Europa, unde a fost prezentă chiar şi la un sfert de finală din Cupa UEFA. Zgîrcitul acela de Copos o răsfăţa. La început, toţi facem aşa!

  Din nefericire însă, orice minune ţine trei zile, aşa că perioada romantică a trecut. Treptat, în viaţa lor au început să apară momentele delicate, cum e şi acela din serile în care mănînci cîrnaţi cu fasole. Multă fasole. Într-o zi, sigur pe ea, nea George a decis că nu mai e cazul să se abţină: “S-o supăra!? Asta e, fie ce-o fi!” S-a uitat apoi în ochii ei, a rîs forţat, după care i-a spus senin că n-a mai putut. “Se scufunda planeta”. Dar nu i-a cerut scuze nici pînă azi. Fusese prima focoasă dintr-o serie de cîteva mii.

  Ei bine, cam asta e cu relaţiile lungi, se duce naibii respectul. De atunci, nu numai că nu se abţine, dar nea George o mai bagă şi cu capul sub plapumă, unde o forţează să stea pînă se albeşte săraca fată la faţă. Apoi rîde, spunînd că ăsta e farmecul vieţii. Iar ea, din păcate, n-are ce face, acum e a lui. “Femeia aceea frumoasă, zveltă, curtată, cu un îndrăgostit permanent…”

 14. Trebuie sa-ti amintesc citeva lucruri…nu ai fost niciodata rapidistsi nici nu vei putea fi…asta pentru ca nu esti ca noi…Infectul de FECALLI..te umileste pe unde te prinde si tot lui te confesezi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *